- 22 Kasım 2010
- 11.153
- 19.706
- 498
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
kendisi istiyor. cezaevinde bir dilekçe doldurmuş bununla ilgili. hükümlü olduğu için hızlı ilerleyecğini söylemişler.Direk kendisi mi istiyor yoksa usulen ilk size mi dava acildi. Reddedebilirsiniz problem olmaz benimde başıma gelmişti kabul etmedim ama davaya çıkmak fln hoş değil tabi
net bir bilgiye ulaşamadım ben. vesayet altına alındıktan sonraki süreci kapsıyor gibi anladımGoogle amcadan şöyle ufak bir araştırma yapınca şöyle bir şey okudum ama hukukçu arkadaşlar sana yorum yapacaktır.
"Vasi aynı zamanda görevini yerine getirirken vesayet altındaki kişinin gördüğü zararlardan da sorumludur."
hayır vasilik talebinde bulundu. işlemi başlatmak için ilk adımı attı muhtemelenBir arkadasim demans hastasi ananesinin vesayetini alana kadar aylarca ugrasmisti. Oradan rapor buradan rapor yok surasi incelesin yok burasi incelesin 1000 tane testten gecmisti ananeai kendi vesayetini alamayacagina dair.
Oyle dilekce vermekle olam bir sey degildir bence bu. Acaba vekalet mi demek istedi babaniz. Yasal islemlerini halledin diye?
Açıkcasi aklima yatmadi durum.
babamın yüzde 94 oranında engeli var, ayrıca hükümlü. zor bir şey değil yani vasisi olmam. ama çok gerek var mı bilemiyorum. vekaletle de banka işlerini yürütebilirim aslında.Bir arkadasim demans hastasi ananesinin vesayetini alana kadar aylarca ugrasmisti. Oradan rapor buradan rapor yok surasi incelesin yok burasi incelesin 1000 tane testten gecmisti ananeai kendi vesayetini alamayacagina dair.
Oyle dilekce vermekle olam bir sey degildir bence bu. Acaba vekalet mi demek istedi babaniz. Yasal islemlerini halledin diye?
Açıkcasi aklima yatmadi durum.
millet genelde mallara çökmek için istiyor. benimki de borçları bana kakalamak için mi istiyor valla bilmiyorum....Benim dayım, dedem için vasi olarak atanmak istedi. Onun amacı mallara el koymaktı. Ama avukattan vasi olmanın şartlarını duyunca, annem ve teyzem itiraz edince vazgeçti. Avukata danışmadan kabul etmeyin.
babamın yüzde 94 oranında engeli var, ayrıca hükümlü. zor bir şey değil yani vasisi olmam. ama çok gerek var mı bilemiyorum. vekaletle de banka işlerini yürütebilirim aslında.
hükümlüler için durum farklı sanırım.vasi atanabilir yani.Vasiyi sadece akli melekesi olmayanlar için veriyorlar demişti bana psikiyatrist. Akli melekesi olanların vekaleti alınabiliyormuş. Bir akrabam için sormuştum da.
Bir arkadaşım da babasının vasisi olmuştu ama baba şizofreniydi. Satış yapacağı zaman kızının onayı gerekiyor. Adamın borçları da vardı. Kızına bir şey olmadı. Bu risk olsaydı bilgilendirirdi avukat sanırım arkadaşımı.
nette sağıklı bir bilgiye ulaşamadım en doğrusu avukata danışmak olacak galibaBedensel engelli sanırım zihinsel problem yok vasi olmaniz babanızın borcundan sorumlu tutulmazsınız diye biliyorum
Avukata danışın. Bu işin sonunda borçlar size kitlenebilirnet bir bilgiye ulaşamadım ben. vesayet altına alındıktan sonraki süreci kapsıyor gibi anladım
hem hukuki hem banka işlemlerini yürüteilmek için diyor. ama borçlar kısmı beni düşündürüyor%94 engeli olan birisi hüküm giyebiliyor mu, çok ilginç geldi.
İyi bir avukatla görüşün bence. Hüküm giyen birisinin vesayetini neden siz alasınız ki?
kendisi istiyor. cezaevinde bir dilekçe doldurmuş bununla ilgili. hükümlü olduğu için hızlı ilerleyecğini söylemişler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?