Şöyle ; bizim değerler 2 3 milyon morfoloji 1 ve ileri hareket yoktu ama covid geçirdikten sonra tedaviye başlamak zorunda kaldık. Tam tedavi öncesi test verdiğimizde sayı 100.000 e düşmüştü. Şimdi 2 kez transfer başarısız olunca he rne kadar embriyolar 5. Güne gitse de içerk olarak iyi değiller kesin. Sıfırdan başlamak zorunda kaldığımızda sayı az da olsa sperm kalitesini düzeltip öyle başlayalım istiyorum. Burda da çok çok başarı hikayesi okuyunca dna hasar testi fln aydınlanınca Kaan aydosa gittik. İlaç tedavisi başlattı ama o da ameliyata gerek yok dedi. Şimdi değerler bakalım dediği gibi düzelecek mi düzelmezse ameliyat artık oluruz. Bu süreçte de arada şansa belki tutar diye kalan son embriyomu da yine de transfer olacağım biraz kendimi toparlayıpTamam sanırım Aral bey in hastasıydınız.
Değerleriniz de toplam sayı ileri hız nasıl peki? Sorduysam kusura bakmayın sizi hatırladım ama detay hatırlayamadım
Tabi tüp bebek için ztn kesinlikle gerek yok ameliyata bu değerlerle gayet de olur fln diye çok net konuştular. Benim bu işlerden anladığım hemen ikna edip başlayalım ne kadar başarısız deneme olursa o kadar kazanırım kafasındalar. O yüzden tüm tetkikleri dna hasarını fln baştan istemiyolar. Onu baştan isteseler sorun çözülüp tedaviye başlayacaklar ve ilkinde tutacak. Her transfer kazanmak varken bi kere neden kazansın. Artık tamamen ticari baktıklarına ikna oldumBen de öyle düşünüyorum da hiç bir kadın doğum uzmanı böyle düşünmüyor
Ben size mesaj attım uygun olduğunuzda bakın lütfenTabi tüp bebek için ztn kesinlikle gerek yok ameliyata bu değerlerle gayet de olur fln diye çok net konuştular. Benim bu işlerden anladığım hemen ikna edip başlayalım ne kadar başarısız deneme olursa o kadar kazanırım kafasındalar. O yüzden tüm tetkikleri dna hasarını fln baştan istemiyolar. Onu baştan isteseler sorun çözülüp tedaviye başlayacaklar ve ilkinde tutacak. Her transfer kazanmak varken bi kere neden kazansın. Artık tamamen ticari baktıklarına ikna oldum
Şimdi ilk görüşmede hemen ameliyatı tekrar sorarım hiç artık yanlış bir adım atmak istemiyorum. Başta hemen korkup hızlıca tedaviye başladık olan bana oldu, hem manevi olarak hem de fiziksel olarak yoruldumbende derece düşük olsa bile reflünün sperm i bozduğunu düşünüyorum
Ben de öyle düşünüyorum da hiç bir kadın doğum uzmanı böyle düşünmüyor
evetTabi tüp bebek için ztn kesinlikle gerek yok ameliyata bu değerlerle gayet de olur fln diye çok net konuştular. Benim bu işlerden anladığım hemen ikna edip başlayalım ne kadar başarısız deneme olursa o kadar kazanırım kafasındalar. O yüzden tüm tetkikleri dna hasarını fln baştan istemiyolar. Onu baştan isteseler sorun çözülüp tedaviye başlayacaklar ve ilkinde tutacak. Her transfer kazanmak varken bi kere neden kazansın. Artık tamamen ticari baktıklarına ikna oldum
Takviyelerle düzelmiyor mu pekievet
ben bizlerle aynı durumda olup operasyondan sonra doğal yoldan kalan çok kişi gördüm burada
ama her doktor böyle söyleyince de doktordan daha mı iyi bileceğim diyip bir hata yapmak istemiyor insan
bize de sayınız çok iyi ameliyat sizde hiç bir işe yaramaz ele gelmiyor dedi doktor ama ultrasonda reflü var
bilmiyorum bizim baş anormalimiz çok yüksek çok çok canım sıkılıyo
SiZinle aynı durumdayız biz, her kadın doğum doktoru sorunun bu değil ben de olduğunu söylüyor bu kısım çok ironik ben de görünen pek bir şey de yok ya bakalımevet
ben bizlerle aynı durumda olup operasyondan sonra doğal yoldan kalan çok kişi gördüm burada
ama her doktor böyle söyleyince de doktordan daha mı iyi bileceğim diyip bir hata yapmak istemiyor insan
bize de sayınız çok iyi ameliyat sizde hiç bir işe yaramaz ele gelmiyor dedi doktor ama ultrasonda reflü var
bilmiyorum bizim baş anormalimiz çok yüksek çok çok canım sıkılıyo
Takviyelerle düzelmiyor mu peki
3 ay kullandık hiç değişim olmadı morfoloji hala 1SiZinle aynı durumdayız biz, her kadın doğum doktoru sorunun bu değil ben de olduğunu söylüyor bu kısım çok ironik ben de görünen pek bir şey de yok ya bakalım
Eşimde 95 baş anomalisi varama sayı iyi vs diye her şey normal deniyor en son bir doktor açık olan hsg me bile senin tüpler sorunlu laparoskopi dedi bana resmen
Bazı doktorlar ameliyata çok meraklı, varikosel konusu da öyle eğer kişi de ağrı sızı yoksa derece düşük iş ameliyat yerine önce DNA hasarı bakılmalı sonra bir ihtimal ameliyat ama değerler çok düşükse bir şey diyemem benim sözlerim yanlış anlaşılsın istemem
Morf 1 düşük bir değer ama baya, 3 4 belki tolere edilir de 1 bilmiyorum benim yakınım var 2 ile 2 sene sonunda doğal kaldı.3 ay kullandık hiç değişim olmadı morfoloji hala 1
ama belki baş anormalisi düzelmiştir onu ayrı çalışmamışlar tahlilde
sperm sayımız ml'de 30 milyon
hızımız a+b %60
doktor bu tahlilde birşey yok olur diyo
eşimde buna güvenerek ilaçlarıda bıraktı bıktım yani zaten kür mür yemek öyle
bende deliricem az kaldı
Sabırla bırakmadan dvm etmek gerekiyormuş ama. Kaan hoca da sayıya ve morfolojiye takılmayın hiç önemli olan dna hasarı dedi. Ya kadında sorun olursa daha sıkıntı diyoelardı ama erkek faktörü çok çok daha kötü gibi düşünüyorum ben.3 ay kullandık hiç değişim olmadı morfoloji hala 1
ama belki baş anormalisi düzelmiştir onu ayrı çalışmamışlar tahlilde
sperm sayımız ml'de 30 milyon
hızımız a+b %60
doktor bu tahlilde birşey yok olur diyo
eşimde buna güvenerek ilaçlarıda bıraktı bıktım yani zaten kür mür yemek öyle
bende deliricem az kaldı
Dna hasarına bile bakılmadı bizimSabırla bırakmadan dvm etmek gerekiyormuş ama. Kaan hoca da sayıya ve morfolojiye takılmayın hiç önemli olan dna hasarı dedi. Ya kadında sorun olursa daha sıkıntı diyoelardı ama erkek faktörü çok çok daha kötü gibi düşünüyorum ben.
Evet bence de düşükSiZinle aynı durumdayız biz, her kadın doğum doktoru sorunun bu değil ben de olduğunu söylüyor bu kısım çok ironik ben de görünen pek bir şey de yok ya bakalım
Eşimde 95 baş anomalisi varama sayı iyi vs diye her şey normal deniyor en son bir doktor açık olan hsg me bile senin tüpler sorunlu laparoskopi dedi bana resmen
Bazı doktorlar ameliyata çok meraklı, varikosel konusu da öyle eğer kişi de ağrı sızı yoksa derece düşük iş ameliyat yerine önce DNA hasarı bakılmalı sonra bir ihtimal ameliyat ama değerler çok düşükse bir şey diyemem benim sözlerim yanlış anlaşılsın istemem
Morf 1 düşük bir değer ama baya, 3 4 belki tolere edilir de 1 bilmiyorum benim yakınım var 2 ile 2 sene sonunda doğal kaldı.
Kalp atışı olmadı süreç hem uzuyor hem sağlıklı olmuyor.
bakın belki okumuşsunuzdur ama şu konuyu okuyun kızlarSabırla bırakmadan dvm etmek gerekiyormuş ama. Kaan hoca da sayıya ve morfolojiye takılmayın hiç önemli olan dna hasarı dedi. Ya kadında sorun olursa daha sıkıntı diyoelardı ama erkek faktörü çok çok daha kötü gibi düşünüyorum ben.
evet ben o başlıktan ilham alarak orda kullandıkları şeyleri not etmiştim, epey güzel sonuçlar alanlar varbakın belki okumuşsunuzdur ama şu konuyu okuyun kızlar
Gebeliğe Hazırlık - Eşinde Sperm sorunu olanlar ? Birlikte takip edelim tecrubelerimizi paylaşalım
Son durum Uzun zaman oldu guzel telaslarimdan atladim yazmayi. Sükurler olsun tüp bebek tedavisiyle gecen yil hamile kaldim ve saglikla kucagima aldim Canim kizim 4 aylik oldu 😍 Rabbim isteyen herkese nasil etsin, Allahim sifa versin kapali olan kapilarinizi ve bu yoldaki butun engellerinizi...www.kadinlarkulubu.com
Bize de aynısı dendi hatta çok sevdiğim kendi Kadın doğum doktorum, bu değerlerle hamile kalmışsın, tekrar kalabilirsiniz dedi. Hamile kalıyorum ama 6-7. haftalarda düşük yapıyorum. Bilmiyorum ben uzman değilim, benim eşimde ilk başta tek tarafta vardı sonra iki tarafta da varikosel oldu. Sperm değerleri sürekli kötüleşti. Zaten sağlığı için de ameliyat olması gerekiyordu. Vakit kaybı olarak düşünmeyin, tüp bebekte de bir sürü hormon yükleniyor. Tutup tutmayacağı belli olmuyor. Bize de tüp bebek dendi. Ama tedavisi olan bir rahatsızlıkta tüp bebek tedavisini gerek yok.Bizim en büyük yanılgımız bu değerlerle de olur varikosel sorun değil ameliyatla büyük dğeişim olmaz zmn kaybı denmesiydi. Öyle apar topar başlamıştık tedaviye. Şimdi 2 tane başarısız olunca tekrar eşimin tedavisine yöneldik tekrar. Ama yine bize ameliyat gerek olmadığını büyük bir boyutta olmadığını söyledi yeni gittiğimiz üroloji doktoru. İlaçla değeri düzelticez normal yolla olur acele etmişsiniz tüp beneğe başlamakla dedi
Ben de max 3 ay beklicem değerler düzgün gelmezse direkt ameliyat…Bize de aynısı dendi hatta çok sevdiğim kendi Kadın doğum doktorum, bu değerlerle hamile kalmışsın, tekrar kalabilirsiniz dedi. Hamile kalıyorum ama 6-7. haftalarda düşük yapıyorum. Bilmiyorum ben uzman değilim, benim eşimde ilk başta tek tarafta vardı sonra iki tarafta da varikosel oldu. Sperm değerleri sürekli kötüleşti. Zaten sağlığı için de ameliyat olması gerekiyordu. Vakit kaybı olarak düşünmeyin, tüp bebekte de bir sürü hormon yükleniyor. Tutup tutmayacağı belli olmuyor. Bize de tüp bebek dendi. Ama tedavisi olan bir rahatsızlıkta tüp bebek tedavisini gerek yok.
Mesela eşimin abisinde de vardı, demiş ki ben boşuna ameliyat oldum yine tüp bebek yaptık. Sen boşuna ameliyat olma tüp bebek yaptır. Ama onun eşinde de başka sıkıntılar vardı polikistik over, çikolata kisti. En son gittiğimiz doktor tüp bebek de olmaz mutlaka ameliyat dedi. Öyle oldu. Ameliyattan sonra keçiboynuzu kürü uyguladık. 4. ayda hamileydim.
Tabi bizim bu sürecimiz 2 yıl sürdü, asıl bu vakit kaybı oldu bizim için.
İnşallah siz de sağlıcakla bebeğinizi kucağınıza alırsınız biran önce.
Dollenme olmamasi neye bagli acabaKesinlikle oyle bizim dogal yolla olan gebelik su anda olmuyor devlet hastanesinde tup bebek denememde embriyo olusabilmisti transferim oldu 3. Gun ama ozellerde yumurtlar dollenmedi bile cok iyi bir doktorlardi guya gittigim doktorlar ama devlette olan dollenme ozellerde olmadi
Yumurtalarimi genetige gondermeleri gerekirmis gondermediler gonderilmesi gerektiginide soylemediler doktoru degistirdim simdi tekrar tup bebek deneyecegiz eger yine dollenmezse genetiğe gidecek yumurtalarDollenme olmamasi neye bagli acaba
Yumurtalarin fenetife gonderilmesi gerektigini ilkkez duydum.bizde embriyolar gidiyorduYumurtalarimi genetige gondermeleri gerekirmis gondermediler gonderilmesi gerektiginide soylemediler doktoru degistirdim simdi tekrar tup bebek deneyecegiz eger yine dollenmezse genetiğe gidecek yumurtalar
Dollenemedigi icin spermdenmi kaynakli yumurtadan mi kaynakli arastirilmasi gerekiyormus genetikteYumurtalarin fenetife gonderilmesi gerektigini ilkkez duydum.bizde embriyolar gidiyordu