verilen borcu geri istemek

Umberlee

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2009
7.427
11.070
hanımlar merhaba
bir konuda yardımınıza daha doğrusu akıl vermnize ihtiyacım var.
bu ay beklemediğim ve hazırlıksız yakalandığım ödemeler yüzünden sıkıntıdayım maddi olarak.
bundan 2 yıl önce işyerinden bir arkadaş benden borç almıştı (250 tl kadar)
aldığı ilk dönemlerde "ya sıkıntıdayım senin de borcunu veremiyorum" diyordu.
bende elin bollaşınca verirsin dedim.
o arada bir de küslük dargınlık çıkardı ki şimdi sadece iş için çok ama çok nadir konuşuyoruz.
geçen sordum bu kişiyi tatile gitti dediler.

şimdi
1-bu adamdan borcunu ödemesini isteyeyim mi?
2- ne şekilde istersem rahatsız edici olmamış olurum?

cevaplar için teşekkürler şimdiden

her şekilde rahatsız edilerek istenir.
sonuçta siz verdiğiniz borcu istiyorsunuz.
o kişi bilmiyormu size borcunun olduğunu.
ayy sinir olurum borcunu vermeyip tatile giden insanlara.
bunun için bu kadar ezilmenize gerek yok..
konuşamıyorsanız sms atarak isteyebilirsiniz..

hanımlar merhaba
bir konuda yardımınıza daha doğrusu akıl vermnize ihtiyacım var.
bu ay beklemediğim ve hazırlıksız yakalandığım ödemeler yüzünden sıkıntıdayım maddi olarak.
bundan 2 yıl önce işyerinden bir arkadaş benden borç almıştı (250 tl kadar)
aldığı ilk dönemlerde "ya sıkıntıdayım senin de borcunu veremiyorum" diyordu.
bende elin bollaşınca verirsin dedim.
o arada bir de küslük dargınlık çıkardı ki şimdi sadece iş için çok ama çok nadir konuşuyoruz.
geçen sordum bu kişiyi tatile gitti dediler.

şimdi
1-bu adamdan borcunu ödemesini isteyeyim mi?
2- ne şekilde istersem rahatsız edici olmamış olurum?

cevaplar için teşekkürler şimdiden

Elbette isteyin,arkadaşınıza size 2 yıl önce para vermiştim onu geri istiyorum diyin eğer hala vermezse hergün isteyin en sonunda pes edip verir.

her şekilde rahatsız edilerek istenir.
sonuçta siz verdiğiniz borcu istiyorsunuz.
o kişi bilmiyormu size borcunun olduğunu.
ayy sinir olurum borcunu vermeyip tatile giden insanlara.
bunun için bu kadar ezilmenize gerek yok..
konuşamıyorsanız sms atarak isteyebilirsiniz..

şu zamana kadar dillendirmedim hiç ama giitkçe daha çok rahatsız edici hale geliyor
benim de borcum var kırıyorum kıçımı oturuyorum
işte mesele o sms e ne yazabilirim
ben
ya kusura bakma normalde dillendirmem ama sıkıntıdayım bu ara
senden bir alacağım vardı durumun müsaitse onu bana havale edebilir misin desem dedim

babam da borcunu mu geri istiyorsun yoksa borç mu istiyorsun öyle olmaz adam ol borcunu öde de dedi
de benim yüzüm tutmuyor

Elbette isteyin,arkadaşınıza size 2 yıl önce para vermiştim onu geri istiyorum diyin eğer hala vermezse hergün isteyin en sonunda pes edip verir.

ya bu lafı hakkediyor da işte yüzüm tutmuyor
arkamdan abuk sabuk konuşur
kaldırıp paran kadar konuş vs derse ben üzülürüm çok

şu zamana kadar dillendirmedim hiç ama giitkçe daha çok rahatsız edici hale geliyor
ben
senden bir alacağım vardı durumun müsaitse onu bana havale edebilir misin desem dedim

babam da borcunu mu geri istiyorsun yoksa borç mu istiyorsun öyle olmaz adam ol borcunu öde de dedi
de benim yüzüm tutmuyor

senin düşündüğün fazla yumuşak,babanın kide fazla sert:KK53:
ikisssinin ortası bir mesaj at sen bu adama.

ben

de benim yüzüm tutmuyor

:) babanız haklı, bu kadar kıvranmanıza gerek yok.
direkt konuya girin, sıkıntıdayım bana olan borcunu kısa sürede vermeni istiyorum deyin.
o kişiye de size ret hakkı doğmasın.
belli ki iyi niyetinizi kullanmış.

Son düzenleme:
ben

de benim yüzüm tutmuyor

:)) babanin mesajina koptum :)) hakettiği o ama biz kadınlar bunu yapamiyoruz. Ben de egrilir bugrulurum herhalde isterken. Bu ay tatile gidicem bana borcumu bu ay icinde verirsen sevinirim. de. Sosyal mesaj da yollamis olursun

:) babanız haklı, bu kadar kıvranmanıza gerek yok.
direkt konuya girin, sıkıntıdayım bana olan borcunu kısa sürede vermeni istiyorum deyin.
o kişiye de size ret hakkı doğmasın.
belli ki iyi niyetinizi kullanmış.

iyi niyetlillik değil ki aptallık bu bir noktadan sonra
öderse eğer (ki ödeyeceğini hiç sanmıyorum) lafını vurmadn durmaz sanırım

senin düşündüğün fazla yumuşak,babanın kide fazla sert:KK53:
ikisssinin ortası bir mesaj at sen bu adama.

babamın zaten kimseye eyvallahı yoktur bir de bu ay çok fena sıkıntıda olduğumu biliyor bir iki küfür de salladı da ben forumda küfür yazmayayım dedim. :KK1:

:)) babanin mesajina koptum :)) hakettiği o ama biz kadınlar bunu yapamiyoruz. Ben de egrilir bugrulurum herhalde isterken. Bu ay tatile gidicem bana borcumu bu ay icinde verirsen sevinirim. de. Sosyal mesaj da yollamis olursun

bunu söylersem hayatta vermez
yıllardır tatil yüzü göremedim zaten
bizde nerede o keyif

ben

de benim yüzüm tutmuyor

ya bu lafı hakkediyor da işte yüzüm tutmuyor
arkamdan abuk sabuk konuşur
kaldırıp paran kadar konuş vs derse ben üzülürüm çok

Hiç yumuşak yüz göstermeyin direkt paranızı isteyin eğer kusura bakma tarzında falan konuşursan yine vermez hatta biraz sert çıkışın.

Hiç yumuşak yüz göstermeyin direkt paranızı isteyin eğer kusura bakma tarzında falan konuşursan yine vermez hatta biraz sert çıkışın.

bu kişi erkek kaldırıp edepsizce bir laf etmesin
vay efendim 3 kuruşun peşine düşsün demesin diye yumuşak gireyim dedim

cnm bende bır arkadasa (erkek) borc vermıstm 1 sene once istememe ragmen ve erkek olmasına ragmen dahala vermedi. suan askerde.. dondugunde gene diretip ıstıcem. ne yapıp et o borcu ıste sonra ustune yatıorlar.. yapılan ıyılıgı suistimal ediyorlar.

xx bey 2 yıl önce size verdiğim 250 tl borcu geri öder misiniz?. benim de ödemelerim var, iyi tatiller

Son düzenleme:
ben

de benim yüzüm tutmuyor

Benim böyle bir sorunum var borcumu geri isteyemem,ya da ödünç verdiğim bir şeyi ölsem geri isteyemem sağ olsun millet suistimal eder sonuna kadar bu huyumu.Ama siz dediğimi yapın,yaptığımı yapmayın muhakkak isteyin.Yalnız sizin msj tasarınzda kontrolü karşı tarafa veriyorsunuz mesajınız şöyle olsun hem kibar hem de ipleri ele alan:
Merhaba,kusuruma bakma tatilde rahatsız ediyorum ancak elim sıkışık bu aralar.Senden bir alacağım vardı,hesap numaram:xxxxxxxxx
Havale eder misin Pazartesiye kadar?Hangi gün sana müsait?bana bildirirsen çok mutlu olurum,ona göre atm'ye gidicem hemen,neyse rahatsız ettim size iyi eğlenceler/tatiller.:KK51::KK51:

Son düzenleme:
sende 3 kuruşun lafını ettirme o zaman dersin.
verirken iyiydi ama oh ne ala ya,
ne sinir bozucu bir durum,
sen istedin diye mi kötü oluyorsun.
hiç müsaitsen felan deme direk iste.

msjla isterseniz vermemek için kolayca bahane bulabilir. düşünme payı olduğundan.

şu an tatildeyse ve görme şansınız yoksa telefon açıp isteyin ama yok görme şansınız varsa direk yüzüne söyleyin.

hiçte çekinmeyin valla. 250 tl yi ondan hibe etmesini istemiyorsunuz. sizin olanı istiyorsunuz. yüzü olsa o çekinirdi şimdiye kadar. :KK20::KK20::KK20:

cnm bende bır arkadasa (erkek) borc vermıstm 1 sene once istememe ragmen ve erkek olmasına ragmen dahala vermedi. suan askerde.. dondugunde gene diretip ıstıcem. ne yapıp et o borcu ıste sonra ustune yatıorlar.. yapılan ıyılıgı suistimal ediyorlar.

yahu helal bile olmuyor bu durumda. benim borcum olunca uykularım kaçıyor. birinden nakitim yok acil bir durum var diye 10 tl istesem ilk fırsatta veriyorum.
yazık yahu

xx bey 2 yıl önce size verdiğim 250 tl borcu geri öder misiniz?. benim de ödemelerim var, iyi tatiller

mesaj yazdım
merhaba xx bey tatilde rahatsızlık vermek istemezdim ama elim çok sıkışık acil ödemem gerekn bir borç çıktı.
sende ki alacağımı bana havale edebirilir misin dedim

Benim böyle bir sorunum var borcumu geri isteyemem,ya da ödünç verdiğim bir şeyi ölsem geri isteyemem sağ olsun millet suistimal eder sonuna kadar bu huyumu.Ama siz dediğimi yapın,yaptığımı yapmayın muhakkak isteyin.Yalnız sizin msj tasarınzda kontrolü karşı tarafa veriyorsunuz mesajınız şöyle olsun hem kibar hem de ipleri ele alan:
Merhaba,kusuruma bakma tatilde rahatsız ediyorum ancak elim sıkışık bu aralar.Senden bir alacağım vardı,hesap numaram:xxxxxxxxx
Havale eder misin Pazartesiye kadar?Hangi gün sana müsait?bana bildirirsen çok mutlu olurum,ona göre atm'ye gidicem hemen,neyse rahatsız ettim size iyi eğlenceler/tatiller.:KK51::KK51:

yahu bu huyum yüzünden millet yedi yedi doymadı
annem bana "iyi ki ... yerin sana yapışık yoksa onu da vereceksin millete al kullan" diye diyor
haklı kadın

sende 3 kuruşun lafını ettirme o zaman dersin.
verirken iyiydi ama oh ne ala ya,
ne sinir bozucu bir durum,
sen istedin diye mi kötü oluyorsun.
hiç müsaitsen felan deme direk iste.

ya öyle olur ya hep
borç verip iyi oluncaya kadar verme kötü ol derler
bir de ekstra küslük filan çıkardı başıma

msjla isterseniz vermemek için kolayca bahane bulabilir. düşünme payı olduğundan.

şu an tatildeyse ve görme şansınız yoksa telefon açıp isteyin ama yok görme şansınız varsa direk yüzüne söyleyin.

hiçte çekinmeyin valla. 250 tl yi ondan hibe etmesini istemiyorsunuz. sizin olanı istiyorsunuz. yüzü olsa o çekinirdi şimdiye kadar. :KK20::KK20::KK20:

cevap yazdı
pazartesi versem olur mu zaten dönüyorum
şimdi verirsem yol param kalmayacak demiş

borcunu istemende hiç bir utanılacak durum yok. git iste
isteyenin 1 yüzü kara, vermeyenin 2 yüzü

X