- 18 Temmuz 2008
- 699
- 2.204
- 638
- 44
Meditasyon benim de önyargılı olduğum bir konuydu aslında ama biraz araştırınca bir çeşit beyni sakinleştirmek olduğuna karar verdim. Bugün başlayacağım bakalım, 21 günlük programa.
Pazartesiden pazara kadar şekersiz ve unsuz beslenme denemesi yapalım mı beraber?
Hadi bakalım. Umarım faydalı olur. Bu arada saat 13:00-14:00 arası sade türk kahvesi içmek, öğle acıkmasının önüne geçiyor bende.Günaydın herkese,
Bu sabah itibari ile 9 / 17 (belki benim saatim 18 i bulur) aralıklı oruca başlamış bulunuyorum. Sabah güzel kahvaltı yaptım, ekmeksiz: )
Gün içerisinde su içmeye ve bir bardak yeşil çay ile normal çaya devam.
Akşama kadar bakalım nasıl ilerleyecek.
Bir iki hafta içinde ne gibi değişiklik olacak merak ediyorum vücudumda. Umarım ağrılarım geçer.
İçim acıdı birden robota. Üzüldüm sanki canlıymış gibi . Çok mu duygusalım ne
Ay alemsiniz valla:))Okurken aynı şeyi düşündüm sonra neyse yazmıyım dedim de sen yazmışsın yuvasına dönememiş falan deyince içim burkuldu ☹
telefonu tamire birakacaksaniz tüm fotograflari bilgileri bilgisayara aktarmayi unutmayinGünaydın Hanımlar,
Bu sabah 06:00’da kalkmayı başardım.
Tuvalet-diş işlerinden sonra suyumu alıp hemen balkona attım kendimi. 06:30’a kadar gün doğumunu seyrettim, şükrettim ve bugün yapmaya niyetlendiklerimi düşündüm. Sonra kahvaltı hazırladım. 15 dk egzersiz yaptım ve kızımı uyandırdım.
Eloş ağlayarak uyandı ve kreş öğretmenini çok özlediğini söyledi. Ben de müsaitse akşam okul çıkışı uğrayabileceğimizi söyledim. Az önce öğretmenine mesaj attım. Müsaitmiş. Okul çıkışına İpek ile gidip Ela’yı alıp hep beraber kreşe gideceğiz:)
Telefonum bozuldu. Arama yapamıyor ve gelen aramaları cevaplayamıyorum. Bugün tamire götürmem gerek.
Günlük planım şu şekilde bugün; az sonra duş alıp fön çektirmeye gideceğim. Oradan kafeye gidip biraz kitaplar üstünde çalışacağım. Sonra eve gelir İpek’i alırım. Ela’yı almaya gideriz. Sonra da kreşe gideriz beraber.
Akşam da kızları yatırdıktan sonra meditasyon yapar, biraz kitap okurum.
Shaggy halı var bende. Bir şey farketmiyor onu da süpürüyor. Süpürdükten sonra tüm halılar fırçalanmış ve silkelenmiş gibi parlıyor. Evdeyken çalıştırmak bana daha rahat geldi. İstersen evde yokken de çalıştırabilirsin. Haritalama özelliğini henüz bilmiyorum. Öğrenince yazarım. Dün haznesini temizledim. 1-2 saatlik çalışmayla neler yapmış nelerBilgiler için çok teşekkür ederiö, temizlik robotu benim de aklımda fakatdetaylı arastıramadım henuz. Bir iki tereddütüm var; 1)yeterince temiz olur mu(ki kullananlar normal supurge ile temizlenmiş evde bile toz topladıgını soyluyor) 2)shaggy halım var onu süpürebilir mi(halıyı değiştirmek istiyorum aslında) 3)haritalama özelliğine gerek var mı(oda oda temizleyeceksem gerek yok aslında ama saat kurup calıştırıp eve geldiğinde temiZliğin bitmiş olması da kulağa pek hoş geliyor:) )
Birinden daha olumlu donuş almış olmama sevindim ben bu konuyu biraz daha ciddiye alayım
İçim acıdı birden robota. Üzüldüm sanki canlıymış gibi . Çok mu duygusalım ne
Ahhhaaaa... ben de üzüldüm o gün. “Ay kuzum sen buralarda mı kaldın, gel seni yuvana götüreyim.” diye sevdim hattaOkurken aynı şeyi düşündüm sonra neyse yazmıyım dedim de sen yazmışsın yuvasına dönememiş falan deyince içim burkuldu ☹
Sabah tost yemiş bulundum:)Akşama izleyeceğim videoyu, umarım başlayabilirim.
Ben bugünden başladım, haftaya pazara kadar. Sen de başlayamaz mısın bugünde?
Hafta sonu aşure yapılacak, en sevdiğim, irademi nasıl kontrol edebiliyor muyum en güzel örneği olacak: )
Merhaba,Hanımlar danışmak istediğim bir konu var. Okullarda dişlere florür uygulaması.
Eve izin kağıdı yollamışlar. Yaptırmak istiyor musunuz istemiyor musunuz şeklinde.
Geçen sene anasınıfındayken yaptırmıştım. Bu senede yaptırmayı düşünüyorum. (Bizimkinin ağzına yemek dışında bir şey girince hemen bulanır. Geçen sene uygulamayı yapan doktora baya çektirmiş. Bakalım bu sene hangi şanslı doktor çıkacak oğluma :)
Neyse ben faydası oluyor zannediyorum işin açıkcası. Ama okuduğum bir kaç makale kafamı karıştırdı. Faydası olmadığını tam tersine çocuğun beynine dahi zarar verebileceğini yazan yazılar.
Sizin bu konudaki düşünceniz nedir?
Dediniz ya diş doktorumuz önermedi diye. Şu geldi aklıma.Merhaba,
Biz geçen yıl anaokulunda yaptırmadık. Diş doktorumuz önermedi. O kadar çok bilgi oluyor ki insanın ister istemez kafası karışıyor gerçekten.
Bir gece önceden yarın 06:00’da kalkacağım şeklinde beyninizi şartlarsanız o saatte uyanmak üzere vücudunuz hazırlanır. Alarmı mümkünse kalkıp kapatabileceğiniz uzaklıkta bir yere koyun. Ancak en önemlisi sabah kalkıp ne yapmak istediğinizi yazmanız ve yazdığınız sıra ile bunları tekrarlamanız.
Ben bi keresinde arkadaşlarıma sürpriz doğum günü düzenlettimHanimlar, burda konusu gecmisken size bir sey soracagim.
Ozel gun kutllamalarindan bende muzdaribim. Kafama hhic takmiyorum . Dogum gunune yakin gunlerde imalarda bulunanlara gicik olurum.Hatirlamak isteyen hatirlar zaten.
Ama bu yil 40 yilin basinda guzel bir kutlamayi hakettimKimse benim icin bunu yapmayacagina gore, is basa dustu. Fikirlerinize acigim.
Hanimlar, burda konusu gecmisken size bir sey soracagim.
Ozel gun kutllamalarindan bende muzdaribim. Kafama hhic takmiyorum . Dogum gunune yakin gunlerde imalarda bulunanlara gicik olurum.Hatirlamak isteyen hatirlar zaten.
Ama bu yil 40 yilin basinda guzel bir kutlamayi hakettimKimse benim icin bunu yapmayacagina gore, is basa dustu. Fikirlerinize acigim.
Ne yazık ki herkes farklı farklı şeyler söylüyor. Oğlumun dişinde hafif bir karartı vardı. Onu dolgu yaptırdık. Zaten 9-10 yaşa kadar hepsi yenilenecek :) 5 tanesi düştü bile.Dediniz ya diş doktorumuz önermedi diye. Şu geldi aklıma.
Kendi dişim için diş hastanesine gittiğimde oğlumuda göstermiştim. Bir muayene olsun en azından diye. Doktor baktı, dişlerinin sıkıntısı olmadığını, yalnızca eğer istersek florür uygulayabileceğini söylemişti. Bende okulda yapıldı zaten diye istememiştim. Demek ki doktorlarda bu konuda farklı düşüncelere sahip.
Aynen bizimde 3. düştü . bekliyoruz diğerlerini sabırla. Birde mutlu oluyorlar diş düştükçe :))Ne yazık ki herkes farklı farklı şeyler söylüyor. Oğlumun dişinde hafif bir karartı vardı. Onu dolgu yaptırdık. Zaten 9-10 yaşa kadar hepsi yenilenecek :) 5 tanesi düştü bile.
ben özel egitim alirken doğum günü pastami alip okula gitmişiz.. ;Ben bi keresinde arkadaşlarıma sürpriz doğum günü düzenlettimdedim benim haberim yok gibi hazırlık yapın beni çağırın misaifilere ben haber veririm gayet de güzel oldu. Biri bunu düşünecek de yapacak oooo ölürsem gıyabımda belki yaparlardı
Onlar benim yakın arkadaşlarım canım. Ama doğum gününde kimse kimseye sürpriz yapmıyor. Öyle bi adet yok burda. Ben de kendim düzenledim. Sürpriz kısmı işin şakasıydı zaten orda herkes biliyordu benim haberimin olduğunuben özel egitim alirken doğum günü pastami alip okula gitmişiz.. ;
süpriz yapıyomuşca..üfledik
hayatimin en ütanç vericiydi mutlu oldum mu Hayır. ;
bi daha öle durumu denk getirmedim
doğum günlerimi çok severdim kutlayan yok.
evlendim eşim hazirliyor sürprizi
birine süpriz hazirlatmak pastayi kendime düşmek daha kötü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?