• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Veli terörü

Gece 1 de etkinliği tamamlayıp gruba atan var hadi ben alışığım dengesiz uyumaya da arkadaşım gün boyu atmadin o ödevi yarın sabah kalkar kalkmaz at bari 👀
Onu da hiç anlamıyorum atmazsan bozulacak bir şey değil ki bu niye olur olmaz saatlerde atılıyor mesela 🤷‍♀️

5. sınıf rehber öğretmeni olarak sizi çok iyi anlıyorum.

çocuğu uzaktan egitime hic katilmamis bir veli gecen hocam oğlumun disi ağrıyor derse giremeyecek yazdı. normalde giriyor muydu ki demedim tabi cevap yazmadım. bu arada yoklama alıyorum ve grupta paylasıyorum yoklama listesini yani derse girmedigini goruyor cocugun.

daha dun aksam 10.30 da baska sınıftan bir veli selamsız sabahsiz hocam x in matematigi bu sene cok kotu neden boyle oldu diyor. Bu veli de pandemi var diye cocugunu okula ve kurslar gondermiyor. uzaktan egitime bir gelip bir gelmiyor cocukta zaten. derse gelmeyen cocugun matematigi nasıl iyi olabilir ki?

1 hafta once evde raporluyum. tanimadigim bir veli hocam x okulda simdi sizin dersiniz var soyler misiniz ben dayisigile gidiyorum dayisigile gelsin yazdı. soylemezseniz anahtari yok kapida kalir birde yazmiş. ben raporluyum okulda degilim yazdim. o zaman okulda olan bir hocayi arayin o soylesin bak cocuk disarida kalacak yoksa anahtari yok yazmis.

cevap vermiyorum artik cok gerekli bir soru olmadıkca.

Allah sonumuzu hayır etsin.
Dayısıgil kısmında haykırdım 😂😂 başka ülkede yaşamam dedirten cinsten hahahahah

Allah sabırlar versin size hocam
ben sadece veliyim
kızım 1. sınıfa geçti sağolsun öğretmenimiz çok anlayışlı bir kadın ama haftasonu ihtiyaç haline aramaya çekiniyorum ve muhakkak 12den sonra aramaya çalışıyorum kadının tatilinde rahatszı ediyorum zaten bi de sabahın kör vaktinde aramayayım diye
daha dün kızım bi problem yaşamış tamamen kendi kabahati öğretmeni aradım kızım kendi anlatmadığı için
öğretmen o kadar çekinerek anlattı ki olayı, orada anladım kadıncağız kimbilir ne kaprislerle uğraşıyor ki benim de ona laf etmemden endişe etti
üzüldüm açıkçası
benim zamanımda öğretmenler baş tacıydı
annem de babam da asla kabalık yapmazdı bize de yaptırmazdı
şimdi neden böyleyiz ne ara bu kadar saygısız hoşgörüsüz olduk bilmiyorum :(

1 hafta once evde raporluyum. tanimadigim bir veli hocam x okulda simdi sizin dersiniz var soyler misiniz ben dayisigile gidiyorum dayisigile gelsin yazdı. soylemezseniz anahtari yok kapida kalir birde yazmiş. ben raporluyum okulda degilim yazdim. o zaman okulda olan bir hocayi arayin o soylesin bak cocuk disarida kalacak yoksa anahtari yok yazmis.

ya ama bu çok iyi bu özgüvenden bende istiyorum :KK53:

bakmayacaksan niye yazdırdın
Kimsenin sizinle böyle konuşmasına izin vermeyin, mesafeli ve gerektiğinde sert olun.

Telefona cevap verme işini kısa sürede bıraktım, arayan olmuyor artık beni.
Mesajlara da ne zaman dönebilirsem dönüyorum.
350 mesaj biriktiği oluyor, okumam lazım diye kasmıyorum kendimi, zaten bilgilendirme gruptan yapılıyor.
Ödev kontrolünü de bıraktım, öğrencilere kontrol sağlıklı ilerlemiyor göndermeyin dedim.
Hâla gönderen oluyor ama kayda almıyorum artık.

Bu işleri telefonla yürütmeye çalışmak hem çok zor, hem de performans düşürüyor.
Yüzyüze eğitime de geçmişsiniz, artık her şeye cevap vermeye çalışmayın.

inanın bunlar sadece bir kaçı. Hatta hocam ben calisıyorum ben calisirken cocuk evde bilgisayar olmasına rağmen derslere girmiyor yazan oldu. benden ne bekliyor anlamıyorum ki cocugun basina gidip derse zorla sokma mı?

gecenlerde tablet kampanyasında arayip 1 saat durumumuz yok hocam komsunun tabletiyle derse giriyor cocuklar bizi yaz tablet kampanyasına ne olur diyen velim durumuna cok luks bir restorantta ortada karisik kebapla ailecek selfisini koydu ve çok sukur keyfimiz yerinde yazdı. bari beni durumlardan engellede girmeyeyim. 1 saat telefonda agladin durumumuz yok diye.
Depremzedelere giden battaniyeyi alan kadından zerre farkı yok gözümüzde bu insanların 😑 Utanmıyorlar da gerçekten ihtiyacı olan birinin hakkını almaktan!

Ben öğrenciyken ne annem ne babam ne ödevimi ne dersimi bilirdi....Hiçbişeyimi bilmezlerdi...Ödevi kendim yapar verirdim...
Tüm öğrencilik hayatım boyunca 1 kere bile annem babamla beraber bişi yapmışlığım yoktur...Belki en fazla yapamadığım mat sorularınj sormuşumdur babama o kadar o da ilkokulda sadece...
Şimdikiler tek başına bişi yapamıyor

Onu da hiç anlamıyorum atmazsan bozulacak bir şey değil ki bu niye olur olmaz saatlerde atılıyor mesela 🤷‍♀️
Yani gece bir de cektiysen fotoyu sabah yolla sanki silinecek yani

Öğretmenler açısından gercekten zor ..

Artık bizim ogretmenimiz bazen grupta msj atıyor ...anlayabiliyorum biseyler e kizdigini yazdigi msjlardan biktiriyorlar adamı .

O da doğru. Ben anadolu lisesinde öğretmenim, bizde veli sorunu ilkokul kadar olmuyor. Ama şu canlı derslerden dolayı kurulan Whatsapp grupları hepimizin ortak problemi. Galerim çöplüğe döndü. O kadar alakasız şey var ki. Geçenlerde velinin biri bana Farmasi ürünleri satmaya çalışıyordu Whatsapp’tan. Velinin yanında bir de Farmasici terörü var agshahjss.
Benim de eskiden biri siyasi partilerin kadın kolları gezi filan düzenliyor ya onların duyurularını atıyordu sürekli. Kaç kere ben o okulda çalışmıyorum artık dedim yine de gönderiyordu mecbur engelledim

Ödev verme sen de 😂 gereksiz sorulara da cevap verme, herkes birbirinden öğrensin.
Ödev vermeden mümkün değil işlerin yürümesi. Okulda zaten 30 dakikalık ders süresi var. Mecburen ödev veriliyor. Ama fotokopi çekip dağıtmayı bıraktım mesela. Ne geri geliyor ne derdi bitiyor.

İkinci öneriyi uyguluyorum ama. Mesela bu son yazana cevap vermedim ama insanın siniri bozuluyor ister istemez

Durdurmasin bence :KK66: herkese hak ettigi gibi davranmak gerekiyor. Nezakete karsi nezaket,davarliga karsi davarlik. Yapacak bir sey yok,bozuldu bir kere simdi onlem almaya baslansa en erken 40-50 yilda duzelir bu toplumun cehresi.
Haberlerde okursunuz beni artık öğretmen açığa alındı diye :halay:

Merhaba

Bir ilkokulda İngilizce öğretmeni olarak çalışıyorum. Pandemi öncesi velilerle çok fazla iletişimde olmam gerekmiyordu ama bu pandemiden sonra resmen biriyle tartışmamak için kendimi çok zor tutuyorum.

Uzaktan eğitim boyunca resmen telefonlarım susmaz oldu. 10dan fazla şubenin dersine girdiğim için telefonum whatsapp grubu doldu zaten. Neyse şükür okullar açıldı da o iş biraz azaldı en azından. Ama bu insanların kabalığı beni çıldırtacak duruma geldi artık. Sabah 7de veya akşam 9 10 gibi ödev soranlar, her sınıf grubuna özel yazmama rağmen illa özelden ödev soranlar, kitabı olmayan mesaj atsın derim mesaj kutum kitabım var yazanlarla dolar, ders programımız belli ve sabit ama niyeyse hala her hafta yarın ingilizce var mı diye soran veliler var 😒😒😒 dersine girdiğim tek sınıf olsa yine daha kolay yardımcı olabilirim belki ama he sınıftan 3 4 kişi sorsa zaten toplamda 30 40 kişi yapıyor günde

Bir de en sevdiğim tipler olan dersi şöyle anlatın şunu şöyle yapıncılar var. Şimdi de biri yazma ödevi vermiştim bu hafta kontrol etmedim diye bakmayacaksan niye yazdırdın diye mesaj yazmış 🤦‍♀️ uzun uzun anlatabilirim niye bu hafta bakmadığımı ama artık o kadar umudu kestim ki velilerden bir gün artık kendimi tutamayıp ağzıma geleni sayacağım diye çok korkuyorum

İlk kez ilkokulda çalışıyorum. Acaba herkes benimle aynı durumda mı? Bu işin işleyişi ilkokullarda hep böyle midir? Yoksa ben mi fazla gaddar yaklaşıyorum?

Bu arada asla işini savsaklayan biri değilim. Tam tersi kimse yapmazken günde 6 saat canlı ders verdiğim oldu. Tüm pandemi dönemini kendimi mesleki olarak geliştirmeye çalışarak geçirdim hatta. İşimden de memnun bir insanım ama keşke veliler daha az müdahil olsa.
Ogre

İnsanlarin gittikce kabalasan ve odunlasan durumlarindan kaynaklaniyor. Simdi yine nineler gibi yorum yapacagim ama bizim zamanimizda ogretmenin yanina desturla yaklasirdik,birak soru sormayi. Rahatliktan boyle simdi insanlar. Ne adam gibi veli kaldi,ne adam gibi ogrenci kaldi. Herkes yamuk.
Kesinlikle her kelimesine katılıyorum. Babam derdi eskiden biz öğretmenin yanına desturla yaklaşırdık şimdi veli öğretmen döver öğrenci öğretmenle dalga geçer her türlü lafı eder ama öğretmen susar yoksa veli gelip pata küte dalıyor. Hiç unutmam lise yıllarımda sınıfımda arkada öğrenciler bildiğin elleşip öpüşüyordu hoca uyardı adama kafa tuttular. Ertesi gün veli gelip öğretmenimizi dövdü. Yav oğlun kızın adına utancağıma uyarı yaptı diye dövüldü

benim çocuğu daha küçük veli olmadım henüz ama ben çocukken annem babam okula sadece veli toplantılarında gelirdi. o zamanlar öğretmen deyince herkes hazır ola geçerdi iyi öğretmenler hak ediyor bu saygıyı her zaman ama kimisi de neyse bir şey demiyim demem o ki eğitim sistemi inşallah düzelir bu kadar da insanların önüne hizmetçi gibi atılmamalı öğretmen. öğretmenler kutsaldır çünkü

yani çok makul öneri olmayabilir ama bir metin oluşturun

şu saatten sonra yazana cevap vermem, bunu sorana cevap vermem vs vs gibi

adınız gıcığa çıksın ama biraz da durup düşünsünler

ilkokul velileri biraz dürtüsel modda yaşıyorlar

onlar için her şey çokkkkkk önemli ve o anlık önemli

bu saate kadar neden sormadın dersen vereceği cevap tek çocuğum X değil olacak ama sanki sizin tek öğrenciniz onun çocuğu
Demez miyim bunları. Çoktan dedim saat 8'den sonra yazmayın diye her ödev gönderince yazıyorum. Ama boşluğa doğru gidiyor yazdıklarım. Velilere asla ulaşmıyor

Özelde çalışıyordum. 8.sınıflarla ilgileniyordum. Sınavları olduğu için yorucuydu.

Ama daba yorucu olan velilerdi.

Neden ödev verdiniz / vermediniz.
Neden çocuğuma şunu dediniz/ demediniz.
Neden, neden , neden....

Dayanamadım. Istifa ettim.

Madem daha iyisini biliyorsun sen yap gönderme okula. Ben öğretmen olarak kimsenin çocuğuna meraklı değilim ya.

Istifa ettiğime pişman değilim.

Daha normal insanlarla daha ortalama bir şekilde çalışmayı çok istedim. Fakat öyle bir işbulamadım.

Mesleğimden nefret ettim

Mesleğimden nefret etmeme sebebiyet veren hiçbir veliye hakkımı helal etmiyorum.

Ha tabi canlı dersi yaparken hocam derse giremiyorum mesajlarıda çabası.

ben okulda 8 lerle yuzyuze matematik dersindeyim. 5. sınıf velisi yazıyor hocam turkce dersinin sifresi mi degisti zoomdan derse giremiyoruz. tenefuste farkediyorum bir de yazmiski neden cevap vermiyorsunuz. türkce oğretmeni sınıfın grubuna yeni sifreyi yazmışti. gruba bakın diyorum bulamadik siz bulup buradan atsaniz diyor.

yapacak bir şey yok ya sabır cekiyoruz.
Bu durumdan ayrıca nefret ediyorum. Görüyorlar canlı dersteyim ama telefonla arıyorlar ısrarla.

bu whatsapp guruplarından çıkın bence neden var ki ? ödev defterine yazdırın ödevleri eskisi gibi. çok iyi fikir bence :KK45:

Back