Ben bu insanların gerçekten kalpten inanmadıklarını düşünüyorum dine,ya da adamakıllı öğrenmediklerini.Birçoğunun küçüklükten kafalarına kazınıyor Allah korkusu fikri,dine uygun bir hayat sürmeseler de içten içe bir korku duyuyorlar ahiret hayatına karşı küçüklükten kafalarına kazındığı için.Sonrasında yaş ilerleyince de yürekten istediklerinden değil de döt korkusundan dine imana gelmiş gibi görünüyorlar.
Ne demek ya artık kadınım , önceden erkek miydiniz .
Türkçe de en sevmediğim kelime kadın .
Tüm dillerin özelliklerini bilemem ama temel eğitimini aldığım iki dilde de bu ayırım yoktu , neye takıldım ben de.
Tövbe tövbe gazeteye ilan verseydiniz bari.
Pişman mıyım değilim olabilirim de bilmem ne ...
Ben bekaret konusun da kadınlara baskı yapılmasına çok tepkiliyim ama bu demek değil ki evlenmeden önce yapılmasını onaylıyorum.ayy yorumunuz çok hoşuma gitti..
ayy yorumunuz çok hoşuma gitti..
Evlilik öncesi birlikteliğe karşı değilim. Çünkü kadını kız\kadın diye ayırmıyorum...
Benim için kadın, ana rahmine düştüğü günden itibaren kadındır, bu yüzden de zar'a gram değer vermem...
Türkiye gibi bir yerde yaşıyorsak eğer az önce kurduğum cümleyi bir ortamda söyleyemezsin, hele hele aile büyüklerinin yanında...
Ben geçen annemin yanında konuşayım dedim; ''insan namusu için yaşar'' dedi bana....
''İyi de bir erkekle birlikte olunca namussuz mu olursun anne?'' demeye kalmadı....
''Kapat bu konuyu beni daha fazla sinirlendirme'' dedi bana...
Burası TÜRKİYE....
Burda insanlar namus bekçiliği yapmaya bayılırlar.
Neymiş.... Namusmuş...
Bana bir et parçası yüzünden nice kadınların öldürüldüğü bir ülkede namustan bahsetmeyin lütfen!!!!
Bence yanlış düşünüyosun benim kendi fikrim bu ama insan nikahlanacağı erkeğe bence temiz gitmeli bu ilerde sorun olabilir farzet biriyle birlikte oldun ayrıldın sonra başkasıyla ciddisin onunla nikahlanıcaksın çok seviyosun o erkek derseki ben istemiyorum sana ben dokunacaktım ama başkası dokunmuş kabul edemem sen üzülürsün senin için sorun olur yazık olur yani annen doğru demiş gerçekten insan namusu için yaşar belki sende daha sonra anlarsın bunu namussuz olunmuyo tabiki tam anlamıyla ama genede yanlış yani en azından nikahlanacağın erkek dokunsun sana tek daha iyi
Hayata gelme amaci evlenip, kocasina karilik, hizmetcilik, yapmak olan kadinlar, evlenecekleri adama "temiz" gitsinler. Onlarin hayata gelme amaci bu olduguna gore, ona uygun yasasinlar.
Bence yanlış düşünüyosun benim kendi fikrim bu ama insan nikahlanacağı erkeğe bence temiz gitmeli bu ilerde sorun olabilir farzet biriyle birlikte oldun ayrıldın sonra başkasıyla ciddisin onunla nikahlanıcaksın çok seviyosun o erkek derseki ben istemiyorum sana ben dokunacaktım ama başkası dokunmuş kabul edemem sen üzülürsün senin için sorun olur yazık olur yani annen doğru demiş gerçekten insan namusu için yaşar belki sende daha sonra anlarsın bunu namussuz olunmuyo tabiki tam anlamıyla ama genede yanlış yani en azından nikahlanacağın erkek dokunsun sana tek daha iyi
Yanlış anlamayın...
Şu an iki buçuk yıldır biriyle birlikteyim, ben de cinsel anlamda bir birliktelik yaşamadım kendisiyle..
Fakatttt, yaşayacak olursam bile bundan kime ne?
Ayrıca benim evleneceğim erkek derse ki bana; ''başkası dokunmuş kabul edemem'' etme derim... Eyvallahı çekerim.
Konu sahibinin sevgilisi madem kendisi çok namusluydu da (!) niye ondan önce birçok kızla birliktelik yaşamış?
Yaşamış olabilir, buna saygım var....
Ama o zaman sevgilisinden bekaret raporu beklemeyecek...
Benim sinirim buna aslında...
Namus erkekler için bir ayrıcalık olarak görülürken, kadınlar için bir yaftalama sebebi....
Malesef kadın erkek şartları bir olmuyo erkeklerin elinin kiri oluyo ama kadınlar için böyle değil kadınlar her zaman daha dikkatli davranmak zorunda kalıyolar bi yerde eşitlik olmuyo yani mesela erkek bi gecelikti diyo geçiyo ama kadında onun izi kalır onun etkisi kalır tabiki kimseyi ilgilendirmez senin onu yapıp yapmaman ben sadece kendin için dedim pişmanlık yaşayabilirsin diye
Canım.....
Böyle düşünen erkekle benim işim olmaz zaten anlatabiliyor muyum?
Hayata bakış açılarımız çok farklı. O yüzden anlaşamayacağız seninle.
Beni kabul eden erkek günahımla, sevabımla kabul etmeli. Yoksa yanımda işi ne? Buyursun gitsin.
Bir gecelikti diyorsa da, o bir geceliklerin yanına gitsin, beni yaftalamaya kimsenin hakkı yoktur, bu kocam bile olsa...
Bence sen de kendini bir ''hanım'' olarak erkeklerin karşısında bu kadar düşürme..
Senin bir değerin var, bir et parçasından ibaret değilsin ve unutma erkeğe bu şekilde üstünlük sağlarsan asıl ilerde SEN PİŞMANLIK YAŞARSIN.
Bu da sana kadınlar kulübü'nden bir gunes_ay nasihatı..
İyi geceler diliyorum.
Malesef kadın erkek şartları bir olmuyo erkeklerin elinin kiri oluyo ama kadınlar için böyle değil kadınlar her zaman daha dikkatli davranmak zorunda kalıyolar bi yerde eşitlik olmuyo yani mesela erkek bi gecelikti diyo geçiyo ama kadında onun izi kalır onun etkisi kalır tabiki kimseyi ilgilendirmez senin onu yapıp yapmaman ben sadece kendin için dedim pişmanlık yaşayabilirsin diye
gerçekten düşüncelerinize yorumlarınıza hayret ettim. kırmızıyla yazılan lafı diyecek erkek zaten defolsun gitsin. bunu dicek erkek cidden aşık değildir zaten. aşık olan seven yobaz olmayan bir zihniyetteki erkek bu lafı etmez.
mor olan yere ise dicek laf bulamıyorum maalesef Türkiye gerçeği bu olabilir ama bu kabullenilemez. erkek diye istediği yapsın namus kavramı kadınlara ait. kadınlar namusu için yaşıyor ama erkeklerde öyle bir olay yok. zihniyete bak.
ben de evlilikten önce birlikteliği desteklemiyorum ama bunun temel nedeni dinidir. ay evleneceğim erkeğe "temiz" gitmeliyim değildir. zaten bu dini kurallar kadınlar kadar erkekler için de geçerli bundan dolayı ben kadın erkek diye ayırmıyorum meseleyi.
ama ben evlenmeden ilişki yaşayan kadını da erkeği de ayıplamam da yargılamam da. yargılayacak olan ben değilim benim haddim değil. herkesin kendi tercihi.
NAMUS'un kadını erkeği yoktur....
onlarca kadınla yatan bi erkek senden bekaret bekleyemez!!
maddem hassassa bu konularda kendiside yapmayacak..
Dinimizde müslümanlara zina etmeyin derken kadın erkek diye ayırmıyor...
burda kadın daha dikkatli olmalı diyenlerede pes...
hata varsa bu karşılıklıdır...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?