verilen borcu geri istemek

kendi paranı istiyosun..
onun utanıp sıkılması lazım aslında paranı şimdiye kadar vermediği için...

Böyle söylemek de istemezdim ama ben de dardayım bu aralar.. diye başlasanız anlar olayıı

Borc vermeye karsi degildim herkesin basina gelebilir diye taakkiii esimin kuzeninin kocasi bizden yuklu miktar alip odemiyene kadar!! Insanin icindeki iyi niyetini yok eidyorlar resmen..:KK20: Adam bizden borc aldi dedi yok cocugum icin lazim bilmem ne biz inandik saf gibi.. Snra bi duydukki bunlar izine gidebilmek icin borc para almislar birinden o borcuda kapatmak icin bizden istemisler parayi.. Esime dedim soyle geri versinler. Bizde izine gidicez ben oyle onlar yuzune izinimden olamam dedim.. Oda sinirlendi duyunca aradik hay aramaz olaydik!! Sanki parayi onlar verdi. Adam acti agzini yumdu gozunu.. Utanmiyomuymusuz beni rahatsiz etmeye, biz kari koca para manyagi olmusuz, isimiz gucumuz paraymis. Sonra bize acilarin cocugu emrahi oynadi yok arabasini satip vericekmis yok bilmem ne.. Hala alamadik parayi ama bu ayda vermezse kiyameti koparticam! Oldu ben ben sabah aksam gece calisim, biriktirim. Bunlarda benim paramla izin yapsin ben sap gibi kalim ortada.. :KK43::KK43::KK43:

Akandeniz, Normalde öyle evet utanıp sıkılması lazım ama işte o reaksiyonu göremeyince insan çok daha fazla üzülüyor

Elmasekerim, asağı yukarı ona benzer bir cümle kurdum ama yine de yazıp yazıp sildim
Bir daha bu borç harç işine girmem

Didem17, işte tam da benim korktuğum tavır o.
Yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali hem suçlu hem güçlü olayı
Eli dardadır Allah rızası için yapılır da keyfe borç almak ve yine keyfine ödememek
Kul hakkı yahu ötesi var mı
Dediğim gibi ben artık girmem bu işe inşallah

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

senin düşündüğün fazla yumuşak,babanın kide fazla sert:KK53:
ikisssinin ortası bir mesaj at sen bu adama.

BENCE DE ARASI OLMALI ''2 yıl önce sana 250 lira borç vermiştim. Bu ara benim de ihtiyacım var. bu hafta içinde getirir misin? '' ( BENCE BU ŞEKİLDE OLABİLİR.NE KIRICI NE ÇOK YUMUŞAK :)))) :KK9:

borcunu unutmuş olmaz yani bilir kime ne vereceğini de
vallahi utanıyorum istedim hala utanıyorum
aslında silmiştim o miktarı kafamdan ama çok darda kalınca elim
umarım kalp kırmış durumda değilimdir

Valla insanın sana borcunu vermeyesi gelir.
Hele dışarıya da böyle yansıtıyosan ohooo.
Kimse ayy ne iyi kız demez oh bulduk yoluncak kazı der.

Borcunu resmen borç ister gibi utana sıkına istemişsin:KK19:

Böyle terbiyesiz insanları senin gibi arkadaşlar coşturuyo işte. Ben olsam eşek gibi çalışıp kazandığım parayı durumum çok iyi olsada bırakmazdım "sen tatile git gününü gün et diye vermedim o parayı, iki yıl oldu ben dillendirmesem vereceğin yok" derdim adama da. Zira haketmiş tatile gittiğine göre durumu da gayet iyi. Bi'insanın borcunu unutması da imkansız olduğuna göre direk enayi demek istiyo.

Borcunu istemeye bu denli çekiniyosan kimseye borç verme, durumum yok dersin.

aslında bu konuda atalarımız önceden lafı çok güzel söylemişler malım seni vereyimde mi kötü olayım vermeyeyimde mi kötü olayım
her iki durumda da kötü olucam en iyisi vermim de kötü olayım öyle
ben de kime borç verdiysem istemeden geri aldığım olmadı :KK53: bir de ya şimdi bunu niye yüze getiriyorsun elbet verecektik üstüne yatmadık ya dedi bir senedir borcunu ödememiş biri :KK52:
hem suçlu hem güçlüler
ailemde de yakın bir aile dostuna para verdik durumları kötüymüş ev alıcaklarmış para yokmuş babam verdi parayı hava civa parası oldu yarım yamalak geldi gelmedi sonra biz bir düğüne gittik adamın karısı donanma çiçeği gibi geldi kolunda bileziği altın takıları vs. neyse başka birinindir kadın takmıştır dedik yo meğer kendininmiş adamlar bizden borç alıyor ev alıyoruz diye bankaya borca harca girmiyorlar değil karısının altınları bile bozdurmuyor babamın parasını da ufak tefek ödüyor babam dolar veriyor adam tl getiriyor vs.yinede kötü olduk biz bu aileyle en iyisi kendinde borçlanmak kimse bankada kredim var deyince para isteyemiyor en azından bir malın oluyor

Valla insanın sana borcunu vermeyesi gelir.
Hele dışarıya da böyle yansıtıyosan ohooo.
Kimse ayy ne iyi kız demez oh bulduk yoluncak kazı der.

Borcunu resmen borç ister gibi utana sıkına istemişsin:KK19:

Böyle terbiyesiz insanları senin gibi arkadaşlar coşturuyo işte. Ben olsam eşek gibi çalışıp kazandığım parayı durumum çok iyi olsada bırakmazdım "sen tatile git gününü gün et diye vermedim o parayı, iki yıl oldu ben dillendirmesem vereceğin yok" derdim adama da. Zira haketmiş tatile gittiğine göre durumu da gayet iyi. Bi'insanın borcunu unutması da imkansız olduğuna göre direk enayi demek istiyo.

Borcunu istemeye bu denli çekiniyosan kimseye borç verme, durumum yok dersin.

haklısnız ne diyim
bir daha girmem ben o işe zaten beni aşıyor

Cok sinir oluyorum borc alip ödemeyenlere. Insan cikip parami geri ver diyemiyor arkadas. Bari sen arada elime gecince verecegim de de, en azindan insan ha tamam borc aklinda diye düsünür.
Sende ona bu aralar sıkıntıdayım diyip istersin. Para senin paran, o vermesse söke söke al :111: aradan iki sene gecmis. Bu son 1/2 sene icinde borcdan bahsetmediyse rahat rahat iste :KK14:

Son düzenleme:
Borcu varken tatile gidiyorsa ihtiyacım olmasa bile isterim borcu. Seni borcumu nasıl istesem diye kıvrandırmaya hakkı yok.

Baban haklı :)
Ben olsam mesaj atmayı hiç düşünmem çünkü görmedim ayağına yatabilir, o yüzden arayıp 'merhaba nasılsın bu arada geçen bir miktar borç vermiştim sana sıkışığım da onu rica etsem bugün yarın ayarlar mısın' derim.

Bence bir daha kimseye borc vermeyin.

Sizin karakterinizde bir insana soyleyebilecegim tek sey bu. Yoksa sizi soyup sogana cevirirler. :KK14:

250 lira için 2 yıl çok uzun bir süre. 2 yıl geri istemediysem daha da istemeye yüzüm olmazdı açıkçası. hibe etmiş gibi olmuşsunuz.

Belkide unutmuştur hatırlatmak için banka hesap numarasını gönderin ve öderseniz memnun olurum yazın...

aslında bu konuda atalarımız önceden lafı çok güzel söylemişler malım seni vereyimde mi kötü olayım vermeyeyimde mi kötü olayım
her iki durumda da kötü olucam en iyisi vermim de kötü olayım öyle
ben de kime borç verdiysem istemeden geri aldığım olmadı :KK53: bir de ya şimdi bunu niye yüze getiriyorsun elbet verecektik üstüne yatmadık ya dedi bir senedir borcunu ödememiş biri :KK52:
hem suçlu hem güçlüler
ailemde de yakın bir aile dostuna para verdik durumları kötüymüş ev alıcaklarmış para yokmuş babam verdi parayı hava civa parası oldu yarım yamalak geldi gelmedi sonra biz bir düğüne gittik adamın karısı donanma çiçeği gibi geldi kolunda bileziği altın takıları vs. neyse başka birinindir kadın takmıştır dedik yo meğer kendininmiş adamlar bizden borç alıyor ev alıyoruz diye bankaya borca harca girmiyorlar değil karısının altınları bile bozdurmuyor babamın parasını da ufak tefek ödüyor babam dolar veriyor adam tl getiriyor vs.yinede kötü olduk biz bu aileyle en iyisi kendinde borçlanmak kimse bankada kredim var deyince para isteyemiyor en azından bir malın oluyor

Benimkiniin birkaç üst modeli de sizde varmış
Yok olup gidiyor işte arada verilen para
Yazık
Milletin gözü insanların parasında malında

Cok sinir oluyorum borc alip ödemeyenlere. Insan cikip parami geri ver diyemiyor arkadas. Bari sen arada elime gecince verecegim de de, en azindan insan ha tamam borc aklinda diye düsünür.
Sende ona bu aralar sıkıntıdayım diyip istersin. Para senin paran, o vermesse söke söke al :111: aradan iki sene gecmis. Bu son 1/2 sene icinde borcdan bahsetmediyse rahat rahat iste :KK14:

İstedim zaten hafta içi halledecekmiş
Benim borcum beni yer bitirir ödemezsem uyuyamıyorum
İnsanlar çok enteresan

Borcu varken tatile gidiyorsa ihtiyacım olmasa bile isterim borcu. Seni borcumu nasıl istesem diye kıvrandırmaya hakkı yok.

İnsanlar maalesef hakları olmayan pekçok konuda hakları varmış gibi davranıyorlar.
Birileri birilerini mütemadiyen kullanıyor zatn de sanırım kendi çevremdeki en enayi insan benim

Baban haklı :)
Ben olsam mesaj atmayı hiç düşünmem çünkü görmedim ayağına yatabilir, o yüzden arayıp 'merhaba nasılsın bu arada geçen bir miktar borç vermiştim sana sıkışığım da onu rica etsem bugün yarın ayarlar mısın' derim.
Yok sms e reaksiyon verdi.
[
QUOTE=sevde_;35640593]Bence bir daha kimseye borc vermeyin.

Sizin karakterinizde bir insana soyleyebilecegim tek sey bu. Yoksa sizi soyup sogana cevirirler. :KK14:[/QUOTE]

:) tam soğan olmasam da çok da bir şey kalmadı. Bir kere iki kere değil ki defalarca bu böyle oldu.
Artık "hayır"demeyi öğrenmem lazım

250 lira için 2 yıl çok uzun bir süre. 2 yıl geri istemediysem daha da istemeye yüzüm olmazdı açıkçası. hibe etmiş gibi olmuşsunuz.

Hibe etmediğimi dahası hibe edecek durumda olmadığımı kendisi de biliyor.

Belkide unutmuştur hatırlatmak için banka hesap numarasını gönderin ve öderseniz memnun olurum yazın...
Var kendisinde hesap numaram
İstedim ama bakalım ödeme olacak mı

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

X