Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
önce özel hastaneye gitmiştik oradaki dr çift taraflı demişti. güvenemedik.. daha sonra ümraniye araştırma hastanesine gittik kayınvalidemin tanıdıgı dr vardı genel cerrahiden o yönlendirdi ürolojiye orada ameliyat oldu sol taraftan tek taraflı canım. eger varikosel varsa mutlaka ameliyat olsun derim ben. bi dr gözüksünde önce bakalım ne diyecek.

Dark hayırlı olsun kardeşim Rabbim kucağına almayı nasip eder inşallah cümlemizin .........:nazar::teytey::teytey:eek:lumunekankayizsmile

Arkadaşlar yeni cıkacak olan tüp bebek genelgesi tedavi olacak çiftler icin oldukça sıkıntılı bir durum yaratıyor.aynen kopyalıyorum.
(7) Merkezlerde birden fazla embriyo transfer edilmemesi esastır. Birinci uygulamada yaşa bakılmaksızın tek embriyo, 35 yaş üzerinde ikinci uygulamada iki embriyo, sonraki uygulamalarda ise yaşa bakılmaksızın iki embriyo transfer edilebilir.
8) Merkezlerde, doğacak çocuğun cinsiyetini belirleme amaçlı gonad ve/veya embriyo seçimi ve transferi yapılamaz.
(9)Üremeye yardımcı tedavi teknikleri kullanarak oluşan çoğul gebeliklerde embriyonal ya da fetal redüksiyon yapılamaz. Ancak tıp fakülteleri ve Bakanlığa bağlı eğitim hastanelerinden alınan durum bildirir heyet raporuna göre redüksiyon işlemi yapılabilir. Tıbbi endikasyon dışı redüksiyon yapan merkezlerin üç ay süre ile yeni hasta alımı durdurulur. Tekrarı halinde faaliyet izin belgesi iptal edilir.

Bununla ilgili görüşlerinizi buraya yazmanızı önemle rica ediyorum.
Belçika da devlet tek embiryo koyduruyor ama sınırsız olarak tedavi imkanıda sağlıyor. Türkiyede hem ödememizi biz yapıyoruz devlet tedavinin neydeyse ancak 2/3 üni destekliyor hemde hemde hamile kalma sansı tamamen azalıyor.
Bize göre 40 yaş öncesi her defasında en az 2 embiryo mutlaka koyulmalı.
40 yaş sonrasıda 3 embiryo ya kadar müsaade edilmeli.
canım yeni genelge ne yapacağız bilmiyorum ama bir an önce bir şeyler yapalım en önemlisi ben bu işlerden hiç anlamıyorum topik açalım diyorum topik açack bit tek arkadaşımız bile çıkmadı

BU YAZIYI SıZLERE DAHA ÖNCEDE YAZDIM DÜN BıR TÜP BEBEK TOPLANTISINA GıTTıM ORADAKı DR SÖZ ETTı EĞER BU GENELGE KABUL EDıLıRSE (DR EN KISA ZAMANDA HAYTA GEÇEK DıYOR ) TÜP BEBEK TEDAVıLERıNDE GEBE KALMA OARANLARI %50 DÜŞER DıYOR ARKADAŞLAR BU KONYDA TOPıK AÇALIM DıYORUM VE BıRŞEYLER YAPALIM BEN KONU AÇMAYI BıLMıYORUM

dark gözün aydın allah kucağına aldırmayı nasip etsin benım eşimde senın eşinle aynı gün oldu 4 ay sonra test yaptık sadece sayı yüzde üçyüz artmıştı şimdi ne dururmda bilmiyorum inşallah alllah herkese hayırlı evlat nasip eder morfolojıde sorun varmıydı cnm

önce özel hastaneye gitmiştik oradaki dr çift taraflı demişti. güvenemedik.. daha sonra ümraniye araştırma hastanesine gittik kayınvalidemin tanıdıgı dr vardı genel cerrahiden o yönlendirdi ürolojiye orada ameliyat oldu sol taraftan tek taraflı canım. eger varikosel varsa mutlaka ameliyat olsun derim ben. bi dr gözüksünde önce bakalım ne diyecek.
canım biz yaklaşık bir sene önce doktora gitmiştik beylikdüzü medicanaya orada varikosel teşhisi kondu ama birinci aşama ameliyata gerek yok dedi doktor sonra 6 ay kadar sonra tekrar test yaptırdık %3 olan morfoloji %2 düşmüş diğer değerlerdede biraz düşüş var ama onlar zaten normal değerin üzerinde olduğu için sorun değil.benim korkum morfolojinin giderek düşmesi ve hatta şu an normal olan değerlerinde normalin altına düşmesi ama gel görkü bunu kocama şu an anlatamıyorum daha kabullenemedi birde doktorun ameliyata gerek yok demesi ve bu değerlerle eşin hamile kalır demesi de istememesinde etkili tabi.o yüzden bende başka doktora daha gitsin istiyorum belki o gözünü korkutur yoksa benim ısrarlarım pek etkili olmıycak sanırımyerimsenibenama ümraniye bize uzak kalır hayatta oralara gitmez.:1no2:bulucam artık bi çaresini.offf ya hem çocuğum olmuyo diye üzülüyorum birde bu kocişle uğraşıyorum nedir benim bu çilem kızlar yaaamafoldumben

Kızlar hamileyimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :lepi: :nazar: eşim 2 temmuzda ameliyat olmuştu 7.ayda geldi melegim...
reglim 3gun gecmisti bugun test yaptim ve ogrendim sonrası da kan testi yaptırdım 87.99 çıktı degerim. dua edin emi herşey yolunda gitsin. darısı tüm isteyenlerin başına inşallah.

:teytey::teytey::teytey::teytey::CüvCüv:sırnaşık şeyhihoyyyt:nazar::nazar:a.s.
çok sevindim ya daha 2 gün önce neler konuşuyoduk şimdi hamileyim diyosun ne güzel bi sürpriz olmuştur.şimdi sıra diğer arkadaşlarda herkes teker teker dökülüyo inşallah yaza kimse kalmaz

slm arkadaşlar bende sizinle aynı kaderi paylaşiyorum 1,5 yıllık evliyim hiç korunmadığımız halde bebeğimiz olmadı kısa bi süre önce sol tarafta varikosel olduğunu öğrendik sayım falan yaptırmadık henüz eşim öğrenci şuan ameliyat zor görünüyo problem olurmu bilmiyorum ama 5,6 ay kadar erteliycez galiba bu konuda bilgisi olan varsa paylaşabilir mi ameliyatı ertelemek ne kadar doğru şimdiden teşekkür ederim
mrb canım benimde varikosel yüzünden 15 ay bebeğim olmadı eşim ameliyat olduktan 6 ay sonra hamile kaldım imkanınız varsa erteleme özellikle cocuk sahibi olmayı hemen istiyorsan çünkü varikosel ilerledikçe spermlerde kalite ve sayı azalabiliyor

Dark artık gün saymaya başlıcaksın bu ay geçse bi dahaki ay geçse 9 ay ne zaman olcak diye bizim 3 ayımız bitti .eşim askerlik bile daha çabuk geçmişti diyo.geç olunca böyle oluyo gün sayıyoruz ki ultrasonda bebeği görelim diyeboshayallersmile

mrb canım benimde varikosel yüzünden 15 ay bebeğim olmadı eşim ameliyat olduktan 6 ay sonra hamile kaldım imkanınız varsa erteleme özellikle cocuk sahibi olmayı hemen istiyorsan çünkü varikosel ilerledikçe spermlerde kalite ve sayı azalabiliyor

çok teşekkür ederim canım artık hemen anne olmak istiyorum eşim hocalarıyla konuşmuş acilse ol ameliyatını demişler 10gün kadar rapor alda ameliyat ol diyorum martın sonunda olcak inşallah bu rabbim seni bebeğine kavuşturmuş benide kavuşturur inşallah

çok teşekkür ederim canım artık hemen anne olmak istiyorum eşim hocalarıyla konuşmuş acilse ol ameliyatını demişler 10gün kadar rapor alda ameliyat ol diyorum martın sonunda olcak inşallah bu rabbim seni bebeğine kavuşturmuş benide kavuşturur inşallah

benim eşim de martta olacak inşallah. beraber bekleriz ameliyat sonrası hamişliği :) ben bu topikte olduğumuza çok şükrediyorum en azından ameliyatla düzelme ve normal yolla hamişlik olabiliyo. Rabbim herkesin yüzünü güldürsün..

benim eşim de martta olacak inşallah. beraber bekleriz ameliyat sonrası hamişliği :) ben bu topikte olduğumuza çok şükrediyorum en azından ameliyatla düzelme ve normal yolla hamişlik olabiliyo. Rabbim herkesin yüzünü güldürsün..

haklısın canım bende şükrediyorum umarım en ksa zamanda o minik meleği alırsın kollarına amin

:teytey::teytey::teytey::teytey::CüvCüv:sırnaşık şeyhihoyyyt:nazar::nazar:a.s.
çok sevindim ya daha 2 gün önce neler konuşuyoduk şimdi hamileyim diyosun ne güzel bi sürpriz olmuştur.şimdi sıra diğer arkadaşlarda herkes teker teker dökülüyo inşallah yaza kimse kalmaz

Evet canımm teste göndericektim martta besliyordum birde güzel ki sorma canım kaydirigubbakcemile3 insallah rabbim tamamına erdirir de bir problem cıkmaz. korkuyorum nedense.. mafoldumben
darısı diğer kızların başına inşallah.

canım biz yaklaşık bir sene önce doktora gitmiştik beylikdüzü medicanaya orada varikosel teşhisi kondu ama birinci aşama ameliyata gerek yok dedi doktor sonra 6 ay kadar sonra tekrar test yaptırdık %3 olan morfoloji %2 düşmüş diğer değerlerdede biraz düşüş var ama onlar zaten normal değerin üzerinde olduğu için sorun değil.benim korkum morfolojinin giderek düşmesi ve hatta şu an normal olan değerlerinde normalin altına düşmesi ama gel görkü bunu kocama şu an anlatamıyorum daha kabullenemedi birde doktorun ameliyata gerek yok demesi ve bu değerlerle eşin hamile kalır demesi de istememesinde etkili tabi.o yüzden bende başka doktora daha gitsin istiyorum belki o gözünü korkutur yoksa benim ısrarlarım pek etkili olmıycak sanırımyerimsenibenama ümraniye bize uzak kalır hayatta oralara gitmez.:1no2:bulucam artık bi çaresini.offf ya hem çocuğum olmuyo diye üzülüyorum birde bu kocişle uğraşıyorum nedir benim bu çilem kızlar yaaamafoldumben

canım ne yap ne et esini ikna et ameliyatını olsun. bak bize de dr ilk gerek duymadı yeni evlisiniz diye. biz ısrar ettik sonra test yaptırdı ameliyat oldu. benim eşimde ilk istemedi korktu ameliyata girene kadar korkuyodu zaten de neyseki olduu allah razı olsun ondan da herseyi yaptı ne verdiysem yedi vallahi kaydirigubbakcemile3
sizin oralardan bir hastane ayarlayın tekrar bir gidin baakalım. darısı basına insallah rabbim sana da yasatsın bu duyguyu..

Dark artık gün saymaya başlıcaksın bu ay geçse bi dahaki ay geçse 9 ay ne zaman olcak diye bizim 3 ayımız bitti .eşim askerlik bile daha çabuk geçmişti diyo.geç olunca böyle oluyo gün sayıyoruz ki ultrasonda bebeği görelim diyeboshayallersmile

maşallah canım :nazar: ah ah ben acaba 3.ayımdayım diyebilecekmiyim. insallah bir problem olmaz dua et emi bana canım a.s.

Evet canımm teste göndericektim martta besliyordum birde güzel ki sorma canım kaydirigubbakcemile3 insallah rabbim tamamına erdirir de bir problem cıkmaz. korkuyorum nedense.. mafoldumben
darısı diğer kızların başına inşallah.

canım eşini neyle besliyodun yani özel uyguladıgın bişey varmıydı bu bilgileri bizimlede paylasırsan sevinirim senin gibi bende demek istiyorum artık hamileyimmmm diye ama malaseffff senağlamasenağlama

Son düzenleme:
mrb arkadaşlar eşim ameliyat oldu sonunda aynen dediginiz gibi sünnet olmuş cocuk gibi geziyo evde ama cok şükür iyi incili kaftan ameliyattan sonra bile sana dua ettim oraya bize tavsiye ettigin için süper temiz cok iyi doktorları olan ve herşeyiyle 4 4lük hastane ama cok duygusallaştım o ameliyata girince cok agladım bide yanlızdım yukarı kimseyi almadılar saatler gecmek bilmedi eşim sedyede yuyo getirdiler odanın kapısından içeri girerken ben kapıya cıkınca sanki hissetmiş gibi gözünü actı ve güldü ben tabii koptum salya sümük aglıyorum hiç agrısı olmadı gercekten basit bi ameliyat ya arkadaşlar eşinizin kac dikişi var söylermisiniz eşimin 8 dikişi var bana cok geldi herkezinmi öle acaba ögrenmek istedim:)

maşallah canım :nazar: ah ah ben acaba 3.ayımdayım diyebilecekmiyim. insallah bir problem olmaz dua et emi bana canım a.s.

canım öncelikle rabbim sağlıklı ve hayırlı bir evlat olarak dünyaya getirmeyi nasip etsin hamilelikten önce bebek olacakmı diye kaygılanıyor insan hamile kaldıktan sonrada sağsalim dünyaya gelecekmi diye benim 9 ayımda sıkıntılı geçti ilk ay kese oluşmuşmu yoksa dış gebelik mi?acaba kalbi atıyormu sonraki aylar ani hareket ettiğinizde acaba hala yaşıyormu hareketleri başladığı zaman 1 gün hareket etmese korkuyorsunuz özellikle yeni hamilelere ufak bi uyarı yapmak istiyorum 11 ve 14 hafta arası ikilitest yapılıyor risk yüksek çıkarsa benden size tavsiye amniosentez yaptırmayın hatta ikili testte yaptırmayın CENAB I ALLAH bebekleri bize vermeden nasıl bir müddet bekletip sabrımızı ölçtüyse diğer sıkıntılardada aynı ölçüde sabrımız ölçülüyor ne gelirse ALLAHTAN deyip tevekkül etmemiz lazım. çünkü ben bunları yaşadım hamileliğin hiç keyfini çıkaramadım doğuma giderken bile ağlamıştım.RABBİM HAYIRLI BİR HAMİLELİK GEÇİRMENİ NASİP EDER İNŞALLAH.:Saruboceq:

incili kaptan ikili testi yaptırmadım biliyomusun yaptırmakta çok kararlıydım ama doktorum yapmak istemedi sanırım benim buna hazır olmadığımı oda hissetti riskli çıkar hamileliğin kötü geçer dedi 3 lü testi yaparız dedi . Israrlarıma ragmen yapmadı şimdi darkı o kadar iyi anlıyorum hamile kalacakmıyım bu ay diye beklerken şimdi bişey olcak korkusu sağlıklısıyla bir doğursak 9 ay hiç bitmeyecekmiş gibi sanki .....

mrb arkadaşlar eşim ameliyat oldu sonunda aynen dediginiz gibi sünnet olmuş cocuk gibi geziyo evde ama cok şükür iyi incili kaftan ameliyattan sonra bile sana dua ettim oraya bize tavsiye ettigin için süper temiz cok iyi doktorları olan ve herşeyiyle 4 4lük hastane ama cok duygusallaştım o ameliyata girince cok agladım bide yanlızdım yukarı kimseyi almadılar saatler gecmek bilmedi eşim sedyede yuyo getirdiler odanın kapısından içeri girerken ben kapıya cıkınca sanki hissetmiş gibi gözünü actı ve güldü ben tabii koptum salya sümük aglıyorum hiç agrısı olmadı gercekten basit bi ameliyat ya arkadaşlar eşinizin kac dikişi var söylermisiniz eşimin 8 dikişi var bana cok geldi herkezinmi öle acaba ögrenmek istedim:)

saol arkadaşım ama seni ikna edene kadar dilimde tüy bitti.ben nedense hiç ağlamadım hatta sonradan kayınvalidem geldi eşim ameliyattayken ağlamaya gelmiş:)ama beni öyle görünce o da ağlayamadı.benim eşimde odaya gülümseyerek girdi ama o anları hatırlamıyo .ben de tam uyanmış sanıyodum tutturdu yarama bakıcam halamın oğluda odada bi yerleri açılcak diye ben çekiyorum eşim çekiyo:))eşimin de dikişleri o kadardı artık bundan sonra kafandan çocuk fikrini bi kenara bırak.artık ameliyat oldu nasıl olsa.en fazla bi sene inşallah o kdar bile beklemeden bizim gibi erkenden çocuk haberi alırsın.geçmiş olsun tekrardan.kaydirigubbakcemile5

incili kaptan ikili testi yaptırmadım biliyomusun yaptırmakta çok kararlıydım ama doktorum yapmak istemedi sanırım benim buna hazır olmadığımı oda hissetti riskli çıkar hamileliğin kötü geçer dedi 3 lü testi yaparız dedi . Israrlarıma ragmen yapmadı şimdi darkı o kadar iyi anlıyorum hamile kalacakmıyım bu ay diye beklerken şimdi bişey olcak korkusu sağlıklısıyla bir doğursak 9 ay hiç bitmeyecekmiş gibi sanki .....

arkadaşım ben de o korkuları yaşadım dolu dolu. ama arkadaşlarım kızdı sen de hiç mi tevekkül yok diye.ben elimde değil diyodum.ama düşün etraf sağlıklı çocuklarla dolu.inşallah bizimkiler de sağlıklı olucak.ben bi tek kendimi böyle korkuyo sanıyodum ama meğer benden çok varmış burda:) benimki yavaş yavaş geçiyo emin ol seninki de geçicek.ikili teste gelince benim yengemşn gelinine yapılmış ve çocuk özürlü görünmüştü testlerde.tabi hepsi beyninden vurulmuşa döndüler.sonradan başka hastanede yapıldı çocuk sapasağlam çıktı.meğer test gününden önce yapılınca öyle hatalı çıkabiliyomuş.o yüzden sadece dua et ve bu testler çocuğu aldırmak için yapılıyo bunu bil canım.Allah inşallah hepimizin bebklerini sağlıklı bir şekilde verir.ben ultrasonda ellerini ayaklarını görünce biraz rahatladım bu ay.artık korkularım azaldı.bayanssulusmile

Son düzenleme:
X