Cevabın için ve tebriğin için Teşekkür ederim :)öncelikle tebrik ederim seni başardın !
okumak emek vermek yaşam boyu öğrenmek çok kıymetli...
İlla para kazanmak gerekmiyor karşılığında tek bir öğrendiğin bilgi bile hayata ailene çocuğuna, kendine bakışını değiştirir..
eğitim seviyen artınca maaşında artış olmuyor mu?
ayrıca kreş vs başvuru yapabilirsin .tecrübeli eleman istemiyor hepsi, daha uygun maaş karşılığında çalıştırınlar..
masal anlatıcılığı eğitimi , yoga eğitimi gibi eğitimler alıp bunları ekstra kriter olarak kendine değer katabilirsin ya da ingilizce biliyorsan geliştirebilirsin..
değişim birden olmuyor, yavaş yavaş .düzenli, az da olsa her gün çalışmak gerekiyor o sebeple ümitsizliğe düşme canım...
yapabildiklerine odaklan yapamadıklarını o an yapmaya çalış..
güzel bakalm güzel görelim inşaallah
Biz de bugün Ela’nın öğretmeni ile tanışmaya gittik. Genç, tatlı bir hanım. Umarım çocuklarımız için güzel bir başlangıç olur.Az önce okulumuzun müdür yardımcısı ile görüştüm. 1. Sınıflar 5 eylül perşembe başlayacakmış. Bunun heyecanı sardı şimdi beni :) Bakalım oğluşumla nasıl bir sene geçireceğiz.
İnşallahBiz de bugün Ela’nın öğretmeni ile tanışmaya gittik. Genç, tatlı bir hanım. Umarım çocuklarımız için güzel bir başlangıç olur.
İnşallahBiz de bugün Ela’nın öğretmeni ile tanışmaya gittik. Genç, tatlı bir hanım. Umarım çocuklarımız için güzel bir başlangıç olur.
Ne kadar çok isterdim bir anneye bu konuda şunları şunları yap faydalı olur demeyi ama maalesef.Selamlar Hanımlar,
İpek 13 aylık oldu. Beraber uyuyoruz ve sabaha kadar çok sık emiyor. Hem ben hem de kızım uykusuz kalıyoruz. Doktor ile konuştuğumda yatağını ayırıp eş zamanlı olarak gece emzirmesini kesmemi önerdi. İki büyük değişikliğin aynı anda yapılması fikri bana korkutucu geldi.
Ela 13 aylıkken emmeyi kendi kesmişti ve emzik kullanıyordu, dolayısıyla onda böyle bir sıkıntı yaşamamıştım.
Ben bu işi nasıl çözerim? Siz bu süreçleri nasıl geçirdiniz?
Biz de kreş arkadaşları ile aynı ana sınıfına devam etmelerini rica etmiştik. Aynı kreştem gelen çocukları farklı sınıflara dağıtıyoruz demişlerdi.İnşallahelecda . Bizimki devlet okulu. Maalesef okullar açılmadan göremeyeceğim öğretmenini. Okulun web sitesinden öğretmenlerin ismini bulup, sonrada google da aratarak küçük bir araştırma yaptım ama hangisi olacak öğretmenimiz bilmiyorum tabi. Kayıt için gittiğimde müdür yardımcımıza " geçen sene anasınıfında birlikte okudukları, çok iyi anlaştığı iki arkadaşı ile aynı sınıfa düşebilir mi" diye sordum. Verdiği cevap "tavsiye etmiyorum. Bırakın çocuk başkaları ile sosyalleşsin" oldu. Sanırım kibarca bana "kim uğraşıcak aynı sınıfa düşürmeye çalışmayla" dedi :)
şu anda tek dileğim " Rabbim çocuklarımızı ömür boyu hep iyilerle karşılaştırsın" :)
Ne kadar çok isterdim bir anneye bu konuda şunları şunları yap faydalı olur demeyi ama maalesef.
Oğlum 22 aylığı geçene kadar aynı şekilde sabaha kadar kucağımda emerek uyurdu. Emzik biberon asla almadı. Aslında daha devam ederdik biz anne oğul bu rutine ama o sırada geçirdiğim küçük bir trafik kazası ve kullanmak zorunda kaldığım antibiyotikler yüzünden bir anda emzirmeyi kesmek zorunda kalmıştım.
Oğlumun aynı yaştaki kuzenleri biberona alışkındı. Gece anneleri uyumadan biberonlarını başlarına koyar, çocuk uyanır alır içer sonra geri uyurdu. Bana garip ve tehlikeli gelirdi gerçi bu yöntem.Allah korusun boğazına kaçsa filan.Çok geçmiş olsun. Ben iki yaşına kadar bu şekilde devam edemeyeceğim. Kızıma zarar vermeden ve aramızdaki bağlanmayı sıkıntıya sokmadan bu işi çözmem gerekiyor.
Kasımda 7 yaşında olacak hala gece uyanır gelir girer aramıza. Yapacak bir şey yok. Nasılsa bir gün biz istesekte gelmeyecekler :)elecda keşke benimde sana söyleyecek güzel tavsiyelerim olsaydı ama 2 yaşına kadar emzirdim uykular hep bölük pörçük idi.
Bir gün canıma tak etti ve emzirmeyi kestim gerçi uykular yine düzelmemişti
4,5 yaşına kadar devam etti
Ayrı yatağı ve odası var ama uyanınca ilk işi bizim yatağa transfer olmak
benim küçük kızımda 6 yaşında akşam yatağında uyutuyorum sabah uyandığımda ortamızda buluyorum.Kasımda 7 yaşında olacak hala gece uyanır gelir girer aramıza. Yapacak bir şey yok. Nasılsa bir gün biz istesekte gelmeyecekler :)
Selamlar Hanımlar,
İpek 13 aylık oldu. Beraber uyuyoruz ve sabaha kadar çok sık emiyor. Hem ben hem de kızım uykusuz kalıyoruz. Doktor ile konuştuğumda yatağını ayırıp eş zamanlı olarak gece emzirmesini kesmemi önerdi. İki büyük değişikliğin aynı anda yapılması fikri bana korkutucu geldi.
Ela 13 aylıkken emmeyi kendi kesmişti ve emzik kullanıyordu, dolayısıyla onda böyle bir sıkıntı yaşamamıştım.
Ben bu işi nasıl çözerim? Siz bu süreçleri nasıl geçirdiniz?
Bence çok tehlikeli bir yöntemmiş.Oğlumun aynı yaştaki kuzenleri biberona alışkındı. Gece anneleri uyumadan biberonlarını başlarına koyar, çocuk uyanır alır içer sonra geri uyurdu. Bana garip ve tehlikeli gelirdi gerçi bu yöntem.Allah korusun boğazına kaçsa filan.
Ama maşallah hem anne hem çocuk uykusunu alırdı.
Ben de iki yaşa kadar gece gündüz emzirir ve yanımda yatırır, sonrasında önce emzirmeyi keser ve ardından yatağını ayırırım diye düşünmüştüm ancak İpek’in sabaha kadar 20 kez emmek için kalkacağını düşünmemiştim tabielecda keşke benimde sana söyleyecek güzel tavsiyelerim olsaydı ama 2 yaşına kadar emzirdim uykular hep bölük pörçük idi.
Bir gün canıma tak etti ve emzirmeyi kestim gerçi uykular yine düzelmemişti
4,5 yaşına kadar devam etti
Ayrı yatağı ve odası var ama uyanınca ilk işi bizim yatağa transfer olmak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?