• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Selamlar,

Cuma günü baktım hava soğuk, Ela’nın Cumartesi sabah 07:00 itibariyle başlayacağı “Bugün ne yapıyoruz” söylemlerinden ailecek kendimizi kurtaralım diye arkadaşını ve ailesini Cumartesi sabah için kahvaltıya çağırdım. Bir nevi kutsal ittifak:))

Pazar günü de çalıştığım şirketin bir çocuk oyun merkezinde etkinliği vardı. Oraya gittik. Hepimiz için keyifli fakat yorucu oldu. Dün D&R’a uğrayıp Selçuk Şirin’nin “Yetişkin Çocuklar” kitabını aldım. Diğer kitaplara bir gün ara verip bugün bu kitabı bitirmek istiyorum.

Çocuk gelişim sektörü içinde yazılan kitap miktarı göz önüne alındığında, hepsini okumamız mümkün değil. Bu nedenle ben artık okuyucu olarak, yazan kişinin uzmanlık seviyesine göre değerlendirme yapacağım. Selçuk Şirin çocuk gelişimi alanında çok önemli bir bilim adamı. Görüşlerini önemsiyorum. En kısa zamanda kitap özetini paylaşacağım.

Sevgiler

Herkese selamlar,

Hafta sonu cilt bakımına gittim, medikal ve profesyonel bir bakımdı, düzenli olarak gitmeyi, fresh ve canlı bir cilde sahip olmayı istiyorum. Umarım istikrarlı olurum bu konuda.

İngilizce çok ağır ilerliyor, hatta ilerlemiyor, bu konuda moralim bozuk biraz. Pes etmek üzereyim...

Kızım bir sınavı kazanmıştı, onun için bir akşam ailecek yemeğe gittik. Ailecek dışarıda yenilen yemekleri çok seviyorum. Çocuklara da değişiklik oluyor.

Okunacak kitabım kalmadı, "Gece"Elie Wiesel ın kitabını sipariş verdim, merak ediyorum, hem de çok.
Kişisel gelişim yada çocuk gelişimi kitapları bana eski hazzı vermiyor nedense. Çok spesifik, özel bir kitap olmadıkça okuyamıyorum. Beklentim mi çok yüksek yada artık her kitapta aynı tarz cümleler gördüğümden mi bilmiyorum.

Haftalık birikim kombinasyonumdan 60 € aldım.

Dün akşam 4 çeşit yemek yaptım. Bu hafta yemek sorunum da olmayacak insallah: )

Hoş geldiniz :KK50:
Burada hepimiz birbirimizden öğreniyoruz. Eminim ki sizden de öğreneceğimiz çok şey vardır.
Hoşbulduk :KK50:
Elecda yazdıklarını roman gibi okudum. Nasıl güzel bi kadınsın sen, senin gibi güçlü kadınların varlığını bilmeye ihtiyacım varmış. Emeklerin için teşekkürler:KK200:

Elimde şu aralar var olan iki kitap var
Biri "Genleriniz Kaderiniz Değildir" Ebru Şinik
Kapağında "Hayatınızda Değiştirilecek Günlük Rutinler" yazıyor. Verimli rutin başlığına çokça uyacak bilgiler var içerisinde.
Diğer kitap da Marshall Rosenberg'in "Şiddetsiz İletişim" kitabı bu kitabı daha önce okudum, hatta şiddetsiz iletişim giriş semineri aldım iki kere :KK76: Bu ay arkadaş grubumuz ile okumak ve konuşmak üzere seçtiğimiz kitaptı. Buluşma tarihimiz yaklaştı o nedenle tekrar ediyorum buluşma öncesi.

Günaydın,

İlgiliniz ve açıklamalarınızı görünce çok mutlu oldum. Ayşegül Çoruhluyu takip ediyorum ama henüz kitaplarından birini okumamıştım en son Sirkadiyen Beslenme çıkınca acaba hangisinden başlamak gerek diye düşünüyordum bu tavsiyeniz çok isabet oldu benim için.
Yorgunluğumun sebeplerini araştırmak için sadece klasik kan testi yaptırdım şimdiye kadar alternatif bir şey denemedim ama 2 yılı geciktir düzgün beslenmeye çalışıyoruz ailecek. Eşimde Tip 2 Diyabet çıkmıştı çok şükür geçti bu beslenme ve bahsettiğiniz takviyeler sayesinde. Ben bu ara takviyelerimi düzenli kullanmadım - D3 K2 Balık Yağı, Koenzim ve Magnezyum kullanıyordum tatil şu bu derken takviyeleri okullar açıldığından beri düzenli kullanmıyorum- belki bunun etkisi de olabilir dediğiniz tükürük testini deneyeceğim çok merak ettim. Candida duymuştum ama açıkçası belirtilerini ve yorgunluğa sebebiyet verdiğini hiç bilmiyordum. Çok farklı bir pencere açmışsınız. Teşekkür ederim bilgiler için. Siz hangi takviyeleri alıyorsunuz marka belirtmekten çekinirseniz özel mesajla da atabilirsiniz. Sizden öğrenecek çok şeyimiz var anlaşılan :KK200:

Merhaba,
Hepimiz birbirimizden öğreniyoruz:KK200: ,benim tavsiye verecek bir yetkinliğim yok sadece kendi bedenimden deneyimimden yola çıkarak çok araştırarak ürün kullanıp beslendiğimden belki faydam dokunur dedim hepsi bu, teşekkür ederim.:KK8:
Çok KISA yazdım aşağıya :halay:

Bir günüm beslenme ve takviye anlamında şöyle geçiyor;
(Markalar ürün içeriği ve mümkün mertebe katkısız olmaları nedeniyle seçtiğim markalar onları özelden paylaşırım isterseniz çünkü yasak diye hatırlıyorum forum kurallarında :)
Yalnız şunu yazacağım insanlık namına :))yüksek fiyatlardan dolayı alternatif olarak vefa grubu hepsinin muadilini çıkardı çok uygun fiyatlara incelemedim ama sanırım onlara geçeceğim.

Sabah
Zerdeçal hin.cev.yağı ve çok az ing.karbonatından hazırladığım diş macunu ile ağız temizliği

*soğuk sıkım zyağı yaklaşık 1 ymk kaşığı(şişeden diktiğim için miktar yok :))
*1 çay kaşığı organik hindistan cev yağı
*1 su bardağı ılık suya org elma sirkesi 1 ymk kaşığı
*1tatlı kaşığı zerdeçal zencefil karabiber zeytinyağı karışımı

*6 adet spirulina
(bu bir yosun çeşidi günde 6-12 tablet arası alınabiliyor vücudu toksinlerden ağır metallerden arındırıyor,aynı zamanda protein de barındırıyor bu yosunun doğal içeriği ,yani hayvansal ürün kullanmayanlar için de faydalı,kullandığım ürün yerli değil pasifik okyanusundan hiçbir ısıl işlem görmeden gelen tablet derken sadece yosunun sıkıştırılmış hali bir katkı maddesi olmayan Türkiye pazarında satılan bir ürün)

*D3 1000 IU Damla
(Z.Yağı içinde,FDA onaylı,BHA,gluten,koruyucu,tatlandırıcı,şeker,renklendirici ve kimyasal katkı içermiyor)

*DK2 (1 adet)
(OMEGA3,VİT D VE MK-7 içeren Trigliserid formda,İFOS onaylı)

*Omega 3 (2 adet)
(Astaksantin ektresi de içeriyor,trigliserid formda,İFOS onaylı, EPA 680 DHA 470)

*B12
(Metilkobalamin formda,ağızda dağılan tablet)

*Q10
(omega3 ve Ubiquinol içerikli)

içine 1 kaşık org hin cev yağı katılmış org filtre kahve 1 fincan

Gün içinde 1 çay kaşığı ingiliz karbonatı veya limon sıkılmış sudan 2-3 lt arası
Türk kahvesi içeceksem ö. önce içiyorum.

Kahvaltı ve Öğle yemeği yemiyorum.(Herkesin fikrine saygı duyarım benim doğrum böyle :))

Saat 15.30 ile 16.00 arası:
*Sabah içtiğim zerdeçallı karışımdan üzerine dökülmüş 1 avokado(şekersiz ve yüksek oranda protein,yağ içeriyor)
(çekirdeklerini de suda filizlendiriyorum toprağa ekeceğim)
*1 küçük kase taze yaban mersini yoksa organik ybn mersini suyu (şekersiz ,diğerleri şekerli olduğu için bu iki meyve dışında meyve tüketmiyorum en zorunlu alternatif yeşil elma)
*yiyeceklerle beraber ayda 1 hafta uyguladığım 10 milyar farklı bakteri içeren probiyotik takviyesi(gluten,şeker vs içermiyor)
*yeşiller(ıspanak-pazı-brüksel lah-enginar-bamya-kabak çiğ veya buharda)
*sarımsak turşusu(24 ay karanlıkta himalaya tuzu ve org sirkede bekletilmiş siyahlaşmışı en faydalısı)
*sınırsız yeşil ve siyah zeytin
*en son Magnezyum (demir çinko magnezyum 3 ünden birini alacaksam aynı gün hepsini almıyorum-demirin yükseği tehlikeli tahlilsiz düzenli kullanmamak ve demiri mutlaka c vitamini ile almak lazım-mış :))

Akşam
Kekik çayı

BİTTİ :KK9:Okuma sabrını gösterenlere teşekkür ederim.

Herkese selamlar,

Hafta sonu cilt bakımına gittim, medikal ve profesyonel bir bakımdı, düzenli olarak gitmeyi, fresh ve canlı bir cilde sahip olmayı istiyorum. Umarım istikrarlı olurum bu konuda.

İngilizce çok ağır ilerliyor, hatta ilerlemiyor, bu konuda moralim bozuk biraz. Pes etmek üzereyim...

Kızım bir sınavı kazanmıştı, onun için bir akşam ailecek yemeğe gittik. Ailecek dışarıda yenilen yemekleri çok seviyorum. Çocuklara da değişiklik oluyor.

Okunacak kitabım kalmadı, "Gece"Elie Wiesel ın kitabını sipariş verdim, merak ediyorum, hem de çok.
Kişisel gelişim yada çocuk gelişimi kitapları bana eski hazzı vermiyor nedense. Çok spesifik, özel bir kitap olmadıkça okuyamıyorum. Beklentim mi çok yüksek yada artık her kitapta aynı tarz cümleler gördüğümden mi bilmiyorum.

Merhaba,
Cilt bakımını İstanbul'da ve memnun iseniz nereye yaptırdığınızı sorabilir miyim ?

Herkese selamlar,

Nerde yaptırdınız bu ara yogun arayış içindeyim ne kadara yaptirdiniz

Merhaba,
Kablolarla ve ağır bir sap ile uğraşmak istemediğimden, süpürgeyi hergün bazen günde 2 3 kere kullanmak durumunda kaldığımdan yaklaşık 6ay önce bayağı bir araştırıp şarjlı süpürge aldım.
Electrolux un Erorapido Allergy(beyaz olan bu model zaten) şarjlı dikey süpürgesini kullanıyorum.Uv başlık seçeneği var,istenirse yatak ve kumaşlar uv ışını ile bakterilerden arındırılıyor.2 güç düğmesi var biri çok güçlü onu kullanmıyorum diğer normal olanını kullanıyorum.
Çok memnunum aramda duygusal bağ oluştu ona isim taktım :)

Sevgiler,
Tesekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. siz yazdıktan sonra baktım gayet pratik duruyor süpürge üzerinde düşüneceğim.

Hoşbulduk :KK50:
Elecda yazdıklarını roman gibi okudum. Nasıl güzel bi kadınsın sen, senin gibi güçlü kadınların varlığını bilmeye ihtiyacım varmış. Emeklerin için teşekkürler:KK200:
Güzel mesajınız için ben teşekkür ederim :KK200:

İyiyim canım. Birazdan İpek’i doktora kontrole götüreceğim. Sen nasılsın?
geçmiş olsun İpek ciğe.
uzun zamandır kaybetmiştim burayı . beğeni yapılınca bildirim geldi.

benim kızım da İpek . 3 buçuk yaşında. geniz eti şüphesinden dolayı doktor kontrolu olacak 15 gün sonra
kulaklarında işitme kaybı var az da olsa.
2 abisi de aynı şekilde geniz eti ameliyatı olmuştu. 4 yaşlarında .

dün ortanca oğlumuzun 23 nisan gösterisi vardı. ona gittik .
eve dönünce banyo yaptılar .
bir kaç saat sonra parka gittik . saat 6 buçuğa kadar oynadılar .
yoğun bi gündü ama tatil oluşu nedeniyle en azından zaman ayırdım hepsine .

ortanca 2. sınıfa giden oğlumuz Bilsem den iyi bi puan aldı. ki öylesine götürdü babası sınava. kazanırsa götüremeyiz , diyerek sınava da gitmesin diye düşünmüştü. ben de şansını denesin istemiştim .
Bireysel değerlendirmeye girecek . hiperaktiviteyi eliyorlar demişti arkadaşım . onun çocukları öyle elenmişti. başka neye göre eleniyor bilmiyorum ama nasip.

bizden de böyle . sevgiler.

Merhaba,
Hepimiz birbirimizden öğreniyoruz:KK200: ,benim tavsiye verecek bir yetkinliğim yok sadece kendi bedenimden deneyimimden yola çıkarak çok araştırarak ürün kullanıp beslendiğimden belki faydam dokunur dedim hepsi bu, teşekkür ederim.:KK8:

(Markalar ürün içeriği ve mümkün mertebe katkısız olmaları nedeniyle seçtiğim markalar onları özelden paylaşırım isterseniz çünkü yasak diye hatırlıyorum forum kurallarında :)
Yalnız şunu yazacağım insanlık namına :))yüksek fiyatlardan dolayı alternatif olarak vefa grubu hepsinin muadilini çıkardı çok uygun fiyatlara incelemedim ama sanırım onlara geçeceğim.

Sabah
Zerdeçal hin.cev.yağı ve çok az ing.karbonatından hazırladığım diş macunu ile ağız temizliği

*6 adet spirulina
(bu bir yosun çeşidi günde 6-12 tablet arası alınabiliyor vücudu toksinlerden ağır metallerden arındırıyor,aynı zamanda protein de barındırıyor bu yosunun doğal içeriği ,yani hayvansal ürün kullanmayanlar için de faydalı,kullandığım ürün yerli değil pasifik okyanusundan hiçbir ısıl işlem görmeden gelen tablet derken sadece yosunun sıkıştırılmış hali bir katkı maddesi olmayan Türkiye pazarında satılan bir ürün)

*D3 1000 IU Damla
(Z.Yağı içinde,FDA onaylı,BHA,gluten,koruyucu,tatlandırıcı,şeker,renklendirici ve kimyasal katkı içermiyor)

*DK2 (1 adet)

*Omega 3 (2 adet)
(Astaksantin ektresi de içeriyor,trigliserid formda,İFOS onaylı, EPA 680 DHA 470)

*B12

*Q10

Gün içinde 1 çay kaşığı ingiliz karbonatı veya limon sıkılmış sudan 2-3 lt arası

Kahvaltı ve Öğle yemeği yemiyorum.(Herkesin fikrine saygı duyarım benim doğrum böyle :))

*Sabah içtiğim zerdeçallı karışımdan üzerine dökülmüş 1 avokado(şekersiz ve yüksek oranda protein,yağ içeriyor)
*1 küçük kase taze yaban mersini yoksa organik ybn mersini suyu (şekersiz ,diğerleri şekerli olduğu için bu iki meyve dışında meyve tüketmiyorum en zorunlu alternatif yeşil elma)
*yiyeceklerle beraber ayda 1 hafta uyguladığım 10 milyar farklı bakteri içeren probiyotik takviyesi(gluten,şeker vs içermiyor)
*sarımsak turşusu(24 ay karanlıkta himalaya tuzu ve org sirkede bekletilmiş siyahlaşmışı en faydalısı)
*en son Magnezyum (demir çinko magnezyum 3 ünden birini alacaksam aynı gün hepsini almıyorum-demirin yükseği tehlikeli tahlilsiz düzenli kullanmamak ve demiri mutlaka c vitamini ile almak lazım-mış :))

Akşam
Kekik çayı

Tekrar yazmısım aşağıya

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Sabah

*6 adet spirulina

*D3 1000 IU Damla

*DK2 (1 adet)

*Omega 3 (2 adet)

*B12

*Q10

Akşam
Kekik çayı

Günaydınlar,

Ne güzel yazmışsınız.
Ben de istiyorum daha sakin ve düzenli beslenmeyi ama yazdıklarınız gözümü korkuttu: )

Yaptığım sadece sabahları bir bardak limonlu bir bardak sade su içmek. Her gün bir bardak kefir içmek. Paketli gıda kullanmamak. Şeker tüketmemek. Akşam yemeği pek yemiyorum.

İstediğim omega, d , c gibi vitamin takvıyesi almak. Henüz araştırmadım ne alacağımı.

Hayırlı günler hanımlar :KK39:
Ani bir kararla çıktığımız 4 günlük tatilin (k validemleri ziyaret ve eşimin ailesine yardım çalışmaları) sonunda dün gece 23 itibariyle evimizdeyiz.
Sabah işe gidip oğlumu da okuldan alıp geldim evime.yemek ve uyutma derken şu dakika itibariyle yapacaklarıma odaklanmam gerekiyor:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Dün gece ve sabah çamaşırlar yıkandı asıldı
Yoğurt mayalandı

Yapılacaklar
1.iki valiz kıyafet yerleştirilecek
2.mutfak tezgahı toplanacak- temizlenecek
3.bulaşıklar makinaya yerleştirilecek
4.annemlerin köpeği için yemekler ayarlanıp hazırlanacak
5.eşyalar ait oldukları yerlere konulacak
6.kırtasiye malzemeleri ve ikeadan alınanlar yerleştirilecek
7.wc-banyo temizlenecek
8.oğlum uyanınca parka-köye gitmek için hazırlık yapılacak
9.banyo yapacağım ve ardından inşaallah bir bitki çayı içeceğim
10.y lisans projesi için konu belirleyip araştırma yapacağım
11.verimli rutinlerimi gözden geçireceğim
12.yeniden yediklerime dikkat etmeye ve kilo kontolüne başlayacağım
13.hayatımda düzene koymam gerekenleri,istek ve hayallerimi, zorunluluklarımı , hobilerimi ,gideceğim kursları , manevi olarak yapmak istediklerimi listeleyecek ve bunun üzerinde kafa yoracağım
14.sosyal medya denetimi ve temizliği yapılacak
.
.
.
Liste uzar ancak öncelikli olanlar bunlar

Şimdi 25dk alarmı kurarak işlere başlama vakti..
Herkese kolay gelsin arkadaşlrım

Boşluğa düştüm resmen. Konunun acilen hareketlenmesi lazım. Ben de aktif katılmak isterdim bu planlı hayata ama 3 aylık bi bebişim var. Yattığı kalktığı saat belli değil. Temas olmadan gün içinde uyumuyor :işsiz:Hâlâ bocalama ve olağan-üstü hal durumundan çıkamadım anlayacağınız. Başlayıp hakkını veremedim deyip toptan bırakmaktan korkuyorum. Iyi Bi bakıcı bulsak belki daha kolay olurdu ama nasip olur inşallah.

Back