• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Varmı böyle dağlanan yürek?2 yıl 2 melek.Biri 7aylk,diğeri gününde sağlam doğan bebek

Valla giden bebeğime mi yanayım beni bekleyen zor sürece mi yanayım bilemiyorum Tek dileğim Allahım aynı acıları bir daha yaşatmasın

canım ya benimde aynı sorunum var keşke sana ulaşabilsem sana ne dediler ne tedavisi önerdiler çok merak ediyorum netten sadece seni bulabildim

canım benim her işte bir hayır vardır.inşallah kısa zamanda şartlar düzelir sende sağlıkla bebek sahibi olursun.maşallah oğlun okula başlayacak değil mi.hayırlı olsun.benim kızımda 5.sınıfa geçti.dersleriyle ben ilgilenirdim ben kısmet olursa hacca gidince ne yapacak onu düşünüyorum.kardeşinin eltisine iğne,aspirin başlandı mı?

evet kesinlikle haklısın.çocuğun olunca sanki hiç üzülmemen gerekliymiş gibi davranılıyor.hep aynı cümleler.ALLAH ona uzun ömür versin.evladının olup olmaması farketmiyor.sonuçta kaç tane olursa olsun canından bir parça.yolunu gözlediğin,hayaller kurduğun.rabbim hepimize sabırlar versin.tez zamanda kucaklarmız dolsun inşallah.

Amin canım ya, bu 2. çocuk sevdası içimize yer etti, hiç aklımdan çıkaramıyorum, siz de öyle misiniz?

:43::43::43::43:allah hepimize sabır versin canım bizi bizden basksı anlamaz allah ne sınavlarla sınıyor insanları en zoru evlat özlemi acısı gelior herkezin acısı kendine büyük tabi ben 5 senelik evliyim daha 22 yasındayım ama acilar beni yaslandırdı ama rabbime dahada baaglandım bi o aNLARr bizim için her acıda daha cok hissdiyorum rabbimi seni seviyorum dio sevdigim için cennet için sınıyorum sizi çok sükür her ayki büyük yıkımlar yerini şükre bırakıyo düşüp düşüp kalkan dizleri paramparca bi çocuk gbyim..... aglamaktan gözleri bitmis kurumuş bi çöl gbyim.......ve defalarca denemeler ameliyatlar testler asilamalar tüp bebekler ve eli boş eve dönünen umutsuz beKleyisler......yıpranmak ne kelime bitiyo insan secdeden kaldırmak istemio basını aglamak saatlerce aglamak ve yavarmak....... secdede ölece uyuya kalmak
........eşini çok sevmek ve ona evlat mutlulugunu yasatamamak....... bikere hamile oldum hamieyim diyemedim hi. ertesi sabah gitti ellerimde kani tuttum daha belki3haftalikti ellerimdeki kanin can olmasini bekledim gözyasımla büyütmak istedim sonrada kçıp gitmekkkkkkkkk eşimden uzaklara ama olmadı.....sevgisi tek dahayangım rabbim kimseye yasatmasın hepimize yardım etsin cok zor ama budünya geçici sınavımız bu elden bii gelmiyo :43::43::43::43:

........... DERDİM BÜYÜK RABBİM ONDAN DAHA BÜYÜKKKKK ........

Canım çok geçmiş olsun. Lütfen düşüğünün nedenni araştır. Pıhtılaşmamı, genetik mi, bağışıklık problemimi? Önce Allah'a dua edelim, sonra tıbbi tedaviye bakalım. Ne olur yıpratma kendini...

İş sorunu yüzünden planımızı değiştirmek zorunda kaldık...beklemedeyiz bakalım,hayırlısı..evlemedende düzelirim :))

Düzel canım benim, demek Mersin'e gelişimiz gecikecek biraz. Hadi biz bebeğe niyetlenmeden yap da düğünü bir görüşelim:))

lütfen banada yardımcı olun en büyügü 14 haftalık 4 bebegimi kaybettim balcalıda bi tanesine meckel gruber sendromu teşhisini koydular ondan sonra deneyerek bulacaksın diyolar buna canmı dayanır.lütfen bu konu ile ilgili bilgisi olanlar yardımcı olsun.dün genartı aradım ankarayı bu hastalık 5 gendeymiş 2sini ayrıştırabiliyolarmış pgt ile ama daha önce böyle bi hastaları olmamış lütfen daha önce bu hastalıgı olan ve saglam çocugu olan varmı şu anda nasıl tedavi olmuşlar ?

Canım çok üzüldüm. Benim de 2 düşüğüm oldu sanırım genetik yüzünden. Eşimde hücrelerinin yarısında genetik problem çıktı. İleri tetkik istendi. Burada kk nın doktoru var. Aytun Aktan genetik faktör yaz googleye, orada sayfa çıkıyor sorunu sor, çok insani yönü güçlü bir doktor eminim cevap verecektir...

Sanırım biz de pgt ye doğru gidiyoruz.

canım chnb'bem haklısın bende hem çok istiyor hemde çok korkuyorum.hamileyken kaybtmeyi hiç düşünmemiştim.ama hayatta insanın başına hiç düşünmediği şeylerde geliyor.benim süremin dolmasına daha çok var.zamanı geldiğinde iyice paniklerim herhalde.

kalbini ferah tut allah'ın izniyle inşallah başaracaksın.kaybettiğimiz yavrularımızda inşallah bizlere şefaatçi olurlar.

O kadar yorgun ki dilim.. beynim.. vücudummm.. hele ki kalbim.

2009da çok iyi giden bir hamileliğim vardı, aralık da doğum yapacak olduğum.
25 hafta sonrası kontrole gittiğimde bağırsakta ödeme rastlandı. Dr önemli bişey olabileceğini söyledi bu bişeylerin belirtisidir dedi. Nedendir bilmem , günlük hayattaki ödem kelimesinin basitliğindendir herhalde (bir de umut ve dua sebebiyle tabi ki) sonuçları pek düşünemedik biz.

Çeşitli testler yapıldı en pahalılarından. Önce her şey iyi çıktı, kandık bu duruma hem doktorumuz sonra biz. Sonraki kontrollerden birinde ödem kalbinde göründü. Eyvah ki ne eyvahtı.

Bebek kansız görünüyordu.. Kanı yoktu.. Acil kan verilmeliydi. Karnımda.O gece tekrar aynı masadaydım, bebeğime karnımdan kan verilmek üzere.

Aman Allahımm o ne stresli ortamdı. Ameliyat ortamından daha beterrrr ve daha riskli. Neler imzaladık sonuçlara dair. Arada yaşananları hç anlatmıyorum.

……

Doktorumuzun cümlesi bi süre sonra aynen şöyle; ‘’ hemen alalım mı canım?’ Bn anlayamadım ALMAK kelimesini….

Sonrası anlatılır cinsten değil.. masada feryat… hem de en içerlerden. 1 gece karnımda tuttum.. offfff ne zordu. Artık hareketi yoktu, elimi koyunca tepki vermiyordu. O gece içimdeki seslerle içimdeki canımla konuştuk, ona adını verdim, vedalaştık.

Ertesi gün normal doğuma karar verdik. Hem de sezeryan sonrası. Doktoruma güvenıyrdm. Yaptırırdı. 1 günlük suni sancı zorlukları sonucunda ertesi gün çok çok fena sancılarla yetişmeyen epidural iğnem yapılırken,

Ayakta eşimin kollarında doğurdum.

Hemde ikimizin ayaklarımızın dibine. Evet, paattt diye düştü bebeğimiz ikimizin ayaklarının önüne. Sadece sessizce ‘’ canımmm’’ diyebildim. Sesimin çığlıkları anında bitmişti. Ama yüreğimin çığlıkları başlamıştı. Hem de en görünmezinden, en güçlü haykırışlarla.

Ertesi gün morgdan alınıp babası tarafından otopsiye götürüldü, o kısımdaki baba zorlukları anlatılacak gibi değil.

…………………

Sonrası hepinizin malumu. Her melek annesinin yaşadığı derin vuruşlar.

6 ay sonra yeni bir hamilelik.. çok süper bir izlem.. her şeyine dikkat.. sıkı yürüyüşler.. dört dörtlük beslenme.. ve doğum günü.. her şeyi hazır yavrunun…

Doğum oldu..

Sevindik…

Bağrımıza sıkı sıkı sımmmsıkı bastık…

O kalabalığın o insan selinin heyecanı içinde yeterli koklayamadık bile..

İkinci gününde bir muayene.. kalpte üfürüm.. akşamında Ankara yolculuğu, yine babanın arabası..

Koltukaltları boynu boğazı bakım yapılıp misler gibi temizlenip, bi kere bile koklanıp öpülmeden babanne kucağına yolculuğa teslim ediş.. sapasağğlammmm..

Anne ameliyatlı.. evde..kilometrelerce uzakta.. bekleyişte.. gözleri umut dolu..

Rabbine güveniyor.. dualar ediyor, ediliyor, ettiriliyor, türkiyenin dört bir yanına, dünya çapında hatta.. Her yere telefon msj dua için.

Birinin olmazsa birinin duası tutar. Amaç bu.

Anne diyor içinden, tekrar yaşatmaz Allah o yürek dağlayan kaybı, çok derinden yaşattı bir kere..
Haber geliyor ertesi gün, anjiyosu iyi geçti.. izleniyor.. kalp ameliyatı için biraz daha büyümesi gerek… yoğun bakımdaki en canavar gibi bebek o.. atlatacak.. haberler böyle geliyor…

Anne duada.. umut dolu..

4. gün gece o kadar sessiz ki haberler.. o kadar kısık ki.. anlıyor anne.. ama söylenmiyor hala..
Ertesi sabah yolcular geliyor . annenin haberi yok sanılıyor..

……..

Yine her yere telefon…

''Cenaze namazı şu camide..''

ANNE?....

BABA?.....

Aylaaarrr geçti. O günden beri ellerinden tutan gözlerine yüreğiyle sessssizzz bakan herkese müteşekkir. Yine Yaradanlarına sımmmsıkı sarılıyorlar. Tek güç O.

ALLAH!

Bir de ablaları var, şu an 7 yaşında, çok ciddi kardeş özlemi duyup, 2 kere vurguna uğramış, her şeyin bilincinde bir abla.

İçimiZe çeke çeke, doya doya, kana kana şükrümüzü yaşadığımız bir ABLA.:nazar:

Bebek bek diye kıvranıyorum aylardırr isyan ediyorum kızıyorum sonra tövbe edip dua ediyorumm. ama yazını okuyuncaaa çok kötü oldumm gözlerimdeki yaşlara engel olamadım:(( herşeyin hayırlısı olsun. Allah sana sabırlar versinn birdhaa yaşatmasın aynı yacıyı.

canım chnb'bem haklısın bende hem çok istiyor hemde çok korkuyorum.hamileyken kaybtmeyi hiç düşünmemiştim.ama hayatta insanın başına hiç düşünmediği şeylerde geliyor.benim süremin dolmasına daha çok var.zamanı geldiğinde iyice paniklerim herhalde.

kalbini ferah tut allah'ın izniyle inşallah başaracaksın.kaybettiğimiz yavrularımızda inşallah bizlere şefaatçi olurlar.

İnşallah başaracağız. NKOB da yazmıyor şu kızı bir arayayım ne yapıyor...:19:

Düzel canım benim, demek Mersin'e gelişimiz gecikecek biraz. Hadi biz bebeğe niyetlenmeden yap da düğünü bir görüşelim:))

Düğünsüzde görüşürüz olmaz mı :) Buyur gel Mersin'e gezelim,yakınız nede olsa.
Ayrıca ben özledim hepinizi,muhabbetinizi nerelerdesiniz :25::25::25:

Canım benim, bugün adet oldum. Kendimi o kadar kasmışımki 2 gün gecikti. Gebelik testleri negatif çıktı ama benimki geç geldi. Kafam rahatladı. O kadara hızlı gelişiyorki her şey. Bu ay hamile kalıp okula başlamayacağımı düşünürken birden aylar sonraya atmak zorunda kalıyoruz planları. PGT ile tüp bebeğe ilerliyor gidişat.Hayırlısı olsun da.bİR BUÇUK SENEDE DEDKTİF GİBİ ARAŞTIRIP TEŞHİSİMİ BULDUM ŞÜKÜR. 9 DOKTOR GEZMİŞİM BU SÜREDE. bİRAZI iSTANBUL'DA BİRAZI BURADA. Sen ne zaman düşünüyorsun? Kardeşimin eltisine korunmayın demiş. O kolay hamile kalamıyor zaten...

Canım ben de sürekli hamilelerle muhatabım. Alt katımda 3 komşum hamile. Biriyle aynıydık. Bugün karnı dikkatimi çekti. Yan komşum doğum yaptı. Zor sınavlar veriyoruz. Az önce misafirlikten geldik. Eski evimdeki yan komşum. Ben erken doğum yapmadan 1 ay önce doğum yapmıştı. Bizimle yürüdüler dönüşte. Kucağımda taşıdım gelene kadar. Geçen sene de ben doğum yapmadan önce bakardım ona. Sonrasında da çok bıraktı kıskanmadı çocuğunu. Önceden baktığımdan ben de kötü hissetmedim kendimi. Allak bullağım yine. Ben istedikçe uzaklaşıyorum...

Canım tabi düzeleceksin. Düğünü de uzatmayın. Evlenince eşinle aşarsın inşallah...

Çok üzüldüm Allah sabır versin. Nedeni neydi? İnşallah tedbirini alıp yeniden sağlıklı evlatlara kavuşursunuz...

canım sebebi bulunmadı araştırıldı ama hiç bişe yok kalbi durmuş .otopside çıkar dediler kıyamadık .şimdi tekrar istiyom ama sezeryan mecbur 6 ay beklicem nasip dikişlerden korkuyom .

Benimde 4 yaşında bir oğlum var ona bir kardeş verelim dedik olmadı 21+2 de kaybettik oğlumuzun kardeşini minik oğlumuzu...oğlum çok üzüldü bugün tam 19 gün oldu doktor 3 ay sonra gebe kalabilirsin dedi ama ben ocağı bekleyecem yaşımda 34 allah yar ve yardımcımız olsun

Merhabalarrr..

Bnm hüzünlerim ve kilit durumum devam ediyor:)

Bu yüzden kaçışlardayım hafiften.. okul da açılınca zaman sorunu da olacak sanırım ama daha sık görüşürüz inşallah. Bu sene çok fazla ders almayı düşünüyorum hayırlısıyla. yoksa evde kafayı yiyeceğim.

ellerimi bomboş hissediyorum. bir ara her yerde gebe görüyorduk ya, sanırım hepsi doğurdu:) şimdi bebeler kucaklarda.. bnm de gözlerim düşüyor onlara. bakıp kalıyorum ve '' bnm olsun mu o? bana verirmisin onu? bn bnmkileri çok özledim '' diyesim geliyor. sanki şekeri olmayan fakir çocuğun zengin çocuktan boynu bükük şekilde şeker dilenmesi gibi..

..... neyse.... bu da böyle bir dönem sanırım.

Bakayım neler yazılmış, cvplara kuşanayım:)

Benimde 4 yaşında bir oğlum var ona bir kardeş verelim dedik olmadı 21+2 de kaybettik oğlumuzun kardeşini minik oğlumuzu...oğlum çok üzüldü bugün tam 19 gün oldu doktor 3 ay sonra gebe kalabilirsin dedi ama ben ocağı bekleyecem yaşımda 34 allah yar ve yardımcımız olsun

bütün yaşadıklarına, bütün yaşadıklarımıza rağmen hoşgeldin ozey.

Allah bundan sonra gönlüne göre versin inşallah hayırla sağlıkla.. buraları okursan daha kolay atlatacağına ınanıyorum. günden güne değişen psikolojileri kaldırmak zor aksi takdirde..

allahım sabır versin gerçekten çok acı.bu yazıyı okuduğumda sanki beni anlatıyor biri dedim evlat acısıyla geçirdiğim 3 yıl.hayatım boyunca unutamayacağım yavrularım.ama sabır ve dualarla ayakta duruyor insan mecburuz.bende senin gibi aynı hastalıktan kaybetmişiz bebeklerimizi.dua et başka çaremiz yok.3 yıl ağlamaktan gözümde yaş kalmadı.hayattan kopmuştum.bedenim burdaydı ama ruhum mezarda yatan yavrularımdaydı.günlerce mezarına gittim onlarla konuştum.sonra tedavi gördüm psikoljik.hayata yeniden döndüm şimdi bir kızım oldu 1 yaşına girdi onunla hayata yeniden geldim sanki.rabbim inş. sanada hayırlı ve evlat nasip eder.dualarım seninle.

çok olmuş yazalı. tekrar okurmuusn cvbımı bılmem ama, ne güzel soylemişsin; '' bedenim burada, ruhum onlarda''.

ne diyeyim ki... maşaallah kızına. Allah ona ve size iki dünya mutluluğu nasip etsin. demek sen de 3 yıl yaşadın. ooof offfffffffffffff.

:43::43::43::43:allah hepimize sabır versin canım bizi bizden basksı anlamaz allah ne sınavlarla sınıyor insanları en zoru evlat özlemi acısı gelior herkezin acısı kendine büyük tabi ben 5 senelik evliyim daha 22 yasındayım ama acilar beni yaslandırdı ama rabbime dahada baaglandım bi o aNLARr bizim için her acıda daha cok hissdiyorum rabbimi seni seviyorum dio sevdigim için cennet için sınıyorum sizi çok sükür her ayki büyük yıkımlar yerini şükre bırakıyo düşüp düşüp kalkan dizleri paramparca bi çocuk gbyim..... aglamaktan gözleri bitmis kurumuş bi çöl gbyim.......ve defalarca denemeler ameliyatlar testler asilamalar tüp bebekler ve eli boş eve dönünen umutsuz beKleyisler......yıpranmak ne kelime bitiyo insan secdeden kaldırmak istemio basını aglamak saatlerce aglamak ve yavarmak....... secdede ölece uyuya kalmak
........eşini çok sevmek ve ona evlat mutlulugunu yasatamamak....... bikere hamile oldum hamieyim diyemedim hi. ertesi sabah gitti ellerimde kani tuttum daha belki3haftalikti ellerimdeki kanin can olmasini bekledim gözyasımla büyütmak istedim sonrada kçıp gitmekkkkkkkkk eşimden uzaklara ama olmadı.....sevgisi tek dahayangım rabbim kimseye yasatmasın hepimize yardım etsin cok zor ama budünya geçici sınavımız bu elden bii gelmiyo :43::43::43::43:

........... DERDİM BÜYÜK RABBİM ONDAN DAHA BÜYÜKKKKK ........

Allah inşallah sağlıkla, hayırla mutluluklarla bebeğine bir an önce kavuştursun seni. hjatta bebeklerine:)

bunları yaşarken insanın kendini Allaha yaklaştığını hissetmesi çok güüzel. zaten bu dünyaya geliş amacımız bu değil mi..

inşallah bu imtihanını kazanmış ve artık bebeklerine kavuşma vaktin gelmiştir. selamlar:)

Buralar çok durgunlaştı,bakıyorum bakıyorum aynı yerdeyiz:26:
Ramazan bitti bayram geçti,hadi geri dönün artık:53:

Ahan da geldim burdayım. bn bu işte ustayım:P

eminecimmm yaa kaybımın birinin yıldönümünü yaşadım bu sıralar. sanırım dibine köküne kadar acısını hissettim ama sadece kendi içimde. kızıma 2 yıl oldu. işte öyle yaaaa...

neyseee...

lütfen banada yardımcı olun en büyügü 14 haftalık 4 bebegimi kaybettim balcalıda bi tanesine meckel gruber sendromu teşhisini koydular ondan sonra deneyerek bulacaksın diyolar buna canmı dayanır.lütfen bu konu ile ilgili bilgisi olanlar yardımcı olsun.dün genartı aradım ankarayı bu hastalık 5 gendeymiş 2sini ayrıştırabiliyolarmış pgt ile ama daha önce böyle bi hastaları olmamış lütfen daha önce bu hastalıgı olan ve saglam çocugu olan varmı şu anda nasıl tedavi olmuşlar ?

İnnnnşallah bir an önce şifanı bulursun. Allah yardımcın olsun. bilseydim bişeyler söylerdim ama, bilmiyorum. sadece duam var senin için yapabileceğim..

İnşallah başaracağız. NKOB da yazmıyor şu kızı bir arayayım ne yapıyor...:19:

evet, sen aradın ama bn çoookkk meşguldum ve ancak msjla cvplayabildim. 2 gün okula bile gitmedim, güzel telaşlardı ama elhamdulıllah. 2 hafta içinde birinci derceden 3 nişanımız oldu da:S

nkob ablam sonunda geldin iyi olmana sevindim gecmiş byramın mübarek olsun
geriye özlem kaldı o da bikaç haftadır girmiyor

Back