Gebeliğe Hazırlık Varikosel

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Lovelygirl16

Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2017
25
18
34
1 yıldır bebek istememize rağmen olmadı eşim doktora gitti ve çift taraflı varikosel çıktı fakat sprem testimiz gayet iyi varikosel spermlerini etkilememiş ancak genede ameliyat gerekiyor.Benim merak ettiğim benimle aynı durumu yaşayan arkadaşlar varmı yani eşinde varikosel olup sprem sonucu iyi olanlar bu ameliyattan ne kadar sonra gebe kaldılar?

Bizde canım sol varikosel çıktı ama test sonuçlarını dr görünce bi sıkıntı yok dedi sadece morfolojisi normalden düşük çıktı ama yapı olarak normal görünüyor tam sınır 4 doktor ameliyat olursanız iyi olur dedi ilerisi için. Şimdilik sıkıntı yok dedi.

Bizde canım sol varikosel çıktı ama test sonuçlarını dr görünce bi sıkıntı yok dedi sadece morfolojisi normalden düşük çıktı ama yapı olarak normal görünüyor tam sınır 4 doktor ameliyat olursanız iyi olur dedi ilerisi için. Şimdilik sıkıntı yok dedi.
Merhaba kızlar varikosel için uyguladığınız bir yöntem.varmi

Varikoselde Damarlar kani duzgun tek yone gonderme ve testisi sogutma islevini kaybettigi icin spermleri spermleri sicaktan ölduruyor yada morfolojiyi bozuyor. Damarlar normal bir klima sistemi gibi, ama kan akisi filan bozulunca klima da bozulmus gibi.

Ozellikle eger cift tarafliysa ameliyatin faydasi olacagini dusunuyorum.. ameliyattan sonra cogu hastada spermler 3-6 ayda duzeliyormus. Forumda ameliyattan sonraki ilk 3 ayda hamile kalanlar ve ameliyattan sonra da kalamayanlarda var. Tek testisi varikoselsiz olup, yani saglam sperm uretip de hamile kalamayan ciftlerin istatistiklerine bakmayin. Sizin durumunuz bence farkli.

Bize doktorumuz oyle anlatti ve mantikli geldi. Esim bu hafta ameliyat oldu, ama ben ameliyattan once dogal yollarla supriz sekilde hamile kaldim :KK49:

O süprizi çok ıstiyorum korkuyor eşim videoda izlemiş birde nerede ameliyat olacak eşiniz fiyat nedir birde bir uygulama yaptınızmı kür gibi ilaç gibi anlatirmisiniz

Canim kur yapmadim, yurtdisindayim. esimin varikoselsiz testisi yoktu. Testestorunu dusuktu. Doktor klomen arti bir ilac daha Verdi. Birbirini dengeleyen iki ilac. Bunu bir aydan daha az kullanmisti ama hamilelige etkisi daha olmamistir diye dusunuyoruz. Son ayda proxeed / proceed adli pahali vitamini verdi ama kullanmaya baslamadan hamilelik oldu.

Bu arada kolestrol icinde baska doktor saglikli beslenme diyeti vermisti iki bucuk aydir onu yapiyordu. Spermleri bu sure icinde 17milyondan 67 milyona (aklimda kaldigi kadariyla atiyorum) cikmisti. Doktorun verdigi diyet canan karatay diyetinin nerdeyse aynisi. Diyetisyen de yabanci.

Birde kolestrol olayimiz daha tehlikeli seviyedeydi. kur olarak sabahlari ac karnina bir gece suda bekletilmis ceviz suyu icip, cevizleri de yiyorduk ikimizde yaptik. Esimin kolestorulu ilac kullanmadan kisa surede yariya Indi. Ceviz spermlere iyi gelirmis, hormonlari duzenlermis. Takdir sizin. Ben 9 aylik bos deneme sonrasi tadaviden once hamile kaldim.
Siz Lutfenn dua edin saglikli bir gebeligim olsun, bebegimi kucagima saglicakla alayim

Esiniz korkmasin. Esimin ameliyati cok iyi gecti. Kasik ustunde bir cizik var, testise penise filan dokunmuyorlar, o kesikten islemi hallediyorlar. suan bandajli. Ama esim evde, ortalikta yuruyor. Keyfi yerinde. Agrisi sizisi yok, kesik olan yerde hassaslik var ama testislerde filan yok.
Ameliyat genel anestezi ile yapildi. Ameliyattan uyandiginda daha hala ameliyat olmadi saniyordu. Bir saat icinde uyandi, ayildi, kiyafetlerini yardim ile kendisi giydi. Ameliyattan bir bucuk saat sonra taksiden Eve yurudu. Iki saat sonra tuvalate gitti. O gun agri kesici kullandi. Uyudu. Ikinci gun agri kesiciye gerek yok dedi. Eve dolaniyordu. Ucuncu gun evi supurmeme yemek yapmama yardim etti.

Bandaj dedigimde yara banti gibi.esinizi cesaretlendirin. Biz hamile kaldigim halde yaptirdik. ileride testis agrisina, hormon bozuluguna ve bu iki sebep yuzunden de cinsel isteksizlige sebep olurmus.

olucam fakat kendımı hazır hıssetmıyorum dıyor zamana ıhtıyacı var belkıde kecı boynuzu kürü yapıyoruz 1 aydır

Varikoselde Damarlar kani duzgun tek yone gonderme ve testisi sogutma islevini kaybettigi icin spermleri spermleri sicaktan ölduruyor yada morfolojiyi bozuyor. Damarlar normal bir klima sistemi gibi, ama kan akisi filan bozulunca klima da bozulmus gibi.

Ozellikle eger cift tarafliysa ameliyatin faydasi olacagini dusunuyorum.. ameliyattan sonra cogu hastada spermler 3-6 ayda duzeliyormus. Forumda ameliyattan sonraki ilk 3 ayda hamile kalanlar ve ameliyattan sonra da kalamayanlarda var. Tek testisi varikoselsiz olup, yani saglam sperm uretip de hamile kalamayan ciftlerin istatistiklerine bakmayin. Sizin durumunuz bence farkli.

Bize doktorumuz oyle anlatti ve mantikli geldi. Esim bu hafta ameliyat oldu, ama ben ameliyattan once dogal yollarla supriz sekilde hamile kaldim :KK49:
Haklısınız bu hafta içinde ameliyat olucaz inş. Çünkü 15 aydır deniyoruz bir sonuç alamadık inş hayırlı zamanda bende evladıma kavuşurum.yorum için teşekkürler

1 yıldır bebek istememize rağmen olmadı eşim doktora gitti ve çift taraflı varikosel çıktı fakat sprem testimiz gayet iyi varikosel spermlerini etkilememiş ancak genede ameliyat gerekiyor.Benim merak ettiğim benimle aynı durumu yaşayan arkadaşlar varmı yani eşinde varikosel olup sprem sonucu iyi olanlar bu ameliyattan ne kadar sonra gebe kaldılar?
canım eşin ameliyat oldumu ne durumdasınız merak ettim bizdede sayı çok iyi ama canlı sperm %4 ve morfoloji sıfır doplerde grade 1 varikosel çıktı ameliyat olsamı olmasamı karar veremedik bizde.

canım eşin ameliyat oldumu ne durumdasınız merak ettim bizdede sayı çok iyi ama canlı sperm %4 ve morfoloji sıfır doplerde grade 1 varikosel çıktı ameliyat olsamı olmasamı karar veremedik bizde.
Olduk canımm daha ilk ayımız ama hamilelik yok gene regl oldum.birkaç doktora gösterin sonucunuZu olması gerekliyse mutlaka olsun aklınızda acaba kalmasın.

X