Sen nasılsın canım? Bebiş nasıl? İnşallah ayağınızı sürümüşsünüzdür...
dubalık folik asittenmidir ki:S...
yumurtA 24 saat canlı olsa da, sperm 3 4 gün canlı. o onu yakalar, endişe etme sen(detaylı bilgiye daha gerçek kaynakalrdan ulaş hatta )
Bakalım artık yumurtlamam geçti tuttu mu tutmadı mı bekleyip göreceğim...
dubalık folik asittenmidir ki:S...
yumurtA 24 saat canlı olsa da, sperm 3 4 gün canlı. o onu yakalar, endişe etme sen(detaylı bilgiye daha gerçek kaynakalrdan ulaş hatta )
doğru söylüyorsun nkob. sperm daha uzun canlı kalır... ama zaten hiçbir problem dahi olmasa, yumurtlama gününü de bilsen o ay hamile kalma olasığın %20-25 civarında... o nedenle bazı şeyleri kafaya takmamak lazım... takıntı yapınca hamile kalma olasılığın azalıyo... o yüzden Allahım ne zaman nasip ederse demek daha olur... rahat olmak şart yani... neden hamile kalamıyorum düşüncesi beyinde hormonların baskılanmasına sebep olabiliyor. hiçbir fiziksel problemi olmayıp tüp bebek yaptıran o kadar çok ki...
sakındığın göze çöp batar misali...
daha güvenlir kaynağa ulaştık bilene konuyla alakalı olaraktan
biz annemle gebelik adet gibi şeyleri konuşmayız. böyle yetişmişim bn. çoookk silik bi şekılde tekrar bebek düşünüyorum gibi bi olay konuşmalarım sonucu ortaya çıktı, kendım demedım yani.
annem ertesi gün tlf konuşmamızda verdi veriştirdi. '' eğer bebek düşünüyorsan hiiiçç bi şey düşünmeyeceksin. aliyi, ahmeti, ayşeyi fatmayı.. (burada çevremdeki sıkıntılı kişileri saydı bana sorun olabilecek) şuydu buydu dert etmeyeceksin. eski dr larını vs kafaya takmayacaksın, unutacaksın. ev yansa sadece dönüp izleyeceksin''
büyüktür, ne dese yeridir. o dediyse doğrudur. kendıme sürekli annemin sözlerini htrlatıyorum. eşim de bni hiç boşlamıyor, anneni htrla kendine dikkat et diyor.
Hepimiz de rahat olup, hayatımızı etkiletmemeye çalışalım inş kendi iyiliğimiz için:)
Eşime yazdığım babalar günü mesajım:
Babalık zor, babalık meşakkatli. Ama seninki gibi bir babalık daha bir yürekten, daha bir kıvrandırıcı, daha bir babayiğitlik, daha bir babalık. İki dünyada da iyi olan herşeyi hakediyorsun. Bütün çocuklarının gününü göre, yenileerini güzel günlerde sevesin. SENİ SEVİYORUZ.
(aklımdan hiç çıkmadı bugün, eşimin iki yıldır yaşadıkları)
Bitsin yaa bu anneler babalar günleri... Çok iç yakıyor malesef.
chnb yaa, bn adete yakın ilişki yaşayıp gebe kalan okudum... yani yumurtlama günü çoktan geçmiş..heeçç anlayamadım bn bu işten.
Evet benim daha çok hamile kalmaktan ziyade taşıyabilmesıkıntım daha çok oluyor. Ya erken haftadadüşüyor, ya erken doğuyor. Şükür oğlum zamanlı doğdu ama onda dadüşük ve erken doğum riski hep oldu. Yata yata tamamladım hamileliğimi. Zamanlı ve sağlıklı olsun da gerisi pek önemli değil hepimiz için...doğru söylüyorsun nkob. sperm daha uzun canlı kalır... ama zaten hiçbir problem dahi olmasa, yumurtlama gününü de bilsen o ay hamile kalma olasığın %20-25 civarında... o nedenle bazı şeyleri kafaya takmamak lazım... takıntı yapınca hamile kalma olasılığın azalıyo... o yüzden Allahım ne zaman nasip ederse demek daha olur... rahat olmak şart yani... neden hamile kalamıyorum düşüncesi beyinde hormonların baskılanmasına sebep olabiliyor. hiçbir fiziksel problemi olmayıp tüp bebek yaptıran o kadar çok ki...
sakındığın göze çöp batar misali...
kızlar ben bi topikte adetliyken yumurtlayan duymuştum düşünün yaniii...
Canım benim günlerim belli. Biz bu takvim yöntemiyle neredeyse 4 sene korunduk. Hiç de kaza olmadı. Bu ayda tahmin ettim ovulasyon dönemimi. Daha çok da akıntı takibiyle. Ama tabi Allh isterse her zaman olur. Biz de bu günlere dikkat etmeye çalıştık elimizden geldiğince. Tabi Allah bilir tuttu mu tutmadı mı...
Evet benim daha çok hamile kalmaktan ziyade taşıyabilmesıkıntım daha çok oluyor. Ya erken haftadadüşüyor, ya erken doğuyor. Şükür oğlum zamanlı doğdu ama onda dadüşük ve erken doğum riski hep oldu. Yata yata tamamladım hamileliğimi. Zamanlı ve sağlıklı olsun da gerisi pek önemli değil hepimiz için...
Adetliyken mi? Hiç duymamıştım. Bu dönemde ilişki tıbben ve dinen uygun değil. Nasıl bir çözüm üretmişler hamile kalmak için?:26:
aynen öyle canım.. düşününce kendimize ediyoruz kendi içimizi yakıyoruz. dışardan bakanlar ne bişi anlayabiliyorlar, ne de verdikleri akıl bizlere yarıyo.. benim yaşadığımı sadece ben yaşadım, seninkini de sen.. ötesi yok. o yüzden bu çıkılmazları kendimiz aşmamız lazım. içimizi rahata huzura bırakmak en doğru yol..
Allahımda yardımcımız olsun... dualarla kendimize güç verelim. herşeyin mutlak bir zamanı var. o nedenle sıkıntı düşünmenin de anlamı yok bence...
bend malesef bir gaflette bulunmuşum eşim uyardı alt kata ziyarete gitmiştik kadıncağız birde 3 çocugu var eşi vefat etmiş reklam izlerken bababalr günü reklamı filan vardı eşime dedimki yarın babalar günüymüş haberimiz yok ha demiştim
sonra eşim dedi ortanca kız çok bozulmuş kıpkırmızı olmuş bende tabi kötü oldum kaldırsınlar şu anneler babalar gününü ya
Canım benim günlerim belli. Biz bu takvim yöntemiyle neredeyse 4 sene korunduk. Hiç de kaza olmadı. Bu ayda tahmin ettim ovulasyon dönemimi. Daha çok da akıntı takibiyle. Ama tabi Allh isterse her zaman olur. Biz de bu günlere dikkat etmeye çalıştık elimizden geldiğince. Tabi Allah bilir tuttu mu tutmadı mı...
Evet benim daha çok hamile kalmaktan ziyade taşıyabilmesıkıntım daha çok oluyor. Ya erken haftadadüşüyor, ya erken doğuyor. Şükür oğlum zamanlı doğdu ama onda dadüşük ve erken doğum riski hep oldu. Yata yata tamamladım hamileliğimi. Zamanlı ve sağlıklı olsun da gerisi pek önemli değil hepimiz için...
Ayyy çok heyecanlıyımmm.. İlk kez birisi hamile mi değil mi bekliycezzz.. :) inşallah doğru zamandır ve hamilesindir.
Allah hyrlısını tez vakitte versin, yüzlerimizi güldürsün inşallah.
:13: yok yok, süpper anlatmışsın.
bnm de hamd ve şükür ile ilgili bildiklerim ve okuduklarım böyle.
Hatta bazen birisi nasılsın dese derdim ki '' iyime çok şükür, kötüme hamdolsun:) '' 4 5 yıldır bilirim bunu. Ama kullanımım çok zayıf, tarfilin dediği gibi dil alışkanlığı.
Öpüyorum kuşum seni:) Sağol ilgili yazın için.
Gerçekten çok güzel izah etmişsin canım...
Bu arada kızlar dün bir duaya gittim. Hatim duası da yapıldı içimden sizler için de dua ettim bu mübarek günlerin hürmetine Allah kabul eder inşallah...
eminapolat canım ne kadar güzel anlatmışsın.yüreğine sağlık.sana ne desem bilmiyorum.topiğin gerilerini okudum.bak NKOB'a ben de eşlik edebilirim.canım benim bu yaşta daha evlenmeden bu ne duyarlılık böyle.maşallah.rabbim sana inşallah bütün istediğin şeyleri hayırlısıyla nasip eder.
kız taaa nerelerden ne misafirler olacak bu düğünde bööyleee:)
Beklenen günler... çok bekletmeden gelir inşallah.
Eşime yazdığım babalar günü mesajım:
Babalık zor, babalık meşakkatli. Ama seninki gibi bir babalık daha bir yürekten, daha bir kıvrandırıcı, daha bir babayiğitlik, daha bir babalık. İki dünyada da iyi olan herşeyi hakediyorsun. Bütün çocuklarının gününü göre, yenileerini güzel günlerde sevesin. SENİ SEVİYORUZ.
(aklımdan hiç çıkmadı bugün, eşimin iki yıldır yaşadıkları)
Bitsin yaa bu anneler babalar günleri... Çok iç yakıyor malesef.
evdeydim yattım.. hastaydım işede gidemedim zaten... kullandığım ilaçlar kusma yapıyodu ya sonra ishal çevirdi. yani, anlayacağın beni benden etti...
hamdolsun ki şimdi çokkkk çok iyiyim...
bide malum dün babalar günüydü... eşim akşam ben babayım kızımın bana her zaman ihtiyacı var dedi ve koca gece dua okudu.. hiçbişi diyemeden oturdum yanında bende kocama dua ettim....
Okulda seminer başladığı için bebeğini getiren olmuş, bzmkıyle yaşıt. Kucaktan kucağa gidiyor, yok cereyanda tutma, yok üşür, yok ne kadar tatlı, tüm muhabbet onlar.
Arada da bnm yanıma getiriyorlar. görmezden geldim.
Bi ara yakın bi arkadaşıma dedim; ''Sevmiyorum kardeşim kimsenin bu yaştaki çocuğunu sevmiyorum. Dayamasınlar gözüme!!!!!''
kızımla yaşıt olup, yürüme konuşma yaramazlık yapma gibi yeni ve ilgi çeken durumları gözüme girdirilenler cabası!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bilmiyorum ki canım. Haftaya pazartesi kan tahlili yaptırırım ya da salı. İnşallah isteyen istediği zamanda hamile kalır...chnb ıns hamılesındırr allah hayırlısını versın saglsaglım kucagınıza almayı nasıp etsın ıns.
Önemli değil canım benim,bende hiç araştırmadım bildiğim bildik gidiyorum öyle. Sayende buda aklıma gelmiş oldu,babama sorcam sorcam unutuyorum kaç ggündür. Babam liseden sonra imam olmuş kendi işine girene kadar devam etmiş,ayrıtılarlada ilgilidir hep. Net bir bilgi alırsam paylaşırım tekrar.
Öpüyorum bende:)
Çok teşekkür ederim canım,Allahım dualarını kabul etsin inşallah.
Ayyy duaların için çok teşekkür ederim,Allah razı olsun.Bende sana ne desem bilemiyorum,mahçup oluyorum böyle yapınca :)
Yazıyorum ikinizi bir tarafa,unutmam valla beklerim düğüne :)) çok gaza getirdiniz beni çoook:)
Bilmiyorum ki canım. Haftaya pazartesi kan tahlili yaptırırım ya da salı. İnşallah isteyen istediği zamanda hamile kalır...
Bende geleyim bende bende...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?