- 23 Ağustos 2012
- 14.412
- 37.996
- 798
Minimalist ebeveynlik kitabını okudum ben. Çeviri kitap olmasından kaynaklı bazı cümleleri anlamakta zorlandım ancak benim için faydalı bir kitap oldu. Daha önce bahsettiğim “Dağınıklık çöpü” ve “Ela’nın dilek listesi” ni bu kitapta öğrenip hayatıma dahil ettim. İkisi de faydalı oldu.
Dağınıklık Çöpü: Ela eşyalarını toplamadığında elime büyük boy bir çöp poşeti alarak “Yerde kalan eşyalarının senin için kıymetli olmadığını düşünüyorum bu nedenle 5 dk içinde toplamazsan dağınıklık çöpüne gönderiyorum” diyorum. İlk uyguladığımda panik yaptı ve hemen topladı. İkinci de gönder bakalım dedi ve ben yerde ne varsa tereddütsüz toplayıp çöp poşetine koydum. Ciddiyetimi görünce korktu ve eşyalarını geri istedi. Şu an bir tehdit unsuru olarak kullanmaya devam ediyorum:))
Dilek Listesi: Bu da sürekli oyuncak, elbise, kostüm, taç vs. talep eden çocuğum için faydalı bir öneri oldu. Bir kağıt aldım ve Ela’nın istediklerini madde madde yazdım. Sadece yılbaşı doğum günü ve bayramlarda bu listeden istediği bir şeyi alacağımı, onun dışındaki zamanlarda hiçbir şey almayacağımı söyledim. Şu an birşey görüp tutturduğunda “Bunu listemize ekleyelim” diyorum. Hem gazı gidiyor, hem de beklemeyi ve sabretmeyi öğreniyor.
ikisine de bayıldımmmm