Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım benim tebrik ederim senide. eşinin değerleri ameliyat öncesi nasıldı eğer hatırlıyorsan bilgi verirmisin hayatım. benim eşimde ameliyat olalı 3 ay dolacak ayın sonunda . allah inşallah hepimize nasip eder o güzel duyguyu.
tabi canım hatta eşim ameliyat öncesi ve sonrası değerleri kaydetti 8 aydır çocuk olmayınca grade 1 reflülü varikosel olunca çift taraftan oldu normalde çok iyiydi morfoloji biraz düşüktü ameliyat morfolojide yokselme hızda yükseltme yaptı ben karşılaştırmalı vereyim.
SPERMİYOGRAM:
cinsel perhiz süresi:3 gün (ref 3-5 gün)
miktar : 2 ml (ref >2)
viskosite: normal
likefaksiyon süresi: 25 (ref 15-20)
pH: 7.5 (ref. 0-7 7.5)
SAYI:
speerm sayısı: 110 milyon/mL (ref >20)
HAREKETLİLİK (MOTİLİTE)
- ileri hızlı hareket : %40
- İleri yavaş hareket: %14
- yerinde hareket: %10
- hareketsiz: %36
MORFOLOJİ:
NORMAL FORM: %43
TOPLAM ANORAML FORM: %57
Lökosit sayısı: < 1 M/ml
ameliyat sonrası sayı 121 milyona morfoloji %53 çıktı hızda biraz azalma oldu ama %50 geçince yetiyordu eşim ameliyat öncesi %64 hız varken ameliyat sonrası %56 düşsede gebelik gerçekleşti canım. unutmadan eşim
-Keçiboynuzu kürü uyguladı
-ben incir kürü yaptım
- bol bol dua ettik
- çocuk olacak diye stress yapmadık çünkü zaten yine olmayacak dedik hatta hamile kaldığım ay fazla birlikte olmadık. nasip eden Rabbim nasip ediyormuş.
birde canım ameliyatı yapan doktor çok önemli benim eşim çift taraflı varikosel ameliyatı oldu varikoselden kurtuldu ama çift taraflı hidrosel oldu sorduk hidrosel fazla değilse kısırlığa neden olmuyormuş 2. ameliyatı beklettik. biz iyi ameliyat olsun diye mersinde özel hastaneye yaptırdık eşimin iş arkadaşıda devlet hastanesinde yaptırdı onda sorun yok eşimde hidrosel var. canım inanki o kadar araştırdık ki bu varikoseli herşeyi bilir oldum. sormak istediğin birşey olursa rahatça sorabilirsin canım. Rabbim en kısa sürede bebişlerinizi kucağınıza almanızı nasip etsin...
arkadaşlar günaydın.
sonunda mutlu haberi bende aldım dün 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim. o kadar çok mutluyum ki tarifi mümkün değil. ve eşimin daha bu ayın 24 ünde 3 ayı dolacak inanın hiç beklemiyordum ama olmuş. benim dualarım kabul oldu inşallah tez vakitte sizlerinde kabul olur. allah hepimizin yardımcısı olsun.
sevgilerimle