Popüler Konu Verimli Rutin

Merhaba,
Uzun yıllardır çalışıyorum. 6 yaşında 1. sınıfa başlayan oğlum var. Bakıcımız 4.5 yıldır bizimle. Sadece çocuk bakar. Asla iş, yemek yapmaz. Zaten ona bırakmayız :) Hep bir koşturma ve hayatı dengede tutma çabasındayız. Ev düzeni olarak zaten yıllardır yatmadan önce bütün ev toplanır hiçbir zaman tezgahta tek kirli olmaz. Yemek yendikten hemen sonra bulaşıkları yıkar kaldırırım. Her ne kadar eşimle tüm işleri paylaşıyor görünsek de detaylar bende oluyor. (priz, kapı vs silme toz alma, banyo wc çamaşır yıkama katlama)
Ama ben acil ihtiyaçlar dışında alışveriş yapmam, ekmek bile almam :), 10 yıldır 10 defa çöp atmadım. Gece 12 de işten gelse evdeki çöpü atar. hafta içi evi süpürür. Ütüsünü kendi yapar. Cam da siler. Kıyamaz bana. Zaten işleri ben yapsam birlikte zaman geçiremeyiz. Şuraya gidelim şunu yapalım şu gerekli desem asla sorgulamaz yaparız. Çocuk odaklı yaşarız. Olabildiğince dışarı çıkartmaya çalışırız. Her hafta sonu havuz olur deniz olur orman olur mutlaka gideriz. Biz evdeyken birbirimiz olmadan tek başımıza arkadaşlarımızla buluşmaz, spora vs gitmeyiz. Zaten gün boyunca ayrı oluyoruz. Birlikte geçirebilecek zamanımız varsa birlikte gider birlikte yaparız. Bunu da yapabilmek için var olan işleri birlikte yapmak lazım. Mesela şu anda evde kışlık domates biber doğruyor. Akşam birlikte kaynatır doldururuz.
Birikim anlamında, eşimin maaş gününde internet bankacılığına girer bütün ödemelerini yaparım (kredi kartı, ev kredisi vs). Kalandan sorarım, kendi belirlediği bir miktar tutarı bırakır, diğerini kendime havale ederim. Benden kalan 3/5 ne varsa vadeliye atarım.

Yani genel olarak sade yaşayıp, huzurlu olsak da arada tartışmalarımız bağrışmalarımız kavgalarımızda oluyor tabi :)

Kitap okumalarınızı takdir ederek okuyorum. Ben okuyamam. Su anda bile ekrana uzun baktığım için baş dönmesi yaşıyorum. Fazla odaklanamam telefona kitaba vs. Yıllardır böyle.

Tv genelde açıktır :KK43: Aslında baktığımız ne bir dizi ne maç vs yoktur. Artık azda olsa kapatmaya başladım.

Karışık oldu ama genelde anlatımım iyi değildir zaten :) (kitap okumamanın sonucu)
Merhaba,
Çocuklarımız yaşıtmış. Umarım okul hayatları keyifli olur.Eşinizle iş ve sorumluluk paylaşımınız gayet güzel bence. Sizden farklı olarak ben eşlerin kendi başlarına ya da kendi arkadaşları ile vakit geçirmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum. Birlikte vakit geçirmek çok güzel ancak ben eşsiz ve çocuksuz vakit geçirmekten de çok keyif alıyorum.

Kitap okuyamıyorum değil de kitap okumak istiyor muyum sorusunu cevaplamanız gerekiyor öncelikle. Eğer istiyorsanız bunun için nasıl zaman yaratabilirim sorusu üzerine düşünmek lazım.

TV'yi bir süreliğine kaldırmayı deneyebilirsiniz.
 
Merabalr herkese

Uzun süredir devam eden halsizlik ani yanma hissi sürekli açlık krizleri vs için dün dahiliye doktoruna gittim gerekli kan tahlilleri yapıldı, birazdan sonuçları alıp göstereceğim. Bakalım sonuçlar hayırlısı olsun ..
...
Ancak halsizlik ve bir şey yapmamadan dolayı yaşam kalitem ciddi zarar görüyoe
Rabbim cümlemize şifa versin
Çok geçmiş olsun canım. :KK200:
 
Tv kısmına gelene kadar, Kendi mesajımı okuyorum sandım:) tv yok bizde. Kitap okumaya buara daha iyi ağırlık veriyorum. Yeri gelmişken şuan elimde Nihan Kayanın iyi aile yoktur kitabı var. Okuyanlarınız mutlaka vardır nasıl buldunuz? İlgilenenlerinizle konuşmak isterim:)
Ben henüz okumadım, ancak okunacaklar listemde var. Sen nasıl buldun kitabı, biraz bahseder misin?
 
İyi akşamlar arkadaşlar tahlil sonuçlarımı aldım doktorumla görüştüm tam olarak şeker hastası olmasam da şeker hastası olma riskimin yüksek olduğunu söyledi o sebeple beslenme şekli mi yeniden gözden geçirmeye daha aktif hareketli yaşamaya altı öğün niteliğinde beslenmeye ve kilo vermeye karar verdik/

D vitaminim bir hayli düşük bunun için güneşlenmem ve d vitamini damlası kullanmam gerekiyor ..

- ayrıca Bugün diyetisyenime gittim ve ciddi anlamda bir yalan Malan var acil diyet yapmam gerekiyor diyetin ötesinde bunları alışkanlık haline getirmem şart yoksa yaş ilerledikçe hastalık riski de biliyorsunuz ki artıyor yaşam kalitemiz düşüyor o yüzden sağlıklı ve hareketli bir yaşam sürmem gerekiyor.
———————————-

Bugün itibari ile misafirlerim gitti ve yeniden eski düzene geçiyorum .az önce evi şöyle bir topladım. akşam yemeği yenildi, mutfak temizlendi, çamaşırlar katlandı, yerleştirildi
———————————
Dün akşam şifon yeri ve gardrobunu düzenledim verilecekleri ayırdım terziye gidecekler poşetlendİ:
Ütü yapıldı
———————————
Eylül hedeflerimden birisi de daha sık bir arada olmak istiyorum insanlarla arkadaşlarımla ailemle dostlarımla . Haftada en az iki gün buluşma düzenleyeceğim . Yalnızlaştıkça vesveselerim artıyor sebebi sebebi belli olmayan bir iç sıkıntısı yaşıyorum . Oysa paylaşmak gerçekten manen iyi geliyor bana bunu biliyorum .Bu sebeple
• kendi ilimde bir kitap okuma kulübü ve anne çocuk etkinliklerini yapabileceğimiz bir grup kuruyorum şimdiden beş kişi olduk bile
• etkinlikler için il halk kütüphanesi ile görüştüm gerekli bilgileri aldım .
• salı günü haftada bir gün akşam dört ile altı arasında olacak ve yaklaşık beş hafta sürecek fotorafçılık kursuna kayıt yaptırdım
• yarın akşam oğlumu okul arkadaşına ailece gideceğiz
•Oğlu üniversite kazanan kuzenime hayırlı olsuna gideceğiz( önümüzdeki hafta)
• Pazartesi eski kitap kulübümizden arkadaşlarımı bana davet ettim
•Ayrıca ziyarete gidilmesi ve gerekenler ve davet edilmesi gerekenler listesi yaptım sonraki haftalarda da onlarla iletişim kuracağım
———————————-
•Uzun zamandır almayı planladığım Kitaplığı indirimden sipariş ettim.
• oturma odasını konforlu bulduğum için kitaplıkla beraber kendimi bir çalışma köşesi hazırlayacağım ve kolilerde duran kitaplarımı da kitaplığa taşıyacağım
•İş arkadaşıma henüz bitirdim kitabı okuması için teslim edeceğim

————————————

Genel itibariyle durumlar bende bu arkadaşlarım
Verimşi zamanlar ve bereketli günler diliyoeum hepimize
Sevgi ve iyiliğin çoğaldığı nice etkinliklerde yer almak duasıyla...
Kitap kulübü ve anne-çocuk etkinlik grubu çok iyi fikir. Ela'nın kreş arkdaşları ve anneleri ile oluşturduğumuz bir grup var. 6 anne ve 6 çocuktan oluşuyor. Çocukların 3 yaşından beri ay buluşuyoruz. İnanılmaz keyifli oluyor. Kitap kulübü de 4 arkadaşımla beraber devam ettiğim bir grup, o da çok keyifli.
 
Okulların açılması bana yaradı. Salı gününden bugüne 6 ya 10 kala kalkıyorum. Namaz, okumalar, su içme, babamın keten tohumlu zeytinyağlı bir karışımı var. Onu yeme filan derken 6.30 oluyor. Sonra kahvaltı hazırlama, beslenme çantası filan 7 ye 10 kala oğlumu kaldırıyorum. (Kahvaltıda eşime yaradı. Eskiden beri kahvaltı etsekte çıksak derdi ama ben 10 dakika fazla uyuma yoluna dikkate almazdım. Şimdi konu oğlum olunca eşimde kahvaltıya kavuştu :)

Aslında hızlı hareket eden bir çocuk olsa 7.15 de kaldırır , hemen kahvaltı giyinme filan derken evden çıkarırım ama o kadar yavaş hareket edip, bir olayın üstünde o kadar çok oyalanıyor ki .

Neyse , 8.45 de hep beraber evden çıkıyoruz. Baba servise gidiyor. Anne oğul okula. Oğluşumu sırasına bırakıp, okulun önünden 8.00 de geçen otobüse binip işimin yolunu tutuyorum. Eğer olağanüstü bir trafik yoksa (bu hafta acayip bir trafik vardı) 8.45 de şirkette oluyorum. Bizim şirketin mesai başlangıcı 8.30. Ama müdürümle konuştum. Sabahları oğlumu okula benim bırakmak istediğimi, bunun O'nu ve beni çok mutlu ettiğini söyledim. Sağolsun anlayış gösterdi. "9 u geçmediğin sürece sıkıntı olmaz" dedi.

Şu anki tek sıkıntı bence, oğlum 1 de evde oluyor. O saatten akşam ben dönene kadar ki vakti verimli geçirsin istiyorum ama henüz bir program yapamadık.

Apartman da ve yakın çevremizde yaşıtı arkadaşları var.Onlarla oynuyor. Bunda sıkıntı yok. Ama onlar yokken Tablet, telefon elinden düşmüyor. Bugüne kadar ne kadar sınır koysakta başarılı olamadık. Dün akşam yatmadan önce TEO nun Tablet Kitabı isimli bir kitap var. Onu okudum. Anasınıfı öğretmeninin tavsiyesi ile almıştık. Geçen sene okudum ama hatırlamıyor.

Kitabı okurken orada ki Teo ile devamlı kendini karşılaştırdı. Ben onun kadar çok oynamıyorum. Ne kadar ayıp yapmış, gözleri bozulacak filan .

Ben akşam 7.30 - 8.00 arası evde oluyorum. 8.00 de oturup ödevlerini yapmaya başlıyoruz. 10 dakikalık bir çizgi çizme çalışması nasıl 1 saat i buluyor hayretler içindeyim. 1 çizgi çiziyor, anlatıyor da anlatıyor . 1 çizgi çiziyor anne susadım. Gibi şeyler.

9 da yatışa geçiş, kitap okuyuş ve dalış.

9,30 dan sonrası bana ait ama gününe göre çamaşır yıkama, ütü, ev topla derken benim yatışda oluyor 12.
Yatışı biraz daha öne almalıyım sanırım. Bugüne kadar uyku sıkıntısı yoktu ama bugün gözlerim kapanıyor hafiften.
Okuldan alıp eve bırakabilecek bir spor veya sanat kursu bulabilir misin acaba?
 
Sizlerden ilham alarak erken kalkma işine bugun ben de basladım. Normal vaktimden 1saat erken kalktım; aklımdaki bazı işleri yaptım, kızlar uyanmadan kahvaltımı da yaptım. Mutluyum uykum yok, umarım uzun süre devam ettirebilirim
Eğer bunu devam ettrebilirsen, bir süre sonra vazgeçemeyeceğin bir zaman dilimine dönüşeceğini garanti ederim. Her sabah balkona çıkıp, sessizlikte gün doğumunu seyretmek, hayatımda kendim için yaptığım en iyi şeylerden biri oldu benim için.
 
"Hayata Yer Aç" kitabını bitirdim. Zaten oldukça kısa ve kolay okunan bir kitap. Farklı minimalizm kitaplarında yer alan önerilerin derli toplu hale getirilmiş hali gibi olmuş. Ben faydalı buldum. Kitaptan aldığım notlara, ara ara kendi cümlelerimi de ilave ederek paylaşmak istiyorum.
 
Şükretmek

Hayatta iki tür bilinç vardır. Biri “yokluk” bilinci, diğeri ise “varlık” bilincidir. Bu bahsettiğim bardağın dolu veya boş tarafını göremek olarak da tanımlanabilir.

İnsanoğlu, yapısal olarak eksiği görmeye eğilimlidir. İyiden çok kötüyü, yeterli olandan çok eksiği gören insanların özünde memnuniyetsizlik vardır. Memnuniyetsizlik, mutsuzluğun temel kaynaklarından biridir.

Varlık bilincine geçebilmek, yani yaşadığımız hayattan memnun olabilmek için çevremizdeki iyi şeylerin farkında olmamız gerekir. Peki bunu nasıl sağlayabiliriz? Memnuniyete giden yol şükretmektir.

Şükretmek bizi halihazırda sahip olduğumuz iyi şeylere, iyi ilişkilere ve iyi durumlara odaklanmaya ve bunların değerini daha fazla bilmeye odaklar. Böyle yapmanın karşılığı olarak, o kadar iyi olmayan şeylere daha az dikkat ederiz.

Bilinenin aksine mutlu insanlar şükretmez, şükreden insanlar mutlu olurlar.

Sabah ilk iş olarak şükran duyduğumuz 3 şey ile yatmadan önce şükran duyduğumuz 3 şeyi yazarak, hayatımızda iyi olan şeyleri fark edip, kıymetini bilmeyi alışkanlık haline getirebiliriz.
 
Sessizlik Zamanı

Her yeni güne başlarken yaptığım ilk şey, kısa bir süreyi sessizce geçirmektir. O süre içinde, o gün içinde yapmaya niyet ettiğim şeyleri düşünürüm. Bence günün bize ne getireceğini beklemek yerine, bizim güne ne yapacağımızı söylememiz gerek. Bilinçaltımıza niyetlerimizi iletmek, günün bizim istediğimiz şekilde geçme ihtimalini arttırır.
 
Okuldan alıp eve bırakabilecek bir spor veya sanat kursu bulabilir misin acaba?
Aklımda ama biraz vakit geçsin diye düşünüyorum. Çok şükür bilinçli bir öğretmenimiz var. Belki okul sonrası etüt açma ihtimalleri varmış. Zamanla otutturucağım sanırım.
 
Sessizlik Zamanı

Her yeni güne başlarken yaptığım ilk şey, kısa bir süreyi sessizce geçirmektir. O süre içinde, o gün içinde yapmaya niyet ettiğim şeyleri düşünürüm. Bence günün bize ne getireceğini beklemek yerine, bizim güne ne yapacağımızı söylememiz gerek. Bilinçaltımıza niyetlerimizi iletmek, günün bizim istediğimiz şekilde geçme ihtimalini arttırır.


Merhaba, bunu hiç yapmadım ben. Sabahları balkon kapısı açmak ve derin bir iki nefes almak, "bana yaşattığın ve yaşatacağın herşey için sonsuz şükür ediyorum" demek dışında-ki bunlar iki dakika bile sürmüyor- hemen işlerime dönüyorum.

Farkettirdiğin için teşekkürler. Daha uzun sabah sessizliği zamanı bırakacağım kendime.
 
Sessizlik Zamanı

Her yeni güne başlarken yaptığım ilk şey, kısa bir süreyi sessizce geçirmektir. O süre içinde, o gün içinde yapmaya niyet ettiğim şeyleri düşünürüm. Bence günün bize ne getireceğini beklemek yerine, bizim güne ne yapacağımızı söylememiz gerek. Bilinçaltımıza niyetlerimizi iletmek, günün bizim istediğimiz şekilde geçme ihtimalini arttırır.
Muhteşem :KK200:
 
Şükretmek

Hayatta iki tür bilinç vardır. Biri “yokluk” bilinci, diğeri ise “varlık” bilincidir. Bu bahsettiğim bardağın dolu veya boş tarafını göremek olarak da tanımlanabilir.

İnsanoğlu, yapısal olarak eksiği görmeye eğilimlidir. İyiden çok kötüyü, yeterli olandan çok eksiği gören insanların özünde memnuniyetsizlik vardır. Memnuniyetsizlik, mutsuzluğun temel kaynaklarından biridir.

Varlık bilincine geçebilmek, yani yaşadığımız hayattan memnun olabilmek için çevremizdeki iyi şeylerin farkında olmamız gerekir. Peki bunu nasıl sağlayabiliriz? Memnuniyete giden yol şükretmektir.

Şükretmek bizi halihazırda sahip olduğumuz iyi şeylere, iyi ilişkilere ve iyi durumlara odaklanmaya ve bunların değerini daha fazla bilmeye odaklar. Böyle yapmanın karşılığı olarak, o kadar iyi olmayan şeylere daha az dikkat ederiz.

Bilinenin aksine mutlu insanlar şükretmez, şükreden insanlar mutlu olurlar.

Sabah ilk iş olarak şükran duyduğumuz 3 şey ile yatmadan önce şükran duyduğumuz 3 şeyi yazarak, hayatımızda iyi olan şeyleri fark edip, kıymetini bilmeyi alışkanlık haline getirebiliriz.
Özellikle sabahları ve dua ederken "verdiğin ve vermediğin herşey için elhamdülillah" derim. elhamdülillah kendimi şanslı azınlıktan görüyorum. Bunun için ne kadar şükretsem az diye düşünürüm. Ama yine de kıymetini bilmediğimiz o kadar çok şey var ki .
 
Merabalr herkese

Uzun süredir devam eden halsizlik ani yanma hissi sürekli açlık krizleri vs için dün dahiliye doktoruna gittim gerekli kan tahlilleri yapıldı, birazdan sonuçları alıp göstereceğim. Bakalım sonuçlar hayırlısı olsun ..
...
Ancak halsizlik ve bir şey yapmamadan dolayı yaşam kalitem ciddi zarar görüyoe
Rabbim cümlemize şifa versin


Çok geçmiş olsun. Umarım iyisindir şimdi. Sonuçlar nasıl çıktı?
 
doğrusunu bilen varsa beni düzeltirse sevinirim.
Devam etmesini istemediğimiz şeyler için (mesela hastalıktan kurtulduk. Bir daha yakalanmak istemiyoruz gibi ) " çok şükür",
devamının gelmesini ,hiç bitmemesini istediğimiz şeyler içinde (aile saadeti gibi) "elhamdülillah" denmesi gerekiyor diye okumuştum bir kitapta.
 
Çok geçmiş olsun. Umarım iyisindir şimdi. Sonuçlar nasıl çıktı?
Teşekkür ederim
Tokluk şekeriö yüksek ve d vitaminiö epey düşük
İnsülin direncim var
O sebeple yeme düzenimi beslenme şeklimi değiştirmem gerektpini söyledi .
Şeker hastası adayıymışım hem de yüksek ihtimal
Zaten anne baba abim teyzem anneanne herekles diyabet hastası
:.
D vitamini damlsı tok tutması için ilaç verdi
 
Teşekkür ederim
Tokluk şekeriö yüksek ve d vitaminiö epey düşük
İnsülin direncim var
O sebeple yeme düzenimi beslenme şeklimi değiştirmem gerektpini söyledi .
Şeker hastası adayıymışım hem de yüksek ihtimal
Zaten anne baba abim teyzem anneanne herekles diyabet hastası
:.
D vitamini damlsı tok tutması için ilaç verdi
geçmiş olsun benim de babam diyabet hastasi.
diyabet hastalığı genetikten geçiyor.
umarim ilaçlarinizi faydasini görürsün inşallah :dua:
 
Teşekkür ederim
Tokluk şekeriö yüksek ve d vitaminiö epey düşük
İnsülin direncim var
O sebeple yeme düzenimi beslenme şeklimi değiştirmem gerektpini söyledi .
Şeker hastası adayıymışım hem de yüksek ihtimal
Zaten anne baba abim teyzem anneanne herekles diyabet hastası
:.
D vitamini damlsı tok tutması için ilaç verdi

Umarım yeni beslenme düzenin ile halledersin. Tekrar geçmiş olsun
 
doğrusunu bilen varsa beni düzeltirse sevinirim.
Devam etmesini istemediğimiz şeyler için (mesela hastalıktan kurtulduk. Bir daha yakalanmak istemiyoruz gibi ) " çok şükür",
devamının gelmesini ,hiç bitmemesini istediğimiz şeyler içinde (aile saadeti gibi) "elhamdülillah" denmesi gerekiyor diye okumuştum bir kitapta.

Hiç bilmiyorum. Araştırmak lazım. Yazdığınız gibi de olabilir.

Ben her durumda "çok şükür" derim: )
 
Back