Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
bizde de bi değişiklik yok,hamdolsun herşey yolunda bekiyoruz işte..geç giriyom canım şu aralar pek giremiyordum..inşallah artık aktif olurum

Nbr kardeş nasılsın görüşemiyoruz bu ara bende girmiyorum hiç.benim bu ay Bat 21ekim eğer adet olursam aşılama yaptırmaya karar verdik test yaptırdık eşimin sperm hızında hiç değişiklik yok doktor bu değerlerle bi aşılama deneyin dedi.normal olması zor dedi

Senden de Rabbim razı olsun rica etsem eşinin değerlerini yazabilir misin merak ediyorum hangi değerlerle hamile kalabildin.
Canim benim esim ameliyat 3 haziran 2016 da oldu biz en son 8 ay once test yaptirmistik oyuzden hatirlamiyorum degerlerini ama ben meryem suresini okudum hergun bir bardak suya bide meryem ana otu var arabistandan geliyor onu yaptik internetteki tarifine gore ilk Allah in izniyle hamile kaldim

Cnm keseyi gördünüz mü , kalp atışını duydunuz mu ??

Arkadaşlar aranızda eşi azospermi olup varikosel ameliyatından sonra canlı sperm çıkan varmı

herkese merhaba uzun zamandır yazmıyordum, herkesin durumu ne oldu bilmiyorum hepsini okuyamadım mesajların. Umarım güzel haberler alanlar olmuş aramızda. Biz mutluluğu sanırım tüp bebekte yakaladık, daha çok yeni yarın keseyi göreceğiz. Şükür ki bi taraftan yüzümüz güldü neredeyse iki yıl oldu eşim ameliyat olalı bir türlü normal yolla elde edemedik. Zaten son 200 milyon olan sperm sayısı tüp bebekte 50 milyona düştüğünü gördük ne sebep oldu farklı merkez olmasından kaynaklı sanırım ama bu kadar fark olur mu bilemiyorum. Umarım hepimizin yüzü bir an önce güler.

Siz tedavi oldunuz mu ? DNA hasarına, morfolojisi baktırdınız mı bunlar için tedavi yaptınız mı ? Yoksa bekleyip olmadığını görünce mi tüp bebek yaptırdınız ? Benim yaşımda 32 4.5 ay oldu ameliyat olalı. Değerlerimiz çok düşük 4.33 milyon. 50 milyon çok iyi bi sayı aslında. Geçen burdan bi arkadaş DNA hasarı varsa varikosel ameliyatından sonra bile sayı yükselmez demişti.

ben ameliyattan önce iki kez hjamile kaldım hatta ilkinde tam ameliyat olacaktı hamile olduğumu öğrendik vazgeçti ama düştü. İkincisi de aynı şekilde olunca kadın doğum doktorları eşimin durumundan olmadığını yoksa döllenmenin gerçekleşmeyeceğini söyledi fakat ürolog ise düşüğün eşimden kaynaklı olabileceğini söyledi ve ameliyat oldu. Zaten ileri derece varikosel vardı. hatta ilk sperm tahlilinde normal ileri hareketli sperm sayısı sıfırdı ama o halde iken hamile kalmıştım. biz 1.5 yıldır deniyorduk ve mart ayında bi kimyasal geçirdim ondan önce yada sonra bi sonuç alamadık yaşımız da artık ilerledi diyerek tüp bebek yaptırdık. Belki de direk tüp bebek yaptırmalıydık tabi bunun da devam edip etmeyeceğini Allah bilir, fakat neredeyse 4 yıl sonra ilk kez kendimi yeniden hamile gibi hissediyorum. morfoloji için özel bir test yapılamdı ama ameliyattan sonra arttırmıştı hem sayısı hem de morfolojisi. DNA hasar testi de yaptırmadık, tek güvendiğimiz sperm seçiminde IMCI yöntemi olması en azından baş ve kuyruk anomalisi olanlar elenmiş oldu. Tabi sağlıklı olduğunu göstermiyor bu ama öncesinde ikimizin genetiğine de bakıldı ondan temiz çıkmıştı. Son olarak ikinci düşük sonrası bende kan pıhtılaşması çıktı belki de sebep baştan beri buydu bilemiyorum

İnş devam eder gebeliğiniz ve çocuğunuzu kucağınıza alırsınız. Çok zor bi süreç bu yüce rabbim kimseye yaşatmasın. Benimde bi kimyasal gebeliğim oldu. Düşük yaptım.bizde 3 bitti dördüncü seneye girdi evliliğimiz. Zaman hızla ilerliyor. Ameliyat öncesi sperm değerleriniz kaçtı? Biz Kaan Aydosa gidicez bu pazartesi. Mesaj yazdım cvp vermiş 3/6 ay içinde sonuç alırsınız demiş. Bakalım Allah herkes için en hayırlısını nasip etsin inş.

Tam değerlere bakmam lazım ama değerleri iyiydi. Hatta ameliyat olma bebek deneyin demişti doktoru ama eşim ya dusukler benim yüzümden oluyorsa diyerek oldu ameliyat. Sayısı o zamanlar 70 milyon falandı diye hatırlıyorum yine bakarım mutlaka. İnşallah siz sonuç alabilirsiniz, bizim olmaması bu yüzden mi bilemiyorum genelde iyi dedi doktorlar değerlerine ameliyat sonrası. Bizim şansımız ilk denememiz şükür tuttu. İnşallah devam eder bu kez yıllardır hasret kaldığımız bebege kavusuruz. Allah hepimize nasip etsin

Merhaba ben de bu sebepten ötürü bebek sahibi olamıyordum. Eşim 18 Mayıs'ta ameliyat oldu. 30 Ekim'de tekrar değerleri ölçtürdük. Çok iyi bir değişim olmuştu (mutlaka ameliyatın etkisi de çok yüksekti) ama ben bu değişimi doktorun bir ay önce verdiği Progeny-m ilacına bağlıyorum. Pahalı bir ilaç kabul ediyorum ancak değerlerimizin düzelmesine çok yardımcı oldu. Eşim 1 ay kullandı. Kutu bitmeden ben hamile olduğumu öğrendim dün. Yani varikosel ameliyatından sonra 6 ay dolmadan hamile kaldım. Allah isteyen herkese nasip etsin.

banada doktor neofortil verdi yanında evicap kullanıyorum keçiboynuzu pekmezi ve aksamları cayını yapıyorum umarım bende sizin gibi doğal yoldan hamile kalırım sizin deyerleriniz ne idi peki çok mu düşüktü sayı

İnşallah umarım ki olur. Benim dediğim vitaminde tüm vitaminlerin karışımıydı. Keçiboynuzunun ben bir yararını göremedim. Ben direkt sonuçları karşılaştırmalı yükleyeyim ordan bakabilirsiniz

Eklentiler

• 070343E8-A61B-4651-A560-5A5DC8BDB7A6.jpg
    88,1 KB · Görüntüleme: 141
Tebrik ederim Allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah aşağıda test sonuçlarınızı paylaşmışsınız ama ben elle yazılanları yorumlayamıyorum sayılar kaç acaba tam olarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…