Nasıl düzenlemeler yaptığını paylaşır misin? Sadeleşme yönünde mi, yoksa yeni bir dekorasyon mu?Cevabın için çok teşekkür ederim, ben de şuan böyle bir ayrım varve evimde yeni düzenlemeler yapıyorum fikrini almak istedim ♥
Cevizhane’den söylüyorum. Ceviz içi olarak alıyorum ben, kahvaltıda yediğimiz için hergün kırmaya üşeniyorum.Elecdam cevizi nerden sipariş ettin?
İhtiyacımız var bizim de bitti.
Ayrıca alışveriş yapmaman harika olmuş. Temkinli ve tedbirli birisin , kararlarına dirayetli olman takdir edilesi hayran olunası
@electra teşekkür ederim hoş buldum.. takipteyim konuyu.
Ben de dijital minimalizm uygulaması yapmaya başladım. Çok zamanını harcadigimi farkettim. Artik islerim daha kolay yetişiyor..
Teşekkürler değerli paylaşımların icin
Dijital minimalizm deneyi gerçekten mevcut durumumuzu anlamamız için önemli. Kitapta, insanların internette geçirdiği gerçekte vakit ile geçirdiklerini düşündükleri vakit arasında nerdeyse 2 kat fark olduğu söyleniyordu. Ben de tahminimden fazla vakit geçirdiğimi, kalan zamanı görünce anladım.
Taşınma, bütün eşyaları tek tek gözden geçirme fırsatı verdiği için, sadeleşme sürecine muazzam katkıda bulunuyor.Bu ay sağlık ve gıda haricinde ben de alışveriş yapmamışım, ancak geçen aylarda kızıma yapmış olduğum harcamaların taksitleri devam ediyor.
Taksit olayını hayatımdan çıkaramıyorum. Hele Türk lirası bu kadar hızlı değer kaybederken. 5 ay sonra 300 lira eskisi kadar can yakmayacak :)
Ev sahibimiz evi satacağı için ev bakma aşamasındayız. Yeni bir eve geçerken toplu halde bir sadeleşme sürecine gireceğiz umarım.
Bu ay 1 maaş ikramiye alacağız. Eşimin vergi borcu ve taşınma masraflarını çıkarır diye tahmin ediyorum.
Kızlarına çok geçmiş olsun. Umarım toparlanmışlardır.Merhaba,elecda tekrar yazmaya başlamışsın :) paylaşımlarını özlemişim. Yeni yıla girerken ben de tüm bir yıl için olmasa da önümüzdeki birkaç ay için alışverişsizlik kararı almıştım, ihtiyaç dışı almamak diyelim. Bir iki parça ile bu kararımı deldim maalesef. Büyük miktarlar değil fakat kararı esnetmiş olmak hoşuma gitmedi önümüzdeki ay daha dikkat edeceğim. Ben kredi kartı kullanımından vazgeçemiyorum, bu yönde bir iradem de yok zaten. Eşimin ve benim 1er adet kartı var. Kontrolsuz kullandığımızı düşünmüyorum. Yalnız bu ay ilk defa ödemleri 5000 i geçecek gibi. Bugün şöyle bir inceleme yaptım ki araba cidden çok maliyetli. Yaklaşık 1000tl vergisi, kaskosu, lastiğini içeren aylık taksidi var. 800-900 de yakıt masrafı. Fakat vazgeçebileceğimiz bir şey değil. Onun dışında bu ay kızların ikisi de hasta idi, zor günler geçirdik ve yaklaşık 1000 tl kadar sağlık harcamamız oldu. Onun dışında gıda, market, kitap ve giyim alışverişlerini de karttan yapıyoruz. Geçen ay kitap masrafımda çok olmuş bu ay kitap ve giyim alışverişi yapmayı planlamıyorum. KIzlar için okul öncesi 1000 kitap projemizden bahsetmiştim. Şuan elimizde her birini en az 5-6 defa okuduğumuz 142 kitapları var. Sanırım bu miktar ile bir süre daha idare edebiliriz.
Özetle, alışverişsizlik bakımından Ocak ayı istediğim gibi geçmedi fakat pes etmek yok şubat ayı için kararımı yineliyorum :)
Çok fena olmuş ama sonucu güzel olmuş bence:) Kriz yönetimini gayet başarılı buldum:)Normal de ben de pazardan yemek listesi yapıyorum, özellikle kızların okul menüsüne dikkat ederek. Fakat dün eşim yanlışlıkla derin dondurucunun fişini çekmişEvi bi geldim ki, sebzelerde çözülmeler var. Kurtarabildiklerimi buzdolabının buzluk kısmına aldım (Etler taş gibi idi, et suyum, bezelyeler sağlamdı) Peşinden dondurucudaki mantıyı nohutlu mantı çorbası yaptım. Yaprak sarması vardı onu pişirdim. Bamya vardı onu biraz kıyma ile pişirdim. Haşlanmış yeşil mercimeğim vardı onu da biraz nohut ve semizotu ile yemek yapıp sıcak kavanozladım. vişneden meyve suyu yaptım, koçan halinde mısır vardı onu haşladım. Normal de yemekleri günlük taze yapıp yemeği seviyorum fakat ziyan olmaması için bu haftayı böyle geçireceğiz. Değerlendiremediğim bir kaç parça şeyi de atmak zorunda kaldım maalesef. Bu haftanın yemek listesi eldekiler ile idare etmek üzerine oldu, buna da şükür :)
hoşgeldin:) özlemiştim uzun uzun yazılarını okumayıDijital minimalizm deneyi gerçekten mevcut durumumuzu anlamamız için önemli. Kitapta, insanların internette geçirdiği gerçekte vakit ile geçirdiklerini düşündükleri vakit arasında nerdeyse 2 kat fark olduğu söyleniyordu. Ben de tahminimden fazla vakit geçirdiğimi, kalan zamanı görünce anladım.
Ben de telefonu fırının üstünde tutup yazıyorum:) İpek de görünce hemen istiyor telefonu. Geçen gün yemek yiyebilmek için eline verdim telefonu. Bizim işyerindeki kaptana bir sürü emoji göndermiş. Aralarında kalpli olanlar falan da varelecda Canim yine supersin. Senden esinlenip bende alisverissiz bir yil denemek istiyorum.Zihin olarak hazirim. Ben tlf.dan yapilacaklar listesi takip edemiyorum. Eski usul yazmak benim icin daha verimli. Kagitlari tasimak zor gercekten. Benim oglum tlf. Gorunce elimden aliyor, en cokda bu yuzden tlf. Kullanamiyorum.
Teşekkür ederim canım. Ben de hepinizi özledim.hoşgeldin:) özlemiştim uzun uzun yazılarını okumayı
internetsiz zaman dilimini nasıl değerlendirdin canım, nelere harcadığın vaktini arttırdı bu süre
ben 3 yaşına kadar hiç eline vermedim telefonu:)Ben de telefonu fırının üstünde tutup yazıyorum:) İpek de görünce hemen istiyor telefonu. Geçen gün yemek yiyebilmek için eline verdim telefonu. Bizim işyerindeki kaptana bir sürü emoji göndermiş. Aralarında kalpli olanlar falan da var
Adamdan mesaj geldi “İpek’in elinden telefonu alın” diye
Taşınma için kullanabileceğim 2-3 gün yasal izin varmış. Bir kısmını taşınmadan önce, bir kısmını taşındıktan sonra eşyaları elden geçirmeye ayıracağım.Taşınma, bütün eşyaları tek tek gözden geçirme fırsatı verdiği için, sadeleşme sürecine muazzam katkıda bulunuyor.
canım kaptanın ceviz çiftliği diye bir site var orası değilmi.Cevizhane’den söylüyorum. Ceviz içi olarak alıyorum ben, kahvaltıda yediğimiz için hergün kırmaya üşeniyorum.
Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim.
Bu hayatta en uzun ilişkimiz kendimizle olan, dolayısıyla kendimize verdiğimiz sözleri tutmamız önemli.
İpek televizyona bakmaktan hoşlanmıyor ancak telefondaki şarkılı videolar ilgisini çekiyor. YouTube Music indirdim telefona, simple songs şarkılarını kaydettim. Arada izletiyorum.ben 3 yaşına kadar hiç eline vermedim telefonu:)
müzik açiyordum sevimli dostlar niloya yılkı at doru bide yabanci kanali var.
onlari izliyordu.. geçen gün verdim bi kere pişman oldum yapboz indirmişim..
onun yerine yapboz kitaplari alsam çok iyi olacak.
Evet canım.canım kaptanın ceviz çiftliği diye bir site var orası değilmi.
Hoş budum canımKızlar selamelecda cım hoşgeldin.
bu ara kontrolcülük ve mükemmeliyetçilik konularına eğildim, acaba öyle miyim diye durum saptaması yapmaya çalışıyorum. Youtube dan videolar izliyorum. Bu konularla ilgilenen, önerisi (kitap vb) olan var mı? Ya da neler düşünüyorsunuz
Ben senin yerinde olsam evden göndereceğim eşyaları yeni eve taşımazdım. Evi toparlarken, az kullanılan odalardan birine elden çıkarılacakları koyar ve taşınma günü gelmeden hepsinden kurtulurdum.Taşınma için kullanabileceğim 2-3 gün yasal izin varmış. Bir kısmını taşınmadan önce, bir kısmını taşındıktan sonra eşyaları elden geçirmeye ayıracağım.
Kendi evimizi alana kadar bir süre kirada idare etmek zorundayız. Bu nedenle mümkün olduğunca az eşya, taşınmayı kolaylaştıracak.
evet canım. Paketleme zahmetinden kurtulmuş olurum hem :)Ben senin yerinde olsam evden göndereceğim eşyaları yeni eve taşımazdım. Evi toparlarken, az kullanılan odalardan birine elden çıkarılacakları koyar ve taşınma günü gelmeden hepsinden kurtulurdum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?