• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Veli terörü

İnsanların arsızlığı korkunç boyutta artık. Sanki çocuk değil prens prenses yetiştiriyor herkes.

Whatsapp gruplarında velilerin yazma olayını kapatın sadece sizi yazabilin. Bi de çok yumuşak yüzlü olmayın ne münasebet sizin eğitiminizi sorgulamak falan. Had bildirmek lazım böylelerine.
Birkaç tanesini öyle tersledim çok ciddi bir şekilde.Ama sanırım biraz ben de yıldım artık. Akıntıya bıraktım kendimi gibi hissediyorum. Sonu gelmiyor çünkü.

Öğretmen değilim ama o kadar çok üzülüyorum ki bizim zamanimizda öğretmene saygı vardı saygıdan korku vardı ağzımdan yanlış bişey çıkmasın diye iki kere hatta 3 dusunurduk babam öğretmenlerinin yanına geldiğinde babamın yaşı öğretmenlerinden büyük olmasına rağmen ceketini iliklerdi ☘️ şuan bakiyordumda 🤦🏿‍♀️Rabbim yardimciniz olsun saygılı İNSAN ile iletişim kurdursun 🤲☘️🌹

Birkaç tanesini öyle tersledim çok ciddi bir şekilde.Ama sanırım biraz ben de yıldım artık. Akıntıya bıraktım kendimi gibi hissediyorum. Sonu gelmiyor çünkü.
Bence de enerjinizi daha güzel şeylere saklayın:) Onlar nasıl sizin uyarılarınızı yazdıklarınızı görmezden geliyorsa siz de kendilerini boşluğa bırakın gitsin:)

Öğretmenlerin işi genel olarak zorken bu insanlar sayesinde çok daha zor.
Bazı velilerde gerçekten ciddi bir anlama problemi var sanırım, zira kitabı olmayan var mı sorusuna özelden "kitabım var" yazmasının başka açıklaması yok, hele hesap soran tiplerden bahsetmiyorum bile. Ödevlerin asıl amacı not verilmek için verilmesi değil, çocuk öğrensin diyedir. İşiniz çok zor hocam, bizim öğretmenimiz (lise) çareyi grup ayarlarını değiştirmekte buldu. Sadece kendisi yazabiliyor, özelden yazan hiçbir veliye cevap vermiyor. Çünkü adamı gece gündüz rahatsız ediyorlarmış soru sormak için. Sizde gerekirse tersleyin, kimse size öğretmenliği öğretmesi, azar çekmesi haddine sahip değil.
Ben de artık anne babası böyle yapıyorsa çocuğu nasıl eğiteceğiz karamsarlığına kapılıyorum bazen. Aynı kişinin çocuğu da ödevini kimler yapmadı deyince ben yaptım diye el kaldırıyor çünkü.

Her dersten sonra tek tek bilgilendirme yapıyorum çocuklarla ilgili. Bunu da yapan kaç öğretmen vardır bilmiyorum gerçekten. Ama veliler işi artı eksi şovuna dökmüşler. Ödevi yapmamış diyorum yapmıştı çantasındaydı eksisini düzeltir misiniz diyor. Eksisi yok ki önemli olan ödevini yapması öğrenmesi diyorum. Eksisi yoksa bi önemi yok

Merhaba

Bir ilkokulda İngilizce öğretmeni olarak çalışıyorum. Pandemi öncesi velilerle çok fazla iletişimde olmam gerekmiyordu ama bu pandemiden sonra resmen biriyle tartışmamak için kendimi çok zor tutuyorum.

Uzaktan eğitim boyunca resmen telefonlarım susmaz oldu. 10dan fazla şubenin dersine girdiğim için telefonum whatsapp grubu doldu zaten. Neyse şükür okullar açıldı da o iş biraz azaldı en azından. Ama bu insanların kabalığı beni çıldırtacak duruma geldi artık. Sabah 7de veya akşam 9 10 gibi ödev soranlar, her sınıf grubuna özel yazmama rağmen illa özelden ödev soranlar, kitabı olmayan mesaj atsın derim mesaj kutum kitabım var yazanlarla dolar, ders programımız belli ve sabit ama niyeyse hala her hafta yarın ingilizce var mı diye soran veliler var 😒😒😒 dersine girdiğim tek sınıf olsa yine daha kolay yardımcı olabilirim belki ama he sınıftan 3 4 kişi sorsa zaten toplamda 30 40 kişi yapıyor günde

Bir de en sevdiğim tipler olan dersi şöyle anlatın şunu şöyle yapıncılar var. Şimdi de biri yazma ödevi vermiştim bu hafta kontrol etmedim diye bakmayacaksan niye yazdırdın diye mesaj yazmış 🤦‍♀️ uzun uzun anlatabilirim niye bu hafta bakmadığımı ama artık o kadar umudu kestim ki velilerden bir gün artık kendimi tutamayıp ağzıma geleni sayacağım diye çok korkuyorum

İlk kez ilkokulda çalışıyorum. Acaba herkes benimle aynı durumda mı? Bu işin işleyişi ilkokullarda hep böyle midir? Yoksa ben mi fazla gaddar yaklaşıyorum?

Bu arada asla işini savsaklayan biri değilim. Tam tersi kimse yapmazken günde 6 saat canlı ders verdiğim oldu. Tüm pandemi dönemini kendimi mesleki olarak geliştirmeye çalışarak geçirdim hatta. İşimden de memnun bir insanım ama keşke veliler daha az müdahil olsa.
Hocam ben de bu velilerden olmamak için uğraşıyorum. İnşallah sizin gibi öğretmenleri olur oğlumun

Telefonları çoğunlukla açmıyorum.
Mesajlarda da özellikle açıkladığım bir konuysa, daha önce söylemişsem cevap vermiyorum.
Gece geç saatte arayan 1 kişi vardı engelledim. Bir daha gereksiz aramayacağım deyince engeli kaldırdım.
Yine de saçma sorular soran oluyor🤷‍♀️ canım isterse cevap veriyorum.
Geçen gün bir veli mesajla bilgilendirdigim bir konuda soru sordu. Mesaj attım okumadınız mı dedim. Hocam okumadım dedi.😡

Bi öğretmen olarak size sormak istiyorum şimdi değişen ne? Sistem mi çocukları buna itti yoksa benim dönemimin öğrencileri anne baba olunca kendisine yapılmasını istediği şeyleri çocuklarına mı yapıyor? Çünkü düşünüyorum da ben çocuğumun da benim gibi ödevinin, dersinin sorumluluğunu kendisinin almasını isterim. Siz ne düşünüyorsunuz?
Bireye fazla önem verilmeye başlandı bence. Ya da herkes kendi çocuğunda çok büyük gerçek dışı anlamlar yüklemeye başladı. Aman yorulmasın aman o olmasın aman şu olmasından buralara geldik. Yine ilk kez ilkokulda gördüm. Çocuklar ödevleri not almıyor gruba atar mısınız diyorlar. Ödev çocuğun değil anne babanın daha çok. Bana müthiş yanlış geliyor ama ödev konusunda ilkeli davranmayı bıraktım mesela. Çocuklarda o sorumluluğu geliştirmedikleri için ödev yapmadan gelir oldular gruba göndermeyince.

gece geç saatlere kadar telefonum susmadı geçen dönem. bilişimci olunca da eba şifre mi unuttumdan tutun bilgisayarındaki sorununa kadar arayan oldu ki kafam rahatlasın diye formatörlüğü bırakmama rağmen. bu yıl akıllandım. sadece sınıf anneleri ile bir grup kurdum. sizin gibi 10 sınıfım var. onlardan başkasına telefonumun verilmemesini istedim. ödev vs yapacaksam testse kahoot kullanıyorum. dolayısı ile ben kendim kim yapmış görüyorum. ebadan mesajla ek yapıp gönderemediler. evet hazırla et onlar da zaman alıyor. ama en azından veli öğrenci ve sürekli telefona bakmaktan kurtuldum. bir kere testi hazırlarken yoruluyorum. sonra çocuklar isimleri ile sisteme girip çözüyorlar. tavsiye ederim. ben bu yöntemle baya rahatladım. ebayı da sürekli takip etmelerini istiyorum. ordan da notları sunumları kahoot linklerimi yolluyorum. tabi ilkokul zor olabilir. quiz diye de bir uygulama var. ebanın içinde ingilizce ile interaktif pek çok uygulama mevcut. bizim dersle ilgili kaynak sınırlı ebada kendim ayarlıyorum. yanlış anlamayın mutlaka biliyorsunuzdur. hani ben bu şkilde baya azalttım aramaları. belki sizin de işinize yarar dedim. kolaylıklar zor maaalesef.
Velilerden bıkmasam benim de ne hayallerim var. Mesela bir kitapta İngilizceyle karışık kodlama pratikleri var ama ben bunu anlatana kadar hayattan soğurum diye o kitabı elemek zorunda kaldım. Düşününce üzülüyorum kodlamadan geri kaldıklarına ama o işe girsem ben mahvolacaktım

Bireye fazla önem verilmeye başlandı bence. Ya da herkes kendi çocuğunda çok büyük gerçek dışı anlamlar yüklemeye başladı. Aman yorulmasın aman o olmasın aman şu olmasından buralara geldik. Yine ilk kez ilkokulda gördüm. Çocuklar ödevleri not almıyor gruba atar mısınız diyorlar. Ödev çocuğun değil anne babanın daha çok. Bana müthiş yanlış geliyor ama ödev konusunda ilkeli davranmayı bıraktım mesela. Çocuklarda o sorumluluğu geliştirmedikleri için ödev yapmadan gelir oldular gruba göndermeyince.
mesela benim çocuğum bana göre normal her çocuk gibi. Artı bir özelliği olduğunu düşünmüyorum. ama hocası farklı düşünüyor. bundan yola çıkarak benim çocuğum özel diyemem. Daha çok küçük o çocuk. Şimdiden bu şekilde anlamlar yüklenirse ilerisini düşünemiyorum.
Mesela bizim kreşte çocuğu fotoğraflarda az görünüyor diye öretmene mesaj atanı biliyorum :D

aklıma ödevleri numarasını vereyim de kocama da atar mısınız diyen velim geldi :halay: düşününce delirmeden iyi durmuşum bence

yazdıkça aklıma geliyor. 5 lere grubu yeni kurdum telafi egitimine baslayacagiz. hemen mesajlar basladi. hocam ben calisiyorum babaannesinin numarasını da gruba ekleyin babannesi bakıyor yazan mı dersin. hocam anneannesini de gruba ekleyin x anneannesinde kalıyor diyen mi dersin artık rehberim;

x in anneannesi
x in babaannesi
x in ıydısı
x in vıydısi

hatta idare mesaj atar x in sadece dedesinde akıllı telefon varmış hocam numarayı gönderiyorum x in dedesini de ekleyin.

x in dedesi.

daha neler var. yazsak kitap olur.

Allah sabırlar versin size hocam
ben sadece veliyim
kızım 1. sınıfa geçti sağolsun öğretmenimiz çok anlayışlı bir kadın ama haftasonu ihtiyaç haline aramaya çekiniyorum ve muhakkak 12den sonra aramaya çalışıyorum kadının tatilinde rahatszı ediyorum zaten bi de sabahın kör vaktinde aramayayım diye
daha dün kızım bi problem yaşamış tamamen kendi kabahati öğretmeni aradım kızım kendi anlatmadığı için
öğretmen o kadar çekinerek anlattı ki olayı, orada anladım kadıncağız kimbilir ne kaprislerle uğraşıyor ki benim de ona laf etmemden endişe etti
üzüldüm açıkçası
benim zamanımda öğretmenler baş tacıydı
annem de babam da asla kabalık yapmazdı bize de yaptırmazdı
şimdi neden böyleyiz ne ara bu kadar saygısız hoşgörüsüz olduk bilmiyorum :KK43:
Sizin gibi veliler görünce sarılıp ağlayasım geliyor valla yalan yok. Hatta içimden daha da çok yardımcı olmak geliyor

Okul açıldığı için numaramı degistirdim artık

Yeni no paylaşmıyorum deseniz

Ya da mesai saatleri 8.30 17.00 arasındadır

17.00 sonrası hiç bir mesaja dönülmeyecektir deseniz

Grupları mesaja kapatmak da çözüm değil özelden yazarlar

Sınıf annesi varsa sadece onlarla grup kursanız

Aklıma geleni yazdım valla

Bence de enerjinizi daha güzel şeylere saklayın:) Onlar nasıl sizin uyarılarınızı yazdıklarınızı görmezden geliyorsa siz de kendilerini boşluğa bırakın gitsin:)
Bırakabilsem keşke. Dönem başında her şey daha da korkunçtu niyeyse kendimi süpergücü olan biri filan sanıyordum. Herkese yardım edebilirim sandım. Bir açıdan kişisel gelişimime de iyi oldu aslında. Biraz sınırlarımı gevşetmeyi öğrendim. Yardım etmemeyi veya cevap vermemeyi öğrendim

Geçen gün bir veli mesajla bilgilendirdigim bir konuda soru sordu. Mesaj attım okumadınız mı dedim. Hocam okumadım dedi.😡
Bu noktada bazen sakinliğimi kaybediyorum ben işte. Henüz kimseye çok aşırı bir şey yazmadım ama ne zamana kadar sabrederim onu da bilmiyorum.

Okul açıldığı için numaramı degistirdim artık

Yeni no paylaşmıyorum deseniz

Ya da mesai saatleri 8.30 17.00 arasındadır

17.00 sonrası hiç bir mesaja dönülmeyecektir deseniz

Grupları mesaja kapatmak da çözüm değil özelden yazarlar

Sınıf annesi varsa sadece onlarla grup kursanız

Aklıma geleni yazdım valla
Numaramı da değiştiririm sorun değil de değiştirmek zorunda kalmak canımı sıkıyor doğrusu.

Mesai saatlerimi yüz bin milyon kez yazdım ama önemli olan velilerin müsaitlikleri. Kendilerine göre geri dönüyorlar sadece.

Back