- 3 Haziran 2009
- 7.464
- 29.255
- 1.073
- 41
Merhaba,Merhaba,
Uzun yıllardır çalışıyorum. 6 yaşında 1. sınıfa başlayan oğlum var. Bakıcımız 4.5 yıldır bizimle. Sadece çocuk bakar. Asla iş, yemek yapmaz. Zaten ona bırakmayız :) Hep bir koşturma ve hayatı dengede tutma çabasındayız. Ev düzeni olarak zaten yıllardır yatmadan önce bütün ev toplanır hiçbir zaman tezgahta tek kirli olmaz. Yemek yendikten hemen sonra bulaşıkları yıkar kaldırırım. Her ne kadar eşimle tüm işleri paylaşıyor görünsek de detaylar bende oluyor. (priz, kapı vs silme toz alma, banyo wc çamaşır yıkama katlama)
Ama ben acil ihtiyaçlar dışında alışveriş yapmam, ekmek bile almam :), 10 yıldır 10 defa çöp atmadım. Gece 12 de işten gelse evdeki çöpü atar. hafta içi evi süpürür. Ütüsünü kendi yapar. Cam da siler. Kıyamaz bana. Zaten işleri ben yapsam birlikte zaman geçiremeyiz. Şuraya gidelim şunu yapalım şu gerekli desem asla sorgulamaz yaparız. Çocuk odaklı yaşarız. Olabildiğince dışarı çıkartmaya çalışırız. Her hafta sonu havuz olur deniz olur orman olur mutlaka gideriz. Biz evdeyken birbirimiz olmadan tek başımıza arkadaşlarımızla buluşmaz, spora vs gitmeyiz. Zaten gün boyunca ayrı oluyoruz. Birlikte geçirebilecek zamanımız varsa birlikte gider birlikte yaparız. Bunu da yapabilmek için var olan işleri birlikte yapmak lazım. Mesela şu anda evde kışlık domates biber doğruyor. Akşam birlikte kaynatır doldururuz.
Birikim anlamında, eşimin maaş gününde internet bankacılığına girer bütün ödemelerini yaparım (kredi kartı, ev kredisi vs). Kalandan sorarım, kendi belirlediği bir miktar tutarı bırakır, diğerini kendime havale ederim. Benden kalan 3/5 ne varsa vadeliye atarım.
Yani genel olarak sade yaşayıp, huzurlu olsak da arada tartışmalarımız bağrışmalarımız kavgalarımızda oluyor tabi :)
Kitap okumalarınızı takdir ederek okuyorum. Ben okuyamam. Su anda bile ekrana uzun baktığım için baş dönmesi yaşıyorum. Fazla odaklanamam telefona kitaba vs. Yıllardır böyle.
Tv genelde açıktırAslında baktığımız ne bir dizi ne maç vs yoktur. Artık azda olsa kapatmaya başladım.
Karışık oldu ama genelde anlatımım iyi değildir zaten :) (kitap okumamanın sonucu)
Çocuklarımız yaşıtmış. Umarım okul hayatları keyifli olur.Eşinizle iş ve sorumluluk paylaşımınız gayet güzel bence. Sizden farklı olarak ben eşlerin kendi başlarına ya da kendi arkadaşları ile vakit geçirmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum. Birlikte vakit geçirmek çok güzel ancak ben eşsiz ve çocuksuz vakit geçirmekten de çok keyif alıyorum.
Kitap okuyamıyorum değil de kitap okumak istiyor muyum sorusunu cevaplamanız gerekiyor öncelikle. Eğer istiyorsanız bunun için nasıl zaman yaratabilirim sorusu üzerine düşünmek lazım.
TV'yi bir süreliğine kaldırmayı deneyebilirsiniz.