Herkese Günaydın...
Yeni bir ayın ilk pazartesi gününden herkese mutlu haftalar diliyorum.
Inşallah agustos ayı hepimiz için hayırlı bir ay olur da bütün sıkıntılarımız bu ayda biter çeker gider üzerinizden..
Kızlar size 5 SEVGİ DİLİ (garry chapman) 'a ait bi kitaptan bahsetmek istiyorum. Bu kitap çok eski bi kitap ama bilgileri hâlâ taptaze. Şöyle bir internette dolaşırsanız bu kitaptan alıntılar gorebilirsiniz. Konusuna gelince insan iliskilerindeki bağı anlatıyor fakat farklı bi teknikle.
Mesela insanların anlasabildigi 5 sevgi dili var. Bunlar;
Onay sozleri
Nitelikli beraberlik
Hizmet etme
Hediye alma
Fiziksel dokunma
Yani birinin sana sevgisini nasıl anlarsın sana nasıl davranırsa hoşuna gider?
Sana "çok güzel olmuş harikasın" mı derse (onay)
Sana "hediye alırsa" mı (hediye)
Seninle "başbaşa vakit geçirse" mi (nitelikli beraberlik)
Sana "sarılarak, saçını oksayarak, sürekli öperek" mi (fiziksel temas)
Sana "masaj yapsa, islerine yardim etse, senin için yemek yapsa" mı (hizmet)
Iste bu 5 farklı sevgi dili ile önce kendi dilimizi öğrenebilir sonrada karsimizdaki kisinin sevgi dilinin ne oldugunu anlarsak iliskilerimiz biraz daha esnek olabilir.
Ben evliliğimde şunu farkettim. Esimle benim sevgi dilim aynı değil. Ben birlikte vakit gecirmeyi seviyorum. O basbasa kaldığımızda aklına direk yatak odası geliyor. Benim 1.sevgi dilim nitelikli beraberlik onunki fiziksel temas. Ben onu mutlu etmek için hep çok cok yakışıklı çok başarılı oldugunu kahramanım oldugunu soylerim. O beni mutlu etmek için gider cicek alır parfüm alır kitap alir gelir bana. Kitap dışında hic bir hediyeyi hediye olarak görmem aslında. Benim 2. Sevgi dilim onay sozleri onun hediye alma. Ikimizinde ortak iki noktası var birbirimize hizmet etmekten hoslanmıyoruz. Kendisi bana hizmet etmediği için bendende cok bişey beklemiyor.
Siz de bu yolla Eşinizin hangi dilden anladığını ogrenebilirsiniz. Size tavsiyem kitabın özetini dahi olsa interetten okuyabilirsiniz
Tekrar mutlu pazarlar