Popüler Konu Verimli Rutin

merhablar, benim pek diyetisyenlik bir durumum yok 58 kg yum ama göbek çevrem çok kötü ve haftaya kzuenin düünü var 3-4 kg versem çok iyi olcak bunu da yağdan vermek istiyorum açıkcası tamamen yağsız mı beslenmek gerekiyor yağdan kg vermek için acaba?

merhablar, benim pek diyetisyenlik bir durumum yok 58 kg yum ama göbek çevrem çok kötü ve haftaya kzuenin düünü var 3-4 kg versem çok iyi olcak bunu da yağdan vermek istiyorum açıkcası tamamen yağsız mı beslenmek gerekiyor yağdan kg vermek için acaba?
ben de 58-59 kiloyum direk göbekten alırım hatta 60larda olunca hamile zanndiyorlar :(
karbonhidratı azaltmak lazım bence bir de egzersiz şart

merhaba kızlar
hayatı ertelememe konusu bilgi ariyorum.
yaptığı işleri sonraya birakmak işlerimi ertelemesine sebep oluyor mevzu çok uzuyor benim için artık ' SONRA' degil ÖNCE dir..:)
planlı hayat ile taniştim burada.
yaziyorum yapacagi zamanda.. uygulamaya geçiyorum bu işe gerçekten başarılı oluyor:)
yani ay yarin yapıcam yok haftaya yapıcam demeyin dedikçe hiç uygulanmiyor bi anda aksilik çikiyor bişeye kafaniza taktığında yapın hemen.. kendiniz için daha önemi yok:)
benim hiç sevmediğim mevzu Hayatimi sürekli sonraya ertelenip durmak..
bu iş beynimi yoruyor ay keşke önceden yapsaydim kaliyor.
bu işi ben sevmiyorum..
gerçekten planladığım gibi gidiyor herşey çok şükür:)

Selamlar Hanımlar,

Bugün Ela’nın ihtiyaçları için alışverişe çıktık. Okul için spor ayakkabı, içi polarlı yağmurluk, yağmur çizmesi, 4 tane uzun kollu üst, 4 tane de kalın tayt/pantolon aldık. Çocuk eşyaları çok pahalı yahu:işsiz:

Okul kıyafetleri kargosu geldi. Kırtasiye kolisi de geldi. Kırtasiyeyi okulun gönderdiği listeye göre kırtasiye ve görsel sanat malzemeleri olarak ikiye ayıracakmışız.

Cumartesi kayınvalidem dönüyor. Pazar günü kuzenimin düğünü var. Pazartesi bakıcı ablamız iş başı yapar ben de ev de eski düzenine kavuşuruz diye umuyorum.

Eşimle de hem işleri hallettiğimiz hem de keyifli vakit geçirdiğimiz bir hafta oldu.

Umarım herkes iyidir.

Sevgiler :KK200:

Kızlar hepinize selamlar.

Merak ettiğim bir konu var.

Eşleriniz ile evdeki muhabbetiniz nasıl? Konuşacak neler buluyorsunuz?

Genel geçim muhabbeti ve çocuklarla ilgili konular dışında: )
benim de eksikliğini hissettiğim bir konu bu, birkaç aydır ben yoğun bir dönemdeyim yüksek lisans yapıyorum kızım uyuyunca ders çalışıyorum eşim elinde telefon saatlerce video izliyor, ekşisözlük okuyor. normalde dışarda çok konuşkan biridir ama evde konuşacak konu bulamıyoruz hiç, kendimi yetersiz hissediyrum öyle olunca demek ki ben sıkıcı biriyim de muhabbet edemiyoruz diye, genel olarak muhabbet edememe sorunumuz var ben yoğun olmadan önceden beri

Merhabalar
Şuan için çocuğumuz yok.
Geçim muhabbeti de yapmayız.
Akşam işlerimi bitirdiğim zaman çayımızı kahvemizi alır tavla oynarız.
Ve mutlaka laf lafı açar evlilikten, beklentilerimizden, çevremizden, yeri gelir siyasetten sohbet ederiz.
Özellikle bir konu veya olay olmaz.

Şu aralar gündem de tatil var
dönüşte nerelere uğrarız hangi yol kaç km bakarız :)
Birkaç gün önce dünyanın sonu nasıl olacağını konuştuk uzay hakkında
müzik indiriyor şu aralar zevklerimiz farklı olduğundan araya benim seçtiklerimi ekliyor.
Film açalım istiyoruz üşeniyoruz :)
belgesellere ilgimiz var
yani kendiliğinden açılıyor muhabbet
genelde kızımızla oynuyoruz hakkında konuşuyoruz.
finansal konular konuşuluyor.
siyaset futbol sevmeyiz genelde önemli gelişmeleri takip ederiz.
tadilat konuşuruz arada ama detaya girdikçe eşimde strese girer :KK70:
iş yerinde önemli bir şey olduysa anlatırız.

Günaydın arkadaşlar
Yine bir sabah erkenden güne başladığımız dakikalardan, herkese merhabalar

Cumadan yaylaya gittik birkaç gündür yaylada yeşile gökyüzüne doyduk çok şükür 😅
Şimdi evimdeyim Şehirdeyiz .binaların arasındayız ama bunun bir önemi yok çünkü ben o yeşille doğayla maviyle olduğum anları daha bir farkındalıkla daha içime çekerek daha o anda hissederek yaşadığım için,şu anda da o hissiyatları kendimde bulabiliyorum:
Yeni bir hafta , inşallah herkesin haftası çok enerji dolu neşeli huzurlu hayırlı ve sağlıklı geçer inşallah
1-açıköğretim sınavlarım var Eylül’ün 14’ün de üstten ders almıştım onları halletmeye çalışmam gerekiyor yeni başlayacağım

2-bu yıl İstanbul Üniversitesi Çocuk gelişimi bölümüne Kaydolmak niyetindeyim inşallah başarılı olabilirim .bu konuda yoğun bir dönem olacak yine ama yoğunluk olmasa yaşamın bir anlamı olmuyor
boş boş ne yapacağım ?
okuyacak bir kitap çalışacak bir ders öğrenecek yeni bir bilgi olmadığı sürece elimizin gittiği tek şey telefon veya televizyon tamamen zaman kaybı ,bu yüzden çabalamaya çalışıyorum bu yüzden emek verme gayesindeyim.

3-y lisans projesini hazırlayacağım inşaallah

4- Eylül ün 1ine kadar 2,5 kg verme hedefim vardı bakalım o gün kaç kg olacağım

5-oğlumla yeni ingilizce 10 kelime öğrenme ve öğrendiklerimizi tekrar etme hedefimiz var -son 10 gün

6-bu ay iki kitap bitirdim
Tolstoy itiraflarım
Muhammed bozdağ düşün ve başar

Değerlendirme: hadis Kur an meal ve kitap okumalarım hamd olsn daha bir düzenli artık.
Aklına geldiğinde harekete geç ve uygula” bu ay ki mottomdu. Sanırm çok etkisi var ...

Hayat kısa ve şu hayatta hepimizin bir misyonu var
Bir şeyler yapmalı bir şeyler yapmalıyız
Ömür akıp giderken nasıl geçti bu yıllar bomboş dememek için çabalamalıyız
Maddi bir kazanç elde etmek ve ya takdir görmek zorunda da değiliz
Kendimiz için kendi içimiz için ve sevdiklerimiz için emek vermek ve hayatımızı ilmek ilmek dokumak zorundayız... çünkü hepimizin bir yaradılış gayesi var
:KK200:

Eklentiler

• 80390816-9211-43ED-BE0B-8840C1DF370B.jpeg
    80390816-9211-43ED-BE0B-8840C1DF370B.jpeg
    128,1 KB · Görüntüleme: 47
  • 88A4A6DB-4157-4E0D-8ABD-67E2C2E7D2BE.jpeg
    88A4A6DB-4157-4E0D-8ABD-67E2C2E7D2BE.jpeg
    130,9 KB · Görüntüleme: 51
  • 54DF6F7C-C679-4D11-9819-16FF9AD26D3C.jpeg
    54DF6F7C-C679-4D11-9819-16FF9AD26D3C.jpeg
    375,7 KB · Görüntüleme: 51
  • 8734A606-D26A-4185-814D-7958DB0C4C49.jpeg
    8734A606-D26A-4185-814D-7958DB0C4C49.jpeg
    314,9 KB · Görüntüleme: 55
  • 58D82586-8534-40F1-AEFC-8EA525DC7359.jpeg
    58D82586-8534-40F1-AEFC-8EA525DC7359.jpeg
    199,4 KB · Görüntüleme: 54
Günaydın Hanımlar,

Sahalara dönen bir ben:)
Bayram ardından izin haftası derken herşey karmakarışık olmuştu. Cumartesi kayınvalidem evine döndü, eşim bugün iş başı yaptı. Ben de günlük rutinlerime tekrar başladım.

Dün Alışkanlıkların Gücü kitabını okurken, olası krizler için davranış kalıpları geliştirmek gerektiği fikri dikkatimi çekti. Rutinleriniz nerelerde aksıyorsa o noktaları tespit edip, gerçekleştikleri zaman nasıl davranacağımızı önceden belirlemenin ve bunları detayları ile yazmanın faydalı olduğundan bahsediyor.

Benim sabah rutinlerimin aksamasının en önemli sebebi İpek’in gece çok sık uyanıyor olması. Öyle olunca sabah abla geldiği gibi direkt yatıyorum. Bu da bütün gün akışını bozuyor. Dinlenmiş de kalkmıyorum bu uykudan. Bu nedenle dün akşam yatmadan önce kendime söz verdim. Gece nasıl geçerse geçsin sabah kalkacağım diye. Gece çok korkunçtu bu arada:( Sabaha kadar 15 dk da bir uyandı.

Ancak sabah perişan vaziyette kaktım ve sabah rutinimi gerçekleştirdim. Şu an hala uykuluyum ama kendimi çok daha iyi hissediyorum.

Aralıklı oruç beslenme düzenine bugün itibariyle tekrar başladım. Sabah 09:30 kahvaltı, akşam 17:30 yemek şeklinde uygulayacağım. Arada acıkırsam ki genelde 15:30 gibi acıkıyorum, meyve veya yoğurt ve kuruyemiş şeklinde bir ara öğün yapacağım.

Az önce venatura’nın takviyelerini sipariş ettim. Sağlıklı yaşıyoruz sayfasında önerilen düzende bir kullanıp sonrasında kan tahlili yaptırmaya karar verdim. Sabah aç karnına B12, kahvaltıdan sonra D3K2, omega-3, koenzim Q10 ve Ala. Kahvaltıdan 2 saat sonra demir ve c vitamini. Yatmadan önce de maden suyu ile birlikte magnezyum şeklinde kullanacağım.

Genel geçim ve çocuklar bizim ana konu başlıklarımız:))
Bunun haricinde okuduğum kitaplardan öğrendiklerimi paylaşmayı seviyorum ben. Sağlık hakkında konuşuyoruz. Din ve siyaset konuşmamaya ve dedikodu yapmamaya çalışıyoruz:))

Günaydın
Bende haftasonu itibariyle sahalara döndüm
Evi ayıkladım yeni planlar yaptım
Yazın ve tatilin bitmesi ile rehavetten kurtulmak lazım
Düzenli ve planlı olmak en güzeli bunu tekrar anladım
Aynı fikirdeyim. Evdeki kaos beni evi düzenlemekten daha çok yoruyor. Şimdi oda oda gezip verilecekleri bir kolide toparladım ben de.

Günaydınlar herkese,
en son yazdığımda bahsettiğim açık öğretim sınavlarımı verdim. Dün diplomamı yollamış Atatürk Ünv. Diploma elime geçince sevinemedim nedense. Bu benim ne işime yarayacak ki şimdi dedim. sınavsız İkinci Ünv. olarak çocuk gelişimi okumuştum 2 yıllık. Geçen gün iş ilanlarına baktım. Kreş, anaokulu yardımcı öğretmen ilanları. Doğal olarak hepsi deneyim arıyor. Ben ise 15 yıldır özel bir şirkette sekreterlik yapıyorum. Ne uzadım ne kısaldım derler ya o hesap.
Birden umutsuzluğuma düştüm yani. Sanırım patronlarım beni kovana kadar bu şirkette çalışmaya devam edeceğim :KK43: Kendimde ayrılamıyorum. Çünkü tazminanıtımı bırakmak istemiyorum.
Yani iş hayatım senelerdir aynı ama bu aralar özellikle beni bunaltmaya başladı.
Oğlum 1. sınıfa başlayacak inşallah. Onun yoğunluğu olacak bol bol. Ama ben akşam 8 de eve gelip, o saatten sonra oğlum ve dersleri ile nasıl ilgileneceğim onu düşünüyorum bir yandan.
Burada sizleri okuyarak bir nebze ümitleniyorum hayatımı değiştirmek açısından. Ama çokta bir şey yapamadığımı farkediyorum.
Yine de hayatımda düzene soktuğunuz bir çok şey için teşekkür ederim başta @eleceda , @Sahihuban ve ismi aklıma gelmeyen diğer arkadaşlar :)

Günaydınlar herkese,
en son yazdığımda bahsettiğim açık öğretim sınavlarımı verdim. Dün diplomamı yollamış Atatürk Ünv. Diploma elime geçince sevinemedim nedense. Bu benim ne işime yarayacak ki şimdi dedim. sınavsız İkinci Ünv. olarak çocuk gelişimi okumuştum 2 yıllık. Geçen gün iş ilanlarına baktım. Kreş, anaokulu yardımcı öğretmen ilanları. Doğal olarak hepsi deneyim arıyor. Ben ise 15 yıldır özel bir şirkette sekreterlik yapıyorum. Ne uzadım ne kısaldım derler ya o hesap.
Birden umutsuzluğuma düştüm yani. Sanırım patronlarım beni kovana kadar bu şirkette çalışmaya devam edeceğim :KK43: Kendimde ayrılamıyorum. Çünkü tazminanıtımı bırakmak istemiyorum.
Yani iş hayatım senelerdir aynı ama bu aralar özellikle beni bunaltmaya başladı.
Oğlum 1. sınıfa başlayacak inşallah. Onun yoğunluğu olacak bol bol. Ama ben akşam 8 de eve gelip, o saatten sonra oğlum ve dersleri ile nasıl ilgileneceğim onu düşünüyorum bir yandan.
Burada sizleri okuyarak bir nebze ümitleniyorum hayatımı değiştirmek açısından. Ama çokta bir şey yapamadığımı farkediyorum.
Yine de hayatımda düzene soktuğunuz bir çok şey için teşekkür ederim başta @eleceda , @Sahihuban ve ismi aklıma gelmeyen diğer arkadaşlar :)

öncelikle tebrik ederim seni başardın !
okumak emek vermek yaşam boyu öğrenmek çok kıymetli...
İlla para kazanmak gerekmiyor karşılığında tek bir öğrendiğin bilgi bile hayata ailene çocuğuna, kendine bakışını değiştirir..
eğitim seviyen artınca maaşında artış olmuyor mu?

ayrıca kreş vs başvuru yapabilirsin .tecrübeli eleman istemiyor hepsi, daha uygun maaş karşılığında çalıştırınlar..
masal anlatıcılığı eğitimi , yoga eğitimi gibi eğitimler alıp bunları ekstra kriter olarak kendine değer katabilirsin ya da ingilizce biliyorsan geliştirebilirsin..

değişim birden olmuyor, yavaş yavaş .düzenli, az da olsa her gün çalışmak gerekiyor o sebeple ümitsizliğe düşme canım...
yapabildiklerine odaklan yapamadıklarını o an yapmaya çalış..
güzel bakalm güzel görelim inşaallah

Back