Var mı böyle olan?

Öğle arasında da dışarı çıkıp çay kahveye para harcıyoruz hem öğlen hem akşam fiziksel ve parasal olarak zorlanıyorum sanırım Ama dediğiniz gibi arada kendimi zorlamam lazım böyle de fazla pasif yaşıyorum

Aile evinde yaşayanlar için sorun olmuyor. Aile evinde yaşamayanlar ise para biriktirmeden anı yaşıyor. Ben ise az da olsa biriktirmek için çabalıyorum çünkü dünyanın türlü hali var
Haklısın valla.artık para biriktirmek ev araba almak için değil ki.onları zaten geçtik mecburen.yarın bir ev taşısan 2, 3 kira kapora istiyorlar artık.eee bir de boyatması, nakliyesi.1 ev taşımak için bile kenarda hatırı sayılır bir para lâzım artık.ya da özel muayenehanelere falan işimiz düşse 50.000 gidiyor zaten.nasıl bu kadar gamsız olunur bilmem.iyice psikolojisi bozuldu heralde milletin de.

Haklısınız kalan azıcık parayı da dışarıda harcayınca mutsuz hissediyorum Bir de gün içinde hep geçim derdi
Haklısınız
Maaşım anca yetiyor tarzında yazmışsınız haftada 1 çıksanız zaten madden zorlanacaksınız. Daha iyi kazansanız belki uyum sağlardınız az da olsa çevrenize ama şu durumda makul olanı yapıyorsunuz gibi.
Bende aşırı aşırı zamlar,uçuk fiyatlardan sonra evden çıkıp bir yerlerde birşeyler yiyip icmek istemiyorum eskisi gibi. Ha yapabilecek gücüm var ama israf gibi geliyor artık ödenen meblağlar. Kahvaltıya gitmeyi severdim artık bakıyorum hepsi evde olan şeyler ama fiyatlar abuk. Bitmiyor bile serpme kahvaltı alırsak gelenler.
Bu hafta benim çocuklarımın okulu açıldı, oğlumun ilk senesi haliyle okulda durmak istemez sorun yaşar yakınlarda olayım diyerek 3 gündür eve dönmüyorum,cafeye oturup çay kahve içiyorum ama yoruldum bile 3 günde canım istemiyor da. Ki özlediğim birşeydi cocuklar olmadan bir yerde oturup sıcak birşeyler içmek ama o kadar da özlememişim demekki. Oğlumu alıp eve zor atıyorum kendimi.
Oğlumla eve geliyoruz ona yemek yedirip biraz oturup kızımı almaya gidiyorum bir posta da yine trafik,kalabalık, gürültü cekiyorum. Dün akşam eşim dışarda yiyelim dedi yok dedim kalsin. Yorgunum zira kafam kazan gibi,bedenim ayrı yorgun.
Haftasonunu iple çekiyorum şu an evde biraz miskinlik yapabilmek için.
Sizi anlıyorum,olabilir bazı insanlar gercekten sosyalleşerek dinleniyor,kafa dağıtıyor bazıları da evimde miskinlik yaparım diyor. Ikisi de normal bence.
Ha siz arkadaşlarınizla tabi ki bütçenizi zorlamadan arada çıkın,gençsiniz ,sosyalleşmekte iyidir hakkınızdir. Haftaici zor oluyorsa cuma akşamı çıkın cumartesi geç uyanırsınız dinlenirsiniz.

Ne güzel imrendim size gerçekten. Sanırım hep yorgun bir yapım vardı. Elimden geldiğince sağlıklı beslenmeye çalışıyorum, spora da ara vermiştim devam edeyim mutlaka. Yine de sizin kadar enerjik olamam sanırım. Gerçekten yapı meselesi.

Doktora gittin mi. Kronik yorgunluğun bin türlü sebebi var, rahatsızlık varsa tedavi olup düzelirsin
Tiroit yapar, şeker yapar, psikoloji yapar, yapar da yapar, herşey yapar bunj

Aile evinde yaşayanlar için sorun olmuyor. Aile evinde yaşamayanlar ise para biriktirmeden anı yaşıyor. Ben ise az da olsa biriktirmek için çabalıyorum çünkü dünyanın türlü hali var
benim iş arkadaşlarım aile evinde de değil ya
hatta bi tanesi birkaç ay önce ev arıyordu , kiralar zaten 10 binin altında değil. kardeşiyle yaşıyor bu vatandaş
ben anlamıyorum nasıl neye yetiyor

akşam çıkacağınız zaman o öğle arasındaki harcamana dikkat edebilirsin
çay kahveden daima daha ucuzdur mesela
bu kadar çok kuruş kuruş düşünmek zorunda kalmamız çok üzücü ama çoğu insan senin durumunda
aman aman maaş almayıp deli gibi harcayanlar da kartlara falan yükleniyordur başka açıklaması yok
kimi insanlar asla ama aslaa kısmazlar
yemesinden içmesinden lüksünden kısmayan insan dolu

Yarınlar yokmuşçasına yaşıyorlar demek ki.kredi kartlarının hepsi borç doludur.azamisini ödeyip geçiyorlardır.
bence de çünkü başka açıklamasıda yok hani
ben maaş yatar yatmaz kredi kartımın bir kısmını öderim asgarisi 1500 ise 3000 öderim ona
son dönemlerde kredi kartından harcama dahi yapmıyorum sadece aydan aya ödeyip geçiyorum
neyse maaş yatınca bi kısmı kart borcuna gidiyor, ev giderlerini ve cep harçlığımı hesapladıktan sonra
kalan parayla biraz altın biraz dolar alıyorum
bu ay hisse falan da almayı düşünüyorum gözlemlediğim bazı hisseler var
bu yaz sosyalliğim benimde bitti gibi bişi sadece arkadaşlarla denize menize gittim 2-3 kez
büyük konuşmayayım ama yarınlar yokmuş gibi yaşarsam kaygı bozukluğum olur herhalde benim

Evet geçim derdi zor ama şöyle düşünün. Kendime çalışıyorum arada dışarı çıkıp bişeyler yiyip içemeyeceksem niye çalışıyorum? Tabi hergün çok zorlar ama haftada bir gün yemeğinizi dışarda yiyin bi gün de çay kahve için yeter zaten mental olarak da iyi gelir hem de çok zorlamaz maddi açıdan

Bundan sonrası için ben de böyle yapacağım en azından bir kez kendimizi ödüllendirmek lazım

Vitamin için , düzenli kullanın sadece kadınlar için olanlar var mesela yani ben de aşırı miskinim ama buna kimse inanmaz kendimi zorluyorum sosyal olmaya yattıkça yatası gelir insanın .

Ben de öyleyim.
Çalışıyorsam zaten zihin olarak yoruluyorum. Bedenimde enerji olsa bile, aklımı toplayıp karşı tarafa odaklanamıyorum.
Bazı insanlar enerjileri fazla emiyor diye düşünüyorum, belki ondandır.
Çünkü beden işi yapan bazı tanıdıklarımın bile ağrı sızı içinde birçok şeyi yapmaya enerjileri oluyor, durmuyorlar.

Beni anlatmışsınız Ben de işyerindeyken sandalyede oturmak, ayakkabı giymek hele dar pantolon içinde gezmek... Hatta makyaj bile yoruyordu sanki bitkindim hep. Dışarı çıkınca da aklım evdeki pijamada koltukta kalırdı Biraz ara verdim işe 1 yıl kadar kendime zaman ayırdım kitap, film, spor gibi inanın kendime geldim stresten oluyordu benimki. Ama vitamin desteği alın bence etkili olur.

Yaşıtız ve emin olun benden daha renkli bir hayatiniz var. Homeoffice çalışıyorum pcde. Sürekli evdeyim. İzinliyken de dinlerim yine evde. Arkadaşlarım gece gezmesine çağırırlar, tatile, dışarı boş boş dolaşmaya, klübe falan ama insan çekecek halim kalmıyor. Param da yok. Evde uzanmak istiyorum hep. 1 saat bir mekanda oturucam diye 3 saat yol gidip gelmek de zor geliyor büyük şehirde.
Kendimi gezmek için zorladigimda baktım ki mutlu olamıyorum. Şimdi hep evdeyim. Markete bile gitmem.
Sönük buluyorlar hayatımı ama ben evde çok mutluyum. İşlerimi yapiyorum film izliyorum kitap okuyorum oyun oynuyorum pcde. Ohh

Kan değerlerinde falan bir sıkıntı yoksa bu mizaç meselesi bence yorgunlukla falan ilgili değil (ağır bi işte çalışmıyorum demişsiniz). Benim iş tempom ayın 25 günü yoğun mesela. 3 yaşında çocuğum var. Eve gidince de 5 dk. popomu koltuğa koyamıyorum. En son çocuğu 10 gibi uyutup çıkıyorum ve benim için hayat o zaman başlıyor. Hafta içi en az 3 gün falan bebeyi eşime bırakıp civardaki kahveci veya pub tarzı yerlere gidiyorum arkadaşlarımla falan 1 den önce eve gelmiyorum. Evde olunca da eşimle bişeyler yapıyoruz ya da misafirimiz geliyor vs. En iyi ihtimalle 2 de falan yatıyorum. Bir de ekleyeyim 42 yaşındayım. Tamamen mizaç meselesi kafanıza takmayın. Nasıl mutlu oluyorsanız öyle takılın.

Yaş 37 bende öyleyim hatta daha kötü durumdayım sadece uyumak yatmak istiyorum çaresini bulursanız bana da söyleyin. Çünkü çok büyük bir sorun bu benim için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…