• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ve korktuğum başıma geldi!..BEBEĞİM İÇİN İNSÜLİN TEDAVİSİNE BAŞLIYORUM

valla bende birşey anlamadım bu işden detaylı usg için bebek yüzünü dönsün diye koca bir paket çikolata yedirttiler şekerim 125 çıkdı diyete uyarak yağsız kepek ekmekli yemekde 165 çıkıyor nasıl işdir anlamadımki.

diyet yapan arkadaşlar öncelikle ekmeğin her türlüsü kepeklide olsa şekeri yükseltiyor. o yüzden ben sadece 3 adet galeta yiyordum ekmek yerine.ayrıca bol bol su içiyordum. su vücuttaki şekeri atmak için birebir. ayrıca meyvelerin hepsinde şeker var. mandalina,portakal,kırmızı elma, havuç,kestane ve özellikle patlamış mısırdan uzak durmanızı tavsiye ederim. bunları ne zaman yesem şekerim tavan yapyordu da ordan biliyorum.yeşil ekşi elma yiyebilirsiniz meyve olarak. birde yoğurdu.peyniri ve sütü light tercih edin. pirinç yerine bulgur tüketin. şimdilik aklıma gelenler bunlar arkadaşlar. umarım yardımcı olabilmişimdir.​

Evet arkadaşlar, durumumdan size bahsediym bugün dr a gittim İNSÜLİN e başlıyalı 4 gün oldu.sabah-akşam şekerimi ölçerek kayıt ettim ve sonuç gayet iyiymiş. Sadece dietime biraz daha dikkat etmem gerekiyomuş ve insülün in dozunu artırdık. 4 doz kullanıyordum 6 yapıcaz dedi. Umarım daha iyi olur!:.Canderel kullanıyordum dr a sordum bugün tavsiye etmedi napıcam bilmiyorum, ama önemli diil. sağlığımız yerinde olsunda bebeğim ve ben böyle de mutlu oluruz :D

Arkadaşlar bende de 24.haftada şeker çıktı.Diyetle normale dönmedi ve insüline başladım. Asıl yüksek şeker zararlı insülin asla zarar vermiyor ve alışkanlık yapmıyor.Hamilelikte şeker ilaçları kullanılmadığından ve en güvenilir ünsülin olduğundan veriliyor.
Benim genelde sabahki tokluk şekerim yüksek çıkıyor. Sabah dozum 8 öğlen ve akşam dozum 4 -4 şeklinde. Ünsüline rağmen 1 saat sonraki tokluk şekerlerim bazen 160 ları bulabiliyor. Sizlerde durum nasıl?
Benim dr un söylediği şeker yemekten bir saat sonra pik yaparmış. Sonraki saatlerde düşermiş. Gerçekten de öyle. Onun için 1. saat şekerini dikkate alıyorlar.
Sağlıklı doğumlar dilerim...

Kızlar burdamı ne bir arkadaş yazmışdı doktoru yediğin herşeyle birlekde yoğurt ye yada ayran iç demiş ben bir kaç kere denedim gerçekden tesadüfmü yoksa şekeri toleremi ne ediyor anlayamadım ölçümlerim gayetti iyi yememe rağmen iyi çıkdı denemeye devam edeceğim meyveyle sabah kahvaltısında bile ya ayran ya yoğur yiyeceğim bakayım nasıl olacak ölçümler sizlerde bir deneyin burdan paylaşalım sonuçları.

Kızlar burdamı ne bir arkadaş yazmışdı doktoru yediğin herşeyle birlekde yoğurt ye yada ayran iç demiş ben bir kaç kere denedim gerçekden tesadüfmü yoksa şekeri toleremi ne ediyor anlayamadım ölçümlerim gayetti iyi yememe rağmen iyi çıkdı denemeye devam edeceğim meyveyle sabah kahvaltısında bile ya ayran ya yoğur yiyeceğim bakayım nasıl olacak ölçümler sizlerde bir deneyin burdan paylaşalım sonuçları.

Sanırım ben demiştim. Şubat anneleri kısmında. Ara öğünlerim meyva ama aynı zamanda bir bardak ayran yada yarım bardak süt veya yoğurtla birlikte(10 dak. arayla). Şekeri dengeliyor.
Sabah tokluk şekeriniz yüksek mi?

Evet sabah kahvaltıları gün içine göre daha yüksek çıkıyor kepekli ekmek daha çok tükettiğimdenmidir nedir anlayamadım mesela bu sabah kahvaltıdan bir saat sonra 133 çıkdı gerçi bir kaç kaşık yoğurtta yemişdim yanında.Neyi gösterirki sabah tokluk şekerinin daha yüksek çıkması

Evet sabah kahvaltıları gün içine göre daha yüksek çıkıyor kepekli ekmek daha çok tükettiğimdenmidir nedir anlayamadım mesela bu sabah kahvaltıdan bir saat sonra 133 çıkdı gerçi bir kaç kaşık yoğurtta yemişdim yanında.Neyi gösterirki sabah tokluk şekerinin daha yüksek çıkması

1.saat tokluk şekeri için 133 çok iyi bir değer. 140 altı olmalı. Benim insüline rağmen 150 160 çıkıyor.
Galeta yesek acaba? Ya da etimek?

halay galeteda yada etimekde aynı şeyler yokmuki kepek ekmeğinden farkı ne olabilirki acaba zaten ben beyaz ekmek hiç tüketmiyorum ama bazen canım dışarıda dürüm çekiyor yada benzeri yiyorum abartmadan.Evet 133 yüksek değil ama bazen daha fazla yiyorum daha düşük çıkıyor.Ya düşünüyorumda inüsülün kullandırsaydı benim doktor bana dahamı iyiydi acaba çünkü bazen şu düşük sonuçlara aldanıyorum dün gecede misafirlikde cips yedim biraz yükselmez sanıyordum bir saat sonra bir ölçdüm 198 gözlerim dışarıya uğradı 2. saatde 115 e düşmüşdü ama ben tabi vicdan azabından öldüm.Yani benim korkum bir böyle düşük yüksek çocuğu iyice kötü etkilemesi bakalım doktorumu arayacağım bu akşam bi ne diyecek bazen inisülün dahamı iyi acaba diye düşünmeden edemiyorum.

halay galeteda yada etimekde aynı şeyler yokmuki kepek ekmeğinden farkı ne olabilirki acaba zaten ben beyaz ekmek hiç tüketmiyorum ama bazen canım dışarıda dürüm çekiyor yada benzeri yiyorum abartmadan.Evet 133 yüksek değil ama bazen daha fazla yiyorum daha düşük çıkıyor.Ya düşünüyorumda inüsülün kullandırsaydı benim doktor bana dahamı iyiydi acaba çünkü bazen şu düşük sonuçlara aldanıyorum dün gecede misafirlikde cips yedim biraz yükselmez sanıyordum bir saat sonra bir ölçdüm 198 gözlerim dışarıya uğradı 2. saatde 115 e düşmüşdü ama ben tabi vicdan azabından öldüm.Yani benim korkum bir böyle düşük yüksek çocuğu iyice kötü etkilemesi bakalım doktorumu arayacağım bu akşam bi ne diyecek bazen inisülün dahamı iyi acaba diye düşünmeden edemiyorum.

İnsülinde de aynı şeyleri yaşayabiliyorsun. Ben insüline rağmen kaçırdığımda fırlıyor. Gçen arkadaşlara gittik oturmaya. Şeker ölçme aletimi de götürmüştüm.Herkes benimkini de ölç dedi. Yemekten bir saat sonra tam ölçtük. En düşük benim çıktı. 152. Diğerlerinin 160 220 falan çıktı. Hiçbiri bende şeker yok diyor. Acaba 1. saatte normali bu da gebeler için mi zararlı anlayamadım. Yoksa herkes şeker hastası mı? Ben bu şeker olayından dolayı salak oldum. Aynı şeyleri yiyorum. İnsülin yapıyorum. Buna rağmen o kadar oynak ki anlamadım gitti.Sabahları toklukta 180 leri görüyorum. 8 doz insüline rağmen.

Valla bende hiç birşey anlayamadım çok haklısın yemezsin yükselir yersin normal çıkar acaba ölçüm aletlerindemi var bir problem diyede düşünmeden edemiyorum bazen:) hani hamile olmasam hiç iplemeyeceğim bende kaç çıkdığını ama korkum bebeğe zararı biz yinede öğrendiklerimizi burdan paylaşalımda şu hamilelikleri hayırlısıyla tamamına erdirelim.Demekki inisülünde ne yersen ye onu vurduğunda problemi çözmüyorsa ozaman onunda anlamı yok hem diyet yap hem inisülün vurul yine kafasına göre takılsın şeker ne anladım bu işden.

ya arkadaşlar bazen ne kadar diyet amaçlıda yesem yediğimin içindeki şekeri artıracak oranı tam hesaplayamamdanmı kaynaklanıyor ne anlamadım yüksek çıkıyor mesela bu akşam yemekden 1 saat sonra 170 çıkdı bazende çok iyi çıkıyor naapacağız peki böyle durumda ne zararı olur acaba doktorlarınız ne diyor bu dengesizliklere yükselmelere ben daha konuşamadım doktorumla ama moralim acayip bozuldu.

ya arkadaşlar bazen ne kadar diyet amaçlıda yesem yediğimin içindeki şekeri artıracak oranı tam hesaplayamamdanmı kaynaklanıyor ne anlamadım yüksek çıkıyor mesela bu akşam yemekden 1 saat sonra 170 çıkdı bazende çok iyi çıkıyor naapacağız peki böyle durumda ne zararı olur acaba doktorlarınız ne diyor bu dengesizliklere yükselmelere ben daha konuşamadım doktorumla ama moralim acayip bozuldu.

Bunun yemekle pek alakası yok sanırım. Bu sabah tokluğum 186 çıktı ünsiline rağmen. Ben de şaşırdım . En az yediğim öğün sabahları. Buna rağmen en yüksek çıkan da sabah. Açlığım 109 çıkmıştı. Ünsilinden önce de aynı çıkıyordu. Bi yerde hata mı yapıyorum yoksa hormonlar mı böyle çalışıyor anlamadım.

Arkadaşlar benimde açlık kan şekerim hep iyi 85 ila 95 arasında İnsüline başlıyalı da 6 gün oldu, ama mesela kahvaltı yaptıktan sonra şekerimi ölçtüm 197 neye uğradığımı şaşırdım acaba dedim simit peynir yedim ondanmı!.. bi daha yapıcam dedim 10 dak sonra yaptım 175:çok üzgünüm: :bbo: valla bu işten bende hiç bişey anlamadım hangisini dikakte alıp yazıcam ben şimdi ?????? dr kayıt ettiğim listede 197 yi görse bu ne dicek dozu artırıcak dietimi sorguluyacak ama 10 dakika sonra 175 desem biraz daha dikkatli olalım dicek eminim :uhm:-tatlicadiarzu- ŞAŞTIM KALDIM durumu bu demekki :a015:

canım tabiki simitten yükselmiş okadar bir kere susam sırf yağ simitte beyaz ekmek un sonuçda kepek ekmekden başka ekmek tüketmiyorum ben valla yani diyeceğim şuki bende simit yesem çıkar okadar.10 dakika sonrada düşmeye başlaması normal birşey yemezsen düşmeye devam edecekdir sen tam kahvaltın bittikden sonra birinci saati baz alacaksın

canım tabiki simitten yükselmiş okadar bir kere susam sırf yağ simitte beyaz ekmek un sonuçda kepek ekmekden başka ekmek tüketmiyorum ben valla yani diyeceğim şuki bende simit yesem çıkar okadar.10 dakika sonrada düşmeye başlaması normal birşey yemezsen düşmeye devam edecekdir sen tam kahvaltın bittikden sonra birinci saati baz alacaksın

Evet canım haklısın sanırım, ama yinede çok ilginç diilmi kan şekeri 10 dakikada değişebiliyo -tatlicadiarzu- Birde aklıma bişey geldi.hastanede açlık-tokluk tahlili yapılıcaktı.açlık kanım alındı ,yemek yiyip 1 saat sonra gelin dediler.tokluk şeker tahliline bakalım diye. bende sordum ne yememi önerirsiniz poğça falan yemiyim dimi yüksek çıkar dedim, yanıt ise şaşırtıcı, hiç farketmez!.....die cvp aldım.cokacimcoookAcaba son yediklerimiz, son tahlilimizi etkilemiyormu, buda farklı bi açı!:ecrin_bebek:

Fark etmez demelerinin sebebi bence eğer zaten şeker varsa ne yersen ye çıkacağını düşünmüşlerdir.Ya bende iki dilim kepek ekmek peynir ve bir domotes yedim 152 çıkdı off bu ne ya daha ne yiyeyim yani ben kahvaltıda açmı gezeceğim nasıl işdir anlamadım gitti.

Fark etmez demelerinin sebebi bence eğer zaten şeker varsa ne yersen ye çıkacağını düşünmüşlerdir.Ya bende iki dilim kepek ekmek peynir ve bir domotes yedim 152 çıkdı off bu ne ya daha ne yiyeyim yani ben kahvaltıda açmı gezeceğim nasıl işdir anlamadım gitti.

Canım sana şunu söliym en başta kendini hiç kasma .. sadece dikakt et bence ben hep öyle yapıyorum kendimi tut tut nereye kdr yani-tatlicadiarzu- zaten ilk beş ay aşermemden dolayı hiç beslenemedim, 5.aydan sonra iştahım açılmaya başladı. hoooooop şeker fırladısenağlama ... yani yine kısıtlı yemek...annem şeker hastası kadın yıllardır idare ediyo insülin falan da hiç kullanmıyo, tek yaptığı sık yiyip bol bol yoğurt işte efendim ayran tüketiyo, böyle böyle hep aynı ayarda şekeri..banada söylediği şu: kızım kendini sıkma çok, az az herşeyden ye, sık ye!. şu var işyerime her gün çeşit çeşit tatlılar geliyor ve ben her gün bir porsiyon yerdim. şimdi sadece her gün yediğim tatlıyı yemiyorum birde çayıma 2 şeker atıyordum şimdi yarım atıyorum hepsi bu!,,sabahları 2 dilim kepek ekmeğim domates salatalık,peynir ve zeytin hiç değişmiyo!..valla herşeyi yiyorum ama kısıtlı,, napalım artık bu kadarına da sabredicez, kendini tatlı hariç hiç birşeyden fazla mahrum etme bence..az ve sık ayarlamaya çalış derim!sengözlerimebaksanab

Gebelik şekeri biraz da hormonlarla alakalı. Ben acaip d,iyet yapıyorum. Birabir uyuyorum. İnsülin kullanıyorum. Akşam ve öğlen tokluklarım çok iyi.Sabah tokluk fırlıyo .Neden anlamıyorum.Üstelik 8 doz ünsülin yapıyorum.

Back
X