Varmı böyle dağlanan yürek?2 yıl 2 melek.Biri 7aylk,diğeri gününde sağlam doğan bebek

NKOB

New Kids Over the Best
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2011
1.291
9
158
Kayseri
O kadar yorgun ki dilim.. beynim.. vücudummm.. hele ki kalbim.

2009da çok iyi giden bir hamileliğim vardı, aralık da doğum yapacak olduğum.
25 hafta sonrası kontrole gittiğimde bağırsakta ödeme rastlandı. Dr önemli bişey olabileceğini söyledi bu bişeylerin belirtisidir dedi. Nedendir bilmem , günlük hayattaki ödem kelimesinin basitliğindendir herhalde (bir de umut ve dua sebebiyle tabi ki) sonuçları pek düşünemedik biz.

Çeşitli testler yapıldı en pahalılarından. Önce her şey iyi çıktı, kandık bu duruma hem doktorumuz sonra biz. Sonraki kontrollerden birinde ödem kalbinde göründü. Eyvah ki ne eyvahtı.

Bebek kansız görünüyordu.. Kanı yoktu.. Acil kan verilmeliydi. Karnımda.O gece tekrar aynı masadaydım, bebeğime karnımdan kan verilmek üzere.

Aman Allahımm o ne stresli ortamdı. Ameliyat ortamından daha beterrrr ve daha riskli. Neler imzaladık sonuçlara dair. Arada yaşananları hç anlatmıyorum.

……

Doktorumuzun cümlesi bi süre sonra aynen şöyle; ‘’ hemen alalım mı canım?’ Bn anlayamadım ALMAK kelimesini….

Sonrası anlatılır cinsten değil.. masada feryat… hem de en içerlerden. 1 gece karnımda tuttum.. offfff ne zordu. Artık hareketi yoktu, elimi koyunca tepki vermiyordu. O gece içimdeki seslerle içimdeki canımla konuştuk, ona adını verdim, vedalaştık.

Ertesi gün normal doğuma karar verdik. Hem de sezeryan sonrası. Doktoruma güvenıyrdm. Yaptırırdı. 1 günlük suni sancı zorlukları sonucunda ertesi gün çok çok fena sancılarla yetişmeyen epidural iğnem yapılırken,

Ayakta eşimin kollarında doğurdum.

Hemde ikimizin ayaklarımızın dibine. Evet, paattt diye düştü bebeğimiz ikimizin ayaklarının önüne. Sadece sessizce ‘’ canımmm’’ diyebildim. Sesimin çığlıkları anında bitmişti. Ama yüreğimin çığlıkları başlamıştı. Hem de en görünmezinden, en güçlü haykırışlarla.

Ertesi gün morgdan alınıp babası tarafından otopsiye götürüldü, o kısımdaki baba zorlukları anlatılacak gibi değil.

…………………

Sonrası hepinizin malumu. Her melek annesinin yaşadığı derin vuruşlar.

6 ay sonra yeni bir hamilelik.. çok süper bir izlem.. her şeyine dikkat.. sıkı yürüyüşler.. dört dörtlük beslenme.. ve doğum günü.. her şeyi hazır yavrunun…

Doğum oldu..

Sevindik…

Bağrımıza sıkı sıkı sımmmsıkı bastık…

O kalabalığın o insan selinin heyecanı içinde yeterli koklayamadık bile..

İkinci gününde bir muayene.. kalpte üfürüm.. akşamında Ankara yolculuğu, yine babanın arabası..

Koltukaltları boynu boğazı bakım yapılıp misler gibi temizlenip, bi kere bile koklanıp öpülmeden babanne kucağına yolculuğa teslim ediş.. sapasağğlammmm..

Anne ameliyatlı.. evde..kilometrelerce uzakta.. bekleyişte.. gözleri umut dolu..

Rabbine güveniyor.. dualar ediyor, ediliyor, ettiriliyor, türkiyenin dört bir yanına, dünya çapında hatta.. Her yere telefon msj dua için.

Birinin olmazsa birinin duası tutar. Amaç bu.

Anne diyor içinden, tekrar yaşatmaz Allah o yürek dağlayan kaybı, çok derinden yaşattı bir kere..
Haber geliyor ertesi gün, anjiyosu iyi geçti.. izleniyor.. kalp ameliyatı için biraz daha büyümesi gerek… yoğun bakımdaki en canavar gibi bebek o.. atlatacak.. haberler böyle geliyor…

Anne duada.. umut dolu..

4. gün gece o kadar sessiz ki haberler.. o kadar kısık ki.. anlıyor anne.. ama söylenmiyor hala..
Ertesi sabah yolcular geliyor . annenin haberi yok sanılıyor..

……..

Yine her yere telefon…

''Cenaze namazı şu camide..''

ANNE?....

BABA?.....

Aylaaarrr geçti. O günden beri ellerinden tutan gözlerine yüreğiyle sessssizzz bakan herkese müteşekkir. Yine Yaradanlarına sımmmsıkı sarılıyorlar. Tek güç O.

ALLAH!

Bir de ablaları var, şu an 7 yaşında, çok ciddi kardeş özlemi duyup, 2 kere vurguna uğramış, her şeyin bilincinde bir abla.

İçimiZe çeke çeke, doya doya, kana kana şükrümüzü yaşadığımız bir ABLA.

Son düzenleme:
cnm cook üzüldüm okurken inan ki...ama allah sana 1 evlat bahşetmiş..sağlıklı bi evlat..kendini onunla teselli et...dua et..bol bol...inşallah ikinci sağlıklı bebeğinide nasip eder....

Allah sabırlar versin canım...Eski yaşadıklarım aklıma geldi..Ben de ilk ikiz bebeklerimi ayakta doğurmak zorunda kalmıştım....(((((

kelimelerin bittiği bir an......

allah bidaha bzlere kmseye bu acıları yaşatmasın başın sağolsun cnmm

çok acı Allah sabır versin, herşey sınav bizim için, sabrettiğin için isyan etmediğin için cennette şefaatçin olacaklar meleklerin...

yok soz...bıttı :85: allah mukafatınızı artırsın yasadıgınız acının bedelı olarak...o bebegın nefes alıp vefat etmesı kurtulusunuz olucak kardesım.. rabbım ardında tesellısını koymazmı hıc...

Acıların en büyüğünü hemde 2 kez yaşamışsın gözyaşları içinde okudum.kalbimin ta derinlerinde hissettim acını.Rabbim hiç bir anneyi evladıyla sınamasın.

Rabbim sabır versin arkadaşım yavrunada dilediği beklediği kardeşi tez vakitte sağlıkla gelsin inşallahh

Son düzenleme:
rabbim sana,eşine,ailene büyük sabırlar versin.okurken gözyaşlarımı tutamadım.hepimiz bu acıyı farklı boyutlarda yaşıyoruz.iyiki yavrun var.en azından onun kokusu acılarını biraz olsun hafifletir.benim kızımda 9 ay boyunca karnımı sevdi.daha birgün öncesi tanışmamıza az kaldı diye karnımı sevip,öpmüştü.seni çok merak ediyorum diyordu.sonuç böyle olunca yaşadığı hayal kırıklığını anlatamam.bana hergün rüya anlatıyordu.inşallah bu dünyada yavrularımızı koklayıp sevemesekde ahirette onları bebek halleriyle sevebilecekmişiz.inşallah yavrularımız bizlere şefaatçi olurlar.allah kızına uzun ömür sağlık versin.inşallah en kısa zamanda tekrar hayırlı sağlıklı evlat sahibi olursun.

Ne kadar iyi yapmışım burada paylaşmakla.

Allah hepinizden milyonlarca kere razı olsun.

Ne kadar güzel dualar dilekler aldım azıcık kişiden bile.

O kadarrrr ihitiyacım var ki anlaşıldığımı hissettiğim cümlelere.

Öyle zor günler, zor anlar yaşadım ki...

cnm cook üzüldüm okurken inan ki...ama allah sana 1 evlat bahşetmiş..sağlıklı bi evlat..kendini onunla teselli et...dua et..bol bol...inşallah ikinci sağlıklı bebeğinide nasip eder....

Binlerce şükür hem de.. Her şeyim dua zaten sadece. Rabbim size ve svdiklerinize yaşatmasın bnzerini hiç bir türünü

Allah sabırlar versin canım...Eski yaşadıklarım aklıma geldi..Ben de ilk ikiz bebeklerimi ayakta doğurmak zorunda kalmıştım....(((((

Offff.. Ne doğuruş hem de.

İnan ki yaşadığımın hislerimin çoğunu yazmadım bile.

Rabbim sni de o ikizlerinle sevdiklerinle, diğer çocuklarınla cennette sonsuzluğu nasip etsin inşallah:)

kelimelerin bittiği bir an......

allah bidaha bzlere kmseye bu acıları yaşatmasın başın sağolsun cnmm

n__a__z seni de takip ediyorum canım. Her şeyin bilincindeyiz bizler çok şükür.

Sende de onu farkettim.

Bizleri iki dünyada da sevindirsin Allahım innnnşallah:)

çok acı Allah sabır versin, herşey sınav bizim için, sabrettiğin için isyan etmediğin için cennette şefaatçin olacaklar meleklerin...

Ağzından bal damlıyor greenmoon. Tek hedefimiz o değil mi zaten.

Sizlere de göstermesin inş Allah.

Rabbim bize dua eden bizim için üzülen herrrrkese şefaatçi etsin bnm meleklerimi inşallah diye dua ettim bn hep. Sonuçta Allahın rahmeti sonsuz. Öyle değil mi:)

iremguzum Allah razı olsun. Ah o cümleler değil mi insanı ayakta tutan...

DERT BÜYÜKKK ... AMA TESELLİSİ ÇOOOKKK BÜYÜKKK...

Allah sana göstermesin, çocuklarının güzel günlerini göresin:)

n__a__z seni de takip ediyorum canım. Her şeyin bilincindeyiz bizler çok şükür.

Sende de onu farkettim.

Bizleri iki dünyada da sevindirsin Allahım innnnşallah:)
inşlh cnmm amin....
bn çok kadere inanırım herşey allah demekten başka ne denirki...hep dua ediyorum her ezanda her sabah kalktığımda allahım bidaha aynı acıları yaşatma banada tüm yaşayanlarada...
bak ne gzl senin bi yawrun war istediğin zmn sarılıp öper korlarsın allah uzun sağlıklı ömür wersin kızına tez wakittede hayırlı bi kardeş wersin işlhh

Annelerini çoook seven iki güzel bebek erkenden gidip güzel annelerine cennetin en güzel köşkünü hazırlamak istemiş. Bu seni mutlu edecek bir cümle olsun inşallah arkadaşım ve tüm sabırlar senin olsun.

Allah razı olsun.
Evet, 2 kez canımdan can gitti. duan için çooook tşk. Bnm de ihtiyacım olan o zaten.

OOyy oyyy.. Demek biliyorsun o kardeş bekleyişlerini.. Sonraki hayal kırıklığını.. Ve sırf o hissetmesin diye acımızı yaşayamışımızı.

İşte bn o duyguyu iki kere yaşadım. 2009 eylül 2010 kasım.

Dualar için çookk tşk.Rrabbim seni de babasını da çocuklarınızı da hepp beraber etsin sonsuz cennetinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…