- Konu Sahibi olmadikacariz
-
Bence erkek arkadaşınız sıkıntılı bir dönem geçiriyor. O ayrı kaldığınız 5 ay boyunca neler yampmış neler düşünmüz sizden ayrı nasıl geçirmiz zamanını bunları kunustunuz mu ?
Birbirinize zaman vermelisiniz bence hem sizi sevdiğini söylüyor hemde sizinle evlilik yoluna giderken hiç heyecan hissetmiyor çok çelişkili geldi bana.
5 aylık süreçte arkadaşlarının söylediği tek şey şükür adamın yüzü artık gülüyor...söylediklerine göre çok sıkıntılı geçmişhergün herkese beni anlatmış unutmaya çalışmış....ama dediğim gibi bu kadar heyecansız olması dahası heyecansız olabilir ama bana böyle davranması kafamı çok karıştırıyor...:S
Evlilik erkek arkadaşınızı korkutuyor olabilir. Sizinle evlenmek istemese 5 ay sonra neden evlenelim desin ki? Tabi onu en iyi siz anlarsınız. Size nişan için birşeyler alması mı saçma geliyor (adetler, bohça işleri, yada merasimler), yoksa sizin için birşeyler mi almak istemiyor? Kalabalık merasimlerden hoşlanmıyor olabilir, yada bu tip olaylar onu geriyor olabilir. Unutmayın ki, siz onunla evlenirken oda sizinle evleniyor. Yani ikinizde bekarlıktan çıkıcaksınız. Nişan olucaksa ikinizin nişanı olucak, düğün olucaksa ikinizin düğünü olucak. Bir insan kendi nişanı yada düğünü için neden kötü birşey istesin ki... Helede severek evlenicekse eğer. Biz bayanlar, biraz hayallerimizin büyüsüne fazla kapılıyoruz. Eğer onu gerçekten seviyorsan, çok fazla adetlerin esiri olma. Ortak yol bulmaya çalışın, gerekirse ona bu şekilde açıkla. Tam olarak böyle olmasada benim erkek arkadaşımda merasimleri pek fazla sevmiyor. Benimde hayalimde büyük şatafatlı bir nişan, tüm adet gelenek görenekler yerine getirilerek yapılsın falan. Ama konusu açılıp konuşunca, fikirlerimizin çok zıt olduğunu anladım. Ama ben bu insanı seviyorum, hayallerimi yıkmadan onunda isteklerine saygı duyarak birşeyler yapacağız. Eğer gelin bohçası hazırlamak erkek arkadaşına saçma geliyorsa (sadece örnek veriyorum), bırak hazırlamasınlar. "Sen nasılsa bana herşeyi alırsın bohça şart değil, biz mutlu olmaya bakalım." dersen eğer, o adam sana dünyaları serer. Tabiki kıymet bilen biriyse. Nacizhane düşüncelerim bunlar benim. Bu devirde aşk, sevgi çok zor bulunuyor, kolayca vazgeçmemek lazım
merhaba bizde nişan sürecindeyiz söz nişan ayrı olsun istedim ben erkek arkadaşım ille beraber olsun dedi ama nitekim ayrı sözümüz oldu nişana az kaldı ve hep tartışıyoruz isyan ediyo yok bohça yok bilmem ne depresyon eşiğinde sanki geçen hafta şirketten eğitim için şehir dışına gönderdiler hali hal değildi yani üzüldüm bende biraz baskı yapıyorum sanırım erkeklerde biraz böyle olabiliyo galiba
Tüm bu gelenekler erkekleri sıkar ve emin ol bohça yapmak için veya diger masraflar için can atan erkek sayısı çok azdır, belkide hiç yokturOyüzden ben seni anlıyorum aslında sen arada kalıyorsun annen özeniyor sen umutlanıyorsun öbür taraftan baltalanıyorsun :) Oluruna bırak tatlım üzerine düşme , ama şunu deneyebilirsin ,şöyle yapsak nasıl olur tatlım vb. fikrini alıp onunda neler düşündügünü bilirsen hem oda bu kadar kırıcı olmaz diye düşünüyorum .Çünkü erkekler genelde annelerimizin bizim üzerimizdeki baskısını bilmez anlamazlar o yüzden sanki herşeyi sen yaptırmaya çalışıormuşsun gibi düşünüp hareket ederler. Malesef bu böyle ..
Zaten sen bile böyle düşünüyorsun senin yüzünden benimde birsürü şey almak gerekiyor şimdi ; açıkçası çıkan herşey benim cebimden çıkacak şimdi alıoyrosunuz bizimkilerde isteyecek almak deyip beni tersledi....
canım kendini neden bu kadar kasıyorsun erkek milleti kafası basmaz örfmüş adetmiş böyle törenlermiş hiçbirşey bilmezler sen sakin olup yönlendireceksin yada ailesi yapacak bunu biraz sakin ol anlıyorum seni hemen hemen benim nişanlım gibi aynı şeyler bizde de yaşandı hala da yaşanıyor inan bir gelin bohçası yapmışlar ağlarsın ama biz herşey özenerek aldık olmayınca olmuyor sen kafanı takma sadece mutluluğuna bak gelinlik provasına gittim birkaç defa neymiş efendim neden hala bitmemiş 50 defa mı gidilirmiş bak bunu bile bilmiyorlar
sen sadece sevgilinle mutlu olmaya bak bırak söyleme anlatma ona neye özeniyorsan ailen nasıl istiyorsa öyle yapın herkes bir değil ne yazık ki
Vazgecmek için çok erken iyi düşün
zaten şuan kafamı karıştıran inan bir sürü zor şeyi göğüsleyip bu 4 yılda, saçma sapan şeylerden kavga ediyor olmamız....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?