h.b canım neredeyse 2 yıllık evliyim ilk 10 ay başka bi rahatsızlıktan dolayı ilaç tedavisi gördüm. bunun içinde bebek düşünmedik.ve son 10 aydırda istiyoruz fakat olmadı.eşimin görevinden dolayı şu an mardinde yaşıyorum.ben ankarada ve mardinde bi kaç kez doktora gittim ama dogru düzgün bi problem olup olmadıgını anlayamadım.mardinde gittigim doktor muayene falan ettikten sonra yumurtan gelişmiyo dedi ve 5 ay klomen tedavisi gördüm ve bi sonuç alamadık. daha sonra bi doktor buldum özel muayenehanesine gittim ve bende bi problem olmadıgı anlaşıldı eşim spermogram verdi ve problem anlaşıldı sperm sonuçları 1cc'de 7.000.000 normal ileri hareket %-(0 demek galiba)yavaş ileri hareket%-5 yerinde hareket%10 hareketsiz %85 yani sonuçlar kötü 1 ay sonra testi tekrarlamamızı istedi doktor ve ben çok üzüldüm tabiki ne yapabiliriz diye düşünmeye başladım araştırdım ve burada bulmak zor olur diye ankaradan annemden keçiboynuzu istedim aktar bide karışım yaptıklarını iyi geldigini söylemiş onuda yaptırdık eşim 15 gün kullanmaya başladı ama düzenli degil keçiboynuzunuda direk yedi suyunu begenmedi 1 ay sonra tekrar ürolojiye muayene olup spermogram verdik 2. dereceden varikosel çıktı amaliyat dedi doktor sperm sonuçları öncekine göre daha iyiydi 1cc'de 24.000.000 ileri hızlı %18 ileri yavaş%9yerinde %2hareketsiz %71 benim kadın dogumcum bu degerlere göre direk
tüp bebek dedi üroloji amaliyat dedi bu arada morfoloji normal %20 işte sonuç bu amaliyatı düşünüyoruz şimdi ne zaman nerde yaptırsak diye şu an beklemedeyiz yani bu arada biz bunu daha yeni ögrendik şubatın 24ünde allah hayırlısını versin biraz uzun oldu ama kusura bakmayın görüşmek üzere