Sayı,hız, morfoloji nedir? Reflü var mı? Varikosel kaç mm bunları öğrenin. Sonrasında da DNA hasar testi yaptırıp sonuca bakın. Sonuçta bunlar maliyeti düşük seçenekler. Orta ve yüksek hasar varsa doktor da operasyon olması gerek dediyse operasyon olun. Hasar orta yüksekse ilaçla düşmüyor maalesef. Varikoselse tek sebep Kaan Aydos'a da gerek yok bu arada. Kaan beyin de önerdiği birkaç iyi takviye var zaten bildiğimiz. Operasyon sonrası onları 6 ay kullanacaksınız her durumda.Merhaba. Biz doktorumuzun tavsiyesiyle eşimde varikosel olmasına rağmen büyük bir fark yaratmayacağını söylediği için ameliyat olmadan tüp bebek tedavisine başladık. 4. Embryomuz oluşmuştu. İlkinde 1 tane transfer edildi tutmadı. 2. Transferim çift embriyo transferi oldu 6. Günümdeyim ama tuttuğunu düşünmüyorum. Şimdi sonuç negatif gibi düşünürsek, kalan embriyoyu kullanmadan sperm dna hasar testi ve ameliyat işlerine geçmek istiyorum daha fazla vakit kaybetmemek adına. Malum ameliyattır ilaçlardır sperm değerleri aylar sonra düzeliyor. Sadece şuna aklım takılıyor, önce ameliyat işini halledip kaan aydosa dna hasar testi için fln öyle mi gitmek lazım. Yoksa direkt baştan bi ona görünüp mü başlasak ameliyata kestiremiyorum. Tecrübelerinize dayanarak ne tavsiye edersiniz ? Dnadaki hasardan fln emin olup düzeleceği kadar düzelterek yeniden sıfırdan tüp bebek tedavisine başlamak istiyorum, bu şekilde son kalan embriyo da muhtemelen tutmayacak ve boşuna onlarca ilaç iğne alarak ve manevi olarak yıpranarak zaman geçiriyorum
Bizim sayı 2 milyondu ilk sürece başladığımızda sonra araya covid ve başka konular girince yaklaşık 9 10 ay sonra tüp bebek sürecine girdik ve sayımızın aşırı düştüğünü gördük. 200.000 e gerilemişti. Eşimin yaşı 34 sigara alkol kullanmıyor . Ultrason sonucu da şöyleydi.Sayı,hız, morfoloji nedir? Reflü var mı? Varikosel kaç mm bunları öğrenin. Sonrasında da DNA hasar testi yaptırıp sonuca bakın. Sonuçta bunlar maliyeti düşük seçenekler. Orta ve yüksek hasar varsa doktor da operasyon olması gerek dediyse operasyon olun. Hasar orta yüksekse ilaçla düşmüyor maalesef. Varikoselse tek sebep Kaan Aydos'a da gerek yok bu arada. Kaan beyin de önerdiği birkaç iyi takviye var zaten bildiğimiz. Operasyon sonrası onları 6 ay kullanacaksınız her durumda.
2,5 sene o kadar takviye kullanmamıza rağmen gebelik oluşmadı. Operasyon sonrası 9. Ayda doğal gebeliğim oluştu. Tüp bebeğe girişmek büyük hata olmuş ama en azından şuan durumun farkındasınız. Bir iki senelik varikoselle uzun yıllardır devam etme ,stres ve sigara gibi faktörlerin olması gebe kalma sürecini uzatıp kısaltıyor.
Sizin eşinizin yaşı neydi. Yani biz artık normal yolla olsun hayalini gerçekten bıraktık. Gerçekten sağlıklı embriyo oluştu diye aklımda şüphe kalmasa tüp bebekle yine içim rahat edecek. Doktor tedavi öncesi bu yaşta varikosel ameliyatı mucize yaratmaz sadece vakit kaybı olur diye ikna etti bizi. Biz ona demiştik aslında ameliyat olalım yine gelelim daha emin başlayalım diye. Ama gerek yok diyince artık bebek de çok istediğimiz için bir an önce olsun istedik . Şimdi 2. Transfer 6. Günümdeyim ama yine umudum yok hiçSayı,hız, morfoloji nedir? Reflü var mı? Varikosel kaç mm bunları öğrenin. Sonrasında da DNA hasar testi yaptırıp sonuca bakın. Sonuçta bunlar maliyeti düşük seçenekler. Orta ve yüksek hasar varsa doktor da operasyon olması gerek dediyse operasyon olun. Hasar orta yüksekse ilaçla düşmüyor maalesef. Varikoselse tek sebep Kaan Aydos'a da gerek yok bu arada. Kaan beyin de önerdiği birkaç iyi takviye var zaten bildiğimiz. Operasyon sonrası onları 6 ay kullanacaksınız her durumda.
2,5 sene o kadar takviye kullanmamıza rağmen gebelik oluşmadı. Operasyon sonrası 9. Ayda doğal gebeliğim oluştu. Tüp bebeğe girişmek büyük hata olmuş ama en azından şuan durumun farkındasınız. Bir iki senelik varikoselle uzun yıllardır devam etme ,stres ve sigara gibi faktörlerin olması gebe kalma sürecini uzatıp kısaltıyor.
Sayı,hız, morfoloji nedir? Reflü var mı? Varikosel kaç mm bunları öğrenin. Sonrasında da DNA hasar testi yaptırıp sonuca bakın. Sonuçta bunlar maliyeti düşük seçenekler. Orta ve yüksek hasar varsa doktor da operasyon olması gerek dediyse operasyon olun. Hasar orta yüksekse ilaçla düşmüyor maalesef. Varikoselse tek sebep Kaan Aydos'a da gerek yok bu arada. Kaan beyin de önerdiği birkaç iyi takviye var zaten bildiğimiz. Operasyon sonrası onları 6 ay kullanacaksınız her durumda.
Yaş 32 de operasyon oldu. Şuan 33. Yani otuzlu yaşların başındayız. Bu yaşta etki az ne demek,saçmalamış!Sizin eşinizin yaşı neydi. Yani biz artık normal yolla olsun hayalini gerçekten bıraktık. Gerçekten sağlıklı embriyo oluştu diye aklımda şüphe kalmasa tüp bebekle yine içim rahat edecek. Doktor tedavi öncesi bu yaşta varikosel ameliyatı mucize yaratmaz sadece vakit kaybı olur diye ikna etti bizi. Biz ona demiştik aslında ameliyat olalım yine gelelim daha emin başlayalım diye. Ama gerek yok diyince artık bebek de çok istediğimiz için bir an önce olsun istedik . Şimdi 2. Transfer 6. Günümdeyim ama yine umudum yok hiç
Her durumda Akdeniz tarzı beslenme ve takviye şart. Genelde operasyon sonrası imprly,Maxi go, teatrio üçlüsü kullanılır. Ama sizin durumun netleşmesi lazım. 5 milyonun altındaki sayılarda operasyon yapılmayabiliyor. Öncesinde takviyeyle ve beslenmeyle artıp artmadığına bakın.Eki Görüntüle 3014975
Tedavi öncesi güncel testi böyleydi ilk spermiogramda morfoloji1 yazıyor
Teşekkür ederm hızlıca bir dna hasar testi ve spermiogram verip sonra da operasyon gerekliliğine bakıcaz. O dönem proxeed plus ve e vitamini kullandırmıştım eşime ama sonuçlar bu kadar düşük çıkınca ben covide yormuştum . Bakalım dna hasar testi sonucuna göre sizin tekrar fikrinizi alırım, siz sanırım bu alanda epey tecrübe kazanmışsınız. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim çok naziksinizHer durumda Akdeniz tarzı beslenme ve takviye şart. Genelde operasyon sonrası imprly,Maxi go, teatrio üçlüsü kullanılır. Ama sizin durumun netleşmesi lazım. 5 milyonun altındaki sayılarda operasyon yapılmayabiliyor. Öncesinde takviyeyle ve beslenmeyle artıp artmadığına bakın.
Her derdin bir devası vardır. Sadece biraz araştırıp doğru yolu bulmak lazım. Sıkıntı yapmayın. Önce test, sonra doğru doktor. Geçmiş olsun
Rica ederim. Yardımcı olurum tabii. Haberlerinizi bekliyorum. :)Teşekkür ederm hızlıca bir dna hasar testi ve spermiogram verip sonra da operasyon gerekliliğine bakıcaz. O dönem proxeed plus ve e vitamini kullandırmıştım eşime ama sonuçlar bu kadar düşük çıkınca ben covide yormuştum . Bakalım dna hasar testi sonucuna göre sizin tekrar fikrinizi alırım, siz sanırım bu alanda epey tecrübe kazanmışsınız. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim çok naziksiniz
Erkek infertilitesinde çok yardımcı oluyorsunuzHer durumda Akdeniz tarzı beslenme ve takviye şart. Genelde operasyon sonrası imprly,Maxi go, teatrio üçlüsü kullanılır. Ama sizin durumun netleşmesi lazım. 5 milyonun altındaki sayılarda operasyon yapılmayabiliyor. Öncesinde takviyeyle ve beslenmeyle artıp artmadığına bakın.
Her derdin bir devası vardır. Sadece biraz araştırıp doğru yolu bulmak lazım. Sıkıntı yapmayın. Önce test, sonra doğru doktor. Geçmiş olsun
SelamMerhaba. Biz doktorumuzun tavsiyesiyle eşimde varikosel olmasına rağmen büyük bir fark yaratmayacağını söylediği için ameliyat olmadan tüp bebek tedavisine başladık. 4. Embryomuz oluşmuştu. İlkinde 1 tane transfer edildi tutmadı. 2. Transferim çift embriyo transferi oldu 6. Günümdeyim ama tuttuğunu düşünmüyorum. Şimdi sonuç negatif gibi düşünürsek, kalan embriyoyu kullanmadan sperm dna hasar testi ve ameliyat işlerine geçmek istiyorum daha fazla vakit kaybetmemek adına. Malum ameliyattır ilaçlardır sperm değerleri aylar sonra düzeliyor. Sadece şuna aklım takılıyor, önce ameliyat işini halledip kaan aydosa dna hasar testi için fln öyle mi gitmek lazım. Yoksa direkt baştan bi ona görünüp mü başlasak ameliyata kestiremiyorum. Tecrübelerinize dayanarak ne tavsiye edersiniz ? Dnadaki hasardan fln emin olup düzeleceği kadar düzelterek yeniden sıfırdan tüp bebek tedavisine başlamak istiyorum, bu şekilde son kalan embriyo da muhtemelen tutmayacak ve boşuna onlarca ilaç iğne alarak ve manevi olarak yıpranarak zaman geçiriyorum
Doktorum mevcut duruma göre tüp bebek tedavisine uygun olduğumuzu söyledi, 4 tane embriyomuz oluştu. 2 tanesi 5. Gün 2 tanesi 6. Gün embriyosu. Şu an 6. Gün eöbriyo transfer sonucumu bekliyorum cuma belli olacakSelam
Sizin tüp bebek sürecinizin morfolojiye bağlı olumsuz olduğu fikrindeyim ama doktorunuz ne diyor? Morf 0 anlaşılıyor bu sonuçlara göre
Moralinizi yüksek tutun lütfenDoktorum mevcut duruma göre tüp bebek tedavisine uygun olduğumuzu söyledi, 4 tane embriyomuz oluştu. 2 tanesi 5. Gün 2 tanesi 6. Gün embriyosu. Şu an 6. Gün eöbriyo transfer sonucumu bekliyorum cuma belli olacak
Bugün 7. Günüm. Sabah bi idrar testi yaptım aşırı silik 2. Çizgi gördüm. Bi umut oldu bize, inşallah tutunmuşlardır artık günümü bekliyorum. Olumsuz olursa artık bakıcam dna hasar testi vs işlerine.Sonucunuz icin umutsuzluga kapilmayin derim oncelikle.Sizinle hemen hemen ayni degerlerdeydi sayi,biz dna hasar testi yaptirmistik onda problem yoktu ama bu sayiyla kaan hocada takviyelerle vs zaman kaybedecegimizi dusundum biz 30larin sonuna yaklastik, varikosel vardi bizdede ama ondan olumlu sonuc alinamayabiliyor ameliyat sonrasi hatta iyice dusurenler olmus dolayisiyla 1 tane yeter dedik basladik,benim 2.denemede oldu her ikisinde de tek embriyo olusmustu ama 2.de olumlu sonucu aldik,insallah ugrasmaniza gerek kalmaz guzel sonuclanir
Aşılama sebepsiz infertilitede mantıklı değil. Zaman, para, emek kaybı. Değerlerinizi hatırlayamadım ama doğal gebelikle neredeyse aynı oranda aşılama. Ona harcayacağınız mesaiyi takviyeye harcasanız daha güzel sonuçlar alınır inşallah.Erkek infertilitesinde çok yardımcı oluyorsunuz
Bilgileriniz kıymetli, benim aşılamam ne yazık ki olumsuz oldu. 22. Günde regl oldum hatta
Bir ay tedaviye ara vereceğiz eşim e vit ve omega 3 kullanıyor bunjnla birlikte astaksantin desteği alıyor ama bir problem var ve ne bulamadık…
Hiç belli olmazBugün 7. Günüm. Sabah bi idrar testi yaptım aşırı silik 2. Çizgi gördüm. Bi umut oldu bize, inşallah tutunmuşlardır artık günümü bekliyorum. Olumsuz olursa artık bakıcam dna hasar testi vs işlerine.
Çok teşekkür ederim, evet biz de 5. Güne gidebildiyse belki de çok kötü değildir dedik ki artık tedavi başladı embriyolar boşa gitmesin mecbur 2. Transferi de oldum. Belki de hayırlısı bu şekildedir bakalım cuma günü belli olacakMoralinizi yüksek tutun lütfen
İnşallah güzel haberi duyarsınız..
embriyolar güzel gelişmiş aslında
cok sevindim ben de daha sonuc almadan olumsuzsa gene ayni doktorami gitsem diye arastirmalara baslamistim , sizin de olumlu olcak insallahBugün 7. Günüm. Sabah bi idrar testi yaptım aşırı silik 2. Çizgi gördüm. Bi umut oldu bize, inşallah tutunmuşlardır artık günümü bekliyorum. Olumsuz olursa artık bakıcam dna hasar testi vs işlerine.