• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vasa Previa teşhisi

MeryTrr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2019
3
1
1
33
Merhaba arkadaşlar. Ben 9+5 hamileyim. Doktorum vasa previa teşhisi koydu yani plesentadaki damarların zar korumasının bulunmadığını, açıkta durduğunu söyledi. Bu durumda çok sıkı takip gerektirdiği, herhangi bir kanama durumunda bebeğin kaybedilebileceği, eğer her şey yolunda gider ve gebelik ilerler ise kesinlikle sezeryen olmam gerektiğini, yaklaşık 35. haftada bebeğin sezeryan ile doğacağını söyledi. Bu teşhisle sağlıklı doğum yapan birileri var mı ? Yazacaklarınız benim için çok önemli. Şimdiden teşekkür ederim

Merhaba arkadaşlar. Ben 9+5 hamileyim. Doktorum vasa previa teşhisi koydu yani plesentadaki damarların zar korumasının bulunmadığını, açıkta durduğunu söyledi. Bu durumda çok sıkı takip gerektirdiği, herhangi bir kanama durumunda bebeğin kaybedilebileceği, eğer her şey yolunda gider ve gebelik ilerler ise kesinlikle sezeryen olmam gerektiğini, yaklaşık 35. haftada bebeğin sezeryan ile doğacağını söyledi. Bu teşhisle sağlıklı doğum yapan birileri var mı ? Yazacaklarınız benim için çok önemli. Şimdiden teşekkür ederim
Merhaba yazinizin ustunden baya zaman gecmis mesajimi gorebilir misiniz bilemedim.Umarim saglikla bebeginizi buyutuyorsunuzdur.Ben de vasa previa suphesi var buyuk ihtimal damarlae servike yakin ve duzelme ihtimali dusukmus.vasa previa ile ilgili turkce dogru duzgun bilgi yok arastirirken size denk geldim,surecinizi merak ettim.

Merhaba yazinizin ustunden baya zaman gecmis mesajimi gorebilir misiniz bilemedim.Umarim saglikla bebeginizi buyutuyorsunuzdur.Ben de vasa previa suphesi var buyuk ihtimal damarlae servike yakin ve duzelme ihtimali dusukmus.vasa previa ile ilgili turkce dogru duzgun bilgi yok arastirirken size denk geldim,surecinizi merak ettim.
Merhabalar , geçmiş olsun öncelikle , inşallah bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız 🙏 benim de dün kontrolüm vardı , 11+5 haftadayım , detaylı ultrason tarama yaptı doktorum be bende de vasa previa olduğunu söyledi , aynı şekilde servike yakın , doktorum ilerleyen haftalarda düzelebileceğini söyledi takip etmek gerekli dedi , çok fazla bilgi yok gerçekten . Tedirgin oldum baya , bir de bunun üzerine rahim ağzı kısa dedi , onun için de ilerleyen haftalarda düzelir dedi ama gel gör ki tedirgin olmamak elde değil 😔 siz kaçıncı haftadasınız ?

Merhabalar , geçmiş olsun öncelikle , inşallah bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız 🙏 benim de dün kontrolüm vardı , 11+5 haftadayım , detaylı ultrason tarama yaptı doktorum be bende de vasa previa olduğunu söyledi , aynı şekilde servike yakın , doktorum ilerleyen haftalarda düzelebileceğini söyledi takip etmek gerekli dedi , çok fazla bilgi yok gerçekten . Tedirgin oldum baya , bir de bunun üzerine rahim ağzı kısa dedi , onun için de ilerleyen haftalarda düzelir dedi ama gel gör ki tedirgin olmamak elde değil 😔 siz kaçıncı haftadasınız ?
Merhaba, size de geçmiş olsun tam teşhis sizin için erken düzelme ihtimaliniz yüksek.Bana 20.haftada söylendi şüphe diye şu an 23.haftadayım ve tekrar kontrolde vasa previa tekrar gözlemlendi normalde 26.haftaya kadar düzelme ihtimali varmış benim bu saatten sonra çok zor ama sizin şansınız yüksek dilerim düzelmiş olur.Ben endişeliyim riskli bir durum süreci nasıl geçireceğimi bilmiyorum,korkuyorum ama teşhis edilmesi,farkedilmesi çok önemli.Umarım sağlıkla bebeklerimizi kucaklarımıza alırız.🙏🙏

Umarım inşallah, inşallah hepimiz sağlıkla alırız bebeklerimizi kucaklarımıza 🙏 ne kadar tedirgin bir süreç , rahat olun diyorlar ama rahat olmak hiç de kolay değil maalesef . Bir de ben 3 yıl uğraştan sonra tüp bebek ile elde ettim bebeğimi , şansım çok azdı zaten , rabbim yardımcı oldu 🙏🙏🙏 önlem olarak birsey yaptırıyor mu peki doktorunuz ?

Umarım inşallah, inşallah hepimiz sağlıkla alırız bebeklerimizi kucaklarımıza 🙏 ne kadar tedirgin bir süreç , rahat olun diyorlar ama rahat olmak hiç de kolay değil maalesef . Bir de ben 3 yıl uğraştan sonra tüp bebek ile elde ettim bebeğimi , şansım çok azdı zaten , rabbim yardımcı oldu 🙏🙏🙏 önlem olarak birsey yaptırıyor mu peki doktorunuz ?
Ben de aynı süreçleri yaşadım.üç yıl yoğun bir tüp bebek tedavisi 4.deneme de ,ileri yaşta bebeğim çok şükür tuttu.Böyle bir sorun insanı bu kadar kıymetli gebeliğimiz olunca tedirgin ediyor tabi.Ben şimdi 26.hafta tekrar gidicem,duruma göre ilerleyen haftalarda hastaneye yatabilir ve bebeği beklenenden 4-6 hafta daha erken alabilirlermiş.Vasa previada önemli olan bebeğin kanama,su ,kramp, vs olmadan sezeryanla alınması aksi durumda korunmasız damarlar yırtılırsa,kaybedilen kan bebeğin oldugu için malesef hayati tehlikesi oluyormuş ama önceden planlayıp alınırsa bebeğin sağlıkla alınması oranı yüksek.Sık kontrolde olmak iyi.çokta kötüyü düşünmeden,önlemimizi alıp kendimizi yormamalı,dikkatli olmalıyız.sizin için durum daha iyi çünkü düzelme ihtimali çok yüksek.Dilerim ciddi sıkıntılar olmadan süreci atlatıcaz🙏🙏bu durum biraz nadir yaşanıyor ve tüp bebekte karşılaşma riski daha fazlaymış belki biraz zorlu düreç gecer ama sonu güzel olacak inş🙏Bağlantıda kalalım,tecrubelerimizi aktarırız.sevgiler.

Ben de aynı süreçleri yaşadım.üç yıl yoğun bir tüp bebek tedavisi 4.deneme de ,ileri yaşta bebeğim çok şükür tuttu.Böyle bir sorun insanı bu kadar kıymetli gebeliğimiz olunca tedirgin ediyor tabi.Ben şimdi 26.hafta tekrar gidicem,duruma göre ilerleyen haftalarda hastaneye yatabilir ve bebeği beklenenden 4-6 hafta daha erken alabilirlermiş.Vasa previada önemli olan bebeğin kanama,su ,kramp, vs olmadan sezeryanla alınması aksi durumda korunmasız damarlar yırtılırsa,kaybedilen kan bebeğin oldugu için malesef hayati tehlikesi oluyormuş ama önceden planlayıp alınırsa bebeğin sağlıkla alınması oranı yüksek.Sık kontrolde olmak iyi.çokta kötüyü düşünmeden,önlemimizi alıp kendimizi yormamalı,dikkatli olmalıyız.sizin için durum daha iyi çünkü düzelme ihtimali çok yüksek.Dilerim ciddi sıkıntılar olmadan süreci atlatıcaz🙏🙏bu durum biraz nadir yaşanıyor ve tüp bebekte karşılaşma riski daha fazlaymış belki biraz zorlu düreç gecer ama sonu güzel olacak inş🙏Bağlantıda kalalım,tecrubelerimizi aktarırız.sevgiler.
Ne kadar benzer o zaman süreçlerimiz 💕 kesinlikle irtibatta kalalım , benim de yaşım ileri 40 yaşındayım . İnşallah düzelir , doktor düzelme ihtimali var ama dedi , bakalım göreceğiz . Bana da yani şeyi söyledi bu durum devam ederse 35. haftalarda almamız gerekecek dedi . Nadir görünen bir durum galiba evet o kadar araştırdım doğru dürüst birsey bulamadım , kadınlar kulübünde bile yazan yok bir size rastladım işte , doktorum kontrolde söylediğinde çok önemsemedim ama sonradan okuduğum birkaç şey korkuttu beni . Önceden yazan arkadaş varya keşke görse de yazsa merak ediyorum durumu ne oldu acaba , bu arada bir de ben de gebelik zehirlenme riski de yüksek çıktı , onun için de düzelebilir dedi ama , tüp bebek ile elde edilen gebeliklerde risk yüksek çıkabiliyormuş zaten😔 corasprin kullanıyordum günde 1 tane onu bırakıp gece yatarken bir tane ecoprin almamı söyledi . Yani aslında doktorumun bu kadar erken haftada bu kadar detaylı bakıp risklere göre önlem alması güzel ama işte insanı şimdiden tedirgin de ediyor . Allahım emeklerimizi boşa çıkarmasın inşallah , sağlıkla kucağımıza alalım inşallah 🙏. Doktorunuz kim ? İstanbul da mıısnız ? Ben İstanbul dayım , tüp bebek doktorum Erbil yağmur idi , 10. Haftada son kontrolü yapıp eşi Hande hanıma devretti Hande hanım ile de ilk kontrolüm 11+5 de oldu işte ve bir saatten fazla hem karından hem alttan detaylı baktı , bebek de hersey yolunda çok şükür ama ben de bu durumları gördü işte . Hande hanımın çok detaycı ve pipirikli olduğunu duymuştum zaten , kontrol sırasında da gördüm onu

Ne kadar benzer o zaman süreçlerimiz 💕 kesinlikle irtibatta kalalım , benim de yaşım ileri 40 yaşındayım . İnşallah düzelir , doktor düzelme ihtimali var ama dedi , bakalım göreceğiz . Bana da yani şeyi söyledi bu durum devam ederse 35. haftalarda almamız gerekecek dedi . Nadir görünen bir durum galiba evet o kadar araştırdım doğru dürüst birsey bulamadım , kadınlar kulübünde bile yazan yok bir size rastladım işte , doktorum kontrolde söylediğinde çok önemsemedim ama sonradan okuduğum birkaç şey korkuttu beni . Önceden yazan arkadaş varya keşke görse de yazsa merak ediyorum durumu ne oldu acaba , bu arada bir de ben de gebelik zehirlenme riski de yüksek çıktı , onun için de düzelebilir dedi ama , tüp bebek ile elde edilen gebeliklerde risk yüksek çıkabiliyormuş zaten😔 corasprin kullanıyordum günde 1 tane onu bırakıp gece yatarken bir tane ecoprin almamı söyledi . Yani aslında doktorumun bu kadar erken haftada bu kadar detaylı bakıp risklere göre önlem alması güzel ama işte insanı şimdiden tedirgin de ediyor . Allahım emeklerimizi boşa çıkarmasın inşallah , sağlıkla kucağımıza alalım inşallah 🙏. Doktorunuz kim ? İstanbul da mıısnız ? Ben İstanbul dayım , tüp bebek doktorum Erbil yağmur idi , 10. Haftada son kontrolü yapıp eşi Hande hanıma devretti Hande hanım ile de ilk kontrolüm 11+5 de oldu işte ve bir saatten fazla hem karından hem alttan detaylı baktı , bebek de hersey yolunda çok şükür ama ben de bu durumları gördü işte . Hande hanımın çok detaycı ve pipirikli olduğunu duymuştum zaten , kontrol sırasında da gördüm onu
Evet çok benzermiş süreçlerimiz,akranmışızda🥰 ben İstanbul’da memorialda tedavi oldum Semra Kahraman ve ekibi eşliğinde.Son dört yıldır yurtdışında yaşıyordum aslında ama tedavilerden çoğu İstanbul’da geçti orada yaşıyordum öncesinde zaten.4 aylıkken döndüm oradan,pandemi süreci ekstra zorluklar tabi...bu arada gebelik zehirlenme riskini bende de gördüler ve hergün 75mg iki aspirin içiyorum.Riskler oluyor tabi,tüp bebek,ileri yaş derken neyseki bebeklerimiz tutunmayı ve bu günlere gelmeyi başardı🙏🧿 inş sağlıkla da doğacaklar🙏 Temkinli olup kontrolleri iyi yaptırmak lazım,sizi de baya dikkatli takip etmişler en olumsuz ihtimalle biraz erken gelirler yeterki sağlıkla ilerlesin.servik kalınlığınızı ilerleyen haftalarda tekrar ölçtürün erken doğum riski için..ne diyelim yakın takiple, bize bol şans☺️Bebişlerimizde sağlıkla büyümeye devam etsinler🥰🙏

İnşallah inşallah 🙏 gebelik zehirlenmesine karşı benim aldığım ecoprin de 150mg sizin 2 tane aldığınız 75mg corasprine denk geliyor . Normalde tedavi sürecinin başından beri 100mg corasprin kullanıyordum zaten onu bıraktırıp 150mg ecoprin verdi işte ve mutlaka gece yatarken iç dedi . Bunun yanında günde 2 kase yoğurt yiyorum , sabahları yarım limon ile bır bardak su içiyorum , bugün de günde 2 tane sarımsak almaya başladım , bunlarda tansiyona iyi geliyormuş . Servik uzunluğumdan tam emin olamamak ile birlikte 24.9 mm olarak ölçtü :( daha önce geçirdiğim rahim ağzı ameliyatım var ondan dolayı tam ölçemiyor olabilirim , ilerleyen haftalarda daha net ölçeriz dedi , olmadı dikiş atarız dedi .. sizin kaç çıkıyor uzunluk , ve değişiyor mu ilerleyen haftalarda gerçekten , tecrübeniz nasıl ?

Uzunluğu 24.9 mm ölçtüğü için de gece yatarken 2 tane progesteron fitille devam etmemi istedi . Gebelik zehirlenme riski nasıl ilerliyor peki ilerleyen haftalarda? Siz benden daha tecrübelisiniz daha öndesiniz hafta olarak :)

14.haftada İstanbul’da genel olarak bakıldı.Servikle ilgili bişey dememişti dr tüm değerler haftasıyla uygun dedi.Ben servik uzunlupu nasıl diye sordum iyi gözüküyor ilerleyen haftalarda daha net belli olur dedi.Sizin bu yüzden değişebilir ,bazı sıkıntılar düzelebilir.Sonra 20.haftaya kadar hiç doktor kontrolüne gidemedim burda yani ultrasonda bakılmadı.20. haftada 2,9 cm idi sizinkiyle aynı:) 23.te tekrar ölçülmesini istedi dr bu kez 3,4cm çıktı.Vasa previa devam ediyor dendi bunla beraber tabi plesenta aşağıda sürekli kanaman olursa ambulansı ara 15dk fazla vakit yok bebek için dediler nasıl korktum hala da korkuyorum deli gibi kendimi gün içinde defalarca kontrol ediyorum:( tabi bu illa olcak diye değil ama onlar uyarıyor duymak bile ürkütücü.serklaj dedikleri dikiş 14-24 haftalar arası yapılıyor çok şükür şimdiye kadar gerek görülmedi🙏 Siz şimdi ilerleyen haftslarda tekrar ölçtürdüğünüzde belli olur.progestron desteği almanız da iyi.Gece yatarken alıyorum ben de aspirini.yani drun dediklerini yapıp,kontrol altında oldugumuz sürece herşey iyi olcak🙏 Şimdilik 26.yı kazasız belasız atlatmanın dileğindeyim zaten tüp bebek tedavileri boyunca herseyimiz aşama aşama şunu da ,bunu da atlatalım diye ilerliyor:) iyi dusunerek beklicez bebeklerimizi🥰cinsiyet belli oldu mu ?

Uzunluğu 24.9 mm ölçtüğü için de gece yatarken 2 tane progesteron fitille devam etmemi istedi . Gebelik zehirlenme riski nasıl ilerliyor peki ilerleyen haftalarda? Siz benden daha tecrübelisiniz daha öndesiniz hafta olarak :)
Bu arada gebelik zehirlenme riski cok korkutmasin o risk ileri yas,ilk gebelik,tup bebekte oluyor onlem almak icin ilacta iciyoruz.Cok ciddi birsey olacagini sanmiyorum,tansiyon gibi problemler olabiliyor yakin takiple riskler azaliyor.Aspirin tarzi ilaclara devam,vasa previa gibi durumda kanama onceden olmasin da gerisi cok buyuk sorun degil sizin ki 26.haftaya kadar cikmis bile olabilir.Ben de tecrübelerimi aktarırım size,iyi haberlerinizi iletirsiniz.

Aynen dediğini gibi buraya kadar da hep aşama aşama geldik , yumurtalar büyüdü mü büyüyecek mi , kaç tane toplanacak , döllenme olacak mı , kaçıncı güne gidecek 😬😬😳 siz şimdi nasıl geçiriyorsunuz zamanı peki , yatıyor musunuz genelde ? Lütfen tecrübelerinizi yazın , ben de bendeki durumu yazıyor olacağım size , iyi ki rastladım size 🙏bir nebze de olsa içim rahatladı , persembeden beri içim içimi yiyor kimseye de söyleyemedim , çok yazı da bulamadım derken . Cinsiyet için doktorum kesin olmamakla beraber erkek gibi görünüyor dedi . Sizinki kız mı erkek mi ? 💕

Yazarım tabi hatta mail,whatsapptanda iletişim kurabiliriz daha özel sonuçta..ben gecen haftaya kadar 30dakikalık kendimi yormayacağım yürüyüşler yapıyordum şimdi onuda azalttım hergün çıkmıyorum,çıkarsam 15dakika yürüyorum.Ağır hiçbir ev işi yapmıyorum,sürekli yatmıyorum ama kendimi de yormuyorum çok ayakta kalmıyorum.Bu arada bizimki de erkek🥰

Aynen dediğini gibi buraya kadar da hep aşama aşama geldik , yumurtalar büyüdü mü büyüyecek mi , kaç tane toplanacak , döllenme olacak mı , kaçıncı güne gidecek 😬😬😳 siz şimdi nasıl geçiriyorsunuz zamanı peki , yatıyor musunuz genelde ? Lütfen tecrübelerinizi yazın , ben de bendeki durumu yazıyor olacağım size , iyi ki rastladım size 🙏bir nebze de olsa içim rahatladı , persembeden beri içim içimi yiyor kimseye de söyleyemedim , çok yazı da bulamadım derken . Cinsiyet için doktorum kesin olmamakla beraber erkek gibi görünüyor dedi . Sizinki kız mı erkek mi ? 💕
Evet karşılaşmamız iyi oldu,çok uzun süredir girmiyordum vasa previa ile ilgili araştırken bi bakayım dedim.Aynı süreçlerden geçenler olarak birbirimize destek ve moral vermemiz iyi geliyor..ben yabancı kaynaklardan sa bilgi ediniyorum vasa previa için ,arastırıyorum önemli bilgileri paylaşıcam sizinle ,düzelme ihtimali de güçlü sizin bakalım sağlıklı haberlerimiz olsun🙏

Yazarım tabi hatta mail,whatsapptanda iletişim kurabiliriz daha özel sonuçta..ben gecen haftaya kadar 30dakikalık kendimi yormayacağım yürüyüşler yapıyordum şimdi onuda azalttım hergün çıkmıyorum,çıkarsam 15dakika yürüyorum.Ağır hiçbir ev işi yapmıyorum,sürekli yatmıyorum ama kendimi de yormuyorum çok ayakta kalmıyorum.Bu arada bizimki de erkek🥰

Demek sizin de erkek , bu kadar benzerlikde🥰💕 vasa previa ile ilgili daha çok yabancı kaynak var zaten , İngilizcem var aslında ama tıbbi terimleri pek anlamıyorum 🙈 o kaynaklar ne diyor , sonradan düzelme ihtimali var mıymış gerçekten ? Alınacak bir önlem yok ama sanırım dimi ? Vücûd kendi kendine düzeltebilirse düzeltecek galiba

Benim normalde kontrolüm kendi doktorumda 4 mayısta idi o arada çok bekleyemeyeceğim diye bir de evime daha yakım diye zaten aklımda olan Acıbadem Kozyatağı hastanesindeki Jale hanıma 27 nisan da randevu almıştım. 11+3 düm yani o zaman , karından muayene ederek herseyini kesenin , plesantanın, bebeğin gayet iyi olduğunu rahat olmak gerektiğini ve 3 hafta sonra kontrole gelmemi söyledi . Sonra yasaklar olunca İstanbul dışına çıkmaya karar verince kendi doktorum Hande hanım ile görüşüp 4 Mayıs randevumu 29 nisana aldım yani Acıbadem e gittikten 2 gün sonrası ve bu durumlar ile yüzleştim ve bu durum bana doktorun ne kadar önemli olduğunu birleş daha gösterdi . Doktor çok pipirikli olunca insanı daha fazla tedirgin ediyor ama bizim yaşımız için de pipirikli olunması gerekiyor galiba , böyle olunca bundan sonrası için kesinlikle Hande hanım ile devam Etmeye karar verdim

Bu arada benim 7 yaşında normal yollarla olan ve 38+1 de doğan bir kızım var 🙏🙏🙏 kızım çok ama çok kardeş istiyor 3 yaşından beri , gece kalkıp dua ettiğini bilirim 🥲 karar verdik ikinci çocuğa ama bu sefer durumlar ilkindeki gibi olmadı iste , normal yolla 1 sene kadar olmayınca birkez tüp bebek deneyelim bari diye başladığımız bu yolculuk 6 tüp bebek denemesine kadar gitti . Bu arada kızım kardeş istemeyi hiç bırakmadı , çok kez ağladığını bilirim 🥲 anne herkesin oluyor senin niye karnına bebek gelmiyor dediğini bilirim , zaten yanan canımı istemeden ama daha çok yaktığını bilirim 🥲 2. denememde 2 tane transfer edilmişti ikiis de tutunmuştu o zaman acele edip kızma söylemiştik , ve onunla birlikte gittiğimiz kontrolde 10. haftada kalp atışının durduğunu öğrendik , o an doktorun yanında bana bakışını , ne olduğunu çok anlamayıp benim hüngür ağlamaya başladığımı görüp yüzünün şekilden sekile girmesini unutamam . O zaman kromozom hatası vardır denildi . Bu sefer transfer edilen empriyo ngs den temiz gelen bir empriyo . O yüzden çok mutluydum aslında . 6. denememde elde edilen sağlıklı empriyo . 2. Deneme ile 6. Deneme arasında çok az yumurta toplanmıştı( 2 ya da 3 ) ve döllenme bile olmamıştı 😔 yani gerçekten zorlu süreçlerden geçiyoruz hepimiz , umutlu olmaktan ve dua etmekten başka şansımız yok 🙏 bu sefer hala söylemedik kızıma aslında bu son kontrolden sonra söyleyecektim ama söyleyemedim işte . Ayy ne çok anlattım 🙈 bu arada cep numaram 0549 560 1860 , whatsapp üzerinden de yazılabiliriz dediğiniz gibi 💕

Demek sizin de erkek , bu kadar benzerlikde🥰💕 vasa previa ile ilgili daha çok yabancı kaynak var zaten , İngilizcem var aslında ama tıbbi terimleri pek anlamıyorum 🙈 o kaynaklar ne diyor , sonradan düzelme ihtimali var mıymış gerçekten ? Alınacak bir önlem yok ama sanırım dimi ? Vücûd kendi kendine düzeltebilirse düzeltecek galiba
Evet:) vasa previa önceden önlenebilir birşey değilmiş eğer erken haftalarda gözüktüyse,26.haftaya kadar plasentayla birlikte yukarı çıkma ihtimali varmış ancak bu oran%20-30 arasıymış fakat yine de düzelen hikayelere de rastgeldim.Benim ki gibi 23.haftadan sonra düzeme ihtimali çok düşük tabi yine de bir ihtimal var diyorlar.Ben de o yüzden durumun farkına varıp, nasıl bir süreç yaşayabileceğimi ,dikkat etmem gereken şeylerin neler olduğuna bakıyorum zaten doktorlarda anatıyor.

Back