Popüler Konu Verimli Rutin

IMG_20180827_183510_780.jpg

Bu arada eviniz hayırlı olsun güle güle oturun M muhendiseylul :)

Herkese mutlu haftasonları sağıkla , inşaallah...

Bu geceyi ateş ve boğz enfeksiyonu ike geçirdik , yarı uykulu hal ve ateş ölçme halleri.. oğlum şimdi uyudu.. ateşi hafifleyince uyku huzurlu geldi..şifa versin Rabbimiz...

Ayrıca, bugün çok heyecanlıyım , anne çocuk buluşması için gün bugün.. annelerin tanıştığı, çocuk anne oyularının oynandığı iletişimin geliştiği bir gün olsun dileğimiz..
Plan program hazır, yer belli inşaallah ben biraz önceden gidip bikaç süsleme yapabilirim.
Ağaçların gölgesinde toprakla hemhal olunan keyifli bir etkinlik olsun istiyorum..

Hem belki ilerleyen zamanlarda atölyeler düzenleyebiliriz..
ahşap oyuncak atölyeleri, bilim masal atölyeleri.. içim şenlik yeri...
Geçmiş olsun şifalar diliyorum. Ağaç gölgesinde atölye fikirleri ne hoş. Müstakil mi eviniz, yoksa artı bi bahceniz mi var?
Ben buaralar buna yakın bi dusuncede gidip geliyorum, sehir merkezinde oturmak durumundayız; okul-iş-ev birbirine 15-20 dk mesafede, hayat koşturmacası içinde daha fazla mesafelere tahammulum yok🙈 evimize 60km mesafede eşimin köyü. Zaman zaman gidiyoruz haftasonları, dededen kalma bi evleri var ama kayınvalidemler amcalar falan ortak kullanıyor(onlarda yerleşik değil ara ara gidiyorlar), gittikçe bizi de rahat ettirmeye çalışıyorlar orada bı sıkıntı yok. Buaralar kendimize kucuk bi kulube yaptıralım diyoruz, fakat haftasonları surekli aynı yere gitme halide bunaltabilir. Kararsızım

Hayırlı olsun güle güle sağlıkla oturun kuzum

3 yaş oda için verebileceğim tavsiyeler( oğlum da o yaşta)

-onun rahatlıkla kullanabileceği oyuncak mufaza dolabı/çekmecesi vs-köşeleri ovalleltirlmiş olmalı ki zarar vermesin mobilya

- yatak kolaylıkla çıkabileceği şekilde olsun.
Bazalı ise bilmem ama karyola tarzı ise altı silinebilir olsun😬

- bence kitaplık mutlaka olmalı.yerden ayaklı ya da duvara monteli olabilir

-ikeanın çocuk ürünleri çok güzel hem modeen hem kullanışlı

Halı ince v kolay temizlenen bir şey olmalı

Aklıma gelenler oğlumun odasını ekleyeceğim sonra fotoğraf çekip
Biz ikeadan parça parça tamamladık
Gardeope da benim bekar evimden kalma kendim istediğim şekilde yaptırmıştım
Pek kullanışlı
Çok teşekkür ederim canım detaylı yazın için, ikeadan bakıyordum ben de, dediklerine dikkat edeceğim

Teşekkürler canım, ben de bu karyolalara bakıyordum siyah mı beyaz mı karar veremiyorum ama siyah da çok hoş durmuş güzel günlerde kullansın kızın

Bizim duvar beyaz çadırı beyaz laminantlar beyazlı gri o yüzden siyah tercih ettim ve çok sevdiğim parça :)
Teşekkürler
Beyaz olanı böyle tüller pembeler canlanıyor gözümde :)

Merhaba arkadaslar, bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var. @Roasanayma nın bahsetmesi sonrası ben de eve robot süpürge aldım. Giriş niteliğinde bir model evi taraması rastgele hareketlere dayanıyor buna ragmen cok memnun kaldım, neden daha önce almadığıma hayıflanıyorum. 1-2yıl kullanır irobot 7 plusa gecerim diye düşünüyorum. Süpürme işini halledince kafaya silmeyi taktım; şuan moplu uzun saplı hazneli bi aparatla siliyorum evi işimi götüyor daha pratik bir modele geçsem derken bi arkadasım bekonun buharlı temizleyici ile yerleri sildiğini anlattı. Camlarda mutfak dolaplarında heryerde kullanıyormuş. Bem bunların sadece banyoda aktif olduğunu sanıyordum🙈 rica etsem buharlı twmizleyici kullananlar deneyimleri ve ürünün marka bilgisini paylaşabilir mi?
Merhaba hangi robot süpürgeyi aldınız acaba? Bende derin araştırmalar içerisindeyim de.

Elecda merhaba, genel olarak tüm sayfaları okumadın ama rutinlerin yaptıkların hayatına kattıklarında ilgili böyle genel bi yazın var mı? Mümkün olduğunca eski sayfaları okuyorum ama varsa başlangıç için okumak isterim. Bu ara çok verimsiz geçiyor vaktim, 2 çocukla daha verimli olmayı istiyorum bende.

Geçmiş olsun şifalar diliyorum. Ağaç gölgesinde atölye fikirleri ne hoş. Müstakil mi eviniz, yoksa artı bi bahceniz mi var?
Ben buaralar buna yakın bi dusuncede gidip geliyorum, sehir merkezinde oturmak durumundayız; okul-iş-ev birbirine 15-20 dk mesafede, hayat koşturmacası içinde daha fazla mesafelere tahammulum yok🙈 evimize 60km mesafede eşimin köyü. Zaman zaman gidiyoruz haftasonları, dededen kalma bi evleri var ama kayınvalidemler amcalar falan ortak kullanıyor(onlarda yerleşik değil ara ara gidiyorlar), gittikçe bizi de rahat ettirmeye çalışıyorlar orada bı sıkıntı yok. Buaralar kendimize kucuk bi kulube yaptıralım diyoruz, fakat haftasonları surekli aynı yere gitme halide bunaltabilir. Kararsızım
Evimiz apartman dairesi ama köyün yakın elimle köyüm arası 6 dakika falan sürüyor zaten kulübe yaptırma aşamasında her hafta gideceksiniz o eksik bu eksik işte etrafı bahçe düzenlemesi yapalım ona Ekelim bunu ilkerim sere yapalım ama şurada çiçek Ekelim şurada kahve içelim şuradada çocuğumuz da bir mutfak yapalım söyle çamurlu oynasın vs gibi hayallerme zaten uzun bir süre gitmek istersiniz oraya.
Bence gerçekten çok güzel bir fikir zaten etrafta ne kadar gezecek yer var ki biz nereye gidersek gidelim ben sonunda gidiyoruz orada bahçeli de bir soluklanıyoruz bir de doğayı dinliyoruz , toprak eşeliyoruz çok iyi geliyor size de çok iyi gelecektir eminim

Bugün inanılmaz yoruldum şu anda ayaklarım sızlıyor ama çok şükür çok mutluyum çünkü on anne ve yaklaşık 14 çocukla sulu çamurlu yapraklı kaplumbağalı salyangoz bu bir gün geçirdik ,doğada bir gün..
Kitapları inceledik ağzımızı tatlandırırdık anneler sohbetle gönlünü şenlendirdi şimdi evdeyim

İşte şöyle de güzel bir gündü hamd olsun

Eklentiler

• 422D84E5-1673-409B-B95A-94DBE59031F9.jpeg
    422D84E5-1673-409B-B95A-94DBE59031F9.jpeg
    297,5 KB · Görüntüleme: 140
  • 83A1FA35-47FD-4FB4-B731-C9B94B4A29C4.jpeg
    83A1FA35-47FD-4FB4-B731-C9B94B4A29C4.jpeg
    165,4 KB · Görüntüleme: 127
  • CC0C342D-F331-4BA2-97FF-593CD069A155.jpeg
    CC0C342D-F331-4BA2-97FF-593CD069A155.jpeg
    151,6 KB · Görüntüleme: 119
  • 85E87658-0789-42DB-B071-2B73418051CF.jpeg
    85E87658-0789-42DB-B071-2B73418051CF.jpeg
    330,3 KB · Görüntüleme: 114
  • B7CEC507-5704-4FC5-A61F-2BCFEAF15755.jpeg
    B7CEC507-5704-4FC5-A61F-2BCFEAF15755.jpeg
    245,6 KB · Görüntüleme: 129
Evimiz apartman dairesi ama köyün yakın elimle köyüm arası 6 dakika falan sürüyor zaten kulübe yaptırma aşamasında her hafta gideceksiniz o eksik bu eksik işte etrafı bahçe düzenlemesi yapalım ona Ekelim bunu ilkerim sere yapalım ama şurada çiçek Ekelim şurada kahve içelim şuradada çocuğumuz da bir mutfak yapalım söyle çamurlu oynasın vs gibi hayallerme zaten uzun bir süre gitmek istersiniz oraya.
Bence gerçekten çok güzel bir fikir zaten etrafta ne kadar gezecek yer var ki biz nereye gidersek gidelim ben sonunda gidiyoruz orada bahçeli de bir soluklanıyoruz bir de doğayı dinliyoruz , toprak eşeliyoruz çok iyi geliyor size de çok iyi gelecektir eminim
Gaza geldim şuan:) 6dakika çok iyi bi mesafe ama bizimki aksam trafiğinde enaz 45dk. Bir de eşim 1gun izin yapıyor haftada onun için herhafta gidilebiliyor emin değilim. Hoş özellikle yazın iş çıkışı bile gidip 3 saat vakit geçirip tekrar donuyoruz. Maliyetlerde soz konusu tabi bahçe için çok güzel konsept 1+0 lar var, insan heyecanlanıyor.

Merhaba hangi robot süpürgeyi aldınız acaba? Bende derin araştırmalar içerisindeyim de.
Merhaba amazonda en cok satan olmasına guvenerek anker 11s i tercih ettim. Robot süpürgelere giriş niteliğinde. Bir ust modelinde internet bağlantı var ama onda yeterli kullanıcı yorumu elde edemedim pek. İşi çok yaradı hergun 15.45te cıkıyor 1saat 45dk calışıp evine gidiyor, geldiğimde ev temiz inanılmaz bir his:)

Şu anki yatak odamızın resmini yükledim.
Öncelikle boydan boya dolap yaptırdık. Bir önceki dolabın üstünü temizlemek epey zor olduğu için yeni dolap tavana sıfırlandı.
Dolabımız 4 kapılı. İkisi bana, ikisi eşime ait. Benim iki kapı arasındaki ray sistemi kendi içinde hareket ediyor. Eşiminki de öyle. Dolayısıyla sabahları birbirimizi bekleme durumu ortadan kalktı.
Şifonyer kullanmak istemediğim için dolabımın içinde toplam 10 adet çekmece bulunuyor.
En üst iki raf, depolama alanı. Kışlıklar, nevresimler vs. şeklinde kutular oluşturdum ve bunları dolabın en üst kısmında muhafaza ediyorum.
Baza ise yerden biraz yüksek, kenar çıkıntıları olmayan, komidinleri kendine bağlı, dolayısıyla köşe içermeyen bir yatak.
Perdeleri otellerde kullanılan karartmalı perdelerden seçtim. Perdeyi gün içerisinde çekince oda zifiri karanlık oluyor. Benim gibi ışıkta uyuyamayanlar için iyi bir çözüm oldu.
Tül, düz beyaz, halı bu resimde çıkmamış ama onu da desensiz tercih ettim.
Perdeciden rica ettim. Perdenin kumaşından runner kestirdim. Yatak örtüsü sevmediğim için bu runner'ı kullanıyorum.
Nevresimde de desen sevmiyorum. Dün beyaz nevresim tercih ediyorum.
Yatak odasında sevdiğim tarz otel odası görünümü.
Şu an eksik olarak 2 tane abajur, 2 adet runner ile uyumlu kırlent ve yatak başının üstüne tabloya ihtiyacım var. Henüz içime sinen birşey bulamadım. Bulunca bu 3 eksiği de tamamlayacağım.
Merhaba, cok eski bir mesajiniz ama yine de sormak istedim. Ayni sekilde yatak odasini daha az toz toplayacak sekilde duzenlemeye calisiyorum. Abajurlar ve onlarla takim klasik baslikli bir avize basligim var. O kadar cok toz topluyor ki. Degistirmeye karar verdim. Tavandakini led almak mantikli. Peki siz toz toplamayan istediginiz gibi abajur bulabildiniz mi, nasil bir model sectiniz merak ediyorum

ALIŞKANLIKLAR HAKKINDA
Bugün alışkanlık edinme süreci ve alışkanlıkları sürdürebilmek ile ilgili deneyip fayda gördüğüm yöntemlerden bahsetmek istiyorum.

Kendini Tanımak ve Arızalarını Tespit Etmek
Kendimi bir süre izlediğimde, aşağıdaki sonuçlara vardım.
  • Yeni alışkanlık kazanmakta ve mevcut alışkanlıklarımı değiştirmekte zorlanan biriyim.
  • Birşeyi ya tam yaparım ya da hiç yapmam şeklinde bir eğilimim var. Dolayısıyla bir konu aksadığında ipin ucunu direkt bırakıyorum.
  • Duygusal yeme bozukluğum var. Hayatımda birşeyler yolunda gitmediği zamanlarda abartılı miktarlarda hamur işi yemeye yöneliyorum.
Alışkanlıkları Tespit Etmek
Üç tane A4 sayfasını aldım. İlk kağıda“Alışkanlıklar” başlığını yazdım. Kazanmak istediğim tüm alışkanlıkları madde madde listeledim. İkinci kağıda “Neden” başlığını yazdım. Bu alışkanlık bana ne kazandıracak, neden bu alışkanlığı kazanmak istiyorum sorularının cevaplarını her bir alışkanlık maddesinin karşısına yazdım. Üçüncü kağıda ise “Nasıl” başlığını yazdım. Günlük, haftalık, aylık veya haftanın bazı günleri olarak, her bir hedef için uygulama periyodu belirledim.
Bu bölüm gerçekten önemli. Sakin bir ortamda en az 1 saat vakit ayırıp, hakikaten akıldakini kağıda dökmek gerekiyor. Özellikle “Neden” başlığında kendinize ne kadar dürüst davranırsanız o kadar iyi sonuç alırsınız.

Takip Yöntemi Belirlemek
Ben Applestore’dan “Productive” adlı uygulamayı indirdim. 7 gün ücretsiz deneme hakkı var. Senelik 189 lira gibi de bir ücreti var. “Habit Tracker” diye aratırsanız, konu ile ilgili bütün uygulamaları görebilirsiniz. Program ile uğraşamam diyorsanız internette çıktı alabileceğiniz bir sürü örnek doküman var.
Alışkanlıkları takip etmek ve ölçmek çok önemli. Unutmayın “Ölçemediğiniz birşeyi kontrol edemezsiniz, kontrol edemediğiniz birşeyi yönetemezsiniz.” Amaç hayatı ve günümüzü yönetmek ise, günlük yapabildiklerimizin ve yapamadıklarımızın kaydını tutmak ve bunları belirli periyotlarda değerlendirmek gerekiyor.

Kontrol Periyodu Belirlemek
İşyerinde her yıl Temmuz ayında toplanır ve Ocak-Haziran dönemini veriler ve hedefler doğrultusunda detaylı kouşuruz. Yıl başında belirlenmiş olan hedeflerdeki gidişat nedir, hedef düşük ya da yüksek mi belirlenmiş, durum kötü gidiyorsa bunun sebebi nedir, ikinci dönem için bir aksiyon alıp durumu toparlayabilir miyiz gibi bir gözden geçirme yaparız. Her yıl Ocak ayında ise bir önceki yılın değerlendirmesini yaparız.
Kendi alışkanlıklarımı ve hedeflerimi gözden geçirme konusunda aynı uygulamayı başlatmış bulunuyorum. Bu ay sene başı hedeflerimi gözden geçirip, revize ettim. Alışkanlık listelerimi oluşturdum. Detaylı değerlendirmeyi Ocak ayında gerçekleştireceğim.
Bu gözden geçirme esnasında kendine karşı şevkatli olmak, acımasız davranmamak gerekiyor. Hayatınız boyunca yanınızda olacağı garanti olan tek insan sizsiniz. Bu hayatta en sevdiğiniz insana nasıl şevkat ve hoşgörü ile davranıyorsanız kendinize de aynı şekilde davranın. Başaramadığınızda “Olsun, denedin en azından” diyin. Kendinize destek olun lütfen.

Alışkanlıkları Sabah Halletmek
Gün içerisinde yapmak istediğim alışkanlıkların önemli bir bölümünü sabah aktardım. Bu durum sürdürülebilirlik konusunda önemli bir fark yarattı. Eşim ve İpek 07:30’da uyanıyorlar. Bu nedenle 06:00’da kalkıyorum. Kendime ait 1,5 saatim oluyor.
Her sabah 08:30’da Bakıcı ablamız geliyor. Ben de o geldiğinde sabah alışkanlıklarımı tamamlamış olmayı hedefliyorum.

Hedefleri Küçük Belirlemek
Benim yapım ya hep ya hiç modeli olduğu için, kendime yüksek hedefler belirleyip, sonra bunlara ulaşamadığım için motivasyonumu kaybedip, çabalamayı bıraktığım çok oldu. Bu nedenle, bu maddenin sürdürülebilirlik açısından benim hayatıma katkısı oldukça büyük.
Mesela hergün kitap okumak hedefim var. Bu 1 sayfa da, 1 paragraf da olablir. Benim için önemli olan rakam değil, o hedefi o gün gerçekleştirmiş olmak. “Ben bu işi sürdürebilirim” inancını beynimize yerleştirip, alışkanlık iyice oturduktan sonra, hedef yükseltmesi yapılabilir. Ancak alışkanlık kazanma sürecinde sayısal hedef kullanmamamak, sadece o işi o gün yapmış olmaya odaklanmak gerekiyor.

Ön Hazırlık Yapmak
06:00’da evde herkes uyuduğu için kimseyi rahatsız etmeden işlerimi halletmem gerekiyor. Bu nedenle akşam yamadan, sabah rutininde ihtiyacım olan eşyaları çamaşır sepetinin içine koyuyorum. Sabah sepeti alıp, direkt başlıyorum.

İlan Etmemek
Yeni alışkanlık kazanma sürecinde bunu başkarına söylememek lazım. O alışkanlık size uygun olmayabilir, sonra fark edersiniz ve davem etmek istemezsiniz veya yaşam şartlarınızda değişiklik olabilir. Bu yüzden bir de başkalarına dert anlatmak zorunda kalmayın. Alışkanlık kazanıp, süreç oturduktan sonra isterseniz açıklama yaparsınız ancak öncesinde sadece kendinize hesap verecek şekilde bir tutum sergilemenizi tavsiye ediyorum.

Benim sürecimde uyguladığım yöntemler bu şekilde. Kazanmaya ve sürdürmeye çalıştığım alışkanlıkları excelde listeledim. Ekte örnek olması amacıyla paylaşıyorum.
Gün içinde bazılarını yapabiliyorum, bazılarını yapamıyorum. Yapabildiğim zaman kendimi tebrik ediyorum ve uygulamada keyifle işaretliyorum. Yapadığım zaman ise “Yarın yine denersin” diyerek kendimi teselli ediyorum. Önemli olan başarıp başaramamak değil, çabada olmak diye düşünüyorum. Bu dünyaki en güzel duygulardan biri “Elimden geleni yaptım” hissiyatıdır. Kendi hayatınız için elinizden geleni yapmak için harekete geçme zamanı belki sizin için de gelmiştir.
Sevgiler

wendy wendy benim kaydettiklerimden :KK66:

Merhaba, cok eski bir mesajiniz ama yine de sormak istedim. Ayni sekilde yatak odasini daha az toz toplayacak sekilde duzenlemeye calisiyorum. Abajurlar ve onlarla takim klasik baslikli bir avize basligim var. O kadar cok toz topluyor ki. Degistirmeye karar verdim. Tavandakini led almak mantikli. Peki siz toz toplamayan istediginiz gibi abajur bulabildiniz mi, nasil bir model sectiniz merak ediyorum
Aradığım tarz bir abajur bulamadım. Minik kızım da doğduktan sonra çekip üstüne düşürebilir diye almadım. Öylece kaldı. Duvara monte aplik deniyor sanırım, onlardan almaya karar verdim.

Selamlar Hanımlar,

İpek dün ateşlendi. Burnu da akıyor. Sabaha kadar ayaktaydık beraber. Abla gelince yatıp 2 saat kadar uyudum. Hafta sonu yorgunuyum:)

Back