Vajinusmusu birlikte yeneceğiz

Ya kızlar burda birisi etkilense hepimiz etkileniyoruz vallahi iliklerime kadar hissediyorum sizin yasadıklarınızı. Çünkü aynı seyleri bende yasadim kaç kere esim arkasını dönüp uyudugunda gzli gizli ağladığımı bilirim. Ama bu beni pes etmek yerine daha fazla guclendirmisti. Çünkü böyle ömür geçmez hepimiz biliyoruz. Bana göre söylemesi kolay benim için sorun yok ben aştım o yüzden böyle rahat konuşuyorum diye düşünebilirsiniz. Ama şunu bilinki bu durumun zor bi durum olduğunu bilmesem sizleri anlamamıs olsam aştım benim için herşey bitti der bu foruma bi daha girmezdim. Gerçekten sizleri çok iyi anlıyorum. Ben yenerken yanımda yakınlarım yoktu tek care burdaki yazılanları sessiz sessiz okumaktı. Okudukça yendiysem birileri de benim yazdıklarımı okuyup yener diye çabalıyorum :(

tebrikler canım. Ne mutlu sana darısı bize inş. Pozisyon hakkında bilgi verir misin ben en çok o konuda zorlanıyorum.
Canim ben korkutugum icin hakimiyet kendimde olsun istedim esim yatti ben tuttum kendim icine almayi denedim aletle calisir gibi Kendim icine almaya calistim esim hic karismadi acimasina acidi ama ben nefes alip verdim sonra onemli olan yönü bulmak yönünü kendim buldum sonra zaten girdi daha sonraki iliskilerde bir kac kez yine ben yonlendirdim ilk ben bir defa aldim sonra girdigini gördükten sonra esime biraktim dedigim gibi ilk önce korkuyormusum gibi hissediyordum aciyacak diye ama aci duymuyordum sadece ben kendimi öyle sartlandirmisim. Pozisyon olarak da suan sorunum yok ama ilk baslarda ayaklarim tamamen havadayken kendimi rahat hissediyordum bacaklarimi kirdigimda kendimi kastigima hissediyordum

Arkadaşım merhaba. Sen çok ilerlemişsin. Bir kere yaptıysan üstüne git yine yaparsın. Ya eşki denemeyele hergün veya aparatla egzersiz muhakkak yap. İnanki yaparsın. Bak bırakırsan ertelersen inanki ucu kaçar en başa dönersin. Ben 3 yılımı öldürdüm bu ertelemek, kaçmak, korkaklık yüzünden. Çok pişmsnım. Sizler sakın yapmayın. Çaba göster üzerine git,
Allah'a dua ediyorum. Evimizi her şeyimizi öyle büyük heyecanla kurduk ki. Şimdi bu sorunla yüzleşmek zor geliyor. Ama şu da var ki Allah kimseyi başka zorluklarla sınamasın. Hala dua edebilecek sağlıklıkta bi zihne sahipken... Burası benim Allah'ımdan sonra ikinci yardımcım oldu. Dua ede ede denedim. Burada yalnız olmadığımı göre göre. Şimdi yine başarmak için her şeyi yapıcam ve hayırlısıyla Allah izin verirse bir evlat dünyaya getirmeyi çok istiyorum. Dualarımızda bitbirimizi unutmayalım. Ve inanalım. Parmak egzersizlerine iki parmak eşli olana devam edicem. P...s gibi düşünmek daha kolay oluyor

Ya kızlar burda birisi etkilense hepimiz etkileniyoruz vallahi iliklerime kadar hissediyorum sizin yasadıklarınızı. Çünkü aynı seyleri bende yasadim kaç kere esim arkasını dönüp uyudugunda gzli gizli ağladığımı bilirim. Ama bu beni pes etmek yerine daha fazla guclendirmisti. Çünkü böyle ömür geçmez hepimiz biliyoruz. Bana göre söylemesi kolay benim için sorun yok ben aştım o yüzden böyle rahat konuşuyorum diye düşünebilirsiniz. Ama şunu bilinki bu durumun zor bi durum olduğunu bilmesem sizleri anlamamıs olsam aştım benim için herşey bitti der bu foruma bi daha girmezdim. Gerçekten sizleri çok iyi anlıyorum. Ben yenerken yanımda yakınlarım yoktu tek care burdaki yazılanları sessiz sessiz okumaktı. Okudukça yendiysem birileri de benim yazdıklarımı okuyup yener diye çabalıyorum :KK43:
Merhabalar, bu basligi yeni gordum. Ne kadar faydali bir giris yapmissiniz. Ama maalesef bende bu durumdayim.10 aylik evliyim ama yenemiyorum. Psikyatri, kadin dogum gitmedigim doktor kalmadi. Parmak egzersizlerini yapabiliyorum, esli 2 li parmakta yapabiliyorum ama asil mevzuyu yapamiyorum cildiricam. Nolur bana yardiimm.

bir başarı hikayesi de ben paylaşayım bugün (BAŞARI HİKAYESİ !!!) inanamıyorummm hala inanamıyorum biz eşimle 3 buçuk yıldır tanışıyoruz 14 aylık evliyiz ve birbirimizi çok severek evlendik . Evlenmeden önce bilinçaltıma doldurulan onca saçma sapan şeyler varkı evlendiğimde nasıl yapicam der dururdum , sonra amannn nasılsa olucak bisekilde derdim ama beni öldürsünler de ilişkiye girmeyeyim derdim. Çok korkak ve bi o kadarda iigrenirdim . 14 ay dile kolay eşim anlayışıydi fakat sorunu bende bilirdi tedavi şart dedikçe ben o hayır kendin yapıyorsun işte kafanı rahatlatsan iki dakikalık birşey derdi . Alt üst komşularımın seslerini duydukça kendimden utanırdım ağlama krizleri panik ataklar hiç geçmek bilmeyen baş ağrıları. .. evet ben de kadın olmak istiyordum araştırdım araştırdım araştırdım bu sıkıntıyı bi şekilde yemeliyim dedim evimde denemediğim hiçbisey kalmadı. Uyuşturucu kremler spreyler kas gevseticileri alkol bile denedim ama hayır başaramadım devlet hastanelerine psikologlara gittim parmak egzersizi denen o berbat şeyi yapmamı isteyip gönderiyorlardi zaten yapabiliyor olsam orada ne işim var işte. Olmayacak yapamayacağım dedim eşime daha fazla bu haksızlığı yapamam ya tedavi olmalıyım yada eşimden sevdiğim insana bu haksızlığı yapmamaliym ayrilmaliyim Sonra aradım karşıma hera kadın sağlığı merkezi çıktı Süleyman eserdag dan bahseden söz eden onca insan vardı ki başarı hikayelerini okudum çeşitli sitelerde tedavi olan arkadaşların yorumlarını okudum ve bende tedavi olmalıyım dedim ve bundan 15 gün önce Rabbimin biz vajinismuslulara verdiği bir melek bir Hızır tatlı mı tatlı Şenay hanımla tanıştım randevu tarihi aldım ve başladı heyecanım geceler boyu heyecandan ve stresten uyuyamadım ya yapamazsam diye gün geldi çattı İstanbul'daki tedavi merkezine gitmeye hazırlandık elim ayağım titriyor heyecandan hem Şenay hanımı göreceğim için çok mutluydum hemde tedavi de beni neler bekliyor diye zili çaldık ve kapı açıldı güler yüzle sıcacık bir karşılama sonrasında tanışma yaptık Şenay hanımla ve bu tatlı dilli insan resmen huzur güven veriyordu kendime inandım kendime güvenim geldi ve tedavim başladı ya yapamazsam.sorulariyla tabi sonra bana helllooooo beybisiii ablammm safınaz ablam bana öyle yardımcı oldu ki 1. Günüm bitmişti ve çıktığımda kendime inanamadım eşimde inanamadı yaptıklarıma tamam dedim oldu artık ertesi günü heyecanla beklemeye vasladim ve ya yapamazsamla girdiğim her seanstn bak nasıl yaptım ama gör dün mü diye eşime. Söylemek çıktım ve bugün son günümdü ve ben bugün pissssss hayatımı zıkkım eden beni hayattan soğutan vajinismusu yendim inanın o kadar emin ellerdeyiz ki bi aile sıcaklığı bi anne bi abla şefkati herşey mükemmel. Noldu daha fazla hayatınızı ertelemeyin imkanınız varsa 1 an bile düşünmeden hera ya gidin kurtulusunuz olacak sizleri cook seviyorum Şenay hocamm safınaz beybisiii ablammm iyikivarsiniz ne kadar teşekkür etsem az size Allah hepinizden razı olsun bıkmıştım artık hamile değil misin çocuk yapmayı düşünmüyo musunuz sorularından. Hamile haberi alınca. Oturup ağlamaktan hamile olan insanlardan nefret etmekten çocuktan şimdi bende hayal kurabiliyorum nolur kızlar evlerde zaman kaybetmeyin yapamiyosanz. :)

Tebrik ederim bende gitmeyi düşünüyorum da ücret n kadar ödediniz acaba tek sıkıntım ücret
bir başarı hikayesi de ben paylaşayım bugün (BAŞARI HİKAYESİ !!!) inanamıyorummm hala inanamıyorum biz eşimle 3 buçuk yıldır tanışıyoruz 14 aylık evliyiz ve birbirimizi çok severek evlendik . Evlenmeden önce bilinçaltıma doldurulan onca saçma sapan şeyler varkı evlendiğimde nasıl yapicam der dururdum , sonra amannn nasılsa olucak bisekilde derdim ama beni öldürsünler de ilişkiye girmeyeyim derdim. Çok korkak ve bi o kadarda iigrenirdim . 14 ay dile kolay eşim anlayışıydi fakat sorunu bende bilirdi tedavi şart dedikçe ben o hayır kendin yapıyorsun işte kafanı rahatlatsan iki dakikalık birşey derdi . Alt üst komşularımın seslerini duydukça kendimden utanırdım ağlama krizleri panik ataklar hiç geçmek bilmeyen baş ağrıları. .. evet ben de kadın olmak istiyordum araştırdım araştırdım araştırdım bu sıkıntıyı bi şekilde yemeliyim dedim evimde denemediğim hiçbisey kalmadı. Uyuşturucu kremler spreyler kas gevseticileri alkol bile denedim ama hayır başaramadım devlet hastanelerine psikologlara gittim parmak egzersizi denen o berbat şeyi yapmamı isteyip gönderiyorlardi zaten yapabiliyor olsam orada ne işim var işte. Olmayacak yapamayacağım dedim eşime daha fazla bu haksızlığı yapamam ya tedavi olmalıyım yada eşimden sevdiğim insana bu haksızlığı yapmamaliym ayrilmaliyim Sonra aradım karşıma hera kadın sağlığı merkezi çıktı Süleyman eserdag dan bahseden söz eden onca insan vardı ki başarı hikayelerini okudum çeşitli sitelerde tedavi olan arkadaşların yorumlarını okudum ve bende tedavi olmalıyım dedim ve bundan 15 gün önce Rabbimin biz vajinismuslulara verdiği bir melek bir Hızır tatlı mı tatlı Şenay hanımla tanıştım randevu tarihi aldım ve başladı heyecanım geceler boyu heyecandan ve stresten uyuyamadım ya yapamazsam diye gün geldi çattı İstanbul'daki tedavi merkezine gitmeye hazırlandık elim ayağım titriyor heyecandan hem Şenay hanımı göreceğim için çok mutluydum hemde tedavi de beni neler bekliyor diye zili çaldık ve kapı açıldı güler yüzle sıcacık bir karşılama sonrasında tanışma yaptık Şenay hanımla ve bu tatlı dilli insan resmen huzur güven veriyordu kendime inandım kendime güvenim geldi ve tedavim başladı ya yapamazsam.sorulariyla tabi sonra bana helllooooo beybisiii ablammm safınaz ablam bana öyle yardımcı oldu ki 1. Günüm bitmişti ve çıktığımda kendime inanamadım eşimde inanamadı yaptıklarıma tamam dedim oldu artık ertesi günü heyecanla beklemeye vasladim ve ya yapamazsamla girdiğim her seanstn bak nasıl yaptım ama gör dün mü diye eşime. Söylemek çıktım ve bugün son günümdü ve ben bugün pissssss hayatımı zıkkım eden beni hayattan soğutan vajinismusu yendim inanın o kadar emin ellerdeyiz ki bi aile sıcaklığı bi anne bi abla şefkati herşey mükemmel. Noldu daha fazla hayatınızı ertelemeyin imkanınız varsa 1 an bile düşünmeden hera ya gidin kurtulusunuz olacak sizleri cook seviyorum Şenay hocamm safınaz beybisiii ablammm iyikivarsiniz ne kadar teşekkür etsem az size Allah hepinizden razı olsun bıkmıştım artık hamile değil misin çocuk yapmayı düşünmüyo musunuz sorularından. Hamile haberi alınca. Oturup ağlamaktan hamile olan insanlardan nefret etmekten çocuktan şimdi bende hayal kurabiliyorum nolur kızlar evlerde zaman kaybetmeyin yapamiyosanz. :)

Allah'a dua ediyorum. Evimizi her şeyimizi öyle büyük heyecanla kurduk ki. Şimdi bu sorunla yüzleşmek zor geliyor. Ama şu da var ki Allah kimseyi başka zorluklarla sınamasın. Hala dua edebilecek sağlıklıkta bi zihne sahipken... Burası benim Allah'ımdan sonra ikinci yardımcım oldu. Dua ede ede denedim. Burada yalnız olmadığımı göre göre. Şimdi yine başarmak için her şeyi yapıcam ve hayırlısıyla Allah izin verirse bir evlat dünyaya getirmeyi çok istiyorum. Dualarımızda bitbirimizi unutmayalım. Ve inanalım. Parmak egzersizlerine iki parmak eşli olana devam edicem. P...s gibi düşünmek daha kolay oluyor
Ne güzel söylemişsin. Evet vajinismusa rağmen çok şükür. Sonsuz şükredeğimiz şeyler var saymakla bitmez. Hakikaten dua çok önemli. Bir de azim ve çaba. Silkelenmeli insan. Yeter artık nereye kadar bu tembellik boşvermişlik ertelemek. Evet hepimiz hayatı kendimize zehir ediyoruz kahroluyoruz. Ama kimse kendini kandırmasın. Bir yandanda tembellikle geçiriyoruz. Mücadele etmiyoruz yeterince. 3yılımı verdim. Üzerine düştüğümde 2haftada yendim. Ne kadar yazık etmişim kendime eşime.Yapabilirsiniz hepiniz. Klasik ama ben yaptıysam herkes yapar. Ağda bile yapamayan aynayla çocukluğumdan beri kendi vajinama bakamayan asla dokunamayan bir insandım. Ama eşim için kendi hayatım için mutluluğum için aklım geç de olsa geldi başıma ve 4boy aparatım 3.sünden sonra burdaki arkadaşlarında desteğiyle yendim. Azim ve çaba hadi kızlar!

Evet zor bizim için. Ama dayanalım biraz Allah aşkına ucunda ölüm yok! Acı yok! Hafif bir yanma var! Velevki acıdı ne kadar acıyabilirki! Elimiz hiç kesilmedimi? Küçükken hiç düşüp dizimizi kanatmadık mı? Her ay adet sancısı çekmiyot ıyu? Hele o ağdanın verdiği acı! Bunlar acı! Cinsel ilişkide acı yokki! Ölümde yok ucunda :) silkelenmeliyiz kızlar! Hayat akıp gidiyo. Zaman ilerliyo. Bı günler bir daha gelmeyecek...

Ya kızlar burda birisi etkilense hepimiz etkileniyoruz vallahi iliklerime kadar hissediyorum sizin yasadıklarınızı. Çünkü aynı seyleri bende yasadim kaç kere esim arkasını dönüp uyudugunda gzli gizli ağladığımı bilirim. Ama bu beni pes etmek yerine daha fazla guclendirmisti. Çünkü böyle ömür geçmez hepimiz biliyoruz. Bana göre söylemesi kolay benim için sorun yok ben aştım o yüzden böyle rahat konuşuyorum diye düşünebilirsiniz. Ama şunu bilinki bu durumun zor bi durum olduğunu bilmesem sizleri anlamamıs olsam aştım benim için herşey bitti der bu foruma bi daha girmezdim. Gerçekten sizleri çok iyi anlıyorum. Ben yenerken yanımda yakınlarım yoktu tek care burdaki yazılanları sessiz sessiz okumaktı. Okudukça yendiysem birileri de benim yazdıklarımı okuyup yener diye çabalıyorum :KK43:
Kesinlikle katılıyorum sana.bende yendiğim için belki rahat konuşuyor gibi olabilirz ama dördüncü senem aha yeni ilişki yaşıyoruz ne kadar güzel bir şey miş diye her ilişki de dua ediyoruz.geçmiş senelere üzülüyorum.çok ağladım.ama benim şansım eşimle biz daha da bağladık aşk yaşadık o kadar sene.beş sene de görüşerek evlendik..ilişki olmadan da olur dedik egzersiz yapmadım hiç.sadece eş deneme ile çözeceğim dedm her başarısızlik da tekrar gaza geldim hep deneyelim diyen bendim.eşin anlayışli olması lazım bu sorun sizin değil aslında erkeklerin sorunu bence durup düşünmeleri gerek nerde hata yapıyorum diye..şaka gibi geliyor ama içeri giriyor çıkıyor bi ara içinde yokmuş gibi hissediyorum..farklı pozisyon geçmeye çalışıyoruz sürekli.bunları o kadar sene den sonra yapıyoruz ve mutlu oluyoruz.ınşallah cuma nin yüzü suyu hürmetine sizde yenecek mutlu olacaksiniz.eşinizle önce duygusal anlamda sıkıntılarınıw varsa onu çözüp öyle deneyin.kafanız sürekli bu sıkıntı ile meşgul olduğu için yenmek zor oluyor.bir an için bu hastalığı unutmalisiniz.cunki denemedik çok uzun zaman sadece seviştik duyusal bağlarımız güçlendi.bir an da tamamen ilişki yaşadım.ard ardı zevk filan almaya başladım.bunları sizde yapabilrsiniz ama önce eşinizle mutlu olun.ilişki yi ikinci plana atın.çok uzun oldu ay :)

Eşlerin bizi ilişkiye hazırlaya ma masi ilk gece de yaşadığımız başarısızlıkla oluşan psikolojik çöküntü.şahsen benim eşim olmadı diye çekip gitti çok üzülmüştüm ama sonra kafası dank etti de üç sene hiç baskı yapmadı.olur olacak bir gün dedi.denedimiz zamanlar oldu bazen aylarca denemedik.ama hep çok sevdik.şükür bir cuma gecesi muhabbetini yaptık duakapım açıkmiş ki o gece birden tamamen yendim bitti.Allah kimsenin başına vermesin.çok zor şeymiş:( diyeceğim pes etmeyin eşinizle konuşarak tüm sıkıntılari aşabilirsiniz..anlayışli olmasını isteyin.herşey aslında onların elinde..ilişki ye de sadece olması gerek gözü ile değil de cinsel hayatınız için yapın istek olmadan hiç bir şey olmuyor..ınşallah yeneceksiniz her yeni güne kendinizi olumlu telkin ederek başlayın lütfen

olucakdiyorum her seferinde bu sefer olucak ama 1 gün iyise 2. gün parmak egzersizinde bile zorlanıyorum umudumu yitiriyorum eşli denemelere geçemiyorum bazen eşimin sabrı tükeniyor bazen benim sabrım tükeniyor cesaretimi toplayamıyorum kendimi eksik çaresiz yarım hissediyorum yazdıklarınız umut oluyor bana ama bazende bu şekilde umutsuzluğa kapılıyorum

Bir de biz kadınlar daha çok zevk alıyoruz sanki..
her gün olsa isterim yani :oops::confused: bigün bunları diyeceğim aklıma gelmezdi ama ınşallah darısı size.

Bende istiorum ama onunla bitmio kii yaa offf çok sıkıcı niye yanii neden. Benim az birşey oluo bugün yine denedik ama nefes alıp vermek zor zanaat yaa onu beceremiorum kii
Cnm az birsey oluyorsa öncelikle buna odaklan ve mutlu ol gercekten attigin en ufak adim bilr seni mutlu etsin ki cesaretin gelsin benim tavsiyem ama yine sen bilirsin üstte sen ol iliskiye girdigini dusunme eşin yatsin sen kendin egzersiz yapiyormus gibi elinle tutarak kendin icine almaya calis azicik giriyorsa sonra kendin yönü bulmaya calis ve esin hicbirsey yapmasin sen kendin hakim ol kendinmis gibi davran bak sonrasinda yavas yavas aci duyacaksin ama bu normal çünkü yeni yeni genisliyor oldugundan sonra zaten kendini hazir hissettiginde birakiyorsun ki icindesin söylemek kolay diyeceksin biliyorum ama yaşadık bizde boyle boyle burdan okuduklarimizla paylasimlarla yendik umutsuz olmak yok kafada buyutmemek en onemlisi çünkü kafanda buyuttugunde istedigin icin degil artik olsun bitsin diye dusundugun icin o hirsla yapiyorsun sonuc hezeyan oluyor

olucakdiyorum her seferinde bu sefer olucak ama 1 gün iyise 2. gün parmak egzersizinde bile zorlanıyorum umudumu yitiriyorum eşli denemelere geçemiyorum bazen eşimin sabrı tükeniyor bazen benim sabrım tükeniyor cesaretimi toplayamıyorum kendimi eksik çaresiz yarım hissediyorum yazdıklarınız umut oluyor bana ama bazende bu şekilde umutsuzluğa kapılıyorum
Eşiniz çok sabırlı davranmıyorsa egzersiz iyi dir diyeceğim ama ben hiç yapmadım eşli deneme ile tek seferde çözeceğim diye şartlanmiştim.ben bu siteye üye oldum 2014ağustos da kasım da zarı yendim ilk ilişki ile bebeğim oldu şimdi bir yaşında..üç ay önce de tamamen ilişki yi yendim imkansız hiç değil.acı dan korkuyorsan onun üzerine git.bi arkadaş yok demişti ama ben acisa bile devam ettim.ilişki yariya kadar bile olsa.şimdi çözdüm işi acı filan sıfır.yokmuş..hepimizin seviyesi farklı bu hastalıkda tekbir hafta da halleden varbiraz uzun süren var..bol dua teslimiyet lazım.sabır gerekli.ınşallah olacak.

Hic umutsuzluga kapilma her okudugun sende umut olsun umutsuzluk en kötüsü benim düşüncem ellerini guzelce yika aynanin karsisina gec otur yere ac bacaklarini parmagini icine koymaya calis parmagin icine girecektir degmekten korkma birsey olmaz sonra parmagin icindeyken kendini kas nasil hissedeceksin kilitlendigini kas birak kas birak ve iliskiyi nasil rahat oldugunu kavra sonra esinle dene cesaret edemyorsan yapacak gibi yaklas kendini once kas kapandigini farket sonra birak ve esinle dene kendin icine almayi dene nasil olduguyla ilgili bahsettim burda bir kac kişiye onlari uygula basaracagina inan

Hic umutsuzluga kapilma her okudugun sende umut olsun umutsuzluk en kötüsü benim düşüncem ellerini guzelce yika aynanin karsisina gec otur yere ac bacaklarini parmagini icine koymaya calis parmagin icine girecektir degmekten korkma birsey olmaz sonra parmagin icindeyken kendini kas nasil hissedeceksin kilitlendigini kas birak kas birak ve iliskiyi nasil rahat oldugunu kavra sonra esinle dene cesaret edemyorsan yapacak gibi yaklas kendini once kas kapandigini farket sonra birak ve esinle dene kendin icine almayi dene nasil olduguyla ilgili bahsettim burda bir kac kişiye onlari uygula basaracagina inan
kendim dokunamıyorum parmak egzersizlerinide eşim yapıyor ama her konudugumu denemeye çabalıyorum bugün bunlarıda deniyeceğim kendimi bunun zorlayacağım bunun üstesinden geliceğime inanıyorum ama uzun sürer korkusu var bu seferde hemen olsun istiyorum

Üst de olun mesela arkadaşın dediği gibi.
Sizde olsun kontrol.
Eşiniz hiçbir şey yapmasın.
Siz önce ucunu yerleştirmeye çalışın aşama aşama.
Ama bu sırada öpun kocanizi filan kaybolun yani sadece zevk hissedeceğim güzel olacak diye düşünün.
Göreceksiniz ki vajina girmesini isteyecek penisin..(istek çözdü benim sorunmu birden kendim girdirdim tamamen ve biz sok oldu cunki sadece öylesine bir gece idi)
Islak olmuyorpa kayganlastircak yag filan kullanin.(ben hiç bir şey kullanmadan yendim böyle devam ediyorum)
İstek arttıkça kendi yavaş yavaş girecek bacaklarınizin da açıldığını göreceksiniz.Eşiniz bir şey yapmasın ama siz kontrol ederek devam edin ki korkmayın.

Back