• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

bir de çocuğumla ilgili vicdan azabı yaşıyorum, işten gelince kaç saat var gece uykusuna diye sayıyorum sürekli. kötü bir anne değilim aslında oğlumu çok seviyorum, çok da akıllı bir çocuk, güzel güzel oyun oynamalıyım ama hiç içimden gelmiyor. bakıcısı benden güzel oynuyor maalesef, onunla geçirdiğim zamanın yarısında elimde telefon oluyor sürekli sosyal medyaları kontrol ediyorum falan, o uyuyunca internetten aktivite bakıyorum ne oynayabiliriz diye, notalıyorum ama oynamak canım istemiyor:( geçen yıllık izindeydim mesela bakıcı da evdeydi, diğer odada dizi vs izledim tüm gün boşboş geçirdim, akşamüstü bakıcı gidince hala elime telefon aldığım zamanlar oldu:( uyku düzeni beslenmesi konusunda çok dikkatliyim menülerini falan ayrıca oluştururum, ekstra yemek yaparım ona sürekli. dışardan kendime baksam kendini hazır hissetmeden oldu herhalde ondan böyke bu kadın derdim ama alakası yok yani, isteyerek oldu, nden böyleyim bilmiyorum:( oğlum büyüdüğünde bunu hissedip beni sevmezse diye korkuyorum, kendimi nasıl düxeltebilirim

merhaba arkadaşlar bir süredir bu başlığı takip ediyorum, hayranlıkla okuyorum, iyi ki varsın elecda elecda ve diğerleri
bir çok konuda faydalı olsa da ben hala akıllanmayan tembel bir çocuk gibiyim. öncelikle baştan özrü diliyorum çok uzun yazdım diye, lütfen beni ayıplamayın kınamayın, 30yaşına gelmiş insan bunu nasıl yapamaz demeyin, motive edilmeye çok ihtiyacım var, çok samimi buldum bu başlığı yazma yüzsüzlüğünde bulundum
30yaşındayım 1 yaşında oğlum var, çalışıyorum aynı zamanda yüksek lisans için tez yazmam gerekiyor ama aylardır bunu erteliyorum, ev işlerinde tembel biriyim, hayatımda da yardımsever gibi gözüken ama aslında bencil(en iyi kelime bu sanırım) biriyim. insanlara yardım etmeyi severim sözde ama etkinliğe geçince öyle olmuyor, biri bana bir iyilik yapınca asla altta kalmam hemen karşılığını veririm ama kendi kendime birine yardım etmeyi hiç istemem hep bir bahanem vardır. iş yerinde yapmam gereken işten biraz fazlası yüklendiğinde hemen içim sıkılır, hemen onu da bitireyim sonra rahatlayayım demek yerine o anı kendime zehir ederim. çıkma saatim azıcık gecikse hemen oflayıp puflarım psikolojik olarak çok yorgun hissederim kendimi. ev hayatında da öyle pek misafir sevmem,ayda 1-2 kere ancak ağırlarım. hele yemekli misafir kabusumdur. hesapta yokken birinin haber vermesi gelmek istemesi hemen buhrana sürükler beni, günüm kötü geçer. evim de çok dağınıktır. kızım uyuyunca aslında zamanım oluyor akşamları ama tek çöp bile atmam tembel tembel yatarak geçiririm, elimde telefon oyun oynarım, instagram/face/youtube üçlüsüyle geçer. tembellik tembelliği geitiryor maalesef:KK43:
aslında hırslı biriyim her ay kendime hedef koyarım şu kadar kitap okucam, şu konuda kendimi geliştiricem falan diye ama maalesef genelde sosyal medyayla geçer zamanım. 1001kitap uygulamasına üye oldum yıllık 50 kitap hedefi koymuştum, şimdi verimli yaptığım tek iş kitap okumak, yıl sonu geldi diye..tez yazmam lazım hep şu kitabı okuyayım sonra diye diye saçma sapan erteliyorm, şoktayım yani bir insan nasıl böyle davranabilir, oturup tez konusu bulmaya bile günde bir saatimi ayıramıyorum, ne yapmalıyım bilmiyorum:KK43:(
aslında o kadar kötü biri değilim, yüzyüze olsak anlardınız, sadece bu konularda kendime çeki düzen veremyorum, bana yol gösterin lütfen

Minik adımlarla başlamalısın.
bugün ev için ve tez için bir adım at.
kendine görev belirle kağıda yaz eve gidince as görebileceğin yere.
İnternet önemli ama başkalarının hayatlarına saatlerce bakmaktansa kendine ayır zamanı.

Kendini önemli hissetmen lazım
bende iş yeri konusunda tembeldim. sonra alt nedenlerde işimi sevmediğim sonucuna vardım.
sadece kendime yakışır şekilde davranmam gerektiği için hakkıyla yapıyorum işimi.

eksilerini artılarını yaz.
ayrıca bazı konularda kendini suçlama
misafir sevmeyebilirsin.

A aspergillus Cok samimi yazmissin. Medeni cesaretin icin tebrik ederim. Herkes bunlari kolay kolay itiraf edemez. Arizayi tespit etmissin , zor kismini gecmissin. Simdi tamir etme asamasindasin. Youtoub da ne izliyorsun bilmiyorum ama cok harika motivasyon videolari var. Mutfakta is yaparken dinliyorum ben. Tedex konusmalari, mistikyol, Baris Ozcan ilk aklima gelenler.
Benim ilk cocugum simdi 9 yasinda. Ilk olmasinin acemiligi ikimiz icinde zorlayiciydi. Bebekken bile herseyi hissediyorlar.

A aspergillus
selam canım fazla farkımız yok senle :D
bir şekilde bişeyleri yetiştirmeye çalışıyorum hepsi bu...
şeyi anlayamadım 2 çocuğun mu var? oğlun 1 yaşında kızın?

Minik adımlarla başlamalısın.
bugün ev için ve tez için bir adım at.
kendine görev belirle kağıda yaz eve gidince as görebileceğin yere.
İnternet önemli ama başkalarının hayatlarına saatlerce bakmaktansa kendine ayır zamanı.

Kendini önemli hissetmen lazım
bende iş yeri konusunda tembeldim. sonra alt nedenlerde işimi sevmediğim sonucuna vardım.
sadece kendime yakışır şekilde davranmam gerektiği için hakkıyla yapıyorum işimi.

eksilerini artılarını yaz.
ayrıca bazı konularda kendini suçlama
misafir sevmeyebilirsin.
başkalarının hayatlarına kendi evimden fazla zaman ayırıyorum maalesef:( akşamlık hedefler koyucam bugünden itibaren canım, etrafımda yakın kimsem yok ben böyle gittikçe herkes iyice uzaklaşacak beni sevmeyecek diye korkuyorum, çok yalnız hissediyorum kendimi

A aspergillus Cok samimi yazmissin. Medeni cesaretin icin tebrik ederim. Herkes bunlari kolay kolay itiraf edemez. Arizayi tespit etmissin , zor kismini gecmissin. Simdi tamir etme asamasindasin. Youtoub da ne izliyorsun bilmiyorum ama cok harika motivasyon videolari var. Mutfakta is yaparken dinliyorum ben. Tedex konusmalari, mistikyol, Baris Ozcan ilk aklima gelenler.
Benim ilk cocugum simdi 9 yasinda. Ilk olmasinin acemiligi ikimiz icinde zorlayiciydi. Bebekken bile herseyi hissediyorlar.
çok korktum yazarken kaç gündür yazsam mı yazmasam mı gittim geldim, ne biçim insansın, ne biçim annesin diye yargılanmaktan çok korktum açıkçası ama iyi ki varsınız öyle olmadı:KK200:

A aspergillus
selam canım fazla farkımız yok senle :KK70:
bir şekilde bişeyleri yetiştirmeye çalışıyorum hepsi bu...
şeyi anlayamadım 2 çocuğun mu var? oğlun 1 yaşında kızın?
1 oğlum var sadece kuzum yaacakken kızım olmuş bir yerde yanlışlıkla, yetiştirme işini nasıl yapıyorsun canım? gün içi nasıl geçiriyorsun

bir de çocuğumla ilgili vicdan azabı yaşıyorum, işten gelince kaç saat var gece uykusuna diye sayıyorum sürekli. kötü bir anne değilim aslında oğlumu çok seviyorum, çok da akıllı bir çocuk, güzel güzel oyun oynamalıyım ama hiç içimden gelmiyor. bakıcısı benden güzel oynuyor maalesef, onunla geçirdiğim zamanın yarısında elimde telefon oluyor sürekli sosyal medyaları kontrol ediyorum falan, o uyuyunca internetten aktivite bakıyorum ne oynayabiliriz diye, notalıyorum ama oynamak canım istemiyor:KK43: geçen yıllık izindeydim mesela bakıcı da evdeydi, diğer odada dizi vs izledim tüm gün boşboş geçirdim, akşamüstü bakıcı gidince hala elime telefon aldığım zamanlar oldu:KK43: uyku düzeni beslenmesi konusunda çok dikkatliyim menülerini falan ayrıca oluştururum, ekstra yemek yaparım ona sürekli. dışardan kendime baksam kendini hazır hissetmeden oldu herhalde ondan böyke bu kadın derdim ama alakası yok yani, isteyerek oldu, nden böyleyim bilmiyorum:KK43: oğlum büyüdüğünde bunu hissedip beni sevmezse diye korkuyorum, kendimi nasıl düxeltebilirim
Bunu ben mi yazdım diye düşündüm bir an :) müsait bi anımda uzun uzun yazacağım

yotubedan bir sürü alaksız diziyi merak edip kısa videolarını iliyorum bazen de faydalı şeyler izlemeye çalışıyorum ev düzeni-çocukla aktivite-tefsir sohbetleri falan, ama hepsini tik atmak için yapıyorum sanki sadece izliyorum uygulamaya geçemiyorum. mesela her sene üç aylarda kuran meali bitiriyorum üç senedir ama boşboş okyorum giib yani namazlarımı hiç kılmıyorum , ara ara başladığım zamanlar oldu ama birkaç gün sonra bıraktım hep, vakit geçiyor bir sürü boş işle uğraşıyorum ama 5 dk namaza ayıramıyorum, çocukla aktivite de öyle sadece not alıyorum bir yere kalıyır, evip sürekli dağınık boyuna video izliyorum falan,

1 oğlum var sadece kuzum yaacakken kızım olmuş bir yerde yanlışlıkla, yetiştirme işini nasıl yapıyorsun canım? gün içi nasıl geçiriyorsun
hmm anladım canım Allah bağışlasın...
sabah kalkıyorum kuzunun beslenmesi, saçlarını yapıyoruz.. makina boşaltıyorum vs
sonra işe geliyorum iş yerinde de artık çok sıkıntılı değilim arkadaş başladı rahatladım.. akşam da 6 gibi evde oluyorum.. yemek varsa sıkıntı yok yoksa da sıkıntı yok eşim gelene kadar hazırlayabiliyorum..
ödevleri oluyor onla uğraşıyoruz artık genelde akşam mutfağı toplamadan yatmıyorum... çamaşırımı da hafta sonu yıkıyorum.. ütü varsa ütüyü pazar akşam üzeri halletmeye çalışıyorum.. öyle her şeyi ütülemiyorum... eşimin gömlekleri pantolonları, kızımın okul kıyafetleri, kendimin pek ütülencek bir şeyi yok:) spor tarzdayım..
temizlik dersen öyle her gün lavabo temizlemiyorum, temizliğe başlandığında eşim süpürür, ben tozları alırım lavaboları temizlerim... kuzum da yardımcı birazcık, makina boşaltır, çamaşır katlar.
öyle mükemmel olmaya da çalışmıyorum.. yetişmesin sıkıntı yok diyorum... ya da bu da kalsın diyebiliyorum..
gerçi burdaki tecrübeli arkadaşlar nasıl verimli rutin oluşturulur daha iyi bilgi verirler..

hmm anladım canım Allah bağışlasın...
sabah kalkıyorum kuzunun beslenmesi, saçlarını yapıyoruz.. makina boşaltıyorum vs
sonra işe geliyorum iş yerinde de artık çok sıkıntılı değilim arkadaş başladı rahatladım.. akşam da 6 gibi evde oluyorum.. yemek varsa sıkıntı yok yoksa da sıkıntı yok eşim gelene kadar hazırlayabiliyorum..
ödevleri oluyor onla uğraşıyoruz artık genelde akşam mutfağı toplamadan yatmıyorum... çamaşırımı da hafta sonu yıkıyorum.. ütü varsa ütüyü pazar akşam üzeri halletmeye çalışıyorum.. öyle her şeyi ütülemiyorum... eşimin gömlekleri pantolonları, kızımın okul kıyafetleri, kendimin pek ütülencek bir şeyi yok:) spor tarzdayım..
temizlik dersen öyle her gün lavabo temizlemiyorum, temizliğe başlandığında eşim süpürür, ben tozları alırım lavaboları temizlerim... kuzum da yardımcı birazcık, makina boşaltır, çamaşır katlar.
öyle mükemmel olmaya da çalışmıyorum.. yetişmesin sıkıntı yok diyorum... ya da bu da kalsın diyebiliyorum..
gerçi burdaki tecrübeli arkadaşlar nasıl verimli rutin oluşturulur daha iyi bilgi verirler..
bakıcı ablam haftada bir evi süpürüp siler, lavabo tuvalet temizler, ütümü yapar, onlara ben hiç dokunmuyorum bir daha arada mutfağı süpürüyorum ihtiyaç olursa onun dışında öyle tembel tembel geçiyor :(

bakıcı ablam haftada bir evi süpürüp siler, lavabo tuvalet temizler, ütümü yapar, onlara ben hiç dokunmuyorum bir daha arada mutfağı süpürüyorum ihtiyaç olursa onun dışında öyle tembel tembel geçiyor :KK43:
ohoooo sende yaniii... bakıcı ablan da varmışş.. biz alamıyoruz arkasından iş yapıyoruz diye... :KK14:
sen önce bi kan değerlerine baktır o zaman..

yazılarını çok beğeniyorum canım, merakla yazını bekliyorum:)
Öncelikle teşekkür ederim:) çocukla iletişim meselesi şu sıralar en büyük derdim diyebilirim , 2 yaşında oğlum ve aramız bir iyi bir limoni. 1 buçuk yaşına kadar etkinlik hazırlardım Pinterest ten gördüğüm yaşına uygun çok güzel etkinlikler hazırlardım. Bu yaz da memlekette annemin Bahçeli evinde iyiydik ama Eylül de okul başladı sonra hamilelik durumu olunca ve benim de şu lanet telefon alışkanlığım yüzünden sıkıntıdayım. Hamilelikten önce diğer konularda düzenimi kurmuştum ama oğlumla verimli vakit konusunu çözememiştim, şimdi bulantı durumu yüzünden düzen de kalmadı Allah’tan annem burda çok güzel ilgileniyor sağ olsun ama çocuk bi yerden sonra beni istiyor ben de bu aralar çok agrasif davranıyorum çok üzülüyorum. Sihirli bir çözüm sunamam ama ikimizin de ilk hamlesi telefon kullanımını sınırlamak olmalı ben adım atmıştım ama şu an askıda. Bi minimal yaşam ve verimli rutini baştan sona okumadıysan okumanı tavsiye ederim bi de aktif değil eski ama sade yaşam diye bi konu var ben ordan da çok güzel şeyler öğrendim, acayip motive oldum. Ben de çok üşengeçtim ama değişimin etkilerini gördüm ya bi daha eski halime dönemem. Bi de Benim sana tavsiyem kendini her konuda sorgulama, mesela yardım edesin yoksa etme, içinden Her zaman gelmeyebilir bu çok normal. Ekstra iş konusunda da her türlü Üstüne kalacaksa bakış açını değiştir bence, zararı bi sana olur çünkü , çok uzattım kusura Bakma :)

Bulantılar geçerli sebep :)
Oğlumla daha verimli vakit geçirmek istiyorum bi rutin oturtmak istiyorum bunu da başaramayınca çok eksik hissediyorum, yoksa tabi elimden geleni yapıyordum son bir ay hariç ama yetersizdi bana göre şimdi ipin ucu iyice kaçtı :( siz neler yapıyorsunuz kızınla :)

Back