Okulda seminer başladığı için bebeğini getiren olmuş, bzmkıyle yaşıt. Kucaktan kucağa gidiyor, yok cereyanda tutma, yok üşür, yok ne kadar tatlı, tüm muhabbet onlar.
Arada da bnm yanıma getiriyorlar. görmezden geldim.
Bi ara yakın bi arkadaşıma dedim; ''Sevmiyorum kardeşim kimsenin bu yaştaki çocuğunu sevmiyorum. Dayamasınlar gözüme!!!!!''
kızımla yaşıt olup, yürüme konuşma yaramazlık yapma gibi yeni ve ilgi çeken durumları gözüme girdirilenler cabası!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Deme öyle canım benim,sen annesin; ben eminim ki sen her çocuğa anne sevgisiyle bakıyorsundur.
Yaşadığının acısıyla böyle söylüyorsun ama ben senin bir bebeği sevmeyeceğini düşünemiyorum.
Ben yaşamadım diye anlamıyorsun deme nolur,dışardan bir göz olarak söylüyorum işte bende.
Annesi babası ölenler ,yok kardeşim ben kimsenin annesini babasını sevmiyorum mu desin.
Teyzeciğim 23 yaşındayken 26 yaşındaki eşini kaybetti,gerçi sadece o kaybetmedi hepimiz melek gibi bir insanı kaybettik.(Allah mekanını cennet etsin)
Teyzem ondan sonra kimsenin ölümüne üzülmedi,benimki öldüyse onlarınkide ölsün düşüncesindeydi.
Bir cenaze haberi alınca 'ne var sanki ben 26 yaşında verdim toprağa' diyordu.Kocası olanlara düşman gibiydi,sanki eşini onlar öldürmüş gibi bakardı.
Ne garip geliyor dışardan değil mi? Mantıklı değil sadece duygusal düşünceler,bide en kötüsü isyan...
Biz burda hamd etmeyi daha yeni konuşduk;Allah'tan geliyorsa başımızın üstüne diyoruz.
Benim yoksa onun neden var diye öfkelenemeyizki.
Çok zor durumdasın biliyorum,yaşamadan anlayabilmemde imkansız tamam, yinede anlamaya çalışıyorum.
Tefriciyeden sonra sen bana ''bize dua ederek belkide başına gelecek bir belayı engelledin'' demiştin.
Bak sende daha büyük bir fırsat var. O bebeklere bakıp dua etsen,Rabbim benimkini aldı ama onları annesine babasına bağışlasın desen.
Dillendirmek zor,içinden geçir yeter...Allahım onun vesilesiyle senin çocuğunu korur belki,inan sana faydası olur.
Kalbini temiz tut nolur,canımsın nefsini yen.Olumsuz hiçbirşey geçmesin kalbinden.
Sana bebek uzatanlar senin acınla sınanmadılarki anlasınlar seni,sen nelerden geçtin onlardan çok daha olgunsun.
Esmerayın komşusunda kırdığı babalar günü potuna benziyor buda.Halbuki hiç de kötü niyetli değildir.
Onlar bir bebeğe sahip olmanın coşkusunda işte,kasten üzmeye çalışmıyorlardır mutlaka.Sen kendini koru,kalbini koru,onlar anlamasın sen anla.
Hayır dile komşuna hayır gelsin başına demişler,çok da güzel etmişler.
Haddimi aştımsa affola,inanki seni sevdiğimden söylüyorum