Rica ederim zevkleÖnerileriniz için çok teşekkür ederim. Hepsini not aldım
Gayet güzel toparlamışsın benceKelimeleri özenle seç
Bu konu bence çevresel faktörlerle alakalı bir durum.
Mesela iş yerinde üstünlük sağlamaya çalışan kesim var.
İyi niyetle uyarsan anlamazlar. Net olmakta fayda var. Tabi ki kendime yakışır konuşurum.
Ben zaten içimden geldiği gibi davranırım.
Mesela olaylara karşı tepkisiz de kalamam.
Ama her olayı büyütecek kişilikte de değilim.
sadece haksızlığa gelemem.
Sevdiğim ortama uyum sağlarım bana uymazsa zaten ortamda bulunmam
Dedikodu meselesine çok takılmıyorum.
Biri koşa koşa aa şu şöyle yapmış demediği sürece sorun yok
bazen örnek verirken veya bir konuda laf kayabiliyor.
burda bile kızımızı ailemizi anlatıyoruz amaç dedikodu değil örnek teşkil etmesi :)
Algı
Benle alakalı olmadığı halde biri bana tavır koyarsa olayı büyütmem. Bende araya mesafe koyarım.
Konuşursa konuşurum.
Varsayım
Bu konuda rahatım kafamda kurgulamam.
Yapacağın en iyisini yap
Bu cümle benim mottom.
Merhaba elecda yurtdışında işe başlayınca sisteme alışmak falan zaman aldı. Yoğun çalışıyorum bir de akşam bebekler falan derken günler geçip gidiyor doğru düzgün bakamıyorum buraya. Hepiniz iyisiniz umarım.
Birkaç gündür sizin yazılarınızı okuyorum. Ama kırmızıyı görünce heyecanlandım. Çok sevdiğim bi belgesel. Hatta birkaç kez izlemişimdir. Belgeseldeki kadını da bilirim. Konyalıyım Konya'da çok kez görmüş , yanından herkes gibi klasik 'akli melekelerini yitirmiş herhangi biri ' diye düşünüp geçerdim. Youtubeda belgeselinin çekildiğini ve o akli melekelerin nasıl yitirildiğini (yitirilmiş mio o da tartışılır ya ) öğrendiğimde çok duygulanmıştım. Ayrıca belgeseli de çok başarılı buldum..Hayat yaşadığımız en enteresan deneyimKısa Belgesel Önerisi-Youtube
Kırmızı- Abdurrahman Demir
Biz iyiyiz, senin de iyi olmana çok sevindim. Fırsat buldukça bekliyorum.Merhaba elecda yurtdışında işe başlayınca sisteme alışmak falan zaman aldı. Yoğun çalışıyorum bir de akşam bebekler falan derken günler geçip gidiyor doğru düzgün bakamıyorum buraya. Hepiniz iyisiniz umarım.
Çok etkilenmiştim ben o belgeselden.Birkaç gündür sizin yazılarınızı okuyorum. Ama kırmızıyı görünce heyecanlandım. Çok sevdiğim bi belgesel. Hatta birkaç kez izlemişimdir. Belgeseldeki kadını da bilirim. Konyalıyım Konya'da çok kez görmüş , yanından herkes gibi klasik 'akli melekelerini yitirmiş herhangi biri ' diye düşünüp geçerdim. Youtubeda belgeselinin çekildiğini ve o akli melekelerin nasıl yitirildiğini (yitirilmiş mio o da tartışılır ya ) öğrendiğimde çok duygulanmıştım. Ayrıca belgeseli de çok başarılı buldum..Hayat yaşadığımız en enteresan deneyim
Hissettin sanırım, dün başladım ben de Otuz Milyon Kelimeye:))Günaydın kızlar,
Otuz Milyon Kelime bitti. Kitabın sonunda dernekler listesi vardı. Keşke bu şekilde çalışan dernek bulup bende faaliyetlerine katılsam diye düşündüm. Otuz Milyon Kelime Tr gibi bir dernek...
elecda kitabı okuma listende yukarılara çekebilirsin. 0-3 yaş eğitimine aşırı önem veriliyor, sanırım daha erken okuman İpek için daha iyi olacaktır. Aslında bir çoğu ilgili annelerin yaptığı şeyler ama yine de keşke kızım bebekken okusaymışım dedim bazı yerlerde. Minik bebeği olanlara özellikle tavsiye edebilirim.
Hakan Günday’ı çok duydum. Sen de önerince kendisini listeye almam gerektiğini anladım:))Merhaba herkese... Bu hafta da bitiyor. Nasıl geçti anlamadım. Bu aralar üzerimde rehavet var. Bazı rutinlerimi aksatıyorum. Biraz arkadan ittirmeli bir şekilde devam ediyorum. Bullet journal’ımda her hafta hedeflerimi yazıyorum. Yarısını gerçekleştirsem de olsun. Bu aralar olduğu kadar olsun.
İki tane kitap okudum bu ay; Ayşegül Çoruhlu - Alkali Diyet, Hakan Günday- Kinyas ve Kayra.İkisini de çok beğendim. İlk defa tanıştığım yazarlar, özellikle Hakan Günday’ın yazımını çok sevdim.
Şimdi Murathan Mungan- Kadından Kentler kitabını okuyorum. Bu ikinci okuyuşum, ilkini 25 yaşında taze, çıtır bir kadınken okuyup çok beğenmiştim. Tekrar okumak istedim. Ben bir Murathan Mungan hayranıyım. Kalemine, edebiyatına ve zekasına saygım sonsuz. En zevk alarak okuduğum romanlar ona aittir.
Hayatımda umut verici bir gelişme oldu bir de. Daha önce bahsetmiştim. İkinci kez anne olmak istediğimden. 5 yıl oldu ama bir kere bile hamile kalmadım.
Eşimde varikosel vardı ve bu hamile kalamamamda önemli olabilecek bir etkendi. Eşim ameliyat olmaya karar verdi. Muayene oldu ve bir hafta sonra ameliyat için gün aldı. Kaç senedir gündemimizde olan bir konuydu ama eşim cesaret edemiyordu. Ben de bir heyecanlandım, umutlandım tekrar:)
Bu sene acil durum parası biriktirmiştim. Ameliyat parasını burdan ödeyeceğiz. Ne güzel birşeymiş. İnsanın hazır parasının bulunması. Valla çok sevdim. Ufak ufak biriktirmeye devam edeceğim.
Merhaba herkese... Bu hafta da bitiyor. Nasıl geçti anlamadım. Bu aralar üzerimde rehavet var. Bazı rutinlerimi aksatıyorum. Biraz arkadan ittirmeli bir şekilde devam ediyorum. Bullet journal’ımda her hafta hedeflerimi yazıyorum. Yarısını gerçekleştirsem de olsun. Bu aralar olduğu kadar olsun.
İki tane kitap okudum bu ay; Ayşegül Çoruhlu - Alkali Diyet, Hakan Günday- Kinyas ve Kayra.İkisini de çok beğendim. İlk defa tanıştığım yazarlar, özellikle Hakan Günday’ın yazımını çok sevdim.
Şimdi Murathan Mungan- Kadından Kentler kitabını okuyorum. Bu ikinci okuyuşum, ilkini 25 yaşında taze, çıtır bir kadınken okuyup çok beğenmiştim. Tekrar okumak istedim. Ben bir Murathan Mungan hayranıyım. Kalemine, edebiyatına ve zekasına saygım sonsuz. En zevk alarak okuduğum romanlar ona aittir.
Hayatımda umut verici bir gelişme oldu bir de. Daha önce bahsetmiştim. İkinci kez anne olmak istediğimden. 5 yıl oldu ama bir kere bile hamile kalmadım.
Eşimde varikosel vardı ve bu hamile kalamamamda önemli olabilecek bir etkendi. Eşim ameliyat olmaya karar verdi. Muayene oldu ve bir hafta sonra ameliyat için gün aldı. Kaç senedir gündemimizde olan bir konuydu ama eşim cesaret edemiyordu. Ben de bir heyecanlandım, umutlandım tekrar:)
Bu sene acil durum parası biriktirmiştim. Ameliyat parasını burdan ödeyeceğiz. Ne güzel birşeymiş. İnsanın hazır parasının bulunması. Valla çok sevdim. Ufak ufak biriktirmeye devam edeceğim.
merhabalar.teşekkür etmek istiyorum.çok güzel paylaşımlarınız var.dip bucak okuyamasamda önemli kısımları atlamamaya çalışıyorum.ve favori sınırım neredeyse dolmak üzere :))· Teşekkür Etme
Neden Önemli: Çocuğun teşekkür etme becerisi gelişmemişse gerçekte sürdürmesi istenilen davranışların devam etmesi sağlanamaz. Kaleminin ucu kırıldığında, arkadaşının kalemtraş vermesine teşekkür etmeyen çocuğua arkadaşları giderek yardım etmekten vazgeçebilirler.
Ne Yapmalı: Çocuğa yaptığı davranışı tanımlayarak teşekkür edin. “ Kardeşine 1 saat baktığın için ben işlerimi halledebildim. Teşekkür ederim” gibi. “Bugün harikaydın, bunun için sana teşekkür ederim” gibi içinde hangi davranış olduğunu belirtmeyen genel cümlelerden kaçının. Çünkü bu şekilde teşekkür ederseniz, çocuk bir günü teşekkür almak için yaşamak gibi bir duruma kendisini sokabilir.
Teşekkür edilmesi gereken durumları çocuğa hatırlatmayın, çocuk, karşısındaki kişiye kendiliğinden teşekkür etmezse, siz o kişiye “teşekkür ederiz” deyin.
· Özür Dileme
Neden Önemli: Arkadaşlarına sözel, fiziksel zarar verip, özür dilemeyen ve telafi edici davranışlarda bulunmaya çocuklar giderek yalnız kalırlar. Mutsuz olurlar ve bu durum akademik yaşantılarını da etkiler. Özür dileme becerisi olmayan yetişkinler hem yakın ilişkilerde hem de profesyonel yaşamda ilişkilerini onaramaz ve geliştiremezler. Zamanla tüm sosyal çevrelerini kaybederler. Özür dilemeyi eksiklik olarak gören, yaptığı hatanın sorumluluğunu almayan insanlar yetiştirmeyelim.
Ne Yapmalı: Çocuğunuzdan duygularınız için özür dilemeyin. Davranışınızdan dolayı özür dileyin ve telafi edici davranışı yapın. “ Sana kızdığım için özür dilerim” yerine “Kızgın olduğum için ödevine yardım etmedim. Bunun için özür dilerim. Haydi gel ödevine yardım edeyim.”
Çocuğunuz yanlış bişey yaptığında hemen kızmayın, “özür ile çabuk” gibi cümleler kurmayın. Hatasını anlamasına ve özür dilemesine fırsat verin. Özür dilediği zaman abartmadan takdir edin. Arkadaşları ile yaşadığı problemleri anlattığında hatalı kısımları fark etmesine yardımcı olun.
· Gerektiğinde Yardım İsteme / Yardım Etme
Neden Önemli: İdeal davranış kişinin önce kendi yapmayı denemesi ve gerekli durumlar için yardım istemesidir. Yardım isteme davranışının eksikliği, kendisini her şeyi yapması gerektiği veya yapabileceği gibi bir misyon edinmesine sebep olur ki bu durum uzun vadede çok yorucu bir hale gelir.
Ne Yapmalı: İhtiyacı olan şeyi hemen yapmak yerine onun sizden yardım istemesini bekleyin. Çocuktan yardım isterken, istediğiniz davranışı somut olarak dile getirin. “Lütfen masaya çatalları koyar mısın” gibi. Yardım etme çabasını, davranışa atıfta bulunarak, abartmadan takdir edin. “ Kurabiye yapmama yardım etmen çok güzel” gibi. Beraber yardım etme etkinlikleri yapabilirsiniz. Sokak hayvanlarını beslemek, yaşlı birinin elindeki poşetleri taşımak gibi. Sizin başkalarına yardımcı olduğunuzu görmesi önemli.
Ben teşekkür ederim. Faydalı oluyorsa ne mutlu bana. Kızım 4-4,5 yaş arasında özür dileme konusunda bilinçlendi. Ancak bu genel geçer bir durum mudur yoksa çocuk bazında mı değerlendirmek gerekir bilemiyorum. Şu an 5,5 yaşında. Teşekkür etme ve özür dileme tamamen oturmuş vaziyette.merhabalar.teşekkür etmek istiyorum.çok güzel paylaşımlarınız var.dip bucak okuyamasamda önemli kısımları atlamamaya çalışıyorum.ve favori sınırım neredeyse dolmak üzere :))
ben burdaki özür dileme kısmının kaç yaşında başladığını yada çocuk kaç yaşında özür için bilinçlenmeye başladığını merak ediyorum.4 yaş diye okumuştum bi yerde ama sizede sormak isterim bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?teşekkür kısımları bizde neredeyse iki yaşında başlamıştı büyük oğlum şuan 3,5 yaşında yavaş yavaş özürlerede başladık ama ?
fazlasıyla faydalanıyorum.Ben teşekkür ederim. Faydalı oluyorsa ne mutlu bana. Kızım 4-4,5 yaş arasında özür dileme konusunda bilinçlendi. Ancak bu genel geçer bir durum mudur yoksa çocuk bazında mı değerlendirmek gerekir bilemiyorum. Şu an 5,5 yaşında. Teşekkür etme ve özür dileme tamamen oturmuş vaziyette.
Günaydın kızlar,
Otuz Milyon Kelime bitti. Kitabın sonunda dernekler listesi vardı. Keşke bu şekilde çalışan dernek bulup bende faaliyetlerine katılsam diye düşündüm. Otuz Milyon Kelime Tr gibi bir dernek...
elecda kitabı okuma listende yukarılara çekebilirsin. 0-3 yaş eğitimine aşırı önem veriliyor, sanırım daha erken okuman İpek için daha iyi olacaktır. Aslında bir çoğu ilgili annelerin yaptığı şeyler ama yine de keşke kızım bebekken okusaymışım dedim bazı yerlerde. Minik bebeği olanlara özellikle tavsiye edebilirim.
selamSelamlar
Bugün benim için iş günü ve elektronik sadeleşme günü. Öğle arasında whatssapp temizliği yapacağım. Bir de İnstagram’de takip ettiklerime bir bakacağım. Takip etmekten keyif aldığım bazı hesapları yazayım.
kardelencergin
saffetemretonguc
turkisiminimalizm
annenin.icsesi
Özür dilemeye zorlanan çocuk bir süre sonra herşeye özür dileyen bir insana dönüşebiliyor. Kızım özür dilemediğinde ya da teşekkür etmediğinde ben özür dileriz ya da teşekkür ederiz diyorum karşımdakine. Kızıma bir şey söylemiyorum.fazlasıyla faydalanıyorum.
şuan üçbuçuk .özürü neden dilediğimizi az buçuk anlamaya başladı.öyle herşeyede özür dilemesini istemiyorum.atıyorum oyuncağı düştü kırıldı hemen özür dilemesini istemiyorum.çevremde var böyle çocuk neredeyse kapıyı yanlışlıkla çarpsa özür dilerim diyecek.bir iki eşim ısrar etti özür dile diye.mudahale ettim.onu kavrayacak bilinçte değildi.muhtemelen dördü doldurduğunda dahada oturacak bu konu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?