• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Varmı böyle dağlanan yürek?2 yıl 2 melek.Biri 7aylk,diğeri gününde sağlam doğan bebek

komple kan yapsinlar (+karaciger ve pankreas enzimleri), bir de sikayetlerine göre, karnin falan agriyorsa, ultrason yapilabilir karnina. serum canim, eger yeterince iciyorsan gerekli degil, ama tabiiki sonuclara ve durumuna göre, seni görmedigim icin kesin bisey söyleyemiyorum.

burada yaparlarmı bilmiyorum
olmadı yarın özele gideyim komple kan diycem değilmi
dahiliyeye gideyim diyorum

burada yaparlarmı bilmiyorum
olmadı yarın özele gideyim komple kan diycem değilmi
dahiliyeye gideyim diyorum

canim, zaten acile gidiyorsun ya orda geregini yaparlar, kan falan.. durumuna göre baska seyler gerekirse, ultrason gibi orda yapmazlarsa gidersin, telas yapma..... NKOB diyor ya "nerde benim merdanem"

canim, zaten acile gidiyorsun ya orda geregini yaparlar, kan falan.. durumuna göre baska seyler gerekirse, ultrason gibi orda yapmazlarsa gidersin, telas yapma..... NKOB diyor ya "nerde benim merdanem"

:1: tmm tmm Türk doktorlarına emanet ediyorum kendimi
neyse actım grubu hemen üye ol ggizliycem

canım çok geçmişolsun.inan yazını zor okudum.çok duygulandım.:43:..allah sabır versin.:70:...allah o bir yavrunu korusun...:nazar:..sanada hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin..............:31:.

tşk ederim, Allah sizlere yaşatmasın...

NKOB. nasil oldun, düzeldin mi biraz?

nasıl bişey var ya özlem, dişlerimmm , yanaklarımmm, kafammm, popommm her bi yerim ağrıyooo..

üstüne işte bi de esmerayınki gibi bulantı baş dönmesi halsizlik ve dengesizlik:S ..

pfff:S

ben bu aksam cok kötü oldum ya... Arkadasimizin esi hamile 21. hafta falan sanirim. bugün esim kocasiyla karsilasmis, bebegin odasini hazirliyorlarmis, mobilyalari gelmis, yardim edermisin tasimaya diye sormus. esim de tabi demis. bana söyleyince, birden bütün yasadiklarim film seridi gibi gözümün önünden gecti.. biz oglumun mobilyalarini, esyalarini kaldiriyoruz aglaya aglaya, millet zevkle, heyecanla kuruyorlar. kiskanmiyorum ama icime de oturmuyo degil... bütün aksam agladim

özlemimmmm cnm bnmmmm, ne zor bilirimmm.

yaa bn derdim ki hep; bnm yaşadıklarımı bilip te lay lay lom hamilelik yaşayanın aklına şaşarım . üstelik bunu son kaybımı yaşamadan derdim.

şaşıyorum, şaşıyorum bu hamile arkadaşlarımızın duyarsızlıklarına ve vurdumduymaz tavırlarına.

Al sana bi imdattt!!!! olayı daha

Karnı aç olanın ve o gün ve diğer gün yemek yıyemeyecek olanın hatta ne zaman yıyeceği bellisiz olanın karşısında yemek yenir mi yaaaa!!!!!!!!!

Son düzenleme:
baktırmadım özlemcim
kan değerlerne nkob da baktır dedi
bilmiyorum artık neden ekmek dışında bişi yiyemiyorum

psikolojik işte , bildiğin psikolojik, depresyon belirtisi bu..

Çevremizde özleminki gibi arkadaşlarımız olduğu sürece de bize sağlam kafa yok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!! dolayısıyla sağlam vücut da.

canım benim ALLAH sabırlar versin.ağla içine atma sakın.ne kadar zor değilmi?benimde annem dün komşumuzun kızı hamileymiş,kanaması varmış dedi.üzülürüm diye bana söylememiş.dün akşam kanaması varmış dr'a gidecekmiş dedi.dediğin gibi biranda benimde yaşadıklarım hamileliğim gözümün önünden geçti.annemin yanında ağlayamadım ama sonra......bende asla kıskanmıyorum ama hamile ve yeni doğum yapmış birini görmeye dayanamıyorum.

bu kadar üzülürken eşyaları en toplamasaydın keşke.bizimkiler bir takım hastane çıkışını unutmuşlarda ben onda bile kötü oldum.diğerlerini ben eve gelmeden kaldırmışlar.

hepsi zor.çok zor.rabbim hepimize dayanma gücü versin.bu günlerimiz inşallah tez zamanda geçer,sırayla nasıl acılarımızı paylaşıyorsak sevinçli günlerimizide paylaşırız.

Amin yarabbim aminnnn...

erken doğumla ... topiğindeki arkadaşlar dikkat ettiyseniz hep bebekli yazıyorlar.

DArısı başımıza innnnnnnnnşallahhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!

bence de özlem eşin gitmesin
nasıl insanlar ya acınıza saygı duymamışlar özlem bunu diyebilirim

esmeray ciğerim seni alnından öpüyor ve tbr ediyorum bu kısa ve öz olayı açıklayışından ötürü.

çok sinirliyim şu an çoookkkkkkkkkk

" Mesnevi'de anlatıldığı üzre bir gün bir bilge, kendi türleriyle uçmayı reddeden iki ayrı cins kuşa rastlar yol kenarında. Hayli merak eder bu iki farklı yaratığın nasıl olup da kendi aileleriyle, ait oldukları yerlerde yaşamak istemediklerini,nasıl olup da bir "yabancı"yı kendi kardeşlerine yeğlediklerini. Biri karga, biri leylek... O kadar farklıdır ki kuşlar, ihtimal veremez birbirlerini sevdiklerine, türdeşleriyle değil de birbirleriyle uçmayı yeğlediklerine. Öyle ya, karga dediğin kargalarla uçmalıdır, leylek dediğinse leyleklerle.Yaklaşır ve merakla inceler kuşları. Ta ki ikisinin de topal olduğunu keşfedinceye kadar. Ozaman anlar ki birlikte kaçar, birlikte uçar, beraber yaşamaları beklenenlerin yanında tutunamayanlar.O zaman anlar ki, sahip oldukları değil, sahip olamadıklarıdır kimilerini birbirlerine yakın kılan. Topal kuşlar birbirlerinin arızalarını bilir, sömürmek ya da örtmek yerine kabullenirler öylesine. En sahici dostluklar ortak varlıklar üzerine değil, ortak yoksunluklar üzerine kurulanlardır. Aynı şekilde zengin, aynı şekilde mesut olanların ortak paydaları sabun köpüğü gibidir, uçar. Ortak acı, ortak hüzün , ortak pürüzdür esas yakınlaştıran, yaklaştıran."

Evet kızlar, bu satırları sizlerle paylaşmak istedim. Biz buradaki topal kuşlar misaliyiz. Ortak acılarımızdır gerçekten bizleri yakınlaştıran. İnşallah buralarda birbirimize destek olacağız, birbirimizi hiçi görmesek de birbirimize destek olacağız...(Daha önce de rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapanların yazıştığı topikte paylaşmıştım bu yazıyıpaylaşmıştım bu yazıyı)

bizi bizden iyi anlatan güçlü bir kalem güçlü bir beyin işte.

biz topal kuşların inşaallah hem ayaklarımız iyileşecek, hem de kanatlarımız güçlenecek:)

yazzı için tşk..

Sevgili Peygamber efendimizi buyurmuş ki;Bir kulun çocuğu ölürse ALLAH meleklerine şöyle söyler,kulumun çocuğunu kapzettiniz mi,melekler evet derler.yani kalbinin meyvesini elinden mi aldınız.melekler yine evet derler.ALLAH tekrar sorar; kulum bu esnada ne dedi .sana hamd etti istircada bulundu derler.bunun üzerine ALLAH TEALA hazretleri şöyle emreder,(ÖYLEYSE ,KULUM İÇİN CENNETTE BİR KÖŞK İNŞA EDİN VE BUNU BEYTÜL-HAMD (HAMD EVİ) DİYE İSİMLENDİRİN)Peygamberimiz çocuğu ölenlere bu müjdeyi vermiştir.

Allah razı olsun.

İşte en dayanılmaz acı olan evlat acısına, enn inanılmaz ve güzel tesellii...

sagolun kizlar.... insanlar böyle, ama ben yine de art niyetli olmadiklarina inanmak istiyorum, sadece düsüncesizler, halden anlamiyorlar... kaybimizi beyaz esya kaybi gibi algiliyorlar, "Üzülme, yenisini alirsin"....

Demiştim ya hani, Sanki siparişi verilmiş de eve gelmemiş sadece.. Öyle bir beyaz eşya.

Arkadaşlar, çift çizgiyi gördüğümüz andan itibaren onlara şefkat gösterdik, onlar için yedik içtik, yaşadık. saysınlar günleri saatleri bakalım , onu gıydırıp gezdirmek, beslemek mi evlat sahibi olmak sadece....

Diğer insanlar için ise görmedikleri yaşamadıkları herhangi bir hayal..

komple kan yapsinlar (+karaciger ve pankreas enzimleri), bir de sikayetlerine göre, karnin falan agriyorsa, ultrason yapilabilir karnina. serum canim, eger yeterince iciyorsan gerekli degil, ama tabiiki sonuclara ve durumuna göre, seni görmedigim icin kesin bisey söyleyemiyorum.

oy oy oyyy.. öperim bn böyle doktoruuuu

yahu biz doktorumuz ebemiz hemşiremiz varken, gebelikte dra ihtiyaç duymaz burada doğururmuyuz ne:P

Allah razı olsun.

İşte en dayanılmaz acı olan evlat acısına, enn inanılmaz ve güzel tesellii...

canımallah yüreyindeki acıyı dindirsin sen ve eşinin üzüntüsü çok büyüktür benimde hamileliğim çok kötü geçti allaha şükür şimdi sağlıklı bi oğlum var doktorun 20_25 gün önceden almamız gerek riski var ölü doğum olabilir dediğinde ağlama krizine girmiştim son 2 ay hergün sancı makinasına bağladılar kalp atışlarını dinlediler allahım kimseye yaşatmasın evlat acısını bi evladın var mış ona da kendine yaşattığın acıları yaşatma unutmaya çalış yavrum o herşeyin farkında ve çok üzülüyodur sizi üzgün görünce allah kimsenin dayanamayacağı acıyı vermezmiş verende allah alanda rabbim her şeyin hayırlısını yazmıştır

eşim bugün oğlumuzu görmüş rüyasında.

11 saat kadar dersi vardı bugun. erkenden geldi ve yattı, adam iptal..

Ya rabbim güç ver bize.. Ve bir an önce de hepimize sağlıklı sıhhatl,i akıllı, imanlı, ahlaklı tesellimizi...

canımallah yüreyindeki acıyı dindirsin sen ve eşinin üzüntüsü çok büyüktür benimde hamileliğim çok kötü geçti allaha şükür şimdi sağlıklı bi oğlum var doktorun 20_25 gün önceden almamız gerek riski var ölü doğum olabilir dediğinde ağlama krizine girmiştim son 2 ay hergün sancı makinasına bağladılar kalp atışlarını dinlediler allahım kimseye yaşatmasın evlat acısını bi evladın var mış ona da kendine yaşattığın acıları yaşatma unutmaya çalış yavrum o herşeyin farkında ve çok üzülüyodur sizi üzgün görünce allah kimsenin dayanamayacağı acıyı vermezmiş verende allah alanda rabbim her şeyin hayırlısını yazmıştır

Saolasın ilgin ve yardımcı omlaya çalışan sözlerin için.

Allah kötü gününü göstermesin inş çocuğunun.

Son düzenleme:
Saolasın ilgin ve yardımcı omlaya çalışan sözlerin için.

Allah kötü gününü göstermesin inş çocuğunun.

amin işallah canım yavrularımızı allah korosun bize bağışlasın her kulunun meleklerini anasına babasına bağışlasın onların acılarını yaşatmasın

Bir Müslümanın çocuğu, ölüm döşeğinde iken, 360 melek gelir, o masumun karşısında durup, (Ya masum, müjdeler olsun sana, bugün, ölmüş olan, baba ve ecdadını ve bütün komşularını, Hak tela’dan dile) derler.

Melekler, başına bir şefaat tacı ile gayret ve kuvvet gömleğini giydirip, gözünün perdesini kaldırırlar. Perdeler kalkınca, ta; Hazret-i adem aleyhisselamdan beri, geçmiş ecdatlarını görür. Onların bazısı için hazırlanan azabı görünce, haykırıp titrer. Bunu bilmeyenler can çekişiyor zanneder.

Can alıcı melekler gelirler, (Ya masum, alemlerin yaratıcısı sana selam söyleyip, “Ben onu yarattım, yine bana gelsin. O ruh emanetini ben verdim, yine bana versin. Onun karşılığında ona Cennet ve didar vereyim” buyurdu. Haydi yüzünü çevir, bak) dediklerinde, o masum da, bakar, melekleri görür. Sevinçten coşup titrer ve döşeğinde can vermeye atılır.

Yine o azap içindeki ecdatları gözüne erişince, yine canını vermek istemeyip, (Ey melekler! Allahü teala akraba ve ecdadımı bana bağışlasın) der. Allahü tela da, (ızzim hakkı için bağışladım) buyurur.

Melekler, (Ya masum, sana müjdeler olsun, Hak teala , imanı olanların günahlarını bağışladı ve bütün dileklerini kabul eyledi) dediklerinde, masum sevinçli iken, masumun anası ve babası suretinde iki huri gelip, kollarını açarak, (Ey evladımız, bizimle gel, biz Cennette sensiz olamayız) derler.

Masumun eline bir Cennet meyvesi verirler. Masum, meyveyi koklarken Azrail aleyhisselam, kendi gibi, bir güzel masum olup, habersizce canını alır ve Cennete götürür.

Orada, yeşil bir sahra vardır. Masum, (Beni buraya niçin getirdiniz) diye sorar.

Melekler şöyle cevap verirler:
Kıyamet yeri vardır. Çok sıcaktır. Bu sahrada, 70 bin rahmet pınarı vardır. Resul-i ekremin havzının başında durup, nurdan bardakları görürsün.

Anan, baban kıyamet yerine geldiklerinde, bu bardakları su ile doldurup, onlara verirsin ve onları bırakma ki, Cehennem yoluna gitmesinler. Çünkü, senin duan, Hak katında makbuldür. Cuma geceleri, yeryüzüne inersin. O vakit Allahü telanın selamını, Müslümanlara ulaştırırsın.

Ne mutlu, çocuğu ölüp de, sabreden ana-babaya.
..

Son düzenleme:
Back