Popüler Konu Verimli Rutin

Merhaba,
Çocuklarımız yaşıtmış. Umarım okul hayatları keyifli olur.Eşinizle iş ve sorumluluk paylaşımınız gayet güzel bence. Sizden farklı olarak ben eşlerin kendi başlarına ya da kendi arkadaşları ile vakit geçirmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum. Birlikte vakit geçirmek çok güzel ancak ben eşsiz ve çocuksuz vakit geçirmekten de çok keyif alıyorum.

Kitap okuyamıyorum değil de kitap okumak istiyor muyum sorusunu cevaplamanız gerekiyor öncelikle. Eğer istiyorsanız bunun için nasıl zaman yaratabilirim sorusu üzerine düşünmek lazım.

TV'yi bir süreliğine kaldırmayı deneyebilirsiniz.
 
Çok geçmiş olsun canım.
 
Ben henüz okumadım, ancak okunacaklar listemde var. Sen nasıl buldun kitabı, biraz bahseder misin?
 
Kitap kulübü ve anne-çocuk etkinlik grubu çok iyi fikir. Ela'nın kreş arkdaşları ve anneleri ile oluşturduğumuz bir grup var. 6 anne ve 6 çocuktan oluşuyor. Çocukların 3 yaşından beri ay buluşuyoruz. İnanılmaz keyifli oluyor. Kitap kulübü de 4 arkadaşımla beraber devam ettiğim bir grup, o da çok keyifli.
 
Okuldan alıp eve bırakabilecek bir spor veya sanat kursu bulabilir misin acaba?
 
Eğer bunu devam ettrebilirsen, bir süre sonra vazgeçemeyeceğin bir zaman dilimine dönüşeceğini garanti ederim. Her sabah balkona çıkıp, sessizlikte gün doğumunu seyretmek, hayatımda kendim için yaptığım en iyi şeylerden biri oldu benim için.
 
"Hayata Yer Aç" kitabını bitirdim. Zaten oldukça kısa ve kolay okunan bir kitap. Farklı minimalizm kitaplarında yer alan önerilerin derli toplu hale getirilmiş hali gibi olmuş. Ben faydalı buldum. Kitaptan aldığım notlara, ara ara kendi cümlelerimi de ilave ederek paylaşmak istiyorum.
 
Şükretmek

Hayatta iki tür bilinç vardır. Biri “yokluk” bilinci, diğeri ise “varlık” bilincidir. Bu bahsettiğim bardağın dolu veya boş tarafını göremek olarak da tanımlanabilir.

İnsanoğlu, yapısal olarak eksiği görmeye eğilimlidir. İyiden çok kötüyü, yeterli olandan çok eksiği gören insanların özünde memnuniyetsizlik vardır. Memnuniyetsizlik, mutsuzluğun temel kaynaklarından biridir.

Varlık bilincine geçebilmek, yani yaşadığımız hayattan memnun olabilmek için çevremizdeki iyi şeylerin farkında olmamız gerekir. Peki bunu nasıl sağlayabiliriz? Memnuniyete giden yol şükretmektir.

Şükretmek bizi halihazırda sahip olduğumuz iyi şeylere, iyi ilişkilere ve iyi durumlara odaklanmaya ve bunların değerini daha fazla bilmeye odaklar. Böyle yapmanın karşılığı olarak, o kadar iyi olmayan şeylere daha az dikkat ederiz.

Bilinenin aksine mutlu insanlar şükretmez, şükreden insanlar mutlu olurlar.

Sabah ilk iş olarak şükran duyduğumuz 3 şey ile yatmadan önce şükran duyduğumuz 3 şeyi yazarak, hayatımızda iyi olan şeyleri fark edip, kıymetini bilmeyi alışkanlık haline getirebiliriz.
 
Sessizlik Zamanı

Her yeni güne başlarken yaptığım ilk şey, kısa bir süreyi sessizce geçirmektir. O süre içinde, o gün içinde yapmaya niyet ettiğim şeyleri düşünürüm. Bence günün bize ne getireceğini beklemek yerine, bizim güne ne yapacağımızı söylememiz gerek. Bilinçaltımıza niyetlerimizi iletmek, günün bizim istediğimiz şekilde geçme ihtimalini arttırır.
 
Okuldan alıp eve bırakabilecek bir spor veya sanat kursu bulabilir misin acaba?
Aklımda ama biraz vakit geçsin diye düşünüyorum. Çok şükür bilinçli bir öğretmenimiz var. Belki okul sonrası etüt açma ihtimalleri varmış. Zamanla otutturucağım sanırım.
 


Merhaba, bunu hiç yapmadım ben. Sabahları balkon kapısı açmak ve derin bir iki nefes almak, "bana yaşattığın ve yaşatacağın herşey için sonsuz şükür ediyorum" demek dışında-ki bunlar iki dakika bile sürmüyor- hemen işlerime dönüyorum.

Farkettirdiğin için teşekkürler. Daha uzun sabah sessizliği zamanı bırakacağım kendime.
 
Muhteşem
 
Özellikle sabahları ve dua ederken "verdiğin ve vermediğin herşey için elhamdülillah" derim. elhamdülillah kendimi şanslı azınlıktan görüyorum. Bunun için ne kadar şükretsem az diye düşünürüm. Ama yine de kıymetini bilmediğimiz o kadar çok şey var ki .
 


Çok geçmiş olsun. Umarım iyisindir şimdi. Sonuçlar nasıl çıktı?
 
doğrusunu bilen varsa beni düzeltirse sevinirim.
Devam etmesini istemediğimiz şeyler için (mesela hastalıktan kurtulduk. Bir daha yakalanmak istemiyoruz gibi ) " çok şükür",
devamının gelmesini ,hiç bitmemesini istediğimiz şeyler içinde (aile saadeti gibi) "elhamdülillah" denmesi gerekiyor diye okumuştum bir kitapta.
 
Çok geçmiş olsun. Umarım iyisindir şimdi. Sonuçlar nasıl çıktı?
Teşekkür ederim
Tokluk şekeriö yüksek ve d vitaminiö epey düşük
İnsülin direncim var
O sebeple yeme düzenimi beslenme şeklimi değiştirmem gerektpini söyledi .
Şeker hastası adayıymışım hem de yüksek ihtimal
Zaten anne baba abim teyzem anneanne herekles diyabet hastası
:.
D vitamini damlsı tok tutması için ilaç verdi
 
geçmiş olsun benim de babam diyabet hastasi.
diyabet hastalığı genetikten geçiyor.
umarim ilaçlarinizi faydasini görürsün inşallah
 

Umarım yeni beslenme düzenin ile halledersin. Tekrar geçmiş olsun
 

Hiç bilmiyorum. Araştırmak lazım. Yazdığınız gibi de olabilir.

Ben her durumda "çok şükür" derim: )
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…