verilen borcu geri istemek

Bu aralar ihtiyacim var diyip istemekt
e sacma.para senin ve hemende istememissin.iki yil olmus......bir ara benden borc almistin.onu bana odemeni rica ediyorum.dersin...belki unutmussundur.de hatta ben olsam iki yil once benden aldigin parayi der ona gicik oldugumuda belirtirdimm..hahahh.olsun oyle dedeme.........hahhahahaha...annemde birineborc vermisti.o kadar zor durumdaydilarki annembirsuruceyrek verdi..ve iki yil sonra ihtiyacimiz oldu istedi...kustuler..herzaman borc verecegin kisileredikkat edeceksin.istetmiyecek kisilere vereceksin....birinedaha borc verdi annem 7milyar hemde.....ve kadin hemde duldu...yine de borcunu istetmeden verdi...borcunu bitirdi ve anneme geri dondu.halende dua eder bize....

hanımlar merhaba
bir konuda yardımınıza daha doğrusu akıl vermnize ihtiyacım var.
bu ay beklemediğim ve hazırlıksız yakalandığım ödemeler yüzünden sıkıntıdayım maddi olarak.
bundan 2 yıl önce işyerinden bir arkadaş benden borç almıştı (250 tl kadar)
aldığı ilk dönemlerde "ya sıkıntıdayım senin de borcunu veremiyorum" diyordu.
bende elin bollaşınca verirsin dedim.
o arada bir de küslük dargınlık çıkardı ki şimdi sadece iş için çok ama çok nadir konuşuyoruz.
geçen sordum bu kişiyi tatile gitti dediler.

şimdi
1-bu adamdan borcunu ödemesini isteyeyim mi?
2- ne şekilde istersem rahatsız edici olmamış olurum?

cevaplar için teşekkürler şimdiden

iki yılın üstüne borcunu ödemeyen biri iyi niyetle düşünürsem unutmuş olma ihtimali var ki sizin hatırlatmanız gerek hiç çekinmeden hemde ,o borc isteyebiliyor da siz niye onun size olan borcunu geri istemeye çekineceksiniz.eğer sizin unuttuğunuzu düşünerek borcunu ödememek işine gelmiş ise siz hatırlatınca mahcup olmamak adına borcunu inkar etme yolunada gidebilir ki siz yinede geri isteyin unutmadığınıızı bilsin

buda bişi. sevindim sizin adınıza. en azından biliyorsunuz ki paranız gelecek :KK34:

Bu aralar ihtiyacim var diyip istemekt
e sacma.para senin ve hemende istememissin.iki yil olmus......bir ara benden borc almistin.onu bana odemeni rica ediyorum.dersin...belki unutmussundur.de hatta ben olsam iki yil once benden aldigin parayi der ona gicik oldugumuda belirtirdimm..hahahh.olsun oyle dedeme.........hahhahahaha...annemde birineborc vermisti.o kadar zor durumdaydilarki annembirsuruceyrek verdi..ve iki yil sonra ihtiyacimiz oldu istedi...kustuler..herzaman borc verecegin kisileredikkat edeceksin.istetmiyecek kisilere vereceksin....birinedaha borc verdi annem 7milyar hemde.....ve kadin hemde duldu...yine de borcunu istetmeden verdi...borcunu bitirdi ve anneme geri dondu.halende dua eder bize....

inşallah dediğiniz gibi olur hanımlar

hanımlar merhaba
bu ay beklemediğim ve hazırlıksız yakalandığım ödemeler yüzünden sıkıntıdayım maddi olarak.
o arada bir de küslük dargınlık çıkardı ki şimdi sadece iş için çok ama çok nadir konuşuyoruz.

şimdi

Af buyur? 2 yıl mı?
O para borç olmamış hibe olmuş resmen. Görgüsüzlüğe bak bir de tatile gitmiş.
Ne şekilde istersen iste senin rahatsız olacağın bir durum kalmamış ortada.
2 yıl önce ki borcun vadesi doldu desen bile olur yani.

hanımlar merhaba

şimdi

çok geç kalmışsın istemekte adam unutmustur cokdan

derse desin arkadaşım 2 yıl olmuş borcu alalı belli ki unuttuğunu sanıyor üstüne yatacak paranın

Af buyur? 2 yıl mı?
O para borç olmamış hibe olmuş resmen. Görgüsüzlüğe bak bir de tatile gitmiş.
Ne şekilde istersen iste senin rahatsız olacağın bir durum kalmamış ortada.
2 yıl önce ki borcun vadesi doldu desen bile olur yani.

2 yıl olmuş..o adam işi bırakır genede borcunu ödemez..

çok geç kalmışsın istemekte adam unutmustur cokdan

borcunu unutmuş olmaz yani bilir kime ne vereceğini de
vallahi utanıyorum istedim hala utanıyorum
aslında silmiştim o miktarı kafamdan ama çok darda kalınca elim
umarım kalp kırmış durumda değilimdir

canım ya ne kalp kırması aradan tam 2 yıl geçmiş..hakkın olan para o .senin paran

yahu valla sınırlerım zıplıyor senın gıbı ınsanları görünce..

kocamda aynı! bı kac gıysısı ve yenı ayakkabılarını bı arkadaşına verdı,tatıle gıdıyomuş,ıstemıs 3 gunluk..

sımdı 1 ay gectı,hergun yırtılıyorum evde,neden gerı almıyorsun dıye..

ya nasıl ıstıyım,tmm ayakkabıyı ısterım ama gıyselerı vermezse kalsın onda napım dıyor..

aaayy ben delırıyorum o böyle dıyınce..benım malım kıymetlıdır,kimseye bıse vermem..

verıyosam su güne mutlaka getır,ben kullancam ogun derım..

borçlu 2 yıllık borcunu ödememekten çekinmiyor alacaklı nasıl isteyeceğim diye çekiniyor. bu nasıl dünya yahu. gerçi bende 1 sene arkadaşımdan 2 sene amcamdan verdiğim parayı isteyemedim. sonra taksit taksit alabildim.

kusura bakma ama seninki iyi niyeti geçmiş enayiliğe doğru gidiyor kırılırsa kırılsın 2 yıl olmuş adam paranın üstüne yatmış sen hala kalbi kırılır mı diye düşünüyorsun

kendi paranı istiyosun..
onun utanıp sıkılması lazım aslında paranı şimdiye kadar vermediği için...

hanımlar merhaba

şimdi

Böyle söylemek de istemezdim ama ben de dardayım bu aralar.. diye başlasanız anlar olayıı

Borc vermeye karsi degildim herkesin basina gelebilir diye taakkiii esimin kuzeninin kocasi bizden yuklu miktar alip odemiyene kadar!! Insanin icindeki iyi niyetini yok eidyorlar resmen..:KK20: Adam bizden borc aldi dedi yok cocugum icin lazim bilmem ne biz inandik saf gibi.. Snra bi duydukki bunlar izine gidebilmek icin borc para almislar birinden o borcuda kapatmak icin bizden istemisler parayi.. Esime dedim soyle geri versinler. Bizde izine gidicez ben oyle onlar yuzune izinimden olamam dedim.. Oda sinirlendi duyunca aradik hay aramaz olaydik!! Sanki parayi onlar verdi. Adam acti agzini yumdu gozunu.. Utanmiyomuymusuz beni rahatsiz etmeye, biz kari koca para manyagi olmusuz, isimiz gucumuz paraymis. Sonra bize acilarin cocugu emrahi oynadi yok arabasini satip vericekmis yok bilmem ne.. Hala alamadik parayi ama bu ayda vermezse kiyameti koparticam! Oldu ben ben sabah aksam gece calisim, biriktirim. Bunlarda benim paramla izin yapsin ben sap gibi kalim ortada.. :KK43::KK43::KK43:

borçlu 2 yıllık borcunu ödememekten çekinmiyor alacaklı nasıl isteyeceğim diye çekiniyor. bu nasıl dünya yahu. gerçi bende 1 sene arkadaşımdan 2 sene amcamdan verdiğim parayı isteyemedim. sonra taksit taksit alabildim.

Arlı arından utanır arsız da ben susturdum sanır hesabı aslında
Yüz utanıyor işte

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

kusura bakma ama seninki iyi niyeti geçmiş enayiliğe doğru gidiyor kırılırsa kırılsın 2 yıl olmuş adam paranın üstüne yatmış sen hala kalbi kırılır mı diye düşünüyorsun

Yok ben artık salaklık noktasına vardığımı kabul ediyorum zaten kusura bakmam

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

gerçekten zor bi durum :ı ben de asla isteyemem.
ama tek söyleyeceğim, 2 sene geçmiş şimdiye verecek olsa verirdi. o yüzden daha ikna edici bi şekilde istemen gerek:26:

X