Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
saol arkadaşım ama seni ikna edene kadar dilimde tüy bitti.ben nedense hiç ağlamadım hatta sonradan kayınvalidem geldi eşim ameliyattayken ağlamaya gelmiş:)ama beni öyle görünce o da ağlayamadı.benim eşimde odaya gülümseyerek girdi ama o anları hatırlamıyo .ben de tam uyanmış sanıyodum tutturdu yarama bakıcam halamın oğluda odada bi yerleri açılcak diye ben çekiyorum eşim çekiyo:))eşimin de dikişleri o kadardı artık bundan sonra kafandan çocuk fikrini bi kenara bırak.artık ameliyat oldu nasıl olsa.en fazla bi sene inşallah o kdar bile beklemeden bizim gibi erkenden çocuk haberi alırsın.geçmiş olsun tekrardan.kaydirigubbakcemile5

canım bişey sorcam nette varikosel ameliyatında yumurtalıktan yaptıklarını gördüm. ama ben kasıktan diye biliyorum. nerden olacağını duruma göre doktor mu belirliyo? bana da dua edin en kısa zamanda eşim sağlıklı bi ameliyat olsun....

maşallah canım :nazar: ah ah ben acaba 3.ayımdayım diyebilecekmiyim. insallah bir problem olmaz dua et emi bana canım a.s.

inşallah bi sorun çıkmaz düşünme böyle şeyler dicem ama ben de çok düşünmüştüm.herkese haber verdik ya çocuk yaşamazsa diyodum.halbuki kendi hayatımız kendi elimizde değil ki çocuğumzun hayatı bizim elimizde olsun..böyle geç olunca insanı vesveseler bırakmıyo.merak etme gün gelir bu günlerimize güleriz .bizlerden başka gün sayan var mıdır acaba ah hayırlısıyla bi 9 ay olsa:emir_bebek::emir_bebek:

canım bişey sorcam nette varikosel ameliyatında yumurtalıktan yaptıklarını gördüm. ama ben kasıktan diye biliyorum. nerden olacağını duruma göre doktor mu belirliyo? bana da dua edin en kısa zamanda eşim sağlıklı bi ameliyat olsun....

kasıktan yapılıyo tabiki.eşimin kasığında kesik var ben de senin gibi sanıyodum ama değil.eşini bi an önce ikna et de ameliyat olsun hayırlısıyla tabi.

hımm tamam canım sağol.. inşallah nisana kalmadan olacak. ya çok korkuyorum 1 yıldan fazla olduya test vermeyeli değerler çok düşmüş müdür? sayı eskiden 20milyondu. ileri hareket %12 falandı.

incili kaptan ikili testi yaptırmadım biliyomusun yaptırmakta çok kararlıydım ama doktorum yapmak istemedi sanırım benim buna hazır olmadığımı oda hissetti riskli çıkar hamileliğin kötü geçer dedi 3 lü testi yaparız dedi . Israrlarıma ragmen yapmadı şimdi darkı o kadar iyi anlıyorum hamile kalacakmıyım bu ay diye beklerken şimdi bişey olcak korkusu sağlıklısıyla bir doğursak 9 ay hiç bitmeyecekmiş gibi sanki .....

bu arada 5. ayında heralde 3lü test için yapılıyo bebeğin kesesinden şırıngayla su alınıyo yanlış anlamadıysam ve arkadaşımın halasının kzı yaptırmış bu testi ve şırınga bebeğin gözüne batmış şimdi bebeğin gözüne nolduğunu öğrenmek için doğumu bekliyolar.Allah bence bu testlerden razı değilki böyle şeyler oluyo çünkü 5 aylık bi bebeği aldırmak doğunca öldürmekle eşdeğer bence.yasakkelimeyasakkelime

hımm tamam canım sağol.. inşallah nisana kalmadan olacak. ya çok korkuyorum 1 yıldan fazla olduya test vermeyeli değerler çok düşmüş müdür? sayı eskiden 20milyondu. ileri hareket %12 falandı.[/QUOTE

bizde bi ocakta yaptırmıştık bi de temmuzda ameliyattan önce ama sayıda bi düşme olmamıştı tabi herkes aynı mı olur bilemem.

sayfayı ben doldurdum ama kızlar herkes buluşma günleri düzenliyo istanbuldaki arkadaşlar bizde düzenlesek kader arkadaşları olarak.bu arada ben kartalda oturuyorum.hamile olanlar birbirimize tavsiyelerde bulunuruz hamile olamyanlara tavsiyelerde bulunuruz hem de dostluk kurmuş oluruz.kaydirigubbakcemile5

canım öncelikle rabbim sağlıklı ve hayırlı bir evlat olarak dünyaya getirmeyi nasip etsin hamilelikten önce bebek olacakmı diye kaygılanıyor insan hamile kaldıktan sonrada sağsalim dünyaya gelecekmi diye benim 9 ayımda sıkıntılı geçti ilk ay kese oluşmuşmu yoksa dış gebelik mi?acaba kalbi atıyormu sonraki aylar ani hareket ettiğinizde acaba hala yaşıyormu hareketleri başladığı zaman 1 gün hareket etmese korkuyorsunuz özellikle yeni hamilelere ufak bi uyarı yapmak istiyorum 11 ve 14 hafta arası ikilitest yapılıyor risk yüksek çıkarsa benden size tavsiye amniosentez yaptırmayın hatta ikili testte yaptırmayın CENAB I ALLAH bebekleri bize vermeden nasıl bir müddet bekletip sabrımızı ölçtüyse diğer sıkıntılardada aynı ölçüde sabrımız ölçülüyor ne gelirse ALLAHTAN deyip tevekkül etmemiz lazım. çünkü ben bunları yaşadım hamileliğin hiç keyfini çıkaramadım doğuma giderken bile ağlamıştım.RABBİM HAYIRLI BİR HAMİLELİK GEÇİRMENİ NASİP EDER İNŞALLAH.:Saruboceq:

canım öncelikle zamanını ayırıp bu kadar yazdığın için çok teşekkür ederim.
insan vesvese yapıyor istem dışı. benim ilk bebegim olucak insallah rabbim izin verirse. veren de allah alan da tevekkül etmek lazım. insallah o günleri de görmek nasip olur hayırlısıyla birşey olmadan bebegim dünyaya gelir :Saruboceq:
allah razı olsun canımmm.
allah hepimizinkileri bağışlasın bizlere. ne zorluklarla oluyorlar.. :nazar:

inşallah bi sorun çıkmaz düşünme böyle şeyler dicem ama ben de çok düşünmüştüm.herkese haber verdik ya çocuk yaşamazsa diyodum.halbuki kendi hayatımız kendi elimizde değil ki çocuğumzun hayatı bizim elimizde olsun..böyle geç olunca insanı vesveseler bırakmıyo.merak etme gün gelir bu günlerimize güleriz .bizlerden başka gün sayan var mıdır acaba ah hayırlısıyla bi 9 ay olsa:emir_bebek::emir_bebek:

canım çok doğru söylemişsin. elimizde degil işte. hayırlısını versin rabbim.
ah ah bi geçse de alsak kucagımıza hayırlısıylan. ben daha yolun çok başındayım :Saruboceq:

canım bende istanbul/ümraniye de oturuyorum. ne güzel olur aslında :)

sayfayı ben doldurdum ama kızlar herkes buluşma günleri düzenliyo istanbuldaki arkadaşlar bizde düzenlesek kader arkadaşları olarak.bu arada ben kartalda oturuyorum.hamile olanlar birbirimize tavsiyelerde bulunuruz hamile olamyanlara tavsiyelerde bulunuruz hem de dostluk kurmuş oluruz.kaydirigubbakcemile5
canım bende ümraniye de oturuyorum. ne güzel olur aslında. ben hiç birşey bilmiyorum ya. napıcam bilmiyorum mafoldumben

ne güzel bu forumda hamile muhabbeti dinlemek dark ve incili ikinizi de tebrik ediyorum mevlam sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

canım eşini neyle besliyodun yani özel uyguladıgın bişey varmıydı bu bilgileri bizimlede paylasırsan sevinirim senin gibi bende demek istiyorum artık hamileyimmmm diye ama malaseffff senağlamasenağlama

canım öyle çok özel birşeyler yapmadım. keçi boynuzu suyu,keçi boynuzu pekmezi,bal,muz,ceviz,fındık vs. birde evicap ve zinco vitaminlerinden içti. darısı başına inşallah :Saruboceq:

mrb arkadaşlar eşim ameliyat oldu sonunda aynen dediginiz gibi sünnet olmuş cocuk gibi geziyo evde ama cok şükür iyi incili kaftan ameliyattan sonra bile sana dua ettim oraya bize tavsiye ettigin için süper temiz cok iyi doktorları olan ve herşeyiyle 4 4lük hastane ama cok duygusallaştım o ameliyata girince cok agladım bide yanlızdım yukarı kimseyi almadılar saatler gecmek bilmedi eşim sedyede yuyo getirdiler odanın kapısından içeri girerken ben kapıya cıkınca sanki hissetmiş gibi gözünü actı ve güldü ben tabii koptum salya sümük aglıyorum hiç agrısı olmadı gercekten basit bi ameliyat ya arkadaşlar eşinizin kac dikişi var söylermisiniz eşimin 8 dikişi var bana cok geldi herkezinmi öle acaba ögrenmek istedim:)

canım geçmiş olsun allah acil şifalar versin inşallah.
duygulanman çok normal ben de çok ağlamıştım onu öyle sgörünce hala daha aklıma gelince gözlerim doluyo mafoldumben bekle allah bekle çıkmaz ameliyathaneden çıktığında da narkozun etkisiyle anne çok acıyo anne demişti kaydirigubbakcemile maşallah canım ağrısı sızısıda olmamış hadi bakalım atlattınız bunu da. sıra da bebişiniz kaldı inşallah oda en kısa zaman da gelir canım. tekrar geçmiş olsun.

tşkr ederim canım. evet 3 ayda düzelebiliyomuş ama bizim ameliyat öncesi sonuçlar pek iyi değildi varikosel ileri dereceydi. doktor 1 yıla kadar süre tanıyın kendinize dedi, o sürede normal yolla olmazsa ki inşallah olur. aşılama yaparız dedi o da olmazsa tüp bebek dedi. inşallah gerek kalmaz. bunları yaşamak bile insanı üzüyo. bu arada eşimde çift taraflı varikosel vardı ama soldaki çok ilerlemişti zaten önemli olan sol tarafmış sağ tarafa ameliyata gerek yok dedi. ameliyattan önceki testin sonuçlarını yazıyorum. yeni testin sonuçlarınıda mutlaka yazıcam. 19 ocakta gidicez. inşallah güzel haberler veririrm ama pek umutlu değilim senağlama

miktar: 1.5
renk : opak
vislozite:normal
ph : 8.0
sıvılaşma müddeti: 20 dakika
spermatozoid sayısı: 200.000/ml
tüm ejekülatta : 300.000

ileri hızlı hareketli : 0%
iler yavaş hareketli : 10%
yerinde hareketli : 10%
hareketsiz : 80%

boyalı preparasyonda morfoloji
normal :40%
anormal :60%

baş : 20%
boyun :10%
kuyruk :30%

Merhaba seherkan.Senınle aynı kaderi paylasıyoruz canım benım esımde de solda 3.derece sagda 1 veya 2.derece varıkosel tespıt edıldı.Hatta senın yukarıda belırtmıs oldugun spermıogram sonucları bıle esımle aynı degerlerı tasıyor.Esın amelıyat oldumu?Nasıl gelısmeler oldu sızde?Aslında bu mesajı sen baya zaman once forum ılk acıldıgında yazmıssın ama yıne de bır sansımı deneyım dedım.Tesekkurler

canım öyle çok özel birşeyler yapmadım. keçi boynuzu suyu,keçi boynuzu pekmezi,bal,muz,ceviz,fındık vs. birde evicap ve zinco vitaminlerinden içti. darısı başına inşallah :Saruboceq:

inşallah canım ya eşimde keçiboynuzu kürü kullanıyo baska uyguladıgımız bişey yok bide benim drum bana elevit protanal verdi bunu kullan diye o kadar 2.5 senedir bebeğimiz olsun diye bekledik olmadı eşimde ameliyattan korktuğu için erteledi sürekli şükür ameliyat oldu dünde 3 ayı doldu ama tekrar muayene olmaya ikna edemiyorum cesaret edip gidemiyo korkuyo düzelme olmaz diye napcam bilmiyorummafoldumben

benim eşim mikrocerrahiyle olmadı hiçbir zararını da görmedik.ama yine de sen bilirsin.devlet hastanesinde oldu ve sonuç da gayet iyi

Slm incili kaftan:)

Eşimde mersin üniversitersi hastanesinde ameliyat olmaya karar verdi.İnşallah bakalım ameliyat salı günü olacak.Sana bişey sorucam sanırım hamilesin suan gözün aydın:))Eşinde tek taraflı mı vardı varikosel bıde derecesı neydı?Yanı amelıyattan olumlu sonuc aldınız ya onun ıcın merak ettım.Teskkurler

inşallah canım ya eşimde keçiboynuzu kürü kullanıyo baska uyguladıgımız bişey yok bide benim drum bana elevit protanal verdi bunu kullan diye o kadar 2.5 senedir bebeğimiz olsun diye bekledik olmadı eşimde ameliyattan korktuğu için erteledi sürekli şükür ameliyat oldu dünde 3 ayı doldu ama tekrar muayene olmaya ikna edemiyorum cesaret edip gidemiyo korkuyo düzelme olmaz diye napcam bilmiyorummafoldumben

mrb gamzeli yazdıkların aslında hepimizin başından geçen şeyler bende eşimi zor ameliyata ikna ettim ve üç ay sonraki kontrole de gitmedi.aslında onlarıda anlamak lazım çünkü bu durum erkeklere çok ağır gelen kabullenmeleri çok zor bir durum Allah yardımcın olsun sabret dua et ve kendi haline bırak inşallah kendisi isteyecektir

kıslar benimde eşim ameliyat olduktan sonra 3 ay doldu ve örnek verdi sonuçç sayı 10 mılyondan biraz artmış 11 mılyon olmus ama toplamda % 50 olan hareket sayısı %7 ye düşmüş ilerleyen aylarda artarmı sizce boyle olan oldumu 6 ayda filan normele dönermii birde ameliyat öncesi bile hareket gayet iyiydi başka bı doktora gıttık oda amelıyat doğru yapılmış dendi yorumlarınızı beklıorumm kıslarr

mrb gamzeli yazdıkların aslında hepimizin başından geçen şeyler bende eşimi zor ameliyata ikna ettim ve üç ay sonraki kontrole de gitmedi.aslında onlarıda anlamak lazım çünkü bu durum erkeklere çok ağır gelen kabullenmeleri çok zor bir durum Allah yardımcın olsun sabret dua et ve kendi haline bırak inşallah kendisi isteyecektir

esime kesinlikle hak veriyorum ama bebek özlemim daha cok üste cıkıyo etrafımda benden sonra evlenipte cocugunu kucagına alan o kadar cok kişi varki bu durum beni dahada duygusallastırdı herseye aglar oldum sonum ne olacak bilmiyorummafoldumben

X