Popüler Konu Verimli Rutin

Günaydın Hanımlar,

Sahalara dönen bir ben:)
Bayram ardından izin haftası derken herşey karmakarışık olmuştu. Cumartesi kayınvalidem evine döndü, eşim bugün iş başı yaptı. Ben de günlük rutinlerime tekrar başladım.

Dün Alışkanlıkların Gücü kitabını okurken, olası krizler için davranış kalıpları geliştirmek gerektiği fikri dikkatimi çekti. Rutinleriniz nerelerde aksıyorsa o noktaları tespit edip, gerçekleştikleri zaman nasıl davranacağımızı önceden belirlemenin ve bunları detayları ile yazmanın faydalı olduğundan bahsediyor.

Benim sabah rutinlerimin aksamasının en önemli sebebi İpek’in gece çok sık uyanıyor olması. Öyle olunca sabah abla geldiği gibi direkt yatıyorum. Bu da bütün gün akışını bozuyor. Dinlenmiş de kalkmıyorum bu uykudan. Bu nedenle dün akşam yatmadan önce kendime söz verdim. Gece nasıl geçerse geçsin sabah kalkacağım diye. Gece çok korkunçtu bu arada:KK43: Sabaha kadar 15 dk da bir uyandı.

Ancak sabah perişan vaziyette kaktım ve sabah rutinimi gerçekleştirdim. Şu an hala uykuluyum ama kendimi çok daha iyi hissediyorum.

Aralıklı oruç beslenme düzenine bugün itibariyle tekrar başladım. Sabah 09:30 kahvaltı, akşam 17:30 yemek şeklinde uygulayacağım. Arada acıkırsam ki genelde 15:30 gibi acıkıyorum, meyve veya yoğurt ve kuruyemiş şeklinde bir ara öğün yapacağım.

Az önce venatura’nın takviyelerini sipariş ettim. Sağlıklı yaşıyoruz sayfasında önerilen düzende bir kullanıp sonrasında kan tahlili yaptırmaya karar verdim. Sabah aç karnına B12, kahvaltıdan sonra D3K2, omega-3, koenzim Q10 ve Ala. Kahvaltıdan 2 saat sonra demir ve c vitamini. Yatmadan önce de maden suyu ile birlikte magnezyum şeklinde kullanacağım.

Magnezyum bana cok feci dokundu canim, ztn beklenen bir yan etkiymis probiyotik takviye ile zor toparlamistim. Ondan oldugunu anlamadigim icin devam etmistim ve cok artmisti. Bagirsaklarimi bozdu ve asiri halsiz birakti.
Biraz dene ama birakma ihtimalini de dusun

Yatmam gece 12 yi buluyor sabah 6.30da uyan kahvaltı hazırla çocukları uyandır el yüz yıkama üst değiştirme çantaları bakıcıya gidecek beslenme ve yedek kıyafetleri hazırla çocukları bakıcıya bırak. doğru dolmuş durağına işim zaten yoğun akşam 6 gibi evde oluyorum eşim çocukları bakıcıdan alıp 6 gibi getiriyor el yüz yıkama,üst değiştirme akşam yemeği, mutfağı toparla çamaşır bulaşık ütü kitap okuma saati çocuklarla etkinlik saati. çocukları uyut bu defa yarın akşama olan yemekleri pişir çünkü biz akşam yemeğini erken yiyoruz. bakıcım açısından çok şanslıyım sabah O'na bırakıyorum kahvaltılarını yaptırıp okula bırakıyor beslenmeleri ve ödevleri ile iyi ilgileniyor o yüzden gözüm hiç arkada kalmıyor en azından eve geldiğimizde ödevle değil kitap etkinlik aile katılımı ile ilgileniyoruz.

Selam kızlar ;
Erken kalkmak benim için hayal gibi ama ufak ufak deniyorum. bu sabah 5 de kalktım gerçek bir düzen oturtamadığım için uykum geldi 6:30 da yatıp tekrar 7:30 da kalkım daha sersem oldum.
Bir önceki gün 3:30 da uykum tamamlanmış uyandım 5:30 a kadar oturup kitap okudum sonra tekrar yattım.
Zaten deliksiz uykuyu 2 çocuktan sonra unutmuştum bu bölünmeler gün içinde uykusuzluk olarak döndü bana
Ama öğlen arasında 15 dakikalık kestirme uyku uyudum oldukça dinç uyandım.
Farkettim ki benim asıl sorunum gece rutini maalesef. Yatma saatimi düzenlemeden kalkma saatim uygunluk gösteremiyor.
Yeni okul düzeni ve çocukların yatma saati de düzene giremedi henüz. Dün uykuya direndiler ve bu durum beni çok gerdi.
Erken kalkan arkadaşlar kaç saat uyku size yeterli geliyor? Kaçta yatıyorsunuz, çocuklar ve kendiniz için gece rutininiz nasıl?
İlham almak için bu soruların cevaplarını önemli buluyorum.

Günaydın herkese;

Size bir sorum olacaktı. Aranızda bebeğine memenjit aşısı yaptıran var mı acaba? 9 aylıkken yapılıyormuş. Özel bir aşıymış.

Kızımın doktoru istersek yaptırabileceğimizi söyledi. Ben de kararsız kaldım. Sizlere danışmak istedim.
Merhaba, geç mi oldu bilmiyorum ama bizde doktorumuzun önerisi ile 5 yıl önce yaptırmıştık. Muhakkak yaptırın demişti.

Çocuklarım doğduğu anadan itibaren uyku konusunda sıfır taviz verdik. kışın 9.30 yazın 10 gibi hiç sarkıtmadık kendi sosyal hayatımızdan taviz verdik tatillerde bile vs yine taviz vermedik hiç uyku sorunu çekmedik hafta ,içi hafta sonu yılın 365 günü aynı düzen. Gittiğimiz yerlere de gittik gece 12lere kadar oturup akşamlamaya gerek yok biraz oturduk gönül aldık uyku saatinde hadi bize eyvallah dedik

Magnezyum bana cok feci dokundu canim, ztn beklenen bir yan etkiymis probiyotik takviye ile zor toparlamistim. Ondan oldugunu anlamadigim icin devam etmistim ve cok artmisti. Bagirsaklarimi bozdu ve asiri halsiz birakti.

Magnezyum bana çok iyi gelen bir takviye. Bağırsak sorunlarımı halletti. Akşam yemekten sonra aldığımda gece uykuya geçişimi kolaylaştırıyor. Spor sonrası aldığımda kas ağrılarıma iyi geliyor. Huzursuz bacak sendromum vardı ona da iyi geldiğini düşünüyorum. Ama ben vücudumu dinleyerek kullandığımı söyleyebilirim. Her gün almıyorum. İhtiyaç dahilinde kullanıyorum.

Magnezyum bana çok iyi gelen bir takviye. Bağırsak sorunlarımı halletti. Akşam yemekten sonra aldığımda gece uykuya geçişimi kolaylaştırıyor. Spor sonrası aldığımda kas ağrılarıma iyi geliyor. Huzursuz bacak sendromum vardı ona da iyi geldiğini düşünüyorum. Ama ben vücudumu dinleyerek kullandığımı söyleyebilirim. Her gün almıyorum. İhtiyaç dahilinde kullanıyorum.

Ben magnezyum eksikligi yuzunden 4 ay hayattan koptum. Cok yogun tempodayken elimi kaldiramaz hale geldim carpintidan hipoglisemiye kadar birsuru sey yasadim aylarcada dustugunu anlamadim yukseltemedim. Bahsettigim sey magnezyumun yarari degil formu ile alakali. Bazi formlari ztn mushil olarak kullanilirmis. Ben bu kdr ihtiyac duyarken daha kotuye gittim anlayamadim elecda da ayni seyi yasarsa ondan bilsin diye yazdim formunu degistirir en azindan.

Ben magnezyum eksikligi yuzunden 4 ay hayattan koptum. Cok yogun tempodayken elimi kaldiramaz hale geldim carpintidan hipoglisemiye kadar birsuru sey yasadim aylarcada dustugunu anlamadim yukseltemedim. Bahsettigim sey magnezyumun yarari degil formu ile alakali. Bazi formlari ztn mushil olarak kullanilirmis. Ben bu kdr ihtiyac duyarken daha kotuye gittim anlayamadim elecda da ayni seyi yasarsa ondan bilsin diye yazdim formunu degistirir en azindan.
Ben de magnezyumla günlük hayatima devam edebildim hamileyken.
Kalkıp yürüyemiyordum bile kaslarımın acısından.
İşin ilginci doktora ben bahsedip kullanabilirmiyim diye sormuştum,e kullan bakalım,ne olacak görelim demişti:)

Ben de magnezyumla günlük hayatima devam edebildim hamileyken.
Kalkıp yürüyemiyordum bile kaslarımın acısından.
İşin ilginci doktora ben bahsedip kullanabilirmiyim diye sormuştum,e kullan bakalım,ne olacak görelim demişti:)

Ben hala kullaniyorum ama ishal yapmayan ve degerlerimi yukselten sadece ilac oldu gida takviyesi turunde olanlari kullanamadim.

Arkadaşlar bu sayfa çok hoşuma gitti benim. 16 yaşında bir kız için çok başarılı buldum. Takip ve beğeni yaparak destek olur musunuz?

Not: kesinlikle tanımıyorum tesadüfen gördüm çok beğendim.
Yaşına göre ne kadar farkındalık seviyesi yüksek maşallah, hani deriz ya şimdiki aklımla lise yıllarında üniversite yıllarında olsaydım keşke diye kız bu akılla o yıllarda valla bravo :)
Böyle gençlere ihtiyacımız var mutlu oldum takibe aldım

Arkadaşlar bu sayfa çok hoşuma gitti benim. 16 yaşında bir kız için çok başarılı buldum. Takip ve beğeni yaparak destek olur musunuz?

Not: kesinlikle tanımıyorum tesadüfen gördüm çok beğendim.
Gerçekten güzel bir sayfa olmuş. 16 yaşında bu farkındalık şahane bence de

Merhaba herkese... uzun zamandır yazmıyordum buraya. Kızım bu sene ilkokul bire başladı. Güzel, sakin, alışkanlıklarını oturtmasını sağlayacak bir yıl geçirmesini diliyorum. O yüzden benim önce bir sabah rutini oluşturmam gerekliydi. Geçen senelerden bu topic’in etkisi ile akşam ve gün içi rutinlerim oluşmuştu ama sabah rutini için kendimi henüz hazır hissetmiyordum.
Aşamalı olarak erken kalkmaya başladım. Amacım sabah namazından sonra yatmamaktı. Yaz döneminde sabah namazından sonra yarım saat-bir saat uyanık kalmaya alıştım öncelikle. Balkonda oturup tesbihat çekmek çok mutlu etti beni. Sabah erkenden uyanık olmanın beni mutlu ettiğini farkettim.
Okullar geçen hafta açıldı bizde. On gündür uyguladığım rutinimi paylaşıyorum.
6.00-6.30: banyo günüyse banyo yapma, namaz kılma, dua etme, şükretme ve balkonda oturup hem tesbih çekip hem etrafı izleme.
6.30-7.00: su içme, kayısı yeme, kızımın beslenme çantasını ve kahvaltısını hazırlama, benim (işyerine götürüyorum) kahvaltı ve öğle yemeği çantamı hazırlama. Kendi çantamı hazırlama, biraz mutfağı toparlama.
7.00-7.30: bunu yaptığıma hala inanamıyorum ama meditasyon yapıyorum. Yapamam zannederdim ama elecda’nın tavsiye ettiği Başak Sayan’ın videosu eşliğinde kanepede uzanarak meditasyon yapıyorum. Çok iyi geldi bana.
7.30-8.00: üstümü giyme, kızımı uyandırma, hazırlanıp evden çıkma.

(Cumartesi günü de benzer rutini uyguladım, ama kahvaltı ve beslenme hazırlamak yerine ev işi yaptım. Pazarları uygulamamayı düşünüyorum şimdilik.)

Ben evden çıktığımda kızım ve eşim hala evde oluyorlar. Onlar 8.30 gibi çıkıyorlar. O süre içinde kızım hazırlanıp kahvaltısını yapıyor. Eşim okula bırakıyor.

Bu sakinlik, telaşsız uzun uzun hazırlanma bana bayağı iyi geldi. 7.45 gibi kızımın yatağına uzanıp yanında uzanıp onu öyle uyandırıyorum. Kızıma da iyi geldi. Son anda kalkıp hadi hadi diye acele ettirmeyen bir annesi var artık. Onun bu alışkanlığı edinmesi için faydalı olur umarım.

Ben aslında uykuya çok düşkün bir insanım. Sabah uykularını çok severim. Ama artık ona o kadar kıymet vermemeyi öğrendim. Sabah 6’da saatim çalınca ilk aklıma gelen şey “namazdan sonra geri yatayım” oluyor. Sonra kendime “evet erken kalkmak zor ama sen zoru başaracaksın, kolay olsa herkes bu saatte kalkardı.” diye motive ediyorum. Umarım devamı gelir. Kızım okul yılları sabahlarını sakin, telaşsız, herşeyin akışında gittiği günler olarak kaydeder hafızasına.
Senin adına çok sevindim canım :KK200:
Gayet verimli rutinler olmuş. Birden köklü değişiklikler yerine adım adım ilerlemek kesinlikle daha kalıcı değişiklikler sağlıyor.

Kızlar akşam saat kaçta yatıyorsunuz?
Ben uykuyu çok seviyorum
Hani 5 dk bile uyumak için herşeyi yaparım
Ben gece 10.30-11.00 arası yatmış oluyorum. (Erken kalkmaya başlamadan önce de öyleydi.) 11.30’u geçince uykuya dalma ve derin uyuyamama problemi yaşıyorum.
Kızım 6 yaşında yaz tatilinde kısıt koymadık, benimle aynı vakitte yattı. Okul zamanı en geç 9’da yatakta oluyor. Geçen kış 8.30’du yatma saati. Belki kışın tekrar bu saate çekerim.

Bütün bu aksiliklerle nasıl çıktın peki elecda? Sinirlendin mi? Veya kendini eksik hissettin mi? Süreci nasıl yönettiğini anlatır mısın? (Sen kesin iyi yönetmişsindir çünkü 🎈)
Önce sinirlenecek gibi oldum sonra bana bi gülme geldi:)) Kendi kendime bugün aksilikle başladı, ama böyle gitmeyecek, hadi bakalım ey mi yaman bey mi dedim ve dün keyif aldığım şeylere odaklanmaya çalıştım. Sonuç aksi başladı güzel bitti. Olanı olduğu gibi kabul edebilemek, oldukça zor geldiğim bir nokta oldu ama nihayet oradayım. Hayatın getirdiği iyi ve kötü herşeyi olduğu gibi kabul etmek ve gereğini yapmak benim hayatımda içselleşti ve bu durum beni inanılmaz mutlu ediyor.

Hangi markayı kullandın Esila? Ben venaturanınkini kullanıyorum. Ben yatmadan maden suyu ile birlikte Magnezyum Bisglisinat formunu kullanıyorum. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım canım.

Bu sabah 06:30’da kalktım. Hemen balkona çıkıp limonlu su ve B12 takviyesini içtim ve nefes egzersizi yaptım. Ardından Ela ve eşim için kahvaltı hazırladım. Ela’ya kahvaltıdan sonra D3 ve Omega-3 şurubu içirdim. Onları gönderdikten sonra İpek’in alt-üst değişimlerini yaptım. Biraz kitap okuduk, sonra abla geldi, bana kahvaltı hazırladı. Saat 09:15 gibi kahvaltımı yapıp, takviyeleri aldım. Sonra biraz daha İpekle takıldık. Onun uyku saati gelince ben de evden çıktım.

Yürüyerek önce terziye gittim. Sonra da kasaba uğradım. Eve geldim. Abla 2kg kıymadan köfte yoğurdu. Ben de şekil verip buzluğa kaldırdım. Sonra kendime bir sade kahve ve maden suyu ısmarladım.

Bugün araba bakımda olduğu için Ela’nın okula yürüyeceğim. 16:15’de teslim ediyorlar çocukları. Dün akşam bir arkadaşı ile anlaştı. Bugün okul çıkışında dondurma yemeğe gideceğiz beraber. Sonrasında eve geliriz.

Ela’nın akşam yemeğine kadar tv, tablet, telefon hakkı var. Sonrasında bir daha yok. Bu da yaklaşık yarım saatlik bir süre. 17:30-18:00 arası yemeği yiyip parka iniyoruz. Sonra eve geliyoruz, biraz oyun oynuyor. 20:00’de odasını toplayıp yatma işlerine hazırlanıyor. 20:30-20:45 arası uyumuş oluyor.

Back