Popüler Konu Verimli Rutin

Teşekkür ederim
Tokluk şekeriö yüksek ve d vitaminiö epey düşük
İnsülin direncim var
O sebeple yeme düzenimi beslenme şeklimi değiştirmem gerektpini söyledi .
Şeker hastası adayıymışım hem de yüksek ihtimal
Zaten anne baba abim teyzem anneanne herekles diyabet hastası
:.
D vitamini damlsı tok tutması için ilaç verdi

çok geçmiş olsun
düzenli beslenme ve ilaç takviyesi ile insülin direnci düşer inşallah.
benzer testleri yaptırmaya ben de niyetlendim. Kilo veremiyorum desteğe ihtiyacım var.

Tv kısmına gelene kadar, Kendi mesajımı okuyorum sandım:) tv yok bizde. Kitap okumaya buara daha iyi ağırlık veriyorum. Yeri gelmişken şuan elimde Nihan Kayanın iyi aile yoktur kitabı var. Okuyanlarınız mutlaka vardır nasıl buldunuz? İlgilenenlerinizle konuşmak isterim:)
Nihan Kaya'nın küçük bir grupla yatığı söyleşisine katılıp karşılıklı sohbet etme şansım olmuştu.
Okul hayatı üzerine konuşulmuştu. Bildiğimiz, öğrendiğimiz sıradan öğretilerden farklı düşünceleri var.
Kaldı ki ben okulsuzluk, ev okulu çokça araştırıp -buna rağmen- götürüp çocukları okula yazdırdığım için bir miktar suçluluk duyan bir anneyim. İnstagramda yakın zamanda yine okul üzerine paylaşımlarını okuduğumda cümlelerinin beni çok sıkıştırdığını deneyimledim.
Kitap aklımda ama sanırım okumak istemiyorum :)
Yüzüme çarpılacak bilgilere hazır hissetmiyorum.

Naturalive in tabletini kullanmadım yanlış yazmışım sıvı formda olanını kullandım ve memnun kalmadım
geçmiş olsun benim de babam diyabet hastasi.
diyabet hastalığı genetikten geçiyor.
umarim ilaçlarinizi faydasini görürsün inşallah :dua:
Umarım yeni beslenme düzenin ile halledersin. Tekrar geçmiş olsun
çok geçmiş olsun
düzenli beslenme ve ilaç takviyesi ile insülin direnci düşer inşallah.
benzer testleri yaptırmaya ben de niyetlendim. Kilo veremiyorum desteğe ihtiyacım var.

Teşekkür ederm arkadaşlarım

Ailede diyabet öyküsü var...

Diyetisyen ile görüştüm dün:
Dahiliyeci de bilgileri verdi

Bugün sabah 45 dk yürüdüö egzersiz yaptım

Beslenme düzenimi de diyetisyenimin tavsiyesiyle değiştirdim.

Şu saate kadar çok iyi beslendim

2.5 lt su içtim

Bugün kahve tüketmedim.

Dikkat etmeye çaba gösteriyorum

D vitamini yağımı kullandım.iş yerinde bırakmak orda görüp tüketmek daha mantıklı.götüreceğim Pazartesi.

Şimdi de insülin direnci için ilacımı içeceğim.

Kilo diyabetin kalp hastalıklarının ve benzeri çoklarının sebebi.
Dikkatli olmak zorundayım. Ölçülü yemek.

Hayırlısı olsun şifa versin Rabbim cümlemize

Bütün sayfaları okudum elinize emeğinize sağlık

Ben de kendi rutinimden bahsetmek istedim.
Sabah engeç 7 de kalkıyoruz . Önce kedilerimin mamasını suyunu verip tuvaletlerni temizliyorum. Sonra duş vs. Kahvaltı hazırlamadan önce çamaşır makinasını kısa programda çalıştırıyorum. Kahvaltı hazırlayıp yaptıktan sonra eşim oğlumuzu giydirip hazırlanırken yatakları toplayıp, çamaşırları asıyorum, sonra kendim hazırlanıyorum. Vitaminlerimi içiyorum. 8:45 te evden çıkıyoruz.
Eşim işe biz oğlumla okula gidiyoruz . 9-13 arası ben de okulda onunla oluyorum. ( çünkü kaynaştırma öğrencisi anasınıfında ) bu arada okuyabilirsem kitap okuyor, internete bakıyorum, annemle ve arkadaşlarımla konuşuyor ve koridorda yürüyüş yapıyorum.
13 te okuldan çıkıp öğlen yemeğimizi ev yemekleri yapan bir yerde yiyoruz ve özel eğitim merkezine gidiyoruz . 14-16 arası orda eğitim alırken ben de diğer annelerle sohbet ediyorum . 16:30 gibi evde oluyoruz . Hemen yemek yapıyorum, yemek pişerken çamaşırları toplayıp, yerleştiriyorum ( ütü mü o da ne? Ütüyü kaldırdım yerini bile unuttum) bulaşıkları yerleşmiyorum 17:30-18:30 arası oğlumla oyun pynuyoruz , ders çalışıyoruz . 18:30 da akşam yemeğimizi yiyoruz . 19:30 gibi babası gelince ben her akşam bir odayı detaylı temizliyorum . Kedilerimle ilgileniyorum . Ertesi gün için yapılacak bir hazırlık varsa onu yapıyorum.
21 gibi yatıyoruz . Oğlumun uyuması 22 yi buluyor. Çoğu zaman ben de onunla uyuyup kalıyorum. Eğer uyumamışsam film izliyor ya da oğlumla ilgili araştırma yapıyorum .

Ev düzeni: her akşam bir odayı detaylı temizlemek ve haftada 2 kere tüm evi silip süpürmek . Günlük yemek çamaşır ve bulaşıklar .

Kendime yaptığım bakım: günlük duş, vitamin içmek, arada kahve, salatalık gibi malzemelerle cilt bakımı ?! Yapmak . Kendime 1 toka alırken bile 10 kere düşünüyorum eğitimleri terapileri baya masraflı oğlumun çünkü.

Cumartesi sabah babası oğlumu spora götürdüğünde haftalık market alışverişini yapıyorum . Öğleden sonra özel eğitime götürüyorum . Saat 17 gibi evde oluyoruz . Babası kabul ederse ayda bir akşam dışarı çıkıyorum arkadaşlarımla 21 e kadar .

Pazar günü genelde evde oluyoruz çünkü oğlum da ben de evi özlemiş oluyoruz . Dolap içlerini düzenleme vs gibi işleri Pazar günü yapıyorum.

Herkese günaydın dün gece geç uyudum onun için sabah normale göre birtık daha geç kalktım kendime gelmem 10 15 dakika sürdü
sonrasında hemen tuvaleti banyo lavaboyu yıkadım
çamaşırları makineye attım
mutfak tezgahını topladım
de vitamini takvimi aldım ve ardından bir bardak limonlu suyumu içtim

şimdi de birkaç dakka dinlencem😬

Bugün yapılacaklar

pazar alışveriş yapılacak
ev süpürlecek
ev silinecek
toz alınacak
çamaşırlar asılacak
Ütü yapılacak

Belki bugün kendime özel 1 saat ayırırım ve dolaşırım diye düşünüyorum en sevdiğim şey kitapçı gezmek kitapçı gezebilirim kuaföre gidebilirim
müstakil zamanlar oluşturmak güzel hissettiriyor

Nihan Kaya'nın küçük bir grupla yatığı söyleşisine katılıp karşılıklı sohbet etme şansım olmuştu.
Okul hayatı üzerine konuşulmuştu. Bildiğimiz, öğrendiğimiz sıradan öğretilerden farklı düşünceleri var.
Kaldı ki ben okulsuzluk, ev okulu çokça araştırıp -buna rağmen- götürüp çocukları okula yazdırdığım için bir miktar suçluluk duyan bir anneyim. İnstagramda yakın zamanda yine okul üzerine paylaşımlarını okuduğumda cümlelerinin beni çok sıkıştırdığını deneyimledim.
Kitap aklımda ama sanırım okumak istemiyorum :)
Yüzüme çarpılacak bilgilere hazır hissetmiyorum.
Aslında şöyle ki kitaptaki ana fikre kısmen yakın biriyim. Gercekten toplumumuzda hala kendilerini cocuklarının sahibi gibi goren aileler var. Üstelik bu durum yeni nesillerde de artarak devam ediyor; en basitiyle çogu zaman bizlerde cocuklarımız için en iyi olanağı sundugumuzu düşünürken bile -bilinçli,bilinçsiz- kendi isteklerimizi tercih etmeleri yönünde onların evrilmelerini saglıyoruz. Yani kitabın ana soylemi ‘bir aile ne kadar iyi olsa da yine de cocuga zarar verir’ i kabul etmekle birlikte bunun mutlak oldugunu dusunmuyorum. Evet toplumumuzda anne babalık çok kutsallastırılıyor fakat Burada ebeveynin asıl niyeti cok gozardı edilmiş, hani sanki aileler bunu hiç dusunmeden kasıtlı yapıyor gibi. Ya da herkes aynıymış gibi. Yani kimse anne baba oldu diye birden mukemmel insan olmuyor, elbet hatalar yapıyor ve bu hatalardan elbette cocuklar zarar goruyor. Bunlar kitapta uzun uzun anlatılmış fakat telafiler veya cozumler kısmına hiç değinilmemiş. Evet cocuk yetiştirmek cok bıcak sırtı bi konu ve telafiler güç fakat yine de iş işten geçti algısı yerine çözümlerde sunulmalıydı. İnsan değişen gelişen bir varlık bu kadar katı sonuçlar sasırttı beni. Nihan Kaya’ yı bu kitapla tanıdım ben ve bildiğim kadar ile psikolog değil kendisi. (Bundan dolayı olmalı özellikle Alice Millerdan cok fazla alıntı var)Cümlelerin çok keskin oluşu, çok fazla-dır, meli-malı ifadeleri rahatsız etti biraz beni.
Karışık anlatmış olabilirim çok uzattım özetle benim okurken kendimi sorguladığım ailemi sorguladıgım cok yer oldu, gercekten bana bi aydınlanma sagladı fakat abartmış dediğim kısımlarda yok değil. Kitabı bitireceğim tabiki ama benim için bi basvuru kitabım olamayacak ne yazık ki.

Sessizlik Zamanı

Her yeni güne başlarken yaptığım ilk şey, kısa bir süreyi sessizce geçirmektir. O süre içinde, o gün içinde yapmaya niyet ettiğim şeyleri düşünürüm. Bence günün bize ne getireceğini beklemek yerine, bizim güne ne yapacağımızı söylememiz gerek. Bilinçaltımıza niyetlerimizi iletmek, günün bizim istediğimiz şekilde geçme ihtimalini arttırır.
‘Bilinçaltımıza niyetlerimizi iletmek’ ne guzel bir ifade. Çoğunlukla sabahları bunu düşenecek vaktim olmaz, yani o vakti yaratmadım hiç kendime. O gun yapacagım işler sıkca gelir aklıma ve genellikle de aksilik olabileceği ve bu durumda ne yapacagımı düşünürüm, bu da fazlasıyla kaygı hali yükler bana. Aslında soylediğin gibi iyi gececeği niyetini gondersem beynime enazından gergin olmam:)

Sahihuban Sahihuban geçmiş olsun, diyabet zorlu bi sureç ama okudugum kadarı ile sen fazlasıyla dikkat edeceksindir. Ben de gebelikte cok korkmuştım meyve tüketimimden dolayı ama cok sukur cıkmadı bisey.

:KK68:Merhaba arkadaşlar.
9 aylık bebeğim var. Atopik dermatitli. Alerjik bir bebek. Deterjan olarak uni baby kullanıyordum değiştirmek istiyorum. Önerebileceğiniz bi marka var mi? elecda elecda ipek ve ela ya ne kullaniyorsun?
Önerileriniz düşünceleriniz benim için çok önemli

doğrusunu bilen varsa beni düzeltirse sevinirim.
Devam etmesini istemediğimiz şeyler için (mesela hastalıktan kurtulduk. Bir daha yakalanmak istemiyoruz gibi ) " çok şükür",
devamının gelmesini ,hiç bitmemesini istediğimiz şeyler içinde (aile saadeti gibi) "elhamdülillah" denmesi gerekiyor diye okumuştum bir kitapta.
Merhaba konunun uzmanı olmasam da belirtmek isterim ki elhamdulillah kelimesindeki “hamd” hem övgüyü (methi) hem de şükürü kapsayan bir kelime. Bir kelime kullanarak iki şey birden söylemiş oluyoruz. Elhamdulillah dediğimizde Allah’ı överek ona şükür ediyoruz. Söylediğin şeyi duymadım ama yazdığın her iki durumda da şükretmiş oluyoruz. O yüzden bana mantıklı gelmedi açıkçası.

:KK68:Merhaba arkadaşlar.
9 aylık bebeğim var. Atopik dermatitli. Alerjik bir bebek. Deterjan olarak uni baby kullanıyordum değiştirmek istiyorum. Önerebileceğiniz bi marka var mi? elecda elecda ipek ve ela ya ne kullaniyorsun?
Önerileriniz düşünceleriniz benim için çok önemli

Benim kızımda atopik
sabun tozu gibi doğal ürünler tercih etmelisiniz.
exra durulama yapılmalı.

Merhaba,
Çocuklarımız yaşıtmış. Umarım okul hayatları keyifli olur.Eşinizle iş ve sorumluluk paylaşımınız gayet güzel bence. Sizden farklı olarak ben eşlerin kendi başlarına ya da kendi arkadaşları ile vakit geçirmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum. Birlikte vakit geçirmek çok güzel ancak ben eşsiz ve çocuksuz vakit geçirmekten de çok keyif alıyorum.

Kitap okuyamıyorum değil de kitap okumak istiyor muyum sorusunu cevaplamanız gerekiyor öncelikle. Eğer istiyorsanız bunun için nasıl zaman yaratabilirim sorusu üzerine düşünmek lazım.

TV'yi bir süreliğine kaldırmayı deneyebilirsiniz.

Evet oğlumla yaşıtlar ve oğlumda aslan :)
Eşimle ikimizin tercihi bir arada olmak, yani ikimizden biri tek başına bir şey yapmak istese kesinlikle yapabilir. sıkıntı olmaz ama biz zaten üçümüz gün içinde ayrıyız. Bir arada geçirilebilecek zamanımızı birlikte geçirmekten keyif alıyoruz :) Tv yi de daha az açmaya çalışıyorum.
Kitap okuma konusunda kendimi sorgulayacağım. Teşekkür ederim.

Merhaba konunun uzmanı olmasam da belirtmek isterim ki elhamdulillah kelimesindeki “hamd” hem övgüyü (methi) hem de şükürü kapsayan bir kelime. Bir kelime kullanarak iki şey birden söylemiş oluyoruz. Elhamdulillah dediğimizde Allah’ı överek ona şükür ediyoruz. Söylediğin şeyi duymadım ama yazdığın her iki durumda da şükretmiş oluyoruz. O yüzden bana mantıklı gelmedi açıkçası.
Teşekkür ederim R Roasanayma açıklaman için :)

Yoğun bir haftasonu trafiğinin ardından pazartesi iş başı yaptım.
İnşallah herkes için huzurlu, bereketli , sağlık , mutlu bir hafta olur :)))

Benim kızımda atopik
sabun tozu gibi doğal ürünler tercih etmelisiniz.
exra durulama yapılmalı.
Teşekkür ederim.
Bi ara dalan roxy denedim oneriyle ama dermatit tekrarladı. Biraktim. Uni babyye devam ettim. Şu an hala onu kullanıyorum ama icim rahat değil. Parfümsüz olanını da denedim ama çok kötü kokuyordu yıkanınca camasirlari😔 cok kusan bi bebekti, yeniden normaline döndüm. Ne yapacağıma karar veremedim

hayırlı sabahlar kardeşlerim :)
5 gündür çok dikkat ederek besleniyorum
daha hareketli bir yaşam sürüyorum
d vitamini takviyemi alıyorum
ve insilün direnci için ilacımı içiyorum
egzersiz yapmaya çalışıyorum

yaşam kalitem çok şükür güçlendi :)

ev düzen
Çarşamba günü üç anne üç çocuğuyla davetlim :)

dün akşam buzdolabı düzenlemesi temziliği
çekmecelerin düzeni
tezgahların temzilenmesi
banyo wc nin yıkanması
salondaki eşyaların toplanması
kapıların silinmesi
ayakkabılığın düzenlenmesi

gibi tüm işleri dün akşam yaptım :)

bugün komple evi süpürüp silme,
toz alma
revani tatlısının yapımı
eti haşlama
oğlumun oyuncakalrının bir kısmını ayırma-kaldırma işlemlerim kaldı :)

Selamlar Hanımlar,

Pazar akşam telefonum bozuldu. Dün telefonsuz bir gün geçirdim. İnanılmaz bir özgürlük hissiydi. İki günlük mesajları bu nedenle yanıtlayamadım. Uygun bir vakitte dönüş yapmaya çalışacağım.

Bugün sizlerle defterime not aldığım bazı cümleleri paylaşmak istiyorum.

• Hayat siz planlar yaparken, başınıza gelenlerdir.
  • Hayattaki en büyük zorluk, sizi herkese benzetmeye çalışan bir dünyada kendiniz olabilmektir.
  • Sahip olduğun şeyler gün gelir sana sahip olur.
  • Daha çok yere değil, daha az eşyaya ihtiyacın var.
  • Hayatınızı aracın dikiz aynasına bakarak değil, önünüze bakarak yaşayın
  • Anlatacak hikayelerinizin olması, gösterecek eşyalarınızın olmasından daha eğlencelidir.
  • Her yerde olmak hiç bir yerde olmamak demektir.
  • Hayatın yüzde onu, sizin başınıza gelenler; yüzde doksanı ise onlara nasıl tepki verdiğinizdir.
  • Siz, en çok vakit geçirdiğiniz beş kişinin ortalamasısınız. Gününüzü ve vaktinizi sizi aşağı çeken değil, geliştiren insanlara harcayın.
  • Çevrenizdeki insanları değiştiremezsiniz ancak çevrenizde hangi insanların olacağını belirleyebilirsiniz.
  • Hedef, daha fazla para değildir. Hedef, hayatı kendi koyduğumuz kurallara göre yaşamaktır.
  • Hayatı olduğu gibi kabul edin, sınırısız fırsatlar sağlayan sınırlı bir zaman dilimi olarak.
  • Hayatın amacı, size verilmiş olan yeteneği keşfetmektir. Hayatın görevi bu yeteneği geliştirmektir. Hayatın anlamı ise bu yeteneği başkaları ile paylaşmaktır.

Back