- 3 Haziran 2009
- 7.464
- 29.250
- 1.073
- 41
Peki bütün süreci değerlendirdiğinde taşınmış olmak iyi mü kötü mü oldu senin için?Merhaba elecda ♥konunun uzmanı olarak ben geldimbiz dört yıl önce İstanbul’da kızıma bakacak kimse olmaması dolayısıyla İzmir’e taşındık. Kayınvalidem ve diğer tüm akrabalarla aynı mahalledeyim üstelik. Şimdi alıştığım için lüks gibi gelmiyor ama kızım okula gitmediğinde veya okullar kapandığında nereye bırakıcam derdinin olmaması kafayı çok rahat tutuyor. Kayınvalidem olmasa da eltime bırakabiliyoruz. O açıdan süper
Amma velakin tabii ki çocuk senin tam olarak istediğin beklediğin ortamlarda büyümemiş oluyor, sence saçma sapan bir sürü muhabbetin ortasında bulunuyor falan filan. Bunları gözardı edebilmek önemli. Ne kadar esnek bir insan olduğun burda devreye giriyor. Son bir senedir kızım tam gün okula gidiyor, daha önce yarım gün gidip yarım gün babaannede kalıyordu. Bu yüzden ister istemez her gün görüşüyorsun, derdine ortak oluyorsun, bütün aile muhabbetlerine dahil oluyorsun. Bu benim için yorucuydu. Ama problem yaşamadan bugünlere geldik. Karşılıklı sevgi ve saygı çok önemli bu noktada. Sen zaten her türlü ilişki biçimini doğru yönetebilecek birisin. Sorun olacağını zannetmiyorum. Ama kafan daha dolu olacak.
Bu arada yaşamkent’teki fiyatlar dudak uçuklattı. İzmir’de Mavişehir lüks bir yerdir. Arkadaşım da mecbur kalıp 1.500 TL’ye doğum günü partisi organize etmişti de “2saat için 1.500 TL çokmuş.” demiştim. Ankara meğer daha uçukmuş.
Beni de iç içe olmak ve eşimin bir sürü işe dahil edilmesi ihtimali düşündürüyor. Eşimin ailesi ile şimdiye kadar hiç problem yaşamadım ancak mesafenin bu duruma katkısı eminim ki çok büyüktür.
Çayyolu tarafında yeme içme de çok pahalı. Bu tür organizasyon yapan yerler de öyle. 5-6 bin tutan doğum günlerine, genelde 30 çocuk ve anneleri davetli. Annelere ayrı çocuklara ayrı etli yemek veriliyor. Çocukları oynatan birileri var falan derken fiyatlar çok yükseliyor ancak çok gereksiz buluyorum. Kızımın da böyle şeyleri normalleştirmesini istemiyorum.