Benzer yoldan geçiyoruzÇok güzel ilerlemiş günlüğün, tebrik ederim canım.
Günlük yapacaklarını yazmak yerine kafanda belirlediği şeylerde aldığı yolu yazmak daha motive edici olabilir.
Saat 6 da kızım kalktığında gözleri kapalı oluyor. Ama uyutup yerine yatırırken ağlamaya başlıyor. İlginç bir şekilde ben onu uyutup işe gitmek için çıkınca 9-10'a kadar uyuyor.
Annelik zor meslek :) Kızım 15 aylık. Tüm gün emmediği için gece emzirmesini kesmedim. İşe giderken uykusuz ama içim rahat şekilde oluyorum. :)
Evet canım. Her anları değerli :) Bir daha aynı yaşlarda olmayacaklar. Her gün gözlerinin içine bakıp o günü kafama kazımaya çalışıyorum.Onun iyi olması tüm uykulardan daha tatlı.Benzer yoldan geçiyoruz
Sabret geçcek
Dert etme bikaç ayı
İnsan özlüyor o günleri
günaydın :)
nasılsınız yoldaşlarım..
pek sessiz buralar. :)elecda digital minimalizm kitabıyla birlikte bir ay ara vermişti, süreç nasıl ilerliyor çok merak ediyorum :) ben de bitirdim kitabı , özetini çıakrıp uygulama için harekete geçeceğim inşaallah :)
kitap inanılmaz güzel .
aralık ayı içerisinde kalıcı değiişim günlüğü * isimli bir defter tutmaya başlamıştım. kendimi analiz etmek , davranışlarımı alışkanlıklara dönüştürmek ve değiştirmek istediklerimi değiştirmek için başladığım bu yolculukta epey yol kat ettim ...
....
ekran sürem de baya azalma oldu.
instagrama gün içerisinde 15-25 dk arası vakit geçiriyoruö zaten facebook yok, twitter a girmiyorum :)
-ailemle daha nitelikli vakit geçiriyorum
-gönüllü boş zamanlarla kendimi dinliyorum
- her iş acayip şekilde yetişiyor :)
**ayrıca projemde son aşamadayım : çok az kalıd :) inşaallah bitecek :)
**tayinimiz istanbul a çıktı : maltepe :) istanbulda yaşam hakkında tecrübelerinizi tavsiyelerini bekliyorm :)
mersinden ..Hayırlı olsun
Doğma , büyüme , yaşama İstanbullu olarak ; özetle şöyle söyleyeyim .
Söylenen 16 milyon olsa da , İstanbul’da en az 30 milyon insan yaşadığını düşünüyorum ( gerek Tr. İçi gerek Tr. dışından gelip kayıtsız çok fazla insan var )
Her yer tıklım tıklım bu sebeple evle işin mümkünse yürüme mesafesinde olması çok kıymetli . Nitekim 5 km yolu 1,5 saatte gittiğim oluyor
Nereden geleceksiniz
Hayırlı olsun. Maltepe güzeldir. Sahil, sosyal yaşam vs hareketli ve güzel. Tabii trafiği istanbulun çoğu yerinde olduğu gibi hareketli :) Çocuk için ücretsiz aktivitelerin oyun alanlarının olduğu oyuncak müzesi kütüphanesi vs olan Türkan Saylan kültür merkezi harika. Mutlaka gideceksiniz :) E5 yolu üstünde kalan taraflarda kiralar biraz daha uygun olabilir. oturulabilecek 2+1 evleri 1500 / 2000 tl arasıdır. komşusu kartal'ı da düşünebilirsiniz. metro, minübüs otobüs, Marmaray (tren) ile her 3/5 dakikada ulaşım var. arası araba ile 10 dakika sürmez. diğer taraftaki komşusu Küçükyalı daha ilerisi bostancı. Oralarda kiralar uçuk. ama mesafe yine maksimum 10 dakika.günaydın :)
nasılsınız yoldaşlarım..
pek sessiz buralar. :)elecda digital minimalizm kitabıyla birlikte bir ay ara vermişti, süreç nasıl ilerliyor çok merak ediyorum :) ben de bitirdim kitabı , özetini çıakrıp uygulama için harekete geçeceğim inşaallah :)
kitap inanılmaz güzel .
aralık ayı içerisinde kalıcı değiişim günlüğü * isimli bir defter tutmaya başlamıştım. kendimi analiz etmek , davranışlarımı alışkanlıklara dönüştürmek ve değiştirmek istediklerimi değiştirmek için başladığım bu yolculukta epey yol kat ettim ...
....
instagrama gün içerisinde 15-25 dk arası vakit geçiriyoruö zaten facebook yok, twitter a girmiyorum :)
**tayinimiz istanbul a çıktı : maltepe :) istanbulda yaşam hakkında tecrübelerinizi tavsiyelerini bekliyorm :)
“Kalıcı değişim günlüğü”... umut vadeden bi tamlama olmuş. Fikrini çok beğendim, sürdürülebilir olmasını temenni ederim. Ben de düZenli olmasa da yapacaklarımı, beğenmediğim yanlarımı ve edinmek istediğim alışkanlıkları not alıyorım zaman zaman, fakat artık bunu gunluk olmasa da bi ajanda da toplamam cok verimli olacak. Ajandayı edindim ama henuz baslayamadım, itici güç lazımgünaydın :)
nasılsınız yoldaşlarım..
kitap inanılmaz güzel .
....
“Kalıcı değişim günlüğü”... umut vadeden bi tamlama olmuş. Fikrini çok beğendim, sürdürülebilir olmasını temenni ederim. Ben de düZenli olmasa da yapacaklarımı, beğenmediğim yanlarımı ve edinmek istediğim alışkanlıkları not alıyorım zaman zaman, fakat artık bunu gunluk olmasa da bi ajanda da toplamam cok verimli olacak. Ajandayı edindim ama henuz baslayamadım, itici güç lazım
mersinden ..
olumlu özelliklerinden bahsetseniz hiç yok mu
bence tüm ödemeler yapıldıktan sonra aylık 1800 tl geçinilebilir bir para. Daha dikkat ederek 1 yılı geçirebilirsiniz gibime geliyor. Daha az market alışverişi yapabilirsiniz, dışarda yemezsiniz vs. 1 yılda cok uzun bir zaman değil, gelir geçer.Kızlar merhaba,
Bir konuda fikir almak istiyorum sizden.
Bizim bir kredi kartimiz var. Genellikle elzem ihtiyaçlar için kullandığımız. Ama son dönemde hem işle ilgili bir konuda kredi çekmek durumunda kaldım hem de telefonum bozuldu yine 1 yıllık taksitle telefon aldım. Hali hazırda bir yıllık bir yılı kalmış bir krediniz daha vardı. Dolayısıyla kredi kartının asgarisini bile ödeyemez duruma geldik
Sabit giderlerimizde kira, kreş , 3 kredi (biri iş biri telefon için biri de önceden var olan ihtiyaç kredisi) faturalar vs.
Sizce; bir kredi daha çekip kredi kartını sifirlasak ve iptal etsek. Ya da kullanımdan kaldırsak. Bir yıl sonrasında tüm kredi borclarimiz bitince baya rahatlariz gibime geliyor. En azından bu kredi borçları bitene kadar sağlık vs gibi ekstra durumlar harici kartı hiç kullanmayacagim. Mantıklı olur mu? Sizce yapılabilir mi? Açıkçası tüm ödemeleri vs çıktıktan sonra kalan rakam 1800 civarı. Bunun içinde mutfak vs her şey dahil. Gecinilebilir mi kartsız?
Ben düşününce gecinebiliriz gibi geliyor ama bazen bir bakıyorum bu paranın yarısı ilk haftada bitmiş
Ne yapacağımı şaşırdım. Takibe girmek de istemiyorum. Faizden de nefret ediyorum fakat başka bir çözüm yolu aklıma gelmiyor.
Hepinize sevgiler.elecda seni ayrıca öpüyorum
Hoş geldin canımMerhaba, uzun süredir girmiyorum yeni gördüm. Yazdım sana. İyi kalpli ,iyilik timsali sevgili @SertSessiz
Hayatımda istediğim düzeni bir turlu olusturamiyorum. Burası bana yine yardımcı olacak. Geriye dönük okumalıyım tıpkı senin gibi.elecda sevgiler çok çok faydalanacagim yine. İyi ki varsın.
30 gündür diitak detoks deneyi yaptığım için size ancak hoş geldiniz diyebiliyorum.Yanlış etiketledimelecda diyecektim
Yine harika bir paylaşım, özlemiştik30 GÜNLÜK DİJİTAL MİNİMALİZM DENEYİ
Otuz günlük dijital minimalizm deneyimin başında telefonumdaki, banka, e-posta ve whatsapp uygulamaları haricinde kalan tüm uygulamaları sildim. İlk fark ettiğim şey, kısa süreli boşluk anlarında elimin hemen telefona gittiği oldu. Bir çeşit reflekse dönüşmüş. Bu anlarda telefonu elime alıp geri bıraktım. Hiçbir şey yapmadan oturmaya zorladım kendimi. İlk haftanın sonunda bu refleks çok azaldı. İkinci hafta ise telefonu çantamdan çıkarmayı unutacak hale geldim.
Deney bitmeden geri yüklemek zorunda kaldığım üç uygulama oldu. Üçü de hayatıma önemli katkı sağlayan uygulamalarmış. Aşağıda telefonumdan silmediğim, sildiğim ve geri yüklediğim uygulamalar hakkında detayları paylaşıyorum:
Silmediğim Uygulamalar
E-posta
E-posta uygulamasını silmedim. İş ve özel e-postam aynı uygulamaya bağlı ve her ikisini de hem iş hem özel hayatımda aktif olarak kullanıyorum. Ancak bildirimleri sessize aldım. E-postama gelen, reklam maillerinin tamamından çıktım. Gelen ve giden kutularımı temizledim.
İş e-postamda “Gelen Kutusu” klasörünün altına @Faaliyet,beklemede ve referans adında üç klasör oluşturdum. Faaliyet kalsörü, benim yapmam gerekenleri, bekleme klasörü diğer insanlara gönderdiğim ve onlardan cevap beklediğim e-postaları, referans klasörü ise daha sonra okuyabileceğim referans dokümanları ve ileride gönderdiğimi kanıtlamam gereken e-postaları içeriyor. Bu uygulamayı “İş Bitiriciler” kitabında okuduktan sonra uygulamaya aldım ve iş takibi açısından faydalı bir yöntem olduğunu düşünüyorum.
Yine iş ve özel hayat whatsapp gruplarına dahi olduğum için bu uygulamayı silmedim. Ancak mesaj bildirimlerini kapattım. Gelen mesajları temizledim. Grupları gözden geçirip bazılarından çıktım. Çıkamayacağım 10 adet whatsapp grubu ile yoluma devam ediyorum. Gün sonunda, gelen mesajlardaki, ihtiyacım olan ya da ilgimi çeken bilgileri kayıt edip, mesajları silmeyi alışkanlık haline getirdim.
Banka Uygulaması
Bütün bankacılık işlemlerimi bu uygulama üzerinden gerçekleştirdiğim için bu uygulamayı silmedim. Ay başında bakıcı ablanın maaşı, ev ve harçlık olarak nakit para çekip, bir daha bankamatiğe uğramıyorum. Bütün alışverişlerimi banka kartı ile yapıyorum. Hem alışverişleri ayrıca takip etmeme gerek kalmıyor hem de banka, ay sonu bana harcama dağılımlarımı gösteren bir grafik gönderiyor. Harçlık olarak belirli bir miktar nakit parayı, olur da kartta bir sıkıntı yaşarsam diye cüzdanımda tutuyorum.
Silip Geri Yüklediğim Uygulamalar
Google Maps
Detoks programının sonuna kadar dayanamayıp geri yüklemek zorunda kaldığım ilk uygulama bu oldu. Ankara’da navigasyonsuz hayatta kalamayacağımı gayet iyi anladımJ Yer yön konusunda oldukça kötüyüm ve bu uygulama benim hayatıma önemli katkı sağlıyormuş Kaybedince değerini daha iyi anladım diyebilirim.
Todoist
Kullandığım yapılacaklar listesi uygulaması hayatıma epey katkı sağlıyormuş. Google Mapsten sonra sürenin dolmasını beklemeden geri yükledğim ikinci uygulama bu oldu. Normal kullanımından farklı olarak, “İş Bitiriciler” kitabında dijital ajanda yönetimi konusunda önerilen uygulamaları devreye aldım.
Gelen kutusunun altında “Günün Birinde” “Dışarıda” “Evde”, “Beklemede”, “Bilgisayarda” “Aramalar” “Günün Birinde” ve “Alıntılar” klasörleri oluşturdum. Mesela “Dışarıda” kategorisinin altında, market, çiftlik, kasap, terzi gibi alt kategoriler oluşturdum. Evde azalan ve marketten alınması gereken birşey gördüğümde market kalsörünün altına ekledim. Dışarıya çıktığımda “Dışarıda” klasörüne bakıp, o an yapabileceklerimin tamamını hallediyorum. “Günün Birinde” klasörününe de restuurant, otel, kitap, film gibi tavsiyeleri giriyorum. Aklıma gelen iş fikirlerini ve detaylarını da yazmaya başladım. Uygulamayı bu şekilde kullanmamın muazzam zaman tasarrufu sağladığını düşünüyorum.
Productive
Hatırlarsanız 2020 Zincir Kırma dosyalarımı oluşturmuş ve burada paylaşmıştım. Yaklaşık 10 gün kadar kağıtlar üzerinden takip yaptıktan sonra, bu şekilde takibin bana uygun olmadığına karar verip, alışkanlıklarımı takip ettiğim “Productive” uygulamasını geri yükledim. En çok zorlandığım konu, kağıtları yanımda taşıma ve işaretlemeyi hatırlama meselesiydi. Uygulamadan bidirim geldiği ve yaptığım an işaretleyebildiğim için uygulama ile devam etme kararı aldım.
Youtube
Youtube ayrılığı en çok zorlandığım konu oldu sanırım. İzlemekten keyif aldığım ve takip ettiğim insanlar var. Instagram’in aksine Youtube’dan fayda sağladığım kanaatine vardım. Aboneliklerimi gözden geçirip, az sayıdaki insanı izlemeye devam etmek istiyorum. Uygulamayı bugün geri yükledim.
Sildiğim ve Geri Yüklemeyeceğim Uygulamalar
Instagram’da pasif bir hesabım var ve faydalı olduğunu düşündüğüm insanları takip ediyorum. Ancak otuz günlük detoksun sonunda, aslında bu hesapların hayatıma düşündüğüm kadar katkı sağlamadığına karar verdim. Uygulamayı geri yüklemeyeceğim. Dolayısıyla an itibariyle takip ettiğim sosyal medya uygulaması kalmadı. Çok daha önce Facebook’u iptal edmiştim. Şimdi Instagram da gitti. Twitter ve Linkdin’e zaten hiç bulaşmadım.
Netflix
Netflix uygulamasını telefonumdan sildim ve geri yüklemeyeceğim. İşyerinde kendime verdiğim aralarda birşeyler seyretmek istediğimde Youtube kullanacağım. Netfix içerikleri uzun, dolayısıyla yarım kalınca aklım kalıyor. Çarşamba akşamlarını eşimle TV zamanı oalrak belirledik. Kızlar yattıktan sonra, 2020’de izlemek istediklerim listesi üzerinden eşimle film veya belgesel seyretmeyi planlıyoruz.
Alışveriş Uygulamaları (Hepsiburada / e-bebek / H&M & IKEA)
Kolay alışveriş yapmak, fazla alışveriş yapmamı tetikliyormuş. Bunu alışveriş uygulamalarını sildikten sonra fark ettim. Bu ay bildiğiniz üzere alışveriş diyetim de başladı. Bu uygulamaları silmem, alışveriş diyetimi sürdürmem konusunda da faydalı oldu. Kesinlikle geri yüklemeyeceğim.
Ulaşım Uygulamaları (TCDD, EGO, THY, Pegasus)
Hiç birini kullanmazken, ulaşım uygulamalarının tamamını telefonumda neden tuttuğumu bilemiyorum. İş seyahatlerimi, İpek’in doğum ve emzirme süreci nedeniyle, yaklaşık 2 sene önce yardımcıma devrettim. Dolayısıyla uçak bileti uygulamaları şu anki hayatımda kullanılır durumda değil. Eskişehir’e araba ile gidiyoruz ve toplu taşıma epeydir kullanmıyorum. Hepsini sildim ve ihtiyaç duyana kadar geri yüklemeyeceğim.
İnternet Kullanımı Hakkında
İnternette en çok KK’da vakit geçiriyormuşum. Takip ettiğim topiklerden çıktım. BDV’de baya yaşam enerjimi alıyormuş. BDV’ye de giriş yapmamaya karar verdim. Günlük olarak sadece kendi konum üzerinden devam edeceğim.
Çok teşekkür ederim canımYine harika bir paylaşım, özlemiştik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?