Merhaba,
elecda
tekrar yazmaya başlamışsın :) paylaşımlarını özlemişim. Yeni yıla girerken ben de tüm bir yıl için olmasa da önümüzdeki birkaç ay için alışverişsizlik kararı almıştım, ihtiyaç dışı almamak diyelim. Bir iki parça ile bu kararımı deldim maalesef. Büyük miktarlar değil fakat kararı esnetmiş olmak hoşuma gitmedi önümüzdeki ay daha dikkat edeceğim. Ben kredi kartı kullanımından vazgeçemiyorum, bu yönde bir iradem de yok zaten. Eşimin ve benim 1er adet kartı var. Kontrolsuz kullandığımızı düşünmüyorum. Yalnız bu ay ilk defa ödemleri 5000 i geçecek gibi. Bugün şöyle bir inceleme yaptım ki araba cidden çok maliyetli. Yaklaşık 1000tl vergisi, kaskosu, lastiğini içeren aylık taksidi var. 800-900 de yakıt masrafı. Fakat vazgeçebileceğimiz bir şey değil. Onun dışında bu ay kızların ikisi de hasta idi, zor günler geçirdik ve yaklaşık 1000 tl kadar sağlık harcamamız oldu. Onun dışında gıda, market, kitap ve giyim alışverişlerini de karttan yapıyoruz. Geçen ay kitap masrafımda çok olmuş bu ay kitap ve giyim alışverişi yapmayı planlamıyorum. KIzlar için okul öncesi 1000 kitap projemizden bahsetmiştim. Şuan elimizde her birini en az 5-6 defa okuduğumuz 142 kitapları var. Sanırım bu miktar ile bir süre daha idare edebiliriz.
Özetle, alışverişsizlik bakımından Ocak ayı istediğim gibi geçmedi fakat pes etmek yok şubat ayı için kararımı yineliyorum :)