ve korktuğum başıma geldi!..BEBEĞİM İÇİN İNSÜLİN TEDAVİSİNE BAŞLIYORUM

Canım bende 6 doz insülin yapıyorum günde 3 defa!.. her yemekten yarım saat önce.4 gün takip etti dr. açlık şekerim iyi benim, ama tokluk biraz yüksek. 140 ı geçmemei gerekiyo ama 140 ila 190 arası değişiyo benim tokluk şekerim.Ve biliyomusun sabah açlık şekeri önemli sanırım, dr benim takip listeme baktığında sabah açlık şekerin iyi, bu bizim için çok ii dedi! ordan biliyorum. Akşamları yediğin yemek ten en az 10 saat sonra açlık şekerini ölçmen gerekiyo sabah , biliyosun demi! ben bilmiyodum, yeni öğrendim :CüvCüv:

Kullandığın ünsilin iğnesinşn adı novarapid mi kalem şeklinde? Benim dr insülini yemekten hemen önce yapmamı istiyor. Bir de şekerini yemekten bir saat sonra mı iki saat sonra mı ölçüyorsun? 140 - 190 arası şekerin için ne diyor dr? Yani zararlı mıymış?Sabah açlık şekerin kaç çıkıyor? Ve bir soru daha gece yatmadan önce ne yiyorsun?

Canım öncelikle şunu söliym, benim şekerim çok yüksek diil ondan dolayı yemekten yarım saat önce dedi doktorum.Ayrıca kullandığım ünsilin serum un adı HUMULİN ve kalem şeklinde kullanıyorum. her vurmamda ucuna taktığım iğneyi atıyorum, diğerinde yenisini takıyorum.Lilly diye bir ürün kalemi bu!. Snin şekerin eğer çok yüksekse belki ondan yemkten hemen önce demiştir doktorun.Medikaldeki bayan demiştiki insülin vurduktan 10 dak sonra civarı etkisini göstermeye başlar.birde ben her akşam yemeğimi 8 e kdr yemeğe çalışıyorum, başka bişey yemiyorum yatana kdr, belki çay içiyorum bi bardak yada süt o kadar...Doktorum 140 - 190 arası şekerim için hiç ii şeyler düşünmüyo kaydirigubbakcemile işte o yüzden zaten insülin i verdi bana :ecrin_bebek: ayrıca sabahları açlık şekerim 95 i geçmiyo :Saruboceq:

Ben hiç açlık şekeri ölçmedim ama düşük çıkacağına eminim ama yarın sabah bir ölçeceğim bakalım 90 nın altında olması gerekli değilmi.Ya gerçekden yoğur ayran dengeliyormuki şekeri acaba ben bu gün kesin arayacağım doktoru bakalım ne diycek.Gerçi ben inisülün vurulmuyorum bana sadece diyet verdi ama aslında şu bir gerçekki 2 saatte bir yiyip azcık azcık yemek en mantıklısı ben doymuyorum zaten iki saatte bir acıkıyorum yemezsem daha kötü oluyorum.Bizim ailede şekerde yokdu kimsede ama benimkide ileri yaş gebeliği ondan çıkdı bence şeker.

Birde ben mesela 32. haftaya giriyorum nerdeyse hafta ilerledikce şeker yükseliyor bence ben aslında 27. haftamda fark edildi ozaman yapıldı 50 gr yükleme o vakde kadar çocuğum kimbilir nasıl etkilenmişdir şekerden

Konuşdum doktorumla madem bu kadar düzensiz seyrediyor bunun şakası yok yarın gel yatıralım hastaneye kontrol altında tutalım dedi

ben de bugün 50 mg lık şeker yükleme sonucumu aldım yüksek çıktı

babam ve amcalarım hep diabetliler, yüksek risk grubundayım anlayacağınız

yarın 100 mg lık yükleme yapılacak, çok korkuyorum diabet çıkar diye,

çünkü bebeğime çok zararlı , çok dikkatli olmam gerekecek,

moralmen çöktüm, dokunsalar ağlayacağım, bir de gebelikte diabeti çıkanlar, ileriki yaşamlarında % 60 diabet olma riski ile karşı karşıyalarmış, bu çok büyük bir rakam, azımsanamaz, ödüm patlıyor,

birşey olmaz dese de mantığım yüksek ihtimalle yarın ki test sonucum yüksek çıkacak, çünkü hep korktuğum başıma gelmiştir..

yarın 100 mglık şeker yükleme testim yapılacak, akşam saat 8 den sonra bişey yeme dediler ama içme dediklerini hatırlamıyorum, şimdi ben su içemez miyim? tecrübei arkadaşlar cevabınızı bekliyorum, umarım mesajımı geç olmadan görürüsünüz, susuzluktan dilim damağım kurudu..

su içebilirsin canım bence niye içemeyesin sonuçda su şekerini yükseltmiyorki sabah içmezsin kalkınca olmazsa ameliyata girmeyeceksin sonuçda niye su içmeyesin

Arkadaşlar şeker çıkması dünyanın sonu değil. İnanın ben de çok üzülmüştüm ama şimdi her işte bir hayır var diyorum. Çünkü çok düzenli besleniyorum artık. 29. hafta bitti. 24.hafta bitmişti şeker çıktığında. Kilo alımım hızlı gidiyordu. O haftadan bu yana hiç kilo almadım hatta bir buçuk kilo verdim. Kendimi zinde hissediyorum. Asıl ortaya çıkmadan bu şekilde devam etmek kötü olurdu. Sonuçta tedavisi var. Ben insülin + diyet uyguluyorum.

canım canını sıkma Allah yardımcın olsun bebişini ve seni korusun canım benim

benimde hamileliğimde çıktı son dört ay insülin kullandım ama oğlum şimdi iki yaşında turp gibi maşallah ayrıca doğumdan sonra herşey düzene giriyor
hiç merak etme

benimde hamileliğimde çıktı son dört ay insülin kullandım ama oğlum şimdi iki yaşında turp gibi maşallah ayrıca doğumdan sonra herşey düzene giriyor
hiç merak etme

Canım biliyomusun içimi öle rahatlattınki nası teşekkür etsem bilmiyorum, inşallah dediğin gibi olur her şey a.s.
Allah çocuğunu sizlere bağışlasın inşallah,

hiç merak etme

İnsülin kullandığın esnada şekerinde yükselme oluyor muydu? Benim sabah tokluk şekerim 8 doz insüline rağmen yüksek çıkıyor da.

Uzun zaman gecmis yazismalarin uzerinden suan da insulin kullanan anne adaylari yasadiklarimizi paylasalim

Benimde 50 grlik seker yuklemem 168 cikti sonrasinda 100 luk yapildi oda yuksek cikinca diyetisyene yonlendirildim iki hafta diyete ragmen sekerim istenilen duzeye dusmedi insuline basladim oglen aksam tokluklarim acliklarimda iyi fakat sabah toklugum insuline ragmen yuksek seyrediyor cok tedirgim oluyorum bu sekilde hamilelik gecirip dogum yapanlar neler yasadiklarinizi paylasirmisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…