Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
merhaba canım sende uzun zamndır görünmüyordun ..sen nasılsın ..neler yapıyorsun..
merhaba canım.
iyiyim valla tedavi telaşıyla geçiyor günler.bikaç ay içinde 3.tedavime aşlıcaz.
ilk tedavim şubattaydı bebeğimin kalbi durdu 9.haftada kürtaj oldum.
2.tedavim ağustostaydı.kimyasal gebelik oldu.7.haftada düşük oldu.
zor geçen günler sonrası bayağı kendimi toplamaya çalıştım.diyetisyene gidiyorum.3.tedavi önceki biraz kilo ver dedi doktorum.kilo verme teşalındayım.
3. tedavi içim merkez değişikliği yaptık.hafta sonu kontrolüm var.2 ay kadar eşime ve bana bazı vitaminler verecek hazırlıcak yeni doktorum.şubat yada mart reglisiyle başlar herhalde tedavim.bi aksilik olmazsa inşallah.
hafta sonu eşimde test verecek son sayıya ve kalite durumuna bakacaklar.
hayırlısı bakalım.
sen nasılsın canım.varmı sende bir gelişme???

Canim ya neler yasadin sen..insallah
ucuncu tedavin son ur...rabbi. Yardi.cin olsun.esine dna hasar testi yaptilae mi..yada kromozom teesti..cunku bunlarda sorun varsa gebwlik olusinca dusik oluyormus...

Bizde ilk tup tutmadi zaten..bn tekrr baska doktora gittim..bnde minik bi. Et parcasi oldugunu soyledi.engellleme sansi olabillir dedi..onu aldim ameliyatla..50 gu. Oldu..histeroslopi ve laratoskopi kuruldugu ocin biraz zor oldu..ama simdi iyim..
Esimde kromozm tesri yapti aorunlu cioti.genetik test oluyor yani.doktor dikkatli olmamiz gerektigini spylwdi merkezi iyi secin dei..gecen haftada dna hhasar testi yapacaktik ama doktor ve labaratuarda calisann kisi boyle bir test bil ediklwribi soyledi..yapamadik onu .bozde de bo sorun cikmazsa subat mart gibi ikinciyi duainuyoruz...sen hango swhirde yapiyorsun tupu

bizde de hem eşime hem bana kromozon analızı yapıldı.hiçbir sorun yok.
sorun çıkmadığı halde 2.denemede embriyolara pgt yapıldı(genetik inceleme)sağlıklı embriyolar konulmuştu ama olmadı yine.
kayıpların belirgin bir sebebi yok.bu kez memorial ankarada yaptırcaz.
IMSI tekniği olduğu için özellikle.en sağlıklı ve kaliteli spermin seçilmesi önemli.
bizimde şubat zor gibide martta başlayabilir.bakalım tabi. haftasonu gidicem bi muayene edecek doktor.bakalım ne dicek.

Memoroil da murat beye mi gidckksiniz...bizdr ya memorial yada ahmet mehmet erdrmi dusunuyoruz..henuz bir karar veremedik..hakiimizda hayirli..nadip..rabbim hayirli saglikli evlatlar nasip etsin hepimizr

Mrb kızlar benim eşimde 3.5 ay önce varikoselden ameliyat oldu tek tarafliydi ameliyat sonrası değerlerimizde ciddi anlamda düzelme oldu hiç umudumuz yoktu tüp bebek parasinı bile hazırlamıştık şu an ise 4 günlük bir adet gecikmesi yaşıyorum umarim hamisim dir :)

[QUOTE="Kapadokyali50, post: 38601581, membhsmilesindiMrb kızlar benim eşimde 3.5 ay önce varikoselden ameliyat oldu tek tarafliydi ameliyat sonrası değerlerimizde ciddi anlamda düzelme oldu hiç umudumuz yoktu tüp bebek parasinı bile hazırlamıştık şu an ise 4 günlük bir adet gecikmesi yaşıyorum umarim hamisim dir :)[/QUOTE]
Ayyy nee sanslissinizzz kiz....:))
İnsallh hsmilesindir...

İnsallh hsmilesindir...[/QUOTE]

Kapadokyalipost: 38612526 .!.:
İnsallh hsmilesindir...
[/QUOTE]
Malesef hamis degilmisim bugün sabah test yaptırdım sonuç negatif bu ay yumurtlama dönemim eşimin spermiogram verdiği döneme denk gelmişti başı ve son günü ilişkide bulunmuştuk ama adetlerim düzensiz olduğu için olabilir mi diye umutlanmistim neyse umutlar gelecek aya kaldı

Memoroil da murat beye mi gidckksiniz...bizdr ya memorial yada ahmet mehmet erdrmi dusunuyoruz..henuz bir karar veremedik..hakiimizda hayirli..nadip..rabbim hayirli saglikli evlatlar nasip etsin hepimizr
memorial ankarada prof.dr Aygül Demirol var.doktorum Aygül hnm olacak allah nasip ederse.
memorialın iyi olduğunu ileri teknikle çalıştığını duymuştum burdan.eşimde gidelim aklında soru işareti kalmasın dedi. doktoru beğendım merkezın tekniği laboratuvarları da gayet iyi.
bizde bu kez 3.denemeyi orda yaptırmaya karar verdik.
rabbim nasip eder bi aksilik olmazsa.
2 ay bi sizi hazırlamam lazım bazı vitamin takviyeleriyle dedi.kaliteli sperm ve yumurta elde etmek için.sanırım şubatta yada martta ancak başlayabilcez.
bu kez spermler IMSI tekniği ile seçilecek.bana transferden önce gebelik aşısı yapılcak.
döllenmeden sonra pgt yerine cgh yapılcak embriyoların gelişimine göre.o sırada karar verecekmiş cgh a.olsun yada olmasın diye.
pgt ile 8 kromozona bakmanın anlamı yok bakılacaksa cgh ile 46 kromozana bakılmalı dedi.
IMSI tekniği biçok yerde yok.cgh ı da heryer yapmıyor maalesef.sayılı yerlerden biri bura.
Ve erkek infertilitesinde IMSI tekniği çok önemli.
sende görüştüğün yerlede olup olmadığına bak canım.
seninde hakkında hayırlısı olsun.

Mrb cnm sper sayisi

Merhaba kızlar gelişmelerle karşınızdayım :) gülücüğe bakmayın keşke iyi haberler olsaydı. Bugün eşim sonuçları gösterdi dr. Yani kan,Doppler ultrason ve sperm testi, bu sperm testi bi iyiyken bi kötü çıkıyo anlamadım. Ultrason 3mm sol tarafta ancak sperm testi iç açıcı değil bir daha test istemiş bu kötü bi daha bakalım öyle karar verelim ameliyata demiş varikosel için. 22 ocağa vermişler sperm tarihide yine beklicez yani hayırlısı Allah'dan diylr sukunetle bekleye devam.

kızlar eşimin son durumu neydi bilemiyoruz, ameliyattan sonra sayı da hızda düşmüştü, morfoloji iyiydi öncede sonrada, ameliyattan sonra sayı 20 bin ileri hareket %1,6 lardaydı, ameliyattan 6 ay sonraki tüp bebekte ileri hareket %30 lardaydı ama sayıda değişiklik yoktu, tabi kürler falan bizde kullandık herkes gibi, tüp bebek tutmayınca eşim kontrole gittiğinde teste gerek yok tekrar tüp bebek deneyin demiş ameliyatı yapan doktor öyle deyince de eşimde dönmüş gelmiş geri. eşim hamilelik haberimi verdiğimde sabah uyku mahmuru geldi masanın üzerine baktı baktı, teste, pastaya, emziğe baktı valla mı valla mı deyip durdu, sarıldı öptü, ama aradan biraz zaman geçince idrak edebildim, o an pek bişi hissedemedim şoktan demişti, hadi darısı başınızaaaaaaaaaaaaaaaaa inşaalllllaaaahhhh

Malesef hamis degilmisim bugün sabah test yaptırdım sonuç negatif bu ay yumurtlama dönemim eşimin spermiogram verdiği döneme denk gelmişti başı ve son günü ilişkide bulunmuştuk ama adetlerim düzensiz olduğu için olabilir mi diye umutlanmistim neyse umutlar gelecek aya kaldı[/QUOTE]
Canim ya cok uzuldum...rabbim hayirlisini versin..

Ewet canim herseyi iyi arastirmak gerekiyor...imsi teknogivartik bir cok yerde var..ama kromozom icin chg ogrendigim iyi oldu cunku bizde kromozom problemi var..
Venimde aklimda genart.memorial.ve ahmet mehmet erdem var.digerlriino arar sorarim chg yoksa memoriala godwrim.bnm doktoorim da a anatoia gidon deedi..onda tekniileri iyi demisti.goc arastormadim onuda...rabbim dogruyu goostersin.

Canim testiniz naail cikti degerlriniz nasil.ameliyat olacaksaniz zamn kayybetmeyin biraz erken yapin.

KromOm ve sperm sorunumuz var..ve inan esimin o kadar vitemin ve folit asit kulandiki.esimin midesi ecza dolabi oldu. simdi turp tohumi ve bal karimi ..borde arinmax vtamini kullniyor..zaten 3 aya kadar sorun cikmazsa tup bebek yapacagz.

KromOm ve sperm sorunumuz var..ve inan esimin o kadar vitemin ve folit asit kulandiki.esimin midesi ecza dolabi oldu. simdi turp tohumi ve bal karimi ..borde arinmax vtamini kullniyor..zaten 3 aya kadar sorun cikmazsa tup bebek yapacagz.
bozma moralini diyeceğim ama biz de zorluk zorluk üstüne yaşadık, çok sıkıntılar çektik bilirim insana nasıl zor geliyor. eşimin spermlerini 52 milyona kadar çıkardık, aşılama yaptıracaktık, ilaçlarımı aldım, adetimi bekliyordum, 1 hafta önce bir test yaptırdık ki sayı 1 milyona düşmüş. yıkama sonrası sayamadılar bile. başımdan kaynar sular inmişti. yeniden doktorlara gittik. aşılama raporunu tüp raporuna çevirmek için bütün testlerim bir daha yapıldı. tam raporu çıkardık, kliniği seçtik, doktorumuz ne olur ne olmaz genetik testleri yaptırın dedi. eşimde bir sorun çıkmadı ama bende pıhtılaşma sorunu çıktı. yumurta toplama günü eşimden sadece 30bin sperm bulundu. imciyle şükür sağlamını iyisini buldular. kendimde de yaşımdan dolayı rezerv azalması vardı, ama bak yine de hamile kaldım. hatta 2 de donmuş embriyomuz oldu. hamileyken aylarca kan sulandırıcı iğne yaptım. kollarım, bacaklarım, karnım delik deşikti, son haftamda yüz felci oldum, yüzümün bir tarafı çarpıldı. her anne doğum fotoğraflarında güler ben gülümseyemiyordum. ama heeepsi geçti gitti unutuldu. gör bak senin de unutulacak bitecek.

Canım varikosel teşhisini kim koydu ve ameliyatı kime yaptırdınız kaç paraya yaptırdınız.
Birde varikoselden önceki durumunuz neydi? Sayılar kaçtı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…