• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ve Kılıçdaroğlu ortaya çıktı! İLK AÇIKLAMA

Size hak veriyorum bir noktada. Yalnız söyleyeceğim farklı şeyler de var. Özelden bu konu hakkında birbirimize farklı noktalarda da hak vereceğimizi biliyorum. Ama açık açık fazla bir şey söylemek istemiyorum.

Efsanın terbiyesi hakkında söz söylemek bizlere düşmez. Lakin kendisine kardeş diye hitap ettiğimde ne bu samimiyet şeklinde verilen karşılığa şaşırdım ben. Sizler onu destekliyorsunuz çünkü siyaset topiğinde takılıyor bir şeyleri öğrenmeye çalışıyor falan.

Benden kendisine bir tavsiye biraz uslubunu yumuşatması olacaktır. Kısa, keskin ve kışkırtıcı cümleleri demek ki rahatsızlık verdi.

Her şeyi geçtim sen bile dememeli bence..

genç en dikkat edilecek gruptur...

siz güzel bir şey söylemişiniz tepkisi farklı olmuş..

bunun nedeni ne biliyor musunuz diğerleri ! yani ona kötü örnek olan diğer büyükler..

Size hak veriyorum bir noktada. Yalnız söyleyeceğim farklı şeyler de var. Özelden bu konu hakkında birbirimize farklı noktalarda da hak vereceğimizi biliyorum. Ama açık açık fazla bir şey söylemek istemiyorum.

Efsanın terbiyesi hakkında söz söylemek bizlere düşmez. Lakin kendisine kardeş diye hitap ettiğimde ne bu samimiyet şeklinde verilen karşılığa şaşırdım ben. Sizler onu destekliyorsunuz çünkü siyaset topiğinde takılıyor bir şeyleri öğrenmeye çalışıyor falan.

Benden kendisine bir tavsiye biraz uslubunu yumuşatması olacaktır. Kısa, keskin ve kışkırtıcı cümleleri demek ki rahatsızlık verdi.

Her şeyi geçtim sen bile dememeli bence..

Size yazdigi seyin öncesi var.
Ben zannetmiyorum baska zaman Efsaa bu yaziniza karsin sizi terslesin.
Ama insanlar " aaa senin yasin kac saygisiz, sen git bebeklerinle oyna" gibi ucuz cümlelerle yüklendide yüklendi.
Evet belkide kendince mantik hatasi dedigi seyi dile getirirken karsi tarafta sözlerinden alinanlar oldu ama " sözlerin karsidakini incitecek sekilde, lütfen yazarken biraz dikkat et" deseler, madem yasi kücük madem cocuk böyle konussalar olay büyümeyecek.

Yok ama duyan geldi duyan geldi ve bir lince dönüstü.
Hele hele saygi konusunda bana göre Efsaa nin cok cok gerisinde olanlar bile saygi dersine basladi.

Son düzenleme:
Ya girmicem şu siyasete diyorum da dayanamıyorum.
peki şimdi böyle karşı gelenler dün ve önceki gün efsa burada saygısız saygısız alay ede ede yorum yaparken neden biriniz de yanlış yapıyorsun diye uyarmadınız da millet ona üsluplu ol diyince korumaya başladınız?

üstelik o seçim günü efsanın saygısız yazılarına kimse cevap bile vermedi, vermediği gibi onunla aynı görüştekiler helal olsun efsa iyi laf sokuyorsun diye sırt sıvazladılar. o zaman da b yanlış değil miydi? eeee dün de artık milletin canına tak etti.

ona dün düzgünce cevap verenler de oldu ama efsa sallamadı sallamadığı gibi alaylara devam etti
kimse kimsenin anası babası değil burada. küçük diye söylesin söylesin sussun mu milet? herkes haddini bilirse karşıdaki de saygılı olur.
daraldım valla.

weiss valla çok sinirlendim ben !!! ilk defa bu kadar çok sinirlendim !!
kendinden küçüklere nasıl böyle yapılır ya !!
onlar bizim geleceğimiz !
kimi doktorumuz olacak kimi öğretmenimiz kimi başbakanımız !
daha önce yapıldı sabır dedim efsa ya özelden yazdım sen ciddiye alma lütfen dedim !
soryorum herkese evladınızla, kardeşinizle böyle bir tarzda konuşulursa tepkiniz ne olurdu ?
lütfen biraz dikkatli olun senin yaşın kaç bilmem ne diye dalga geçilir mi yahu !!

Biri benim kardeşime bu tarz konuşmadı hiç çünkü ben büyüklerine saygısız konuştuğunda ağzının üstüne çarptığım için saygılı olmayı öğrendi. Böylece problem kalmadı...

Boşver abla cevap verme şunlara

ne olursa olsun karşılarındakinin 17 yaşında bir genç kız olduğunu bilmelilerdi.
her şeyi geçtim abin hakkındaki şakaları! herşeyi ortaya koyuyor zaten.
hayatın kime ne sürpriz yapacağı belli olmaz..

peki şimdi böyle karşı gelenler dün ve önceki gün efsa burada saygısız saygısız alay ede ede yorum yaparken neden biriniz de yanlış yapıyorsun diye uyarmadınız da millet ona üsluplu ol diyince korumaya başladınız?

üstelik o seçim günü efsanın saygısız yazılarına kimse cevap bile vermedi, vermediği gibi onunla aynı görüştekiler helal olsun efsa iyi laf sokuyorsun diye sırt sıvazladılar. o zaman da b yanlış değil miydi? eeee dün de artık milletin canına tak etti.

ona dün düzgünce cevap verenler de oldu ama efsa sallamadı sallamadığı gibi alaylara devam etti
kimse kimsenin anası babası değil burada. küçük diye söylesin söylesin sussun mu milet? herkes haddini bilirse karşıdaki de saygılı olur.
daraldım valla.

Sadece seçim günü yapılan saygısızlık mı?

Efsayı uzun süredir biliyoruz, görüyoruz. Bilgisi olmayan yerde fikirlerini ne denli saygıyla dile getirdiğini.

İnsana zorla yazdırıyorlar.

daraldım valla.

üsluplu ol demek başka, alay etmek, küçümsemek başka..
hele ki bel altı vurmak..

Efsayı uzun süredir biliyoruz, görüyoruz. Bilgisi olmayan yerde fikirlerini ne denli saygıyla dile getirdiğini.

valla kimse bana efsayı korumasın.
dediğin gibi uzun zamandır tanıyoruz birbirimizi. ben cogu zaman yaşı küçük diye boşverdim başkası olsa söylerim hiç çekinmem.

dün artık karşı geldiysek bu bir yerde patlama noktasıdır. birdenbire olan şey değil.
bari buna taraflı bakmasınlar.

bu şimdiki olay değil yolcu
öncekileri mazur görsek bile seçim günü efsanın söylediği saygısız sözlere kimse abacım yanlış yapıyorsun demedi
eee artık kimse çekmek zorunda değil alaycılıkları bir yerden sonra. sabır sabır bir yere kadar.
neticede 18 yaşında insan

daraldım valla.

ben özelden uyardım rengina...

özel mesaj yazdım efsa ' ya..

sen eğitimcisin bu konuda sen bazı şeyleri çok iyi bilirsin..

bir taraftan pekiştirilip diğer taraftan pekiştirilmediğin de pekiştirene farklı olur, pekiştirmeyene farklı..

tam hatırlayamadım ama davranışta kontrasmıydı neydi..

sizler daha iyi biliyorsunuz bunu...

ben istediğim kadar uyarayım diğerleri aynı hatayı yapmaya devam ederlerse bu durum hep yaşanır..

evet bunu biraz geç yaptık gerçekten haklısın bu konuda, zaten ben de kendime kızıyorum şu an daha önce neden yapmadım diye..

Son düzenleme:
Regina;
Efsaya uzun süredir sabrediyorduk, patladik demissinizde, kusura bakmayin ben buna hak vermem.
Neden nerseniz, sirf ayni fikirde oldugu icin, ayni fikirde olan arkadaslari tarafindan bile son derece antipatik ve saygisiz olan kisilere kimse laf etmiyor.
Bu benim iddeam degil.
Bizzat kendi ile ayni fikirde olan birinin, bir arkadasa onun hakkindaki düsüncelerini yazmasi sonucu bana gelen bir duyum.
Yani birilerine ayni görüsteyiz diye, antipatik ve saygisiz olmasina ragmen " Canim canim" diye sirt sivazlaniyorsa, efsanin yasi daha kücük onada ayni anlayis gösterilsin..

Son düzenleme:
Efsa uzun zamandır böyle hep görüyorum. Devamlı kışkırtıcı bir şeyler yazıyor. Genelde kimse sallamıyor arada unutuluyor gidiyor mesajları. Ancak dine laf uzatınca bu hale geldi bence olay.

Ben başından beri efsayla nasıl konuşulduğunu gördüm. Onunla alay edenlerden çok gazlayanlar bu noktaya getirdi..

Yürü be efsa harikasın.. senin yaşındakiler ohoo boş işlerle uğraşıyor gibi cümleler..

Onun yaşındakiler ne yapıyor bilemem ama ben o yaştayken 2. yabancı dilimi akıcı konuşmaya başlamıştım ayda 2 kitap bitirme hedefimi gerçekleştiriyordum. Felsefe kulubu, edebiyat kulubu, tarih kulubunde görevler alıyordum. Güncel olaylarla bilinçsizce ilgilenmek yerine temelimi sağlamlaştırmaya çalışıyordum bir yandan da harıl harıl test çözüyordum. İnternete de haftaiçi girmiyordum.

ben özelden uyardım rengina...

özel mesaj yazdım efsa ' ya..

sen eğitimcisin bu konuda sen bazı şeyleri çok iyi bilirsin..

bir taraftan pekiştirilip diğer taraftan pekiştirilmediğin de pekiştirene farklı olur, pekiştirmeyene farklı..

tam hatırlayamadım ama davranışta kontrasmıydı neydi..

sizler daha iyi biliyorsunuz bunu...

ben istediğim kadar uyarayım diğerleri aynı hatayı yapmaya devam ederlerse bu durum hep yaşanır..

evet bunu biraz geç yaptık gerçekten haklısın bu konuda, zaten ben de kendime kızıyorum şu an daha önce neden yapmadım diye..
efsa benim öğrencim değil alarey. ben eğitimciyim diye herkese müsamaha gösteremem.
sen onu uyardıgın halde bunu yapmaya devam ettiyse o zaman millet de karşı gelir bi yerden sonra küçük müçük dinlemez.

aynı şeyi sana yapılsa emin ol aynı tepkiyi verirsin.
ha ben aşağılansın demiyorum ama azcık kendine çeki düzen de versin.

Evet yani sanki bu bir seferlik birşey gibi hoşgörü bekliyorlar.Sen bu kişinin bütün saygısızlıklarını beğen,oh ne güzel yazmışsın de,ondan sonra hoşgörü bekle,oldu canım oldu.Bir değil iki değil,her mesajında alttan alttan bir hakaret inançlara değerlere dil uzatma,bu kadar hoşgörü gösterdiğimiz bile fazla.Açık açık herşeyi ortaya mı dökelim bu mu istenen yani?

Biri benim kardeşime bu tarz konuşmadı hiç çünkü ben büyüklerine saygısız konuştuğunda ağzının üstüne çarptığım için saygılı olmayı öğrendi. Böylece problem kalmadı...

bu yazdığınız şey şok etti beni

demek kaba kuvvet kullanıyorsunuz !!!

demek eşiniz saygısızlık yaptığınız da ağzınızın üzerine bir tane çarpsın vay beee !

şiddete hayır diye boşuna bağırıyormuşuz biz !!!!!

bu şimdiki olay değil yolcu
öncekileri mazur görsek bile seçim günü efsanın söylediği saygısız sözlere kimse abacım yanlış yapıyorsun demedi
eee artık kimse çekmek zorunda değil alaycılıkları bir yerden sonra. sabır sabır bir yere kadar.
neticede 18 yaşında insan

benim de beğenmediğim mesajları oldu. ama weisin dediği gibi biraz linç girişimi var gibi. bu yaşta insanlar kendini ispat çabasında olabilir. ama böyle toplu şekilde rencide ederek daha da bilenmesine sebep olunmuş.

Back