Popüler Konu Verimli Rutin

Cevabın için ve tebriğin için Teşekkür ederim :)
YMM de çalışıyorum . Yani Çocuk gelişimi ile hiç bir alakası yok. O yüzden eğitim seviyesi - maaş artımı olayı olmaz maalesef.
Aslında oturduğum semtte bir sürü kreş açıldı. Onlara cv bırakayım en azından diyorum ama güvensizlik var. Gel başla diye çağırsalar bile asgari ücretten başlamak gerekiyor. Ben şu anda biraz daha fazla alıyorum asgariden. Ve bunun azalması bizim maddi dengemizi, borç ödeme skalamızı baya bir bozar. Diğer yandan başladığım kreş özel olacak sonuçta. Belki maaşları geç yatıracak, sigortada sıkıntı çıkacak veya iki gün sonra beğenmedik hadi güle güle diyecekler. 15 senedir maaşını günü gününe düzgün bir şekilde alan ben için çok ayrıntılı düşünüyorum sanırım

Sanırım ben düzenimi bozmak istemiyorum. Bazen kendime şu sözü söylüyorum." Hayatım alt üst olacak ama belki altı üstünden daha güzel olacak." çok severim bu sözü .ama uygulamaya geçirmek çok cesaret işi :)
Aslında ümitsizlik değil ama cesaretim eksik sanırım :)

Biz de bugün Ela’nın öğretmeni ile tanışmaya gittik. Genç, tatlı bir hanım. Umarım çocuklarımız için güzel bir başlangıç olur.

Selamlar Hanımlar,

İpek 13 aylık oldu. Beraber uyuyoruz ve sabaha kadar çok sık emiyor. Hem ben hem de kızım uykusuz kalıyoruz. Doktor ile konuştuğumda yatağını ayırıp eş zamanlı olarak gece emzirmesini kesmemi önerdi. İki büyük değişikliğin aynı anda yapılması fikri bana korkutucu geldi.

Ela 13 aylıkken emmeyi kendi kesmişti ve emzik kullanıyordu, dolayısıyla onda böyle bir sıkıntı yaşamamıştım.

Ben bu işi nasıl çözerim? Siz bu süreçleri nasıl geçirdiniz?

Biz de bugün Ela’nın öğretmeni ile tanışmaya gittik. Genç, tatlı bir hanım. Umarım çocuklarımız için güzel bir başlangıç olur.
İnşallah elecda . Bizimki devlet okulu. Maalesef okullar açılmadan göremeyeceğim öğretmenini. Okulun web sitesinden öğretmenlerin ismini bulup, sonrada google da aratarak küçük bir araştırma yaptım ama hangisi olacak öğretmenimiz bilmiyorum tabi. Kayıt için gittiğimde müdür yardımcımıza " geçen sene anasınıfında birlikte okudukları, çok iyi anlaştığı iki arkadaşı ile aynı sınıfa düşebilir mi" diye sordum. Verdiği cevap "tavsiye etmiyorum. Bırakın çocuk başkaları ile sosyalleşsin" oldu. Sanırım kibarca bana "kim uğraşıcak aynı sınıfa düşürmeye çalışmayla" dedi :)
şu anda tek dileğim " Rabbim çocuklarımızı ömür boyu hep iyilerle karşılaştırsın" :)

İnşallah elecda . Bizimki devlet okulu. Maalesef okullar açılmadan göremeyeceğim öğretmenini. Okulun web sitesinden öğretmenlerin ismini bulup, sonrada google da aratarak küçük bir araştırma yaptım ama hangisi olacak öğretmenimiz bilmiyorum tabi. Kayıt için gittiğimde müdür yardımcımıza " geçen sene anasınıfında birlikte okudukları, çok iyi anlaştığı iki arkadaşı ile aynı sınıfa düşebilir mi" diye sordum. Verdiği cevap "tavsiye etmiyorum. Bırakın çocuk başkaları ile sosyalleşsin" oldu. Sanırım kibarca bana "kim uğraşıcak aynı sınıfa düşürmeye çalışmayla" dedi :)
şu anda tek dileğim " Rabbim çocuklarımızı ömür boyu hep iyilerle karşılaştırsın" :)

Ne kadar çok isterdim bir anneye bu konuda şunları şunları yap faydalı olur demeyi ama maalesef.
Oğlum 22 aylığı geçene kadar aynı şekilde sabaha kadar kucağımda emerek uyurdu. Emzik biberon asla almadı. Aslında daha devam ederdik biz anne oğul bu rutine ama o sırada geçirdiğim küçük bir trafik kazası ve kullanmak zorunda kaldığım antibiyotikler yüzünden bir anda emzirmeyi kesmek zorunda kalmıştım.

Biz de kreş arkadaşları ile aynı ana sınıfına devam etmelerini rica etmiştik. Aynı kreştem gelen çocukları farklı sınıflara dağıtıyoruz demişlerdi.

Çok geçmiş olsun. Ben iki yaşına kadar bu şekilde devam edemeyeceğim. Kızıma zarar vermeden ve aramızdaki bağlanmayı sıkıntıya sokmadan bu işi çözmem gerekiyor.

Çok geçmiş olsun. Ben iki yaşına kadar bu şekilde devam edemeyeceğim. Kızıma zarar vermeden ve aramızdaki bağlanmayı sıkıntıya sokmadan bu işi çözmem gerekiyor.
Oğlumun aynı yaştaki kuzenleri biberona alışkındı. Gece anneleri uyumadan biberonlarını başlarına koyar, çocuk uyanır alır içer sonra geri uyurdu. Bana garip ve tehlikeli gelirdi gerçi bu yöntem.Allah korusun boğazına kaçsa filan.
Ama maşallah hem anne hem çocuk uykusunu alırdı.

elecda keşke benimde sana söyleyecek güzel tavsiyelerim olsaydı ama 2 yaşına kadar emzirdim uykular hep bölük pörçük idi.
Bir gün canıma tak etti ve emzirmeyi kestim gerçi uykular yine düzelmemişti
4,5 yaşına kadar devam etti
Ayrı yatağı ve odası var ama uyanınca ilk işi bizim yatağa transfer olmak

Kasımda 7 yaşında olacak hala gece uyanır gelir girer aramıza. Yapacak bir şey yok. Nasılsa bir gün biz istesekte gelmeyecekler :)

Elecdacım bu süreçte kolaylıklar diliyorum.
Oğlum 18ay civarındaydı memeyi gündüz hiç emmek istemiyordu ancak gece boyu üzerimde ağız memede uyuyordu.
Gündüz emmeyince artık memede süt olmadığını söyledim. Konuştuk . İlk bi iki gece kalktı emmek için ama su verdim: sür yok dedim vs. Sonra bıraktı gitti. Memedeb keisnce de oda yaptık ve ayırdık .ilk zamanlar yanımıza geliyordu ancak bi iki hafta sonra yatağına da deliksiz uykuya da alıştı.

elecda yerinizde olsam ilk adımı odayı ayırmakla atardım. 1 ay falan sonra da gece beslenmesini keserdim. Oğlum 6.5 aylıkken odasını ayırdım. 9 aylıkken gece beslenmesini kestim. 10 aylıkken uyku eğitimi verdim. 19 aylıkken emzirmeyi kestim. Şu an 2 yaşında. Park yatağından çıkmaya başladı. Geceleri yanımıza geliyordu ilk çıkmaya başladığında. Şimdi kendi yatağında uyuyor çok şükür. Ve inş bi 10 güne kadar ikincisi geliyor.

elecda gece emzirmesini kesmek için eşinden yardım alabilirsin, kızın uyandığında o pış pışlayıp uyutmaya çalışsın , ilk gün biraz zor olur, zorlayabilir eşini ama sonra alışır , başlangıçta azaltmaya çalış, mesela 2 saatte bir emiyorsa önce 4 saate çıkar( 5 gün falan) sonra 6 saate gibi.sonrada kesersin.

Merhaba sevgili elecda kızım küçükken senin yaşadığın sıkıntıları ben de yaşamıştım. Uykuları gittikçe kötüleşmiş ve sık sık emmeye kalkar olmuştu. Bir yaş civarında idi. Ben odamı ayırmadım ama gece beslemesini kestim. Kalktı emmek istedi ama emzirmedim. Çok zor bir geceydi, sabaha kadar ev halkı olarak uyuyamadık. Ama sonraki gece mışıl mışıl uyumuştu. Yine uyanıp meme istiyordu ama çok sık aralıklarla değil. Gittikçe gece kalkmaları azaldı. (Tam olarak uzun süre bitmedi.)
Gece boyunca bebeği memeden mahrum bırakmak kötü bir his ama hem bebeğin hem annenin hayat kalitesi için çok önemli. Bazen mantık duygunun önüne geçmeli. Bu durum benim için böyle bir durumdu.

Yaklaşık beş günün sonunda kendimizi yaylanın serin havasına bıraktık..
Beton yığınlarının arasından müstakil alanlara göç etmek doğaya yeşile maviye sonsuza doyabilmek mükemmel bir his...

Oğlum hemen çamura suya bulaştı saatlerdir doyasıya oynuyor

Ben de sebebini anlayamadığım bir halsizlik var kolumu kaldıracak Dermanım yok derler ya işte öyle bir haldeyim bunda bu ay insülin direncimin artması biraz kilo almam da etkili olabilir çünkü insülin direnci direk halsizlik yapıyor

Eylül ayı için yeni okuma hedefleri düzenledim gerek kurumun gerek meal gerek k hadis kitabı derken : on tane de İngilizce paragraf tercüme etmeye ve Arapça yeni 15 cümle öğrenmeye niyet ettim

Şimdi uyumaya çalışacağım inşallah sabah yanımda enerjimi toplamış olurum herkese neşeli günler diliyorum

Bence çok tehlikeli bir yöntemmiş.

Ben de iki yaşa kadar gece gündüz emzirir ve yanımda yatırır, sonrasında önce emzirmeyi keser ve ardından yatağını ayırırım diye düşünmüştüm ancak İpek’in sabaha kadar 20 kez emmek için kalkacağını düşünmemiştim tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…