• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Verem aşılarının yerleri ne durumda..

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Viola

Yiğitim bitanem..
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2007
1.278
3
358
46
İzmir
Benim oğlumun verem aşısı olduğu yer iyice kızardı,kabardı.ortasıda bembeyaz.iltihap gibi sanki...deriside soyuluyor.içindeki akıcak,sonra düzelecek diyorlar ama sizde durum nasıl?kaşınıyor mudur acaba..

bizimkinde hiç belirti yok biraz daha koyu pembe oldu o kadar tutmama diye birşey var mı acaba

Canım,verem aşısının tutmaması mümkün.hiçbir belirti olmuyormuş o zaman..bizimki gerçekten çok kötü görünüyor.umarım en kısa sürede geçer:)

bizimkide pembe sekilde iz var kabuk yada döküntü yok olmasımı normalmiş?

canım,ben doktoruma ve sağlık ocağındaki hemşireye sorduğumda döküntü olucak,yara olabilir normaldir endişe etme dediler.ama bu tuhaf birşey oldu..hafif şiş,kıpkırmızı ve ortası kocaman beyaz..sanırım akıcak o..annem normal endişe etme diyor ama herkesin aynı şekilde mi diye merak ettiğim için sordum..

herkesin aynı olmazmış..bazıların sadece kızarırmış bazılarınki iltihaplanır akarmış bazılarınki oyuk pyuk yara olur kabuk bağlarmış...sağlık ocağındaki hemşire böyle olursa telaşlanmayın endişe etmeyin ilaç krem vs sakın sürmeyin olması gereken bişey demişti.benim kızımınki kızarık duruyo herhangi iltihap yara yok şimdilik ...

vıola benımkıde oyle canım ıcı ıltıhaplı gıbı bonyadan sonra duzelıyor sonra oluyor bende hemsıreye gosterdım cok normal dedı ....

a.s
canım,ben doktoruma ve sağlık ocağındaki hemşireye sorduğumda döküntü olucak,yara olabilir normaldir endişe etme dediler.ama bu tuhaf birşey oldu..hafif şiş,kıpkırmızı ve ortası kocaman beyaz..sanırım akıcak o..annem normal endişe etme diyor ama herkesin aynı şekilde mi diye merak ettiğim için sordum..

evet canım çok normal tutuğunu böyle anlıyorlar.birde sağlık ocağındaki hemşire iz olmasada biz bebeği aşısı tutmuş olarak kabul ediyoruz bir dahaki sefer okul çağında yapılacak dedi.yani iz olsada olmasada bebişler verem aşısı olmuş olarak kabul ediliyormuş.tabi bizlerin iz olunca daha rahat edeceği kesin

Dün akşam patladı bizimki..içindeki iltihap (ben öyle diyorum-sapsarı) aktı..bayağıda çokmuş..sonra kanadı,hemen doktorumuzu aradım.baticon sür,temiz tut dedi.hatta kapatıyım mı diye sordum.hayır açık kalsın dedi..inşallah kısa sürede düzelir..

bizimkide iltihaplıydı aktı doktorumuz batticon sürün dedi. yine kırmızı ve içi az dolu. doktorumuz fazla enjekte etmiş aşıyı tutsun diye.

Bizimde iltihap aktı canım,batticon sürdüm.şu an kıpkırmızı ama içinde iltihap kalmadı..şimdi kurumasını ve iyileşmesini bekliyorum.

o içindeki iltihap patlayıp akınca peşinden de kanıyor ve açık yara gibi kalıyor.işte o zaman mikrop kapmasın,temiz kalsın diye batticon sürülüyor..senin şu durumda bir şey sürmene gerek yok canım..

selam benim kızım 6 aylık 1 ay önce aşı yerinden iltihap aktı şimdi iyi görünüyor bi sorun olmuyo yani

Banyo sonrasında batticon sürüyorum,yaramız kapandı sayılır umarım en kısa zamanda da geçer..

benim oğlumun verem aşısı olduğu yer iyice kızardı,kabardı.ortasıda bembeyaz.iltihap gibi sanki...deriside soyuluyor.içindeki akıcak,sonra düzelecek diyorlar ama sizde durum nasıl?kaşınıyor mudur acaba..

canim orasi kaşinmaz ama sürekli kabuk bağlar...bi süre devam eder bu aşinin tuttuğunu gösteriyor...meraklanmaaa..

bizimki dün kırmızı ve kabarıkdı bugün sabah bembeyaz iltihap dolmuştu banyodan sonra kurularken aktı bir günde iltihapa döndü ve patladı ama kanamadı oyuk da değil henüz yara berede yok ..bekliyorum bakalım sonraki devre nasıl olacak...

Back