merhabaMerhaba hanımlar size danışmak istediğim bir konu var bu topikteki herkesin fikirleri çok değerli benim için , gelelim konuya oğlum bu sene 1.sınıfa başladı her anne gibi benimde tedirgin olduğum noktalar var.elecda Ela da bu sene başladı sizin okul nasıl gidiyor merak ediyorum aslında okul sonrasında ödevlerin haricinde ek olarak birşeyler yapıyor musunuz.asıl mevzu ise oğlum yazı yazarken sol elle başlıyor daha sonra sağ ele geçiyor. Mesela E yazıyor dik çizgiyi sol yan çizgileri sağ yapıyordu ilk başlarda sürekli kalem değiştiriyordu şimdi en azından o kadar değiştirmiyor.Öğretmeni yönlendirmeyin istediği şekilde yazsın dedi ancak çevremden hep sağa alıştırmalısın gibi sözler işitmekten çok sıkıldım.gerçekten solak mi yoksa küçük çocuklarda bu normal mi anlayamıyorum. Kreş öğretmeni ikisinide eşit kullandığını sorun yaşamayacağını söylemişti tabi o zamanlar daha küçüktü sola daha eğimliydi. Yemek yerken müdahale ediyordum doğru mu yaptım yanlış mi bilmiyorum ama şimdi kaşığı sağla tutuyor ,makası da sağla kullanıyor arada sola geçiriyor ,topa vururken sağa yelteniyor ama düz atamıyor, düğüm atmayı beceremiyor çok ayrıntı yazdım ama anlaşılması açısından kızlar.iki elini de güzel kullanması için yardımcı mi olmalıyım sizce neler yapabilirim
dini hassasiyetten dolayımerhaba
sol elle ilgili dikkatim çekti
bende solagim.
yemek yerken sağ elimle yiyorum.
solaklar sağ elinden daha zeki insanlar..
bu yüzden oğlunuz sol elini rahatça yazabiliyorsa zorlamayiniz.
benim kızım daha bebekken soldan başladi babaanne sağa geçiştirdi.
insanlar solaklari neden kötü bakışı görüyor. anlayamiyorum.
İlkokul nasıl geçiyor konusunda kızımın şahane yorumlarını yazayım:))Merhaba hanımlar size danışmak istediğim bir konu var bu topikteki herkesin fikirleri çok değerli benim için , gelelim konuya oğlum bu sene 1.sınıfa başladı her anne gibi benimde tedirgin olduğum noktalar var.elecda Ela da bu sene başladı sizin okul nasıl gidiyor merak ediyorum aslında okul sonrasında ödevlerin haricinde ek olarak birşeyler yapıyor musunuz.asıl mevzu ise oğlum yazı yazarken sol elle başlıyor daha sonra sağ ele geçiyor. Mesela E yazıyor dik çizgiyi sol yan çizgileri sağ yapıyordu ilk başlarda sürekli kalem değiştiriyordu şimdi en azından o kadar değiştirmiyor.Öğretmeni yönlendirmeyin istediği şekilde yazsın dedi ancak çevremden hep sağa alıştırmalısın gibi sözler işitmekten çok sıkıldım.gerçekten solak mi yoksa küçük çocuklarda bu normal mi anlayamıyorum. Kreş öğretmeni ikisinide eşit kullandığını sorun yaşamayacağını söylemişti tabi o zamanlar daha küçüktü sola daha eğimliydi. Yemek yerken müdahale ediyordum doğru mu yaptım yanlış mi bilmiyorum ama şimdi kaşığı sağla tutuyor ,makası da sağla kullanıyor arada sola geçiriyor ,topa vururken sağa yelteniyor ama düz atamıyor, düğüm atmayı beceremiyor çok ayrıntı yazdım ama anlaşılması açısından kızlar.iki elini de güzel kullanması için yardımcı mi olmalıyım sizce neler yapabilirim
Bizim toplumda maalesef bir gösteriş merakı var. Evliliğinin değerini parmağındaki pırlantanın karatı ile ölçen insanlar, ebeveyn olduğunda, anneliğini de bu şekilde doğum günleri ile kanıtlama çabasına giriyor sanırım.Slm elecda bu tür organizasyonları çok çirkin buluyorum, bu tip organizasyonları teşvik edenlerle asla aynı yerde olmak istemem.
Çocuklara kv bakma fikri benden uzak. Aramız gayet iyidir ama ilişkiler yakına düştükçe cıvıklaşır genelde. İki taraf da saygılı ve yapıcı ise şansın olabilir elbet. Sanırım herkesten uzak iki bebek büyütmek fikriyle hareket eden ben bunun bir takım zorluklarını yaşadıkça görmeye başladım. Ama tabi burada kreşler hem kaliteli hem herkese bedava, doğum günü kutlaması için asla bir yere para vermezsin, bunun için hem mekan çok hem park. Zaten hayat çocuklara göre düzenlenmiş, aslında tüm herkesin refahına göre desem daha doğru olur. Herkesten uzaktayım ama kafam rahat. Demem o ki herkesin kişisel tercihi bu iş. Eskişehirde yaşamak güzel fikir. Nedense seni hiç bir zaman Ankaraya oturtamamıştım, tuhaf.
Bakıcı abla ile bu sene 6. yılımız. Çok iyi tarafları olmakla birlikte evde beraber vakit geçirmekte zorlandım. Ela’da her gün işe gittiğim için birbirimize fazla maruz kalmamıştık. Bu sefer haftanın 3 gününü beraber geçirmek bizi zorladı.elecda Canim Bir Aile Hikayesi dizisi esliginde son sayfalari okudum.Cocuklar kalabalik ailede daha mutlu, daha guvenli hissediyor. Biz ailelerden uzak buyuduk. Yaz tatilinde koye giderdik, cok iyi gelirdi.
Senin durumunda olsam Eskisehir ' e giderdim. Esinle bastan beri anlasiyorsunuz zaten. Mesafe koymak istersen ayni sehirde de mesafeli davranabilirsin. Ama sizin ailede cok buyuk sikintilar cikacagini dusunmuyorum. Tatillerdeki tavirlarindan belli. Dengeyi esinin saglamasi lazim. O da sagliyor bence.
Bakici abla konusunda onceden imrenirdim ilk kez sikayet ediyorsun. Bende evimde yabanci birini istemem. Filmlerde yatili yardimcilar olur , nadil yadiyorlar diye hayret ederim. Senin durumunda olsam 1 sn. Bile dusunmem ama hakkinizda hayirlisi olsun.
Hayvanlara yapılan zulüm, verilen antibiyotikler, çevreye verdiği zarar beni rahatsız ediyor. Ben de etsiz yaşamı bir tecrübe edeceğim bakalım.Elecda merhabakırmızı et konusunda neden tereddüt ettiğini tam anlayamadım. Çevre duyarlılığı mı yoksa sağlık sebebiyle mi... Ama benim bu konuda anlatacaklarım var. Bu topicte de yazmıştım migren ağrılarım son iki yıldır hayatımı çok zorluyordu. Bir kitap okudum ve orda migreni tetikleyen bir şey olduğunu, herkesin tetikleyicisinin farklı olduğunu, ve bunların da bazen tetiklediği bazen ise tetiklemediği için tespitinin zor olabileceği yazıyordu. gıdalar, uyku alışkanlıkları, kokular, hava durumu, ortam havasızlığı, ortamda bulunan bir küfün sporu gibi çok çeşitli şeyler tetikleyici olabilirmiş. Tabii bunu okuyunca iyice paranoyak oldum, her gün düşünür oldum “neden, neden” diye. Aylarca gıda intolaransımı test ettim. Gluteni, kahveyi (kafeini), süt ve süt ürünlerini, yumurtayı kestim. Gözle görülür bir etki maalesef bulamadım. Migren ağrım olmasa bile kafamdaki o ağırlık ve tepemdeki ağrı hiç geçmiyordu. Tansiyon ve kolesterol yüksekliği de yoktu üstelik. Neyse çok uzattım aylar süren gözlmlerim sonucu beni hasta eden şeyin kırmızı et ve sakatat olduğunu anladım.
Ben çok et ve sakatat tüketen bir insandım ve çok severdim. Tam bir etçiyimdir yani. Tabii insan sevdiğine toz kondurmuyor ya benim aklımın ucuna bile gelmiyordu bu süreçte. Kemik suyuna çorbaları, işkembe, kelle paça, kokoreç, ciğer ne bulsam yiyordum. Kebap, çöp şiş ve döner... haftada en az iki öğünüm bu şekilde idi.
Tabii artık hiçbirini yemiyorum. Yaklaşık 6 aydır evde yaptığım köfte dışında kırmızı et ürünü tüketmiyorum. Ve kafamdaki o ağırlık tamamen geçti. Baş ağrılarımın sıklığı azaldı, ilaçsız veya sadece ağrı kesici ile geçer oldu. Psikolojim düzeldi. Canım hala dönerdir, kebaptır çok çekiyor. Ama vücudu iyice bi dinlendireyim gebelikten sonra abartmadan tekrar yerim diye düşünüyorum. Çünkü hala etsiz bir hayat hayal edemiyorum
Ustalık gerektiren kafaya takmama sanatını dün bitirdim. Çevirisi çok kötü, google translate gibi çevirmişler, beni yordu birazKızların yeni kitap alışverişini yaptım dün. Kidega’yı kullanıyorum, enpara anlaşması ile geçen ay 50tl lik harcamanın 25tl sini iade ettiler hoşuma gitti:) Kitapları araştırıp öneri üzerine almaya çalışıyorum. Aldığım kitaplardan birinin sonu mutlu bitmiyor(muş). Tepkilerini merak edip büyük bir heyecan ile sipariş verdim. Farklı çizimli, farklı konulu kitaplar seçmeye çalışıyotum çoğunlukla, hayatta her olayın mutlulukla sonuçlanmayacağını, bizim istediğimiz gibi bitmeyeceğini algılamaları açısından kitabı sipariş verdim ama sizce erken mi? Çocuklarınıza mutlu bitmeyen sonlu veya olumsuz sonuçlanan hikayeleri kaç yaşında okumaya başladınız?
Kendim için de bu ay; ilber ortaylı&bir ömür nasıl yaşanır, mark manson&ustalık gerektiren kafayı takmama sanatı ve buket uzuner&hava ‘yı okumayı planlıyorum. İlk ikisine başladım; birini evde diğerini iş yerinde okuyorum vakit buldukça. Bugün sabah dr.gökçen erdoğanın belki,keşke,neyse kitabını bitirdim. Acı ve umutlarla dolu pek çok kadın hikayesi var. Genellikle kadına yapılan zulum konularını okumayı,dinlemeyi tercih etmem, etkileniyorum çünkü. Bu bakımdan kitabı biraz zorlanarak okudum fakat gelişimim açısından iyi oldu sanki.
Sitelerde Hançerli Mobilya var canım, hemen girişte. Oradan almıştık. Benimki 110 cm masa.İyi geceler kızlar, @elecdacım mutfak masa takımını nerden almıştın, ben de yuvarlak masa bakıyorum da istediğim gibi bulamadım
Teşekkürler canım.Sitelerde Hançerli Mobilya var canım, hemen girişte. Oradan almıştık. Benimki 110 cm masa.
bende iyiki topik var deyip okuyordum ama bitti ne yazıkki :) Kaç gündür hiç paylaşım yokSevgilielecda nasılsin? Verimli rutin topiğini öyle özlemişimki bugun fırsat bulup 2 aydir ara verdiğim yerden devam ettim okumaya..Bu arada ben anne oldum Bebeğim 39 günlük ve şuan annelige adapte olmaya çalışıyorum..Fırsat buldukca takibe devam edeceğim , senden ögreneceğim cok sey var iyi ki varsın ve iyi ki bu topik var
Merhaba canım hoş geldinSevgilielecda nasılsin? Verimli rutin topiğini öyle özlemişimki bugun fırsat bulup 2 aydir ara verdiğim yerden devam ettim okumaya..Bu arada ben anne oldum Bebeğim 39 günlük ve şuan annelige adapte olmaya çalışıyorum..Fırsat buldukca takibe devam edeceğim , senden ögreneceğim cok sey var iyi ki varsın ve iyi ki bu topik var
Az sonra yapacağım inşallah:)bende iyiki topik var deyip okuyordum ama bitti ne yazıkki :) Kaç gündür hiç paylaşım yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?