• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ve Kılıçdaroğlu ortaya çıktı! İLK AÇIKLAMA

Regina;
Efsaya uzun süredir sabrediyorduk, patladik demissinizde, kusura bakmayin ben buna hak vermem.
Neden nerseniz, sirf ayni fikirde oldugu icin, ayni fikirde olan arkadaslari tarafindan bile son derece antipatik ve saygisiz olan kisilere kimse laf etmiyor.
Bu benim iddeam degil.
Bizzat kendi ile ayni fikirde olan birinin, bir arkadasa onun hakkindaki düsüncelerini yazmasi sonucu bana gelen bir duyum.
Yani birilerine ayni görüsteyiz diye, antipatik ve saygisiz olmasina ragmen " Canim canim" diye sirt sivazlaniyorsa, efsanin yasi daha kücük onada ayni anlayis gösterilsin..

weiss aynı şeyi sen de yapıyorsun. burada edilen hakaretlere dur demiyorsun.
eğer bunu ortaya koyacaksak hepimiz suçluyuz.

bir kişide hakaret edilen bir mesajı onayladığımı, beğendiğimi gösteremez bana. ister aynı görüşten olayım ister karşıt, farketmez.

sen de mesela efsa hatalısın demeliydin illa buradan değil özelden uyarabilirdin. neticede büyüksün ondan. sen benden de büyüksün. uyarıya hayır demeyiz haklıysan eğer.

efsa benim öğrencim değil alarey. ben eğitimciyim diye herkese müsamaha gösteremem.
sen onu uyardıgın halde bunu yapmaya devam ettiyse o zaman millet de karşı gelir bi yerden sonra küçük müçük dinlemez.

aynı şeyi sana yapılsa emin ol aynı tepkiyi verirsin.
ha ben aşağılansın demiyorum ama azcık kendine çeki düzen de versin.

eğitimci olarak değil bir büyük olarak müsama göstermelisiniz herşeyden önce rengina..

aynı şekilde karşılık vermek onu iyi yapmaz tam tersi daha da kötü yapar...

Efsa uzun zamandır böyle hep görüyorum. Devamlı kışkırtıcı bir şeyler yazıyor. Genelde kimse sallamıyor arada unutuluyor gidiyor mesajları. Ancak dine laf uzatınca bu hale geldi bence olay.

Ben başından beri efsayla nasıl konuşulduğunu gördüm. Onunla alay edenlerden çok gazlayanlar bu noktaya getirdi..

Yürü be efsa harikasın.. senin yaşındakiler ohoo boş işlerle uğraşıyor gibi cümleler..

Onun yaşındakiler ne yapıyor bilemem ama ben o yaştayken 2. yabancı dilimi akıcı konuşmaya başlamıştım ayda 2 kitap bitirme hedefimi gerçekleştiriyordum. Felsefe kulubu, edebiyat kulubu, tarih kulubunde görevler alıyordum. Güncel olaylarla bilinçsizce ilgilenmek yerine temelimi sağlamlaştırmaya çalışıyordum bir yandan da harıl harıl test çözüyordum. İnternete de haftaiçi girmiyordum.

Olayın özü budur.
Valla 2. bir weiss ı kaldırmaz bu forum:25::43:

bu yazdığınız şey şok etti beni

demek kaba kuvvet kullanıyorsunuz !!!

demek eşiniz saygısızlık yaptığınız da ağzınızın üzerine bir tane çarpsın vay beee !

şiddete hayır diye boşuna bağırıyormuşuz biz !!!!!

Şok olacak bir şey yok.
Söz ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

Efsa uzun zamandır böyle hep görüyorum. Devamlı kışkırtıcı bir şeyler yazıyor. Genelde kimse sallamıyor arada unutuluyor gidiyor mesajları. Ancak dine laf uzatınca bu hale geldi bence olay.

Ben başından beri efsayla nasıl konuşulduğunu gördüm. Onunla alay edenlerden çok gazlayanlar bu noktaya getirdi..

Yürü be efsa harikasın.. senin yaşındakiler ohoo boş işlerle uğraşıyor gibi cümleler..

Onun yaşındakiler ne yapıyor bilemem ama ben o yaştayken 2. yabancı dilimi akıcı konuşmaya başlamıştım ayda 2 kitap bitirme hedefimi gerçekleştiriyordum. Felsefe kulubu, edebiyat kulubu, tarih kulubunde görevler alıyordum. Güncel olaylarla bilinçsizce ilgilenmek yerine temelimi sağlamlaştırmaya çalışıyordum bir yandan da harıl harıl test çözüyordum. İnternete de haftaiçi girmiyordum.

mesela ben olsam efsanın yazdıklarına sadece şöyle cevap verirdim: siz yine iyi oturup tartışmışsınız :27:

":37:"

Herkes sanirim özellerden ne yazdigini unutuyor sonra gelip burada söyleniyor.
Sirrini söyleme dostuna, dostun söyler dostuna, oda söyler dostunun dostuna..

Yani, Efsa yi elestirmeden önce, ayni fikri paylasan kisiler "aslinda cok antipatik, cok saygisiz" dedigi kisileri buralarda alkisliyorsa, Efsa yi hele bir kenara biraksinlarda, dogru olani yapsinlar, saygisizligi ayni görüsteki yapinca sak sak, karsit görüsteki yaparsa tü kaka degil, saygisizlik yapana " saygisizlik yapma" demeyi basardigi zaman insanlar birilerini elestirebilir!

eğitimci olarak değil bir büyük olarak müsama göstermelisiniz herşeyden önce rengina..

aynı şekilde karşılık vermek onu iyi yapmaz tam tersi daha da kötü yapar...

valla canım burada ir yerden sonra kimse küçük falan dinlemez.
eğer büyükten sevgi bekleniyorsa küçükten de beklenen saygıdır.

bak ne diyorum seçim günü neler dedi kimse cevap vermedi. bu bir müsmahadır. ama bir yere kadar. artık dün de devam edince bende ipler kopar.
o yaşlar bizim de geçtiğimiz yaşlar.

weiss aynı şeyi sen de yapıyorsun. burada edilen hakaretlere dur demiyorsun.
eğer bunu ortaya koyacaksak hepimiz suçluyuz.

bir kişide hakaret edilen bir mesajı onayladığımı, beğendiğimi gösteremez bana. ister aynı görüşten olayım ister karşıt, farketmez.

sen de mesela efsa hatalısın demeliydin illa buradan değil özelden uyarabilirdin. neticede büyüksün ondan. sen benden de büyüksün. uyarıya hayır demeyiz haklıysan eğer.

Ben cok kisiyi uyarmisimdir özelden.
Hatta bazilarina " sen kendine hakim olamiyorsun, kantarin topuzunu kaciriyorsun, siyaset topiginden uzak dur" bile demisimdir.
Buraya kopyalayadabilirim mesajlarimi.
Ama iste öyle olmuyor Regina.
Insanlar ayni görüsteki hakret edince sirtini sivazliyor, karsit görüs olunca aklina saygi düsüyor.
Bu baslik altinda bile efsayi solda sifir birakacak saygisizliklar ve onu saksaklayanlar dolu.
Yani egri oturup dogru konusmak gerek.
Bu durumda ben nasil Efsanin linc edilmesine izin vereyim, haksizlik degil mi?

17 yaşında olduğunu söyleyen kız mı yazmış bunu:53:
evet. herkes sana salya atmmış yazmış. onu okuduğumda bu erkek olabilirmi demiştim. yolcu bana kızdı ama bu mesajı o yaştaki bİr kızın atabilmesi mü,mkün gelemedi bana.
eğer oysada atan oturup bir düşünmeli.

Şok olacak bir şey yok.
Söz ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

yani dövelim öyle mi ?

inanmıyorum gerçekten inanmıyorum ?

dövmek, kaba kuvvet hangi çağda kaldı hanfendi !!

ve bir bayan bunu diyor ya şoktayım şu an !!!

valla kocanızdan dayak yerseniz felan hiç sızlanmayın olur mu !!

çünkü eşinizi de zamanında biri uslanması için dövmüştür, sizi de aynı mantıkla dövebilir..

kadına şiddetin sebebi kadınmış meğer .......

evet. herkes sana salya atmmış yazmış. onu okuduğumda bu erkek olabilirmi demiştim. yolcu bana kızdı ama bu mesajı o yaştaki bİr kızın atabilmesi mü,mkün gelemedi bana.
eğer oysada atan oturup bir düşünmeli.

bazıları ağzına terlik istiyor.efsa'nın üslubu hiç hoşuma gitmiyordu,sitede kızdığım bir kaç kız çocuğundan biridir:50:

Ben cok kisiyi uyarmisimdir özelden.
Hatta bazilarina " sen kendine hakim olamiyorsun, kantarin topuzunu kaciriyorsun, siyaset topiginden uzak dur" bile demisimdir.
Buraya kopyalayadabilirim mesajlarimi.
Ama iste öyle olmuyor Regina.
Insanlar ayni görüsteki hakret edince sirtini sivazliyor, karsit görüs olunca aklina saygi düsüyor.
Bu baslik altinda bile efsayi solda sifir birakacak saygisizliklar ve onu saksaklayanlar dolu.
Yani egri oturup dogru konusmak gerek.
Bu durumda ben nasil Efsanin linc edilmesine izin vereyim, haksizlik degil mi?

tamam ne diyorum işte hakareti sıvazlayan herkes suçludur.
ama insanlar hakareti onaylıyor diye biz de aynı şeyi yapmak zorunda değiliz.
ben yapmıyorum mesela bunu. eğer çok sinirlenmezsem üslubumu da bozmam ben

ama efsa eminim tekrar gelse yine alaycı 3 kelime yazıp çıkar gider buradan. ee daha fazla nereye kadar sabretsin insanlar kücük diye?

Son düzenleme:
Herkes sanirim özellerden ne yazdigini unutuyor sonra gelip burada söyleniyor.
Sirrini söyleme dostuna, dostun söyler dostuna, oda söyler dostunun dostuna..

Yani, Efsa yi elestirmeden önce, ayni fikri paylasan kisiler "aslinda cok antipatik, cok saygisiz" dedigi kisileri buralarda alkisliyorsa, Efsa yi hele bir kenara biraksinlarda, dogru olani yapsinlar, saygisizligi ayni görüsteki yapinca sak sak, karsit görüsteki yaparsa tü kaka degil, saygisizlik yapana " saygisizlik yapma" demeyi basardigi zaman insanlar birilerini elestirebilir!

Yahu bunu burada yapan biri varsa o da sensin :60:
Yarab bir insan bu kadar mı bihaber olur kendinden :60:

Özellerde kim kimin için ne demiş merak ettim bak. Öyle insanları zan altında bırakmak yok, çıkar özelleri de bir değerlendirelim mert insan:37:

yani dövelim öyle mi ?

inanmıyorum gerçekten inanmıyorum ?

dövmek, kaba kuvvet hangi çağda kaldı hanfendi !!

ve bir bayan bunu diyor ya şoktayım şu an !!!

valla kocanızdan dayak yerseniz felan hiç sızlanmayın olur mu !!

çünkü eşinizi de zamanında biri uslanması için dövmüştür, sizi de aynı mantıkla dövebilir..

kadına şiddetin sebebi kadınmış meğer .......

Ayni soklari bende yasiyorum Alaraey.
Demek ki hersey laftaymis.
Dayak hala terbiye etme yöntemiymis ki, hala karisini döven adamlar var.

17 yaşın küçük bir yaş olduğunu dùşünmüyorum.......gayette nezaketin farkında olması gerekiyor
Topiğin annesi olmak sizlere mi kaldı

Şu forumda gördüğüm en kibar,en saygılı,kimseyle polemiğe girmemiş bir insanı bile çileden çıkartıp ağzına geleni saydıran kişiler antipatiklikten bahsediyor ya birdenbire beni bir gülme alıyor ki sormayın:1:

ya ben böyle bir yanlış anlaşılmaya nasıl imza attım anlamadım ama, efsanın abisinin zekasıyla alay edilmiş, ben de çocuğu zihinsel engelli sandım. o yüzden sahiplendim, savundum ama öyle birşey yokmuş.:27: ben gidip bir çay koyayım:27:

valla canım burada ir yerden sonra kimse küçük falan dinlemez.
eğer büyükten sevgi bekleniyorsa küçükten de beklenen saygıdır.

bak ne diyorum seçim günü neler dedi kimse cevap vermedi. bu bir müsmahadır. ama bir yere kadar. artık dün de devam edince bende ipler kopar.
o yaşlar bizim de geçtiğimiz yaşlar.

biz öyle değildikte ne oldu rengina...

bak şimdi cinayet işleyenlerin , karısını dövenlerin , karısını öldürenlerin, eşlerini aldatanların, çocuklarını öldürenlerin, hırsızlık yapanların, doktor dövenlerin yaşlarına...

geleneksel eğitim işe yarasaydı bugün bu haberlere çok az rastlardık...

umarım efsanın abisi gelip onun yerine yazmıyordur burada.
çünkü gerçekten çoğu yazdığı şeyler bir bayanın hele bir küçüğün yazabileceği şeyler değil.!

Back