İyi akşamlar..
Kafam çok karışık hala bir karar veremedim.. Daha önce de bir karmaşanın içindeydim, yine size bildirmiştim.. Sevdiğim insanı beğenmeme sebepleri; onun lise benim üniversite mezunu olmam - Onu bi aile geçindirebilecek karaktere sahip bulmamaları. ( Ay sonunu getiremezsiniz diye düşünüyorlar. ) 3 aydır görüşüyor 3-4 yıldır ailecek tanışıyoruz.. Baştan bir sorun yoktu, sonradan benim başka taliplerim de oluşunca ailem beni mal gibi görüp daha iyisine vermeyi düşünüyor sanırım
.
Duygularımda diretmeli miyim? Ne kadar kısa sürede bitirirsem o kadar az mı canım yanar? Hiç ailesinin istemediği biri ile evlenip mutlu olan var mı? Karakter hakkında henüz bir şey söyliyemiyorum, iyi anlaşıyoruz ( şimdilik ) ama 3 ayda her şeyine kefilim tabi ki diyemem..
Yazmayı unutmuşum bu arada ... Ben ona sürekli biraz zaman geçsin, ailemin siniri biraz daha yatışsın ondan sonra konuşuruz diyordum.. Bana sen sınava giriceksin o yüzden beni oyalıyorsun dimi dedi
kpss yi kazanırsam onu bırakıcağımı düşünüyor.. Ben diplomanın ; insanlık ile ilgili bir belge olmadığının farkındaydım da kendisi de karşımda bu düşüncelere giriyor..
Eski yazdıklarım ;
İyi günler, size anlatıp anlatmamak konusunda çok arada derede kaldım ama işin içinden çıkamıyorum. 3-4 yıldır ailesini tanıdığım ( çok küçük bir ilçede yaşıyorum)2 aylık görüştüğüm biri var. Ben öğretmenlik mezunuyum malesef atanamadım o ise lise mezunu, teknik servisde çalışıyor. Annem ile annesi çok yakın arkadaş 3-4 yıldır bu yüzden evdeki ortamı gayet iyi biliyoruz diyebilirim. Kendisi ayın sonunu hiç bir ödemesi yokken ( fatura, kira vs. Ailesiyle yaşıyor) ayın sonunj getiremeyen biriydi.. Biz başladık annem arada sırada bu işin olmıyacağını dengim olmadığını söyledi. Geçen haftalarda ise tavrını direk koydu istemiyoruz diye. Zaman içinde bende fark ettim bazı pürüzler çıktı.( ağızda sürekli bir küfür alışkanlığı ) söz verdi ve kendisini düzeltti. Bir yandan annem beni sürekli ona karşı dolduruyor, boyu kısa ( 2 cm o uzun ) çok zayıf ( kendisi badyci ) ayın sonunu getiremezsiniz , 1500 lira ile geçinemezsiniz vs.. Evde sürekli bir kavga bir restleşme durumu hakim babamla aramda. 2-3 gün önce annesi kapıya geldi babam suratına kapıyı kapattı. Ve bende hiç kimsenin bizim yüzümüzden üzülmeye hakkı yok diyerek ayrıldım. Kadın ise böyle şeylerin gayet normal olduğunu, beni çok sevdiğini, büyükler yüzünden bizim kavga etmememiz gerektiğini söylemiş Kendisiyle en son görüştüğümde; ben istersem sadece nüfus cüzdanımla bu evden ister şimdi ister 5 ay sonra çıkacağımı, beni çok sevdiğini hep yanımda olacağını, ailesinin tek bir evet dememle yeni ev alıp içini dayıyıp döşiyeceğini bir süre sonrada aileme ziyarete gelebilceğimizi söyledi..