Popüler Konu Verimli Rutin

Öyle bir karar alırsan iş durumu ne olacak?
Açıkçası ben memleket sevdalısı biri olduğumdan her zaman oyum memleketten yana olur ama sen zaten artı ve eksileriyle en doğru kararı verirsin. Ve Eskişehir tam yaşanacak şehir hep derim.

İnsan gittiği yere kendini de götürürmüş, sen bu sağlam duruşunla her yerde mutlu olursun gibi geliyor bana.
Hakkınızda hayırlısı olsun

selam elecda,
çalışan anne için anneanneye babanneye yakın olmak elbette çok önemli. babanne uyumlu, yardım etmekten çekinmeyen, çocuğuna bakarken yanlış davranışlarını rahatlıkla uyarabileceğin ve en önemlisi size ve evinize veya çocuk yetiştirme tarzınıza müdahale etmeyecek bir karakterse neden olmasın hatta çok ta iyi olur.
eskişehir çok güzel yaşanılabilir bir şehir. imkanım olsa bende oraya taşınmak isterim doğrusu.
çocuk doğum günleri senin yazılarında sık sık denk geldiğim ve denk geldikçe hayretlere düştüğüm bir konu. ben bu tür kutlamalara böylesine harcamalar yapılmasına karşıyım. seninde dediğin gibi kibir sadece. ne kadar varlıklı bir hayat sürsekte çocuklarımızın daha minimal daha mütevazi bir hayat anlayışını benimsemeleri gerektiğini düşünüyorum.
herşey gönlünce olsun ..

Eskişehir'de okumuş bir insan olarak orası benim de 2. memleketim diyebilirim. Üniversiteden mezun olurken gelen asistanlık teklifini geri çevirdiğim için ne kadar pişman olduğumu anlatamam.
Eskişehir çocuk büyütmek için de, yaşamak için de ideal. Ayrıca eğer bakabilecek biri varsa çocukların için harika bir durum olur. Benim de tercihim aileden birisinin bakması yönünde olmuştu. İnan her gün gözüm arkada kalmadan evden çıkmanın verdiği rahatlık hiçbir şeyde yok.

Ama sanırım iş yüzünden tüm hafta çocuklardan ayrı kalman gerekecek. (Her gün Eskişehir Ankara arası gitmeyeceğini tahmin ederek söylüyorum.) İpek ile benim kızımın arasında pek yaş farkı yok. Ben dayanamazdım sanırım

benim çocuklara kv bakıyor.büyüğüm yeni kreşe başladı.kv bizde kalıyor 2,5 yıldır.birbirimize saygı duyuyoruz ama sınırlar ister istemez ihlal ediliyor. fırsatım olsa aynı yerde olup sadece evine bırakmayı yada en azından sadece belirli aralıklarda bizde kalmasını isterdim

Çok teşekkür ederim canım
Benim iş imkanım var Eskişehir’de. Daha doğrusu bulurum diye düşünüyorum. Eşim kamuda olduğu için onun geçişi daha meşakkatli olabilir. Belki bir süre git gel yapması gerekebilir ama zaten 1 saatlik yol.

Yok ben kızlardan ayrı kalamam. Eskişehir’de iş bulup taşınmak olarak söyşemiştim.

Bu doğum günü meselesinden inanılmaz bunaldım. Geçen Cumartesi kreşten bir arkadaşının doğum günündeydik. Bu Cumartesi anasınıfından bir arkadaşınınkine gideceğiz
Ayın 19 una yine bir doğum günü davetiyesi geldi, parti evinde yine. Bu ilkokuldan:) Ela’ya söylemeyeceğim.
Bir de ben doğum gününün evde çok yakın birkaç arkadaşı ile kutlanması taraftarıyım. Böyle evlendirir gibi doğum günü kutluyorlar sonra katılan çocuklar ben de istiyorum diye tutturuyor.

Ben beraber yaşayamam. Bakıcı abla ile gündüzleri evde olunca kendisine tahammülüm kalmadı, kayınvalide ile o riske giremem. Yakın oturup arada evine bırakmayı istiyorum aslında.

Geçen kış işyerim kapanmanın ucundan döndü biliyorsunuz. Vazgeçildi ancak çok uzun süreli devam edilebileceğini zannetmiyorum. Bu işyeri anne babamın hastalıklarında ve İpek’in sürecinde bana çok destek oldu. Sayelerinde hem çalışıyorum hem evdeyim. Vefa borcum olduğundan işyeri kapanana kadar kalıp sonrasında Eskişehir’de iş arayabilirim. Bulunca da taşınırız. Buradaki evi kiraya veririm, krediyi kira öder. Biz de kiralık, kayınvalideme yakın bir eve geçeriz diye düşündüm. Bakıcı abla maaş+sigorta masrafı ortadan kalkar. Ela’yı özele göndersem bile buradan ucuz olacağı kesin.

Ben Kırım göçmeniyim. Eskişehir merkezdeniz.

Merhaba,

Bende ne yazıkki artık İstanbul da yaşamak istemiyorum. Gerçekten daha küçük sakin huzurlu bir yer istiyorum. Özellikle deprem sonrası 1 haftadır ciddi ciddi gitmek istiyorum. emekliliğime 6 yıl var. zaten 2 yıl daha çalışıp ayrılırım diyordum. Eşime tayin iste ben isten ayrılayım evi kiraya verelim vs deyip duruyorum. Eşimde tayin olayının zor olacağını söylüyor. Sadece babam ve annemin sağlık durumunu bahane edersek benim memleketime tayin isteyebileceğini ama onun bile olması zayıf ihtimal dedi. Hemen olabilecek bir şey değil dedi ama bende depremden çok korkuyorum. Aynı duygu karmaşasını yaşıyorum bende.

Yok ben kızlardan ayrı kalamam. Eskişehir’de iş bulup taşınmak olarak söyşemiştim.
Eskişehir havacılık sektörü açısından iş imkanı olabilecek bir yer. Üniversitenin sivil havacılık bölümü vardı. Sonra buradaki hava alanı uluslararası uçuşlara açıldı diye duymuştum.

Belki senin de kısmetin oralardadır. :) Umarım her şey senin için iyi olur :)

elecda cım, çocukları güvenebileceğin birine bırakabilmek müthiş bir durum Aynı evde olmamak şartıyla tabi ayrıca sıkıldığında bunaldığında ya da keyifli vakit geçirmek istediğinde anlaşabildiğiniz akrabalarının yakında olması da güzel bir durum. Ankara eğitim imkanları açısından zengin bir şehir. Eskişehir de muadilleri var mıdır bilmiyorum, muhtemelen vardır orası da büyük şehir nihayetinde . Trafiğin olmadığı ulaşımın oturduğu yerlerde zamanın sana kalıyor. Eşin de tayin anlamında sana tabi,sen özelde çalıştığın için o senin olduğun yere gelecek belki biraz uzun sürer ama sonunda gelir. Orda bulacağın işin getirisi Ankara’dakine göre düşük olur muhtemelen. Bu sizi etkiler mi ? Ama artısı eksisi değerlendirildiğinde ben olsam Eskişehir i tercih ederdim

Eskişehir'de diplomamı almadan önce okul harçlığımı çıkarmak amacıyla çalışmıştım okulu uzattığım için. Anladığım kadarıyla firmalar öz geçmişindeki firmaların isimlerine çok önem veriyorlar. Şans eseri Ankara'da daha önce kısa süreli çalıştığım bir firma Eskişehir'de bütün kapıları önüme açmıştı. Ancak Eskişehir'de ücretler yarı yarıya düşmüştü. Bence sen iyi fırsatlar yakalayabilirsin. :)

Merhaba elecda konunun uzmanı olarak ben geldimbiz dört yıl önce İstanbul’da kızıma bakacak kimse olmaması dolayısıyla İzmir’e taşındık. Kayınvalidem ve diğer tüm akrabalarla aynı mahalledeyim üstelik. Şimdi alıştığım için lüks gibi gelmiyor ama kızım okula gitmediğinde veya okullar kapandığında nereye bırakıcam derdinin olmaması kafayı çok rahat tutuyor. Kayınvalidem olmasa da eltime bırakabiliyoruz. O açıdan süper Amma velakin tabii ki çocuk senin tam olarak istediğin beklediğin ortamlarda büyümemiş oluyor, sence saçma sapan bir sürü muhabbetin ortasında bulunuyor falan filan. Bunları gözardı edebilmek önemli. Ne kadar esnek bir insan olduğun burda devreye giriyor. Son bir senedir kızım tam gün okula gidiyor, daha önce yarım gün gidip yarım gün babaannede kalıyordu. Bu yüzden ister istemez her gün görüşüyorsun, derdine ortak oluyorsun, bütün aile muhabbetlerine dahil oluyorsun. Bu benim için yorucuydu. Ama problem yaşamadan bugünlere geldik. Karşılıklı sevgi ve saygı çok önemli bu noktada. Sen zaten her türlü ilişki biçimini doğru yönetebilecek birisin. Sorun olacağını zannetmiyorum. Ama kafan daha dolu olacak.

Bu arada yaşamkent’teki fiyatlar dudak uçuklattı. İzmir’de Mavişehir lüks bir yerdir. Arkadaşım da mecbur kalıp 1.500 TL’ye doğum günü partisi organize etmişti de “2saat için 1.500 TL çokmuş.” demiştim. Ankara meğer daha uçukmuş.

elecda hakkında hayırlısı olur inşallah, kv ile aynı şehirde oturmanın avantajları da var dezavantajları da, mesela ben farklı yerde oturmayı tercih ederim çünkü aynı şehirde olunca gitgeller bitmiyor sürekli görüşmek istiyorlar falan, bir de bize de sık gelmek istiyorlar, ben onlara hizmet edeyim onlar otursun. Hani kahvaltıya çağırsam saatlerce otururlar taa gece yatmaya giderler evlerine o derece rahatlar. Tabi bizi sevdiklerinden böyle kötü niyetleri yok ama anlayışlarımız çok farklı. Koş dönemi hem kızım hem ben hasta olduk mesela uykusuz kaldım çok kötüydüm ama yardım teklif etmediler hiç ben de kendi kendime yardım isteyebilen biri değilim öyle olunca sıkıntı oluyor. En iyisi uzak olsun tatlı olsun diyorum. Ama sen kişilik olarak oturtmuş birisin, bu tarz ailevi ilişkileri başarıyla yönetebileceğini düşünüyorum :)Eskişehir’e gittiğinde dinlendiğini falan anlatıyorsun eski yazılarında o yüzden oraya taşınmanız faydalı olabilir sizin için, çocuklar için de kuzenlerle bir arada olmak eğlenceli oluyor

Merhaba arkadaşlar bu aralar yolun bir dönemdeyim uzun zamandır yazamadım, bir konuda fikrinize ihtiyacım var.
Bir ay sonra önemli bir sınavım var çok verimli ders çalışmam gerekiyor, birsürü kaynak var okumam gereken. Kaynaklarımı belirledim. Ama hiç verimli olamıyorum kafam çok dağınık, eşim sürekli telefona gidiyor, sürekli bir sosyal medya kontrolü veya youtubedan dizi izleme falan, aslında zamanı güzel yönetebilirsem vaktim çok yeterli olacak, verimli çalışmak için nelere dikkat etmeliyim ?günü nasıl planlamalıyım? Gündüzleri boş olucam bazen ufak işlerim olabilir sadece. 5gibi kızım kreşten geliyor o uyuyana kadar biraz zor oluyor çalışmam, bazen eşim ilgileniyor ama dibimde oynuyorlar okuduğumdan bişey anlamıyorum, bu konuya da el atmam lazım . Uykum geldiğinde uyku açıcı ne tavsiye edersiniz gün içinde?(hani normalde uyku olmaz da ders çalışırken bir anda gelir ya insanın ) gece geç sate kadar çalışmıyorum kızım sabah erkenci, 12 gibi yatmaya çalışıyorum

bende kv ile altlı üstlüyüm ben bahçe kattayim.:) 5 yıldır bu durumu çok şükür sorun yaşamadim. saygıyı hiç eksik etmedim. bitanecik torunlarivar hasta oldu mu üzerilerine çok düşüyorlar.
ben çalıştığım için kaynanam bakiyor.
sık sık gelen insan degiller. gelinim yoruluyor dinlensin evinde diye düşünüyor.:)
kızım bazen akşamlari onlarda duruyor yemek yapana kadar babasi gelene kadar orda duruyor. babasi geldikten sonra geliyor.:)
en baştan beri açik açik tavrini koymaliydin.
korkutmadan sıkıntı yaşamadan önce baştan açik açik konuşup çözüm bulacagina inaniyorum.
bunun çok iyi faydasini görüyorum...
elecdanin taşınmadan önce kayinvalide ile önce herşeyi en başından konuşmasini bi çözüm bulacagina inaniyorum:)

Sizin için ayrı bir risk faktörü var. Deprem gerçekten çok sıkıntılı bir konu. “Niyet varsa yol bulunur” diye bir söz vardır. Büyük değişiklikler söz konusu olduğunda bu şekilde yaklaşmak lazım. Enine boyuna düşünüp karar vermek sonrasında da üzerine uğraşmak gerekiyor. Ben de henüz niyetine girsek mi konusunda değerlendirme aşamasındayım.

Çok teşekkür ederim canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…